Şimdi Ara

Bir dağ var ve o dağın ardında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya yüce bir yaradan yada bir hiçlik var...

İnsanlar bu noktada 2 ye ayrılıyorlar ( Aslında bi çok noktada ayrılıyoruz fakat bu onlardan biri). Ben ve benim gibiler o dağın arkasında birinin yani Yüce Yaradanın olduğuna inanıyorlar. Diğer kesim ise bir hiç olduğunu kabul görüp yaşamaya devam ediyorlar.

Şahsen ben bu konu üzerinde uzun zamandır düşündüm. Başlangıçta inanan biri idim kafamın yettiğince düşündüm iki durumuda ele aldım fakat kendimce mantıklı olanı ve inandığıma inanmaya devam etmeyi tercih ettim.

Sizler hangi seçeneği seçtiniz ? Yüce yaradana inanmayı mı yoksa dağın ardında hiç kimsenin olmadığını varsayarak yaşamayı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

Ya yüce bir yaradan yada bir hiçlik var...

İnsanlar bu noktada 2 ye ayrılıyorlar ( Aslında bi çok noktada ayrılıyoruz fakat bu onlardan biri). Ben ve benim gibiler o dağın arkasında birinin yani Yüce Yaradanın olduğuna inanıyorlar. Diğer kesim ise bir hiç olduğunu kabul görüp yaşamaya devam ediyorlar.

Şahsen ben bu konu üzerinde uzun zamandır düşündüm. Başlangıçta inanan biri idim kafamın yettiğince düşündüm iki durumuda ele aldım fakat kendimce mantıklı olanı ve inandığıma inanmaya devam etmeyi tercih ettim.

Sizler hangi seçeneği seçtiniz ? Yüce yaradana inanmayı mı yoksa dağın ardında hiç kimsenin olmadığını varsayarak yaşamayı mı ?

Ben inanıyorum. Bu kainatı var eden bir Yaradan muhakkaktır şahsıma göre

• Bozkurt Bey kullanıcısına yanıt
    Şükürler olsun ki uzun süren ikilemin ardından inanmaya devam ediyorum.
  • Muhakkak ki Allahın C.C varlığı tartışılmaz. Bazıları ise Allahın C.C var olup olmadığını araştırmaya çalışıyor. Şüphesiz yüce yaratıcıyı bulacak kadar size akıl verilmiştir. Eğer bulamıyorsanız aklınız onu bulmaya değil, onu bulmamaya çalışıyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteyen istediğine inanmakta özgürdür arkadaşlar birbirinizle bu tip bir münakaşaya girmeniz gereksiz.
  • Bir dağ var ve arkasında bir gölge. Bu gölge bana emniyet ve kudret bahşediyor.

Dağ ustume duşmuyor bu golge bana emniyeti anlatıyor , ben yalçın kayalara tırmanmadan o dağın üstünde fatihi gibi dolaşıyorum kara buza tuzağa duşmeden üstünde dolaşıyorum.

Bunun benim algı dunyamda varlığa ve yokluğa dair olarak anlattığı şey ne olabilir?

Emniyet veren gölge ve kadir hissetiren bu golgedeki yuruyuş.

Bence dağın arkasında bir yaratıcı varsa bu zat nasıl bir zattır sorusunun cevabı vardır o zat o dağın arkasında değildir.

Emniyet bahşeden bir ilahı mı yoksa kadir olan duruşuna ilahlık vasfeden bir kimsenin varlığı mı haktır bunu insanın vicdanı cevaplayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni ilgilendirmez kimin neye inandigi. Ancak soyledigim gibi, bos konular acip milletin kafasini karistiriyorlar. Yok olusmus... Boyle konular aciyorlae, ben de cevap vererek kafasi boyle bos islerle karisanlari duzeltmeye calisiyorum. Ayrica forumda bir orgutlenme de olabilir. Bu millet dinimiz islamla yucelmistir. Alcaltmanin yolu ise dinini elinden almakla olur. Osmanli nnin parcalanisi ise dini kurallari yavas yavas birakmasi olmustur. Su an devletimiz var ise bu dine bagimli oldugumuz icin vardir. Kurtulus savasinda askerlerin elinde Kuan i Kerim goren ataturk, iste biz savasi boyle kazandik, demistir.

Soylediklerimi anlayan varsa ne mutlu ona, anlamayan ise hic olmazsa inandigi seyin ne kadar sacma oldugunu kabullensin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben kimsenin inancına bir şey demiyorum; ama bu arkadaş her şeyi kesin olarak bildiğini iddia edip konuya hiçbir fikri katkı sağlamıyor, varsa yoksa klasik vaaz lafları @SlayerCarlion

Ne örgütlenmesinden bahsediyorsun? Bu nasıl bir paranoyadır. Hayatında bir defa bile düşünmediğin, kimi tasavvufçuların dahi emin olamadıkları meselelere "boş iş" deme cehaletini gösterebiliyorsun. "Bu millet dinimiz İslam'la yücelmiştir" diyorsun. Batı dünyası ne ile yüceldi, hiç düşündün mü? Medeniyetlerin ilerlemesi için dinlere ihtiyacın olmadığını, dinlerin bireyin kendisini ilgilendirdiğini anlamıyorsun. @RealW
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

Ben kimsenin inancına bir şey demiyorum; ama bu arkadaş her şeyi kesin olarak bildiğini iddia edip konuya hiçbir fikri katkı sağlamıyor, varsa yoksa klasik vaaz lafları @SlayerCarlion

Ne örgütlenmesinden bahsediyorsun? Bu nasıl bir paranoyadır. Hayatında bir defa bile düşünmediğin, kimi tasavvufçuların dahi emin olamadıkları meselelere "boş iş" deme cehaletini gösterebiliyorsun. "Bu millet dinimiz İslam'la yücelmiştir" diyorsun. Batı dünyası ne ile yüceldi, hiç düşündün mü? Medeniyetlerin ilerlemesi için dinlere ihtiyacın olmadığını, dinlerin bireyin kendisini ilgilendirdiğini anlamıyorsun. @RealW

Allah C.C kendi kurallarına uyanları yüceltir. Osmanlı bu kanunlara sımsıkı bağlıydı. Osmanlı döneminde de güçlü devletler vardı ancak içlerinde bir türlü yenemedikleri tek devletti Osmanlı. Bu güç ise ancak Allah'ın yardımı ile olur. Bakınız şu an yaşadığımız devletin insanları dine sımsıkı sarılsın, yaşadığı devlet dünyanın en büyük devletlerinden biri olmaz ise gel o zaman bana ne diyorsan de. Tabii yöneticilerin de fatih ve kanuni gibi olması gerekir.

Bir de o tasavvufçular kimdir ? o boş işlerden tam emin olamıyorlarmış!

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

Ya yüce bir yaradan yada bir hiçlik var...

O dağın ardında ova var. Yada Prometheus'u yemekle görevli akbaba.. (teşbihte hata olmaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyecanlı92 -- 19 Eylül 2015; 21:09:02 >

• Gazali.

Ayrıca tarihi kıraathanelerde öğrenirsen osmanlının yenilmediğini sanabilirsin. Osmanlı Fatih döneminde de yenilmiştir, Kanuni döneminde de yenilmiştir. Yenilmez bir devlet değildi. Osmanlı'nın ilerlemesinin sebebi de savaşmasını bilmesiydi. Savaşçılığını kaybettikçe gerilemiştir Osmanlı.
  • elbette yenilgi olmuştur ancak ben o sözü içlerinde en güçlü manasında kullandım.

• Ben inanıyorum.

İnanmayanların da istemedikleri veya işlerine gelmediği için inanmadığını düşünüyorum. (tabi cahil değilse)
  • Bir de su bos islerle ilgoli gazalinin dusuncesini atsana. Emin olmamasi icin bir dusuncesi olmasi lazim ve bunu insanlarla paylasmasi lazim ki sen bu iddiayi ortaya atabilesin.

• Sorun su ki o dagin arkasinda spagetti tanrisindan , bir tasa veya devasa bir orangutanda olabilir. Tamamen hayallerimizin izin verdigi sinirlara bagli bir durumdur. Sonucta o dagin arkasi konusunda hicbir sey bilmeyen insanlarin ardinda ne oldugunu bilmelerini iddia etmeleri ve bundan emin olmalari son derece bos bir davranistir.

Hicbirseyde olmayabilir herseyde olabilir. Hiclik , tanri , orangutan , tas , ucan spagetti canavari veya sonsuz madde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Sorun su ki o dagin arkasinda spagetti tanrisindan , bir tasa veya devasa bir orangutanda olabilir. Tamamen hayallerimizin izin verdigi sinirlara bagli bir durumdur. Sonucta o dagin arkasi konusunda hicbir sey bilmeyen insanlarin ardinda ne oldugunu bilmelerini iddia etmeleri ve bundan emin olmalari son derece bos bir davranistir.

Hicbirseyde olmayabilir herseyde olabilir. Hiclik , tanri , orangutan , tas , ucan spagetti canavari veya sonsuz madde.

Aynı şey değil. Uçan spagetti canavarı dinlerle alakalı, kimisi ateş tanrısına inanır kimisi üç başlı yılan Tanrıya inanır kimisi baphomete inanır kimisi vuduya inanır kimisi de Hristiyan Tanrısına veya İslam'dakine. Veyahut uçanspagettti diye icatlara.

Ama evrenin yaratıcısı ve mimari olayı bir inançtan ziyade akıl ve mantık işi. Ya mimar var ya da yok. Big Bang ın oluşmasını tetikleyen bir güç var mı yok mu? Evren simülasyonunu yaratan bir mimar var mı yok mu? Olay budur .

Bana göre de kesinlikle var ve buna ulaşmak akıl mantık işi.

• Akıl ve mantıkla hareket eden hiçbir bilim adamı tanrı var diyemez... Çünkü bununla ilgili somut bir kanıt yoktur aklı inandırabileceğiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Eylül 2015; 22:35:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Akıl ve mantıkla hareket eden hiçbir bilim adamı tanrı var diyemez... Çünkü bununla ilgili somut bir kanıt yoktur aklı inandırabileceğiniz.

Aynı şekilde yoktur da diyemez çünkü somut kanıt yoktur bunun için. O halde herkes Agnostik mi olsun? Mantığı hangisine daha ağır basıyorsa ona inanır. Zaten kanıtlmamayı beklemeyelim, biz kim oluyorız ki Tanrı nın varlığını bilimsel olarak kanıtlayabilelim? İmkansız. Demek ki bunu istemiyor Yaradan. Neden istemiyor kanıtlanmayı? Dinlere göre eğer Tanrı nın kanıtı olursa inanıp inanmama diye bir imtihan olmaz ve bütün amaç boşa gider. Bence gayet mantıklı açıklama, en azından aksini kanıtlayamayız.

• İşte burada yanıtı kendin vermişsin. Tanrının varlığınıda yokluğunuda kanıtlayamadığına göre akıl ve mantıkla tanrıyı bulabiliriz demen tamamen boş bir harekettir ki. Bu yanıtında bunu kendinde itiraf ediyorsun.

Tanrının varlığı ve gerçekliği ninelerimizin annelerimizin anlattığı masal ve öykülerin gerçekliği ile eşit orantılıdır. O masallar ne kdar gerçek olabilirse sizin inandıklarınızda ancak o kadar gerçke olabilir.

Onun dışında bu tarz mitlere inanmanızın tek nedenide bunun mantıklı olması değildir ölümden korktuğunuz içindir. Eğer dünyada ölüm olmasaydı sen dahil insanların yuzde 99unun bir tanrıya inanancağını hiç sanmıyorum. Sadece ölüm gerçeğinden korktuğunuz için insan doğası gereği sanal bir gerçeklik oluşturup kendinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz.

O nedenle sizden tek ricam akıl masallara ve hiçbir somut kanıtı olmayan hikayelere inanmayı gerektirir gibi zorlama ve yanlış bir yaklaşımdan uzaklaşmanız. Sadece ölümden korktuğunuz için böyle bir mite sığındığınızı kabullenmeniz.Veya sadece ben buna ,inanıyorum demeniz. Çünkü gerisi tamamen mantıksız bir durum.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Bir müslümaman olarak esefle kınıyorum. Müslümanlıkta hiç kimse zorla dine inandırılamaz veya dinin buyruklarına dayatılmaz. Özellikle son paragrafınızda zorlama demişsiniz. Varsayalım bu bizim hikayemiz ama biz hikayemize kimseyi zorla inandırmaya çalışmıyoruz.

İkinci olarak sadece ölümden korktuğunuz için böyle bir mite inanmanız demişsin. Ölümden en çok korkanlar korkacak ve hesap verme yükümlülüğünde olduğunu hisseden inananlardır. İnanmayan bir insan ölümden korkmaz çünkü nasıl doğmadan önce bir hiçse öldükten sonrada bir hiç olacağını düşündüğü için korkmayacak olanlar onlardır.

Allah'ın varlığını nine masallarıyla orantılamak yerine şu kafanın üstünde taşıdığın beyninle biraz olsun beyin fırtınası yaparsan inkar edemeyeceğini anlarsın ki o beyni amacı doğrultusunda kullanan insanlar en kötü ihtimalle deist tavır sergiliyorlar. Ama senin gibi inanmayanların düşündüğü tek şey kendi egoları ve kendinden üstün olan yüce yaratıcıyı kabul etmemedir.

Akıl mantıkla yaratıcı bulunmaz demişsin. Akıl ve mantık senin düşünmen için bir araç. Sen ot gibi düşünmeyen bi varlıksan zaten senin yaratıcının varlığını düşünmeye çalışman bile gereksiz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.