Şimdi Ara

Bir dağ var ve o dağın ardında... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZERO

Ben kimsenin inancına bir şey demiyorum; ama bu arkadaş her şeyi kesin olarak bildiğini iddia edip konuya hiçbir fikri katkı sağlamıyor, varsa yoksa klasik vaaz lafları @SlayerCarlion

Ne örgütlenmesinden bahsediyorsun? Bu nasıl bir paranoyadır. Hayatında bir defa bile düşünmediğin, kimi tasavvufçuların dahi emin olamadıkları meselelere "boş iş" deme cehaletini gösterebiliyorsun. "Bu millet dinimiz İslam'la yücelmiştir" diyorsun. Batı dünyası ne ile yüceldi, hiç düşündün mü? Medeniyetlerin ilerlemesi için dinlere ihtiyacın olmadığını, dinlerin bireyin kendisini ilgilendirdiğini anlamıyorsun. @RealW

Bilimin ilerlemesi veya geride kalmasını vede medeniyetlerin gelişmişlik seviyelerini dine bağlamasan gayet iyi olur. Çünkü din hiçbir şekilde hiçbir insanın ufkunu ne köreltir nede azaltır. Lütfen...

• Oncelikle dogru konusmak zorundasin. Gidip garip hikayelere inanan sizlersiniz sonra akli olmayan nasil biz oluyoruz.

Adem gitmis Tanri o elmayi yemeyeceksin demesine ragmen elma yemis. Kari dırdırı yuzunden !

Sonra seytan diye bir eleman Tanriyi gormesine ragmen ben sonsuz cehennemde yanacagimi bile bile isyan ediyorum demis.

Garip garip bildiginiz dedikodu ve masallardan olusmus insan yapimi hikayeler bunlar ve siz evreni herseyi gormenize ragmen bu tarz iki insan arasinda gececek siradan oykulerle evreni anlamaya calisiyorsunuz...

Sonra tanri sirf bana inanmiyorsunuz diyerek canlilari sonsuz cehenneme atacakmis. Emin ol Tanri varsa bu kadar bos nedenlerden canli.yakacak iskence edecek kadar cahil ve zalim bir varlik degildir.

Bu sekilde adeta iki komsu arasinda dedikodularda bile gecebilecek basit oykuleri nasil bu kadar el ustunde tutuyorsunuz aklim almiyor. Evrenin buyuklugu ve karmasasi hergun gozumuzun onune serilirken. Adem havva agactan elma calmak , birinin birini kiskanmasi yuzunden cehennemde kendini sonsuza dek yakacak aptal bir kotu varlik.karı dirdiri vb...

Kisacasi bu yasta artik boyle seylere inanacak yasimizi astigimizi dusunuyorum. Bu kadar basit seyler degil bunlar. Bizde cocuk degiliz artik.

Koskica evreni bunlarla mi acikliyoruz ! Bu kadar dandik mi hersey . ben evrenin bu kadar ucuz oldugunu dusunmuyorum kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Eylül 2015; 0:58:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Periah kullanıcısına yanıt
    bak sende olayın aslını bilmeden kulakdan dolma bilgilerle konuşuyorsun burda. hiç araştırdın mı o bahsettiğin uydurma hikayeleri (!) ve o dediğin uydurma hikayeleride yanlış biliyorsun dostum.

Ya sizinde şu tanrı sırf bana inanmıyorsunuz diye canlıları sonsuza dek cehenneme atacakmış lafını bir türlü anlamıyorum . Normal yaşamda bile bi düşünsene baban yaptığın yanlış davranışlar için gözünü korkutmak amaçlı dövmekle tehdit ediyor ama sonunda şefkatli davranıp sana kıyamıyor. Ki bize göre Allah babamızdan çok daha yakın... Bide bu bakış açısından değerlendirsen ?

"Koskica evren" diyorsun. Madem somut kanıtlar yok diye Allah'a inanmıyorsun bende sana soru soruyorum o zaman ilk yaşam formu nasıl oluştu ? Hani şu ünlü evrim ağacınızın ilk basamağındaki bakteri ? Googledan kopyala yapıştır yapma bozuşuruz.

Tavır ve ön yargı almak yerine gel hakaretsiz ve söyleşi şeklinde bi tartışalım Sen sor ben cevaplayım ben sorayım sen cevapla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 21 Eylül 2015; 1:10:37 >

• Oncelikle anlamadigin sey su Tanrı senin baban falan degil. Boyle dusunemezsin bunlari.

Sen suna inaniyorsun. Ben yarattim bunlari sonra aaa bana inanmiyor ben bunlari sonsuza kadar yakayim. Bu kadar cocukca bir hikayeye nasil inaniyorsun ?

Sonsuz gezegen devasa gunesler trilyonlarca yildiz , bilmem kac gokada var.

Ama sizin inandiginiz su. Bi tane agac varmis. Bu agacta 1 tane elma varmis tanri bu elmayi yemeyeceksin adem demis. Sonra karisi yesene be diye dirdir etmis ademde yiyeyim bari demis yemis sonra tanri ademi dunyaya firlatmis.

Bu mudur yani ? Devasa evrenin trilyonlarca gezegenin, yilduzlardaki nukleer patlamalarin, katrilyonlarca katrilyon carpimi evrenin , karanlik maddenin , karadeliklerin. Herseyi gormene ragmen butun bunlarin boyle bu kadar insan yapimi cocuklara anlatilacak detay seviyesinde bir hikaye yuzunden olacagina mi inaniyorsun.

Bu kadar basit , bu kadar klise bu mudur yani !!?

Bunun neresi hangi akla hangi mantiga sigiyor.

Adam yillarca karadelikleri arastiriyor , canli turlerinin ayrismasini evrimi ortaya cikartiyor, kuantum fizigini , goreliligi buluyor.

Sizde bu adamlara diyorsunuzki bi tane agac vardi agactada 1 tane elma vardi adam karisinin dirdiri yuzunden elmayi yedi dunyaya firlatildi !!?

Buna mi inanalim yani ? Bu mudur yani evrenin anlami ? Bu mudur mantik ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Eylül 2015; 1:24:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Oncelikle dogru konusmak zorundasin. Gidip garip hikayelere inanan sizlersiniz sonra akli olmayan nasil biz oluyoruz.

Adem gitmis Tanri o elmayi yemeyeceksin demesine ragmen elma yemis. Kari dırdırı yuzunden !

Sonra seytan diye bir eleman Tanriyi gormesine ragmen ben sonsuz cehennemde yanacagimi bile bile isyan ediyorum demis.

Garip garip bildiginiz dedikodu ve masallardan olusmus insan yapimi hikayeler bunlar ve siz evreni herseyi gormenize ragmen bu tarz iki insan arasinda gececek siradan oykulerle evreni anlamaya calisiyorsunuz...

Sonra tanri sirf bana inanmiyorsunuz diyerek canlilari sonsuz cehenneme atacakmis. Emin ol Tanri varsa bu kadar bos nedenlerden canli.yakacak iskence edecek kadar cahil ve zalim bir varlik degildir.

Bu sekilde adeta iki komsu arasinda dedikodularda bile gecebilecek basit oykuleri nasil bu kadar el ustunde tutuyorsunuz aklim almiyor. Evrenin buyuklugu ve karmasasi hergun gozumuzun onune serilirken. Adem havva agactan elma calmak , birinin birini kiskanmasi yuzunden cehennemde kendini sonsuza dek yakacak aptal bir kotu varlik.karı dirdiri vb...

Kisacasi bu yasta artik boyle seylere inanacak yasimizi astigimizi dusunuyorum. Bu kadar basit seyler degil bunlar. Bizde cocuk degiliz artik.

Koskica evreni bunlarla mi acikliyoruz ! Bu kadar dandik mi hersey . ben evrenin bu kadar ucuz oldugunu dusunmuyorum kesinlikle.

iblisin bile bile cehenneme gitmesi mantıksız geliyor aynı secimi kendi yapıyor ibliste tanrıyı görmedi yanlış bilgini düzeltelim .

tanrı kimseyi cehenneme atmıyor 2 yol var gidilen sen cehennemi seciyorsun. kendi secimlerini tanrıya nie yamamaya calışıyon

ağactan elma çalmak mı ordaki mesele şu hani avatar filminde yaşam ağacı vardı ya izleyenler hatırlar . insan hayat sahibi olduktan sonra ölmek istemiyor anlıyormusun . avatar filmini yapanlar kafadan uydurmadı o senaryodaki ağacı sen bilmiyorsun ayrı konu

mesele agactan elma calmak degil !! ebedi yaşam istegimiz

çok sığ bakıyor bu ateistler olaylara

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Sığ bakan ben miyim...

Sen git avatar falan izle burada ciddi bir konudan bahsediyoruz...

Adem zaten olumsuz size gore sonra gidip tanri buzzat calma yeme demesine ragmen o elmayi yiyor. Ne hikmetse bunun aynisini seytanda yapiyor cehennemde sonsuza dek yanacak olmasina ragmen. Hemde bu canlilar bizzat Tanriyi gormus.

Bunlar zeka geriligimi yasiyor. Kim neden ve nasil boyle bir aptallik yapabilir. Ben tanriyi gorecegim bana su elmayi yemeyeceksin diyecek sonra ben gidip o elmayi yiyecegim !!? Sonra tum insanlik evren bu sekilde olusacak.

Obur tarafta zaten agac olmasi , elma olmasida son derece savma seyler zaten. Dunya disinda evrenin neresinde agac var neresinde elma var !!? Dunya disinda olmayan hicbirseyin bahside gecmiyor zaten bu oykulerde...

Evrenin anlamı o mudur? İşte orda ikilem var işte. İnanmak inanmamak. Ben birşeyin ezeli ve ebedi olmayacağını düşünüyorken sen evrenin ezeli ve ebedi olduğunu savunuyorsun. Bu konular çıkmaz konular ne sen beni ikna edebilirsin nede ben seni.

Evreni bir kumsala benzetirsek ve biz bu kumsalda ancak bir kum tanesi oluruz. Bizim bildiğimiz bir kum tanesinin 1 ayak ötesinden öteye geçemiyor sen bana gelmiş karanlık madde karadelik zırvalıyorsun. Herşeyi görmene rağmen diyorsun neyi gördün dostum sen ? Nesin sen bilim adamı mı ? Kaç kitap okudun bu konular hakkında ? Sen ne görüyorsun benim görmeyipte senin gördüğün.

Bana göre mikrodan başlayıp makroya kadar ilerleyen herşey bir düzen içinde ve tıkırında. Bana göre evren önceden yaratıldı ve yüce yaradan bizi evrendeki en muazzam en muhteşem yere yerleştirdi.

Biide şu Evrim ah şu evrim ah. Evrimi araştıran profesörler bile artık evrime inanmıyor. Sorulan bir çok soruya cevap veremiyorlar gelip bana evrimimi savunuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 21 Eylül 2015; 1:36:49 >

• Sırf laf kalabaligisin. Evrende bir kum tanesiyiz diyorsun. Hersey bu kadar devasa bu kadar inanilmaz diyorsun.

Sonra 1 agac vardi 1 elma vardi 1 kadin dirdir yapti adem elmayi yedi. Bu kadar devasaligin yaninda inandigin su hikayenin ne kadar sığ oldugunu nasil anlayamiyorsun.

Bu kadar karmasik bir evreni goruyorken nasil boyle hikayelere inaniyorsun !!?

Ayrica evrende dunyada dengede falan degil surekli bir degisim var. Dunyada hergun onlarca tur yok oluyor.

Kisacasi bilimsel acidan bilgin yok. Sadece gormek istedigini goruyorsun. Evrime inanmayan bir adam en basitinden o agacli elmali hikayeye nasil biat eder bu benim aklima mantigima uymuyor...

Bilimsel açıdan bir bilgim yok Çok zekisin be dostum. Harcanıyosun buralarda .

Ve adamı sinir ediyorsun "Sonra 1 agac vardi 1 elma vardi 1 kadin dirdir yapti adem elmayi yedi. Bu kadar devasaligin yaninda inandigin su hikayenin ne kadar sığ oldugunu nasil anlayamiyorsun. " Bu lafına on numara şeyler söylerdimde işte ban yeme korkusu bazı insanların elinin altında denetimden geçiyoruz şu kötü bi göç deliği kadar büyüklükteki forumda bile . Sen yaşadığını yaşamaya devam et. Ben haksız çıkarsam doğmadan önceki durumumuz gibi bir hiç olur gideriz ve senin bana bak gördün mü deme şansın olmaz.

Ama dua et benim dediğim çıkmasın işte o zaman :https://www.youtube.com/watch?v=HydXqAp9Pe0

• Iste sonunda benim dedigime geliyorsun. Olum olmasa sende bunlarin hicbirine inanmayacaksin. Sirf olumden korktugun icin yok olmaktan korktugun icin o kitapta yazan herseye sıkı sıkı sarilmissin.

Dolayisiyla senin meselen akil veya mantik degil. Sadece kendini avutuyorsun. Bu konuda tekde degilsin hristiyanlar var , budistler var ,sintoya inananlar eskiden zeusa inananlar hepiniz ayni yoldan gidiyorsunuz. Onlar icin Tanri nasil gercek idiyse senin icinde Tanri gercek. Cunku yok olmanan icin gercek olmak zorunda.

Buna muhtacsin. Ya tutarsa diyerek inaniyorsun yanitinda soyledigin gibi.

Yazık yok olma korkusuna bağladın gene Ben ölümden korkmam dostum. Akıl ve mantığım beni Allah'a inanmaya itiyor beni. Bu konuşma burada biter git inançsız bi şekilde yaşa kimin umrunda. Bırak bende kendi inandığım şekilde yaşayayım iyi akşamlar
  • quote:

Sığ bakan ben miyim...

Sen git avatar falan izle burada ciddi bir konudan bahsediyoruz...

Adem zaten olumsuz size gore sonra gidip tanri buzzat calma yeme demesine ragmen o elmayi yiyor. Ne hikmetse bunun aynisini seytanda yapiyor cehennemde sonsuza dek yanacak olmasina ragmen. Hemde bu canlilar bizzat Tanriyi gormus.

Bunlar zeka geriligimi yasiyor. Kim neden ve nasil boyle bir aptallik yapabilir. Ben tanriyi gorecegim bana su elmayi yemeyeceksin diyecek sonra ben gidip o elmayi yiyecegim !!? Sonra tum insanlik evren bu sekilde olusacak.

Obur tarafta zaten agac olmasi , elma olmasida son derece savma seyler zaten. Dunya disinda evrenin neresinde agac var neresinde elma var !!? Dunya disinda olmayan hicbirseyin bahside gecmiyor zaten bu oykulerde...

ateizm bir akıl tutulmasıdır

şöyle bir soru sormuşun : Kim neden ve nasil boyle bir aptallik yapabilir ?

sen yapıyorsun nedeni senin secimlerin nasıl ? tanrıyı görmezden gelerek

bu konularda bazen bilgisizliğiniz var ... tanrıyı görmediler arkadasım nerden uydurdun bunu ? yok böle bişey

şunu demek istiyorsun : eger tanrıyı görseydim bir aptallık yapmazdım görmemezlikten gelmezdim güvenirdim .

bu mudur ateizt olmanın sebebi ? tanrıyı göremiyor olman

bununda bir acıklaması var daha önce yazdım silinmiş . senin yaşadıgın bu boyutta tanrıyı görmen mümkün degil yaratılışın gereği ... ölebilirsin mesela musa peygamber dağa bakarken bayıldı dağ paramparca oldu .. anlaşılabilir demi bu acıklama

agactan elma calmış .. elma felan yok elma agacı degildi o ağac ... bilmediğin konuları önce öğren ..

bu ağac mevzuunuda bir anlatalım öğren

şeytan şöyle vesvese veriyor .. şu agactan yediğinde ebedi olacaksın sonsuz bir yaşam sahibi olcaksın .. şeytan insanın düşmanıdır üst bir makamdan aşağı düşmesinin sebebi olarak insanı görmüştür kendi secimlerini degil halbuki ademe secde etmesi emrolundu ..

aynı secimi periah yapıyor vahye tabi ol diyorsun masal bunlar dio

o ağactan yemelerinin sebebi ÖLMEK İSTEMEMELERİYDİ .. ok

sonsuz ebedi bir yaşam isteği hepimiz böyleyiz 1 gün ölecez ama sanki ebediyyen yaşam sürecekmişiz gibi sarılıyoruz dünyaya ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 21 Eylül 2015; 2:18:48 >

• nasıl bir tanrıdır ki bu insanları korkuyla yönetiyor inanmazsan ibadet etmezsen cehenneme yolluyor... yarattığı insanın saçına karışıyor ?! insanları ilginç yasaklar ile kısıtlıyor. tanrının neden ibadete ihtiyacı var ?
    neden sadece yaratıcıya inanıp "ibadet" içinde sadece bu cümle yetmiyor ? "beni yarattığın için teşekkürler tanrım" gibi... tanrı başka ne isteyebilir ki ? insanlar yaratılmak istedi mi ki en başta ? dine göre adem ve havvanın çektiği saçma bir ceza mıyız biz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 22 Eylül 2015; 16:01:52 >
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Adem cennette yasarken olecek miydi ?

Onun disinda trilyonparca insanin bu evrende bu gezegenin ustunde olmasinin en mantikli nedeni sana gore birinin yememesi gereken bir elma yemesi ?

Ve bu akil tutulmasi degil sana gore ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Eylül 2015; 2:23:31 >
  • Hayır hayır neden her şeyi çok çok çok çok karmaşık düşünüyorsunuz ki. Cevabı çok basit Allah'a şükredip kulluk etmemiz için. Onun bizim ibadetlerimize ihtiyacı yok tek isteği şükür ve teşekkür etmemiz. Ki ibadet ederekte senin dediğin bu cümle yani " Beni yarattığın için teşekkürler Allah'ım" demiş oluyoruz. Allah kimseyi cehenneme yollamıyor. Sadece bizleri uyarıyor ve ona kulluk etmemizi nankörlük etmememizi istiyor.
  • quote:

Oncelikle anlamadigin sey su Tanrı senin baban falan degil. Boyle dusunemezsin bunlari.

Sen suna inaniyorsun. Ben yarattim bunlari sonra aaa bana inanmiyor ben bunlari sonsuza kadar yakayim. Bu kadar cocukca bir hikayeye nasil inaniyorsun ?

Ama sizin inandiginiz su. Bi tane agac varmis. Bu agacta 1 tane elma varmis tanri bu elmayi yemeyeceksin adem demis. Sonra karisi yesene be diye dirdir etmis ademde yiyeyim bari demis yemis sonra tanri ademi dunyaya firlatmis.

Bu mudur yani ? Devasa evrenin trilyonlarca gezegenin, yilduzlardaki nukleer patlamalarin, katrilyonlarca katrilyon carpimi evrenin , karanlik maddenin , karadeliklerin. Herseyi gormene ragmen butun bunlarin boyle bu kadar insan yapimi cocuklara anlatilacak detay seviyesinde bir hikaye yuzunden olacagina mi inaniyorsun.

Adam yillarca karadelikleri arastiriyor , canli turlerinin ayrismasini evrimi ortaya cikartiyor, kuantum fizigini , goreliligi buluyor.

Sizde bu adamlara diyorsunuzki bi tane agac vardi agactada 1 tane elma vardi adam karisinin dirdiri yuzunden elmayi yedi dunyaya firlatildi !!?

"Ben yarattım.Sonra aa bana inanmıyor.Sonsuza kadar yakayım."
    Bu kadar basit mi sence?Acaba neden inanmıyor.1.5 trilyon hücreden oluşan biyolojik bir makinenin , dünyanın çevresini 4 tur atacak uzunluktaki damar sistemi , hiçbir hücresini aç bırakmıyacak şekilde çalışıyor , insan vücudunda milyonlarca biyolojik reaksiyon oluşuyor , ekosistemdeki milyonlarca türün uyumu ile bu dünya canlılığını sürdürüyor.Ondan sonra senin gibiler çıkıyor , çamura şimşek çaktı , canlı kendi kendine tesadüfen oluştu.Tanrı diye bişey yok.Eee Tanrı seni yakmasın da kimi yaksın?Sana da akıl vermiş , bana da akıl vermiş.Ama sen işine geldiğine inandığın için kaybediyorsun.Doğumundan ölümüne kadar gördüğün mühendislik harikalarını inkar edip , hiçliğe inanıyorsun.Seni kim kurtarabilir?Suçu Yaratıcıya neden atıyosun?

Elma hikayesi neden zoruna gidiyor anlamadım.Bizim hepimizin hayatları birer hikaye değil mi?Ben hayatımı anlatsam roman olur.Her insanın hayatından kimbilir ne hikayeler çıkar.Adam Kuantum fiziğini buluyor ama bir dokunsan ne maceralar yaşamış , sana hayatını roman gibi anlatıverir.Hepimiz insanız.Duygusuz robotlar değiliz.Adam gider Kuantum Fiziğiyle uğraşır , arkasından gider yasak elmayı da yer , esrar da çeker , alkolik olup çıkar.O da insan.Bizlerin hayatları matematikten ibaret değil.Kuantum fiziği yapanlar da bizim gibi tuvalete giden insanlar.Onları ünsan üstü görmekten vazgeçin artık.Kendinize nasıl bir hayali ütopya yaptıysanız artık , anlamak mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

quote:

Oncelikle anlamadigin sey su Tanrı senin baban falan degil. Boyle dusunemezsin bunlari.

"Ben yarattım.Sonra aa bana inanmıyor.Sonsuza kadar yakayım."
    Bu kadar basit mi sence?Acaba neden inanmıyor.1.5 trilyon hücreden oluşan biyolojik bir makinenin , dünyanın çevresini 4 tur atacak uzunluktaki damar sistemi , hiçbir hücresini aç bırakmıyacak şekilde çalışıyor , insan vücudunda milyonlarca biyolojik reaksiyon oluşuyor , ekosistemdeki milyonlarca türün uyumu ile bu dünya canlılığını sürdürüyor.Ondan sonra senin gibiler çıkıyor , çamura şimşek çaktı , canlı kendi kendine tesadüfen oluştu.Tanrı diye bişey yok.Eee Tanrı seni yakmasın da kimi yaksın?Sana da akıl vermiş , bana da akıl vermiş.Ama sen işine geldiğine inandığın için kaybediyorsun.Doğumundan ölümüne kadar gördüğün mühendislik harikalarını inkar edip , hiçliğe inanıyorsun.Seni kim kurtarabilir?Suçu Yaratıcıya neden atıyosun?

Elma hikayesi neden zoruna gidiyor anlamadım.Bizim hepimizin hayatları birer hikaye değil mi?Ben hayatımı anlatsam roman olur.Her insanın hayatından kimbilir ne hikayeler çıkar.Adam Kuantum fiziğini buluyor ama bir dokunsan ne maceralar yaşamış , sana hayatını roman gibi anlatıverir.Hepimiz insanız.Duygusuz robotlar değiliz.Adam gider Kuantum Fiziğiyle uğraşır , arkasından gider yasak elmayı da yer , esrar da çeker , alkolik olup çıkar.O da insan.Bizlerin hayatları matematikten ibaret değil.Kuantum fiziği yapanlar da bizim gibi tuvalete giden insanlar.Onları ünsan üstü görmekten vazgeçin artık.Kendinize nasıl bir hayali ütopya yaptıysanız artık , anlamak mümkün değil.

Güzel cevap ama arkadaşı tatmin etmek imkansız hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

Hayır hayır neden her şeyi çok çok çok çok karmaşık düşünüyorsunuz ki. Cevabı çok basit Allah'a şükredip kulluk etmemiz için. Onun bizim ibadetlerimize ihtiyacı yok tek isteği şükür ve teşekkür etmemiz. Ki ibadet ederekte senin dediğin bu cümle yani " Beni yarattığın için teşekkürler Allah'ım" demiş oluyoruz. Allah kimseyi cehenneme yollamıyor. Sadece bizleri uyarıyor ve ona kulluk etmemizi nankörlük etmememizi istiyor.

Madem ibadete ihtiyacı yok neden ibadet ediyoruz ? " Beni yarattığın için teşekkürler Allah'ım" demek yeterli olmalı. Gerisini yapmanın ne anlamı var. Ayrıca yaşadığım berbat ötesi hayat için neden şükredeyim sevineyim ki ? ben istedim mi bu hayatı ?
    allah cehenneme yollamıyor lafını da ilk senden duyuyorum. dediğine göre inanmayan da mı cennete gidecek?

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Ve sen bu canlilarin bu sekilde olusmasinin tek nedenini yenmemesi gereken bir elmanin yenmesine bagliyorsun !!?

Su hikayeye kayitsiz sartsiz inanan adam yapilmis gozlemlenmis kayit altina alinmis inorganik maddelerden kendi kendine organik maddeler olusabildigini kanitlamis bilimsel deneye inanmiyor !!?

Siz neyin kafasini yasiyorsunyz arkadaslar. Bu kadar buyuk zitliklardan nasil rahatsiz olmuyorsunuz.

Ayrica adi ustunde trilyonlarca hucre yani tek bir varlik degil. Bir hucreler butunu. Yani tek bir hucre olustuktan sonra insanin olusumu sadece zaman meselesi bunu nasil goremiyorsunuz...

Insan trilyonlarca hucre ile pat diye olustu diyen adam bilimin bsini bile bilmiyordur. Ilk olusan sey insan degil ilk olusan sey canliligin en temel ve en ilkel versiyonu olan proteinin yapitasi amino asitlerdir. Ve inorganik maddelerden aminoasitlerin olustugu ve hatta yine inorganik maddelerden dna ve rna bazlarinin kendiliginden olusabildigi kanitlanmis durumda.

Bunlar ortadayken ilk ilkel hucrenin ortaya cikmasi sizin elma agac hikayenizden cok daha olasi degil mi ? 1 hucre olustuktan sonrasini zaten biliyoruz. Direkt olarak evrim basliyor senin dedigin gibi aradan gecen milyonlarca yilin ardindan o 1 hucre bolunme yoluyla trilyonlarca hucrelik canlilara donusebilir. Bu sadece zaman meselesi.

Bakteriler bile uygun ortami bulduklarinda 10 taneden milyonlara kisa surede donusebiliyorlar. Virusler her yil eski halinden tamamen farklilasarak evrimlesiyor bu nedenle uygulanan asilarin her yil degismesi gerekiyor.

Siz ise butun kanitlari bir cirpida atip ondan sonra butun bu evrenin arkasinda agacli elmali hir hikaye var diyerek buna inanabiliyorsunuz !!!

Pes doğrusu !!! Keske su sorgulayici herseye bir kurt bulan zekanizi birazda kendi hikayelerinize dondurseniz de butun evrenin arkasinda elma yiyen bir adam olabilir mi gercekten diye sorgulasanız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Eylül 2015; 2:46:56 >

• Cehenneme yollamıyor cehennem azabıyla uyarıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.