Şimdi Ara

Bir dağ var ve o dağın ardında... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Periah

Ve sen bu canlilarin bu sekilde olusmasinin tek nedenini yenmemesi gereken bir elmanin yenmesine bagliyorsun !!?

Su hikayeye kayitsiz sartsiz inanan adam yapilmis gozlemlenmis kayit altina alinmis inorganik maddelerden kendi kendine organik maddeler olusabildigini kanitlamis bilimsel deneye inanmiyor !!?

Siz neyin kafasini yasiyorsunyz arkadaslar. Bu kadar buyuk zitliklardan nasil rahatsiz olmuyorsunuz.

Ayrica adi ustunde trilyonlarca hucre yani tek bir varlik degil. Bir hucreler butunu. Yani tek bir hucre olustuktan sonra insanin olusumu sadece zaman meselesi bunu nasil goremiyorsunuz...

Insan trilyonlarca hucre ile pat diye olustu diyen adam bilimin bsini bile bilmiyordur. Ilk olusan sey insan degil ilk olusan sey canliligin en temel ve en ilkel versiyonu olan proteinin yapitasi amino asitlerdir. Ve inorganik maddelerden aminoasitlerin olustugu ve hatta yine inorganik maddelerden dna ve rna bazlarinin kendiliginden olusabildigi kanitlanmis durumda.

Bunlar ortadayken ilk ilkel hucrenin ortaya cikmasi sizin elma agac hikayenizden cok daha olasi degil mi ? 1 hucre olustuktan sonrasini zaten biliyoruz. Direkt olarak evrim basliyor senin dedigin gibi aradan gecen milyonlarca yilin ardindan o 1 hucre bolunme yoluyla trilyonlarca hucrelik canlilara donusebilir. Bu sadece zaman meselesi.

Bakteriler bile uygun ortami bulduklarinda 10 taneden milyonlara kisa surede donusebiliyorlar. Virusler her yil eski halinden tamamen farklilasarak evrimlesiyor bu nedenle uygulanan asilarin her yil degismesi gerekiyor.

Siz ise butun kanitlari bir cirpida atip ondan sonra butun bu evrenin arkasinda agacli elmali hir hikaye var diyerek buna inanabiliyorsunuz !!!

Pes doğrusu !!! Keske su sorgulayici herseye bir kurt bulan zekanizi birazda kendi hikayelerinize dondurseniz de butun evrenin arkasinda elma yiyen bir adam olabilir mi gercekten diye sorgulasanız...

Çok merak ettim senin meslek ne hocam veya ne üzerine okuyorsun ? Ne mezunusun bi bilgi versene bize.

• quote:

Adem cennette yasarken olecek miydi ?

Onun disinda trilyonparca insanin bu evrende bu gezegenin ustunde olmasinin en mantikli nedeni sana gore birinin yememesi gereken bir elma yemesi ?

Ve bu akil tutulmasi degil sana gore ?

evet ölecekti . bu bilindiği için her 2 side agactan yediler . cünkü

ilahi bir hükümdür kanundur ki : küllü men aleyha faan herkes fanilik üzeredir

dünya bir gezegen degildir its not planet its plane ingilizcesi earth arabcası ard ingilizceye sami dillerden gecmiş bir kelime

evren dediğin kafanda oluşturulmuş kurgulardan belkide farklı bir mekan . ayrı bir tartışma konusu girmeyeyim .. tüm mahlukatın varoluş sebebi nedeni üzerlerine vazife olan görevleri yapmaları dağlar üzerine vazife olan görevi yapıyor .. bulut yağmurlar için su için toplanıyor rüzgarlar üzerine vazife görevi yerine getiriyor güneş ay ve diğer yıldızlar gece dinlenmen için örtü oluyor toprak gıda oluşturuyor ..

sende üzerine düşeni yapmalısın .. new york gangsterlerinden bir replik butcher dan

everybody ows everybody pays .. çünkü sana bir hayat verildi

üzerine vazife görevi yapmazsan reddedersen tanrıyı görmezden gelme gibi büyük bir cürmü işlersen bu yol seni ateşe götürür .

secimlerimiz yolumuzu belirler

hiçte akıl tutulması degil gayet akli ve mantıki

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Adem cennette yasarken olunce nereye gidecekti ? Cennette olmek nasil bir olay. Ademin olumlu oldugunu dusunmuyorum. Kurani kerimden Ademin elmayi olmemek icin yedigini soyleyen ayeti yazar misin ?

Onun disinda yagmurun vazifesini yaptigi gibi 1500 yil oncesinin dusuncelerini soylemen seni iyice zora sokuyor. Artik islamcilar bike bunlari asti.

Soyleki yagmurun neden olustugunu biliyoruz. Vazife icabi yagmamasi gereken bir yere yagmur yagiyor diye bir olay yok. Dagkarin olusnasinin nedenide dunyanin uzaya dusmesini onlemek falan degil.

Kitalarin burbirini sikistirmasinin sonucu olarak olusuyorlar. Yagmurlarda deniz suyunun buharlasmasi sonucu.

Bunlarin hepsinin nedenleri aciklanmis durumda. Hatta yapay olarak yagmur yagdiran bir bomba gelistirilmis durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

quote:

Ve sen bu canlilarin bu sekilde olusmasinin tek nedenini yenmemesi gereken bir elmanin yenmesine bagliyorsun !!?

Su hikayeye kayitsiz sartsiz inanan adam yapilmis gozlemlenmis kayit altina alinmis inorganik maddelerden kendi kendine organik maddeler olusabildigini kanitlamis bilimsel deneye inanmiyor !!?

Siz neyin kafasini yasiyorsunyz arkadaslar. Bu kadar buyuk zitliklardan nasil rahatsiz olmuyorsunuz.

Ayrica adi ustunde trilyonlarca hucre yani tek bir varlik degil. Bir hucreler butunu. Yani tek bir hucre olustuktan sonra insanin olusumu sadece zaman meselesi bunu nasil goremiyorsunuz...

Insan trilyonlarca hucre ile pat diye olustu diyen adam bilimin bsini bile bilmiyordur. Ilk olusan sey insan degil ilk olusan sey canliligin en temel ve en ilkel versiyonu olan proteinin yapitasi amino asitlerdir. Ve inorganik maddelerden aminoasitlerin olustugu ve hatta yine inorganik maddelerden dna ve rna bazlarinin kendiliginden olusabildigi kanitlanmis durumda.

Bunlar ortadayken ilk ilkel hucrenin ortaya cikmasi sizin elma agac hikayenizden cok daha olasi degil mi ? 1 hucre olustuktan sonrasini zaten biliyoruz. Direkt olarak evrim basliyor senin dedigin gibi aradan gecen milyonlarca yilin ardindan o 1 hucre bolunme yoluyla trilyonlarca hucrelik canlilara donusebilir. Bu sadece zaman meselesi.

Bakteriler bile uygun ortami bulduklarinda 10 taneden milyonlara kisa surede donusebiliyorlar. Virusler her yil eski halinden tamamen farklilasarak evrimlesiyor bu nedenle uygulanan asilarin her yil degismesi gerekiyor.

Siz ise butun kanitlari bir cirpida atip ondan sonra butun bu evrenin arkasinda agacli elmali hir hikaye var diyerek buna inanabiliyorsunuz !!!

Pes doğrusu !!! Keske su sorgulayici herseye bir kurt bulan zekanizi birazda kendi hikayelerinize dondurseniz de butun evrenin arkasinda elma yiyen bir adam olabilir mi gercekten diye sorgulasanız...

Çok merak ettim senin meslek ne hocam veya ne üzerine okuyorsun ? Ne mezunusun bi bilgi versene bize.

Hani sen diyorsun ya abiyogenez yani milley deneyi şu 11 amino asidi güya çok basit bir şekilde laboratuvar ortamında yıllarca uğraşıp sonunda elde etmeyi başaran arkadaşın deneyi ilk canlı formunu açıklıyor diye. Hadi kabul edelim amino asit oluştu ne tesadüftür ki o amino asit ribozomu oluşturdu ne tesadüftürki o ribozom rüzgar etkisiyle suya düştü veya üzerine yağmur yağdı ve orda hücreyi oluşturmak için gerekli suyu aldı. Ne tesadüftürki seçiçi geçirgen bir zar oluşturmak için o amino asitlerden sonra kendi kendine etraftan lipit buldu ve o lipidlere fosfor ekledi sonra ne tesadüftür ki bu mikroskobik hücre hala yaşıyor ve ne tesadüftürki yaşamak için dnasını özene bezene tek başına kusursuz bir şekilde dizdi ve tamaaaaaaaaaaaaam evrim ağacının ilk canlısı bu şekilde oluştu. Araları atlıyorum bitki oldu cart oldu curt oldu her seferinde kendi kendini geliştirerek her evrimleşmede bir adım daha kusursuz hale gelerek eksiklerini tamamlayarak geldi ve biz yani insanı oluşturdu demi ? Eee nerde ara geçiş formları ? Hani ? Neden bütün türler bir anda oluşuyor ? Hadi onu geçtim

SİZİN EVRİM AĞACINIZA GÖRE HER EVRİMLEŞMEDE ÖNCEKİ CANLIYA YENİ ÖZELLİKLER EKLENEREK DEVAM EDİYOR. E PEKİ BEN NİYE BENDEN DAHA İLKEL CANLI OLAN MAVİ YEŞİL ALGLER VE BİTKİLERİN BANA OKSİJEN ÜRETMESİNE BAĞLIYIM ? HANİ EKSİKLERİ TAMAMLIYORDUK ? NEDEN BEN KENDİ OKSİJENİMİ ÜRETEMİYORUM. NEDEN İLKEL BİR BİTKİ GÜNEŞ IŞIĞINDAN YARARLANARAK BANA VE KENDİNE BESİN ÜRETEBİLİYOR VE BEN BU BİTKİYE BAĞLIYIM ONU YEMEK ZORUNDAYIM. BEN ONDAN SONRA EVRİMLEŞMEDİM Mİ NEDEN KENDİ BESİNİMİ GÜNEŞ IŞIĞINI KULLANARAK ÜRETEMİYORUM ? BEN NEDEN KENDİ ÜRETTİĞİM ŞEYLER DIŞINDA DIŞARDAN BENDEN DAHA İLKEL CANLILARA BAĞLI YAŞAMAK ZORUNDAYIM ? NEDEN ESANSİYEL YAĞLAR VE AMİNOASİTLERİ KENDİM ÜRETEMİYORKEN BENİM ALT KADEMEMDEKİ BİTKİLERDEN ALMAK ZORUNDAYIM ?

Neden ha neden ? Bana bunları açıkla ? Ama öyle bir açıklayacaksınki elinle somut örnekler vererek açıklayacaksın. Senin tabirinle onun bunun hikayesi olabilecek şeylerle teorilerle değil şu şöyle diyeceksin bak şunu şöyle yaptı şöyle oldu diyeceksin.

Tutturmuşsun bi karı dırdırı bi elma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 21 Eylül 2015; 3:20:24 >

• Yani butun bunlarin olusum nedeni yenmemesi gereken bir elma : ) Hucre zarlari , onca tur , onca gezegen , trilyonlarca... Milyarlarca gok ada karadelikler ...

Hersey 1 elma yedi diye Adem : )

Onun disinda sordugun sorularin cogunun yanitini biliyorum ama simdi yazmaya kalksam roman olur. O nedenle sen bana butun bu canliligin bir elma yuzunden oldugunu kanitlamalisin. Ama oyle teori veya hikaye istemiyorum.

Somut bir sekilde elma olayini kanitlayip ardindan herseyin pat diye oldugunu bana somut orneklerle kanitlamani istiyorum.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Sen önce benim sorularıma yanıt ver ondan sonra ben sana somut örnekleri verecem üstelik bir çok bilim adamının kendi kitaplarında yer verdiği sözlerle.
  • Bunu yanit veremiyorum olarak kabul ediyorum : ) Daha cok ben sana karsi bir suru mantikli gerekce sunacagim sende ama seninkileri bilmem ama benim atalarim maymundan gelmedi diye artistik yapacaksin.

Bunlari cok yasadim... Dedigim gibi sordugun her bir soru icin 1 2 sayfa yazi yazmam gerek ki bu saatte ugrasabilecegim birsey degil. Eski konularda defalarca kez acikladim aciklandi senin sorularinin hepsi.

Biraz arastirma yaparsan zaten sorularinin cogunun zaten cozuldugunu goreceksin.

Ama sen o elma olayini nasil kanitlayacaksin ben asil onu merak ediyorum ? Veya canlilarin hic degismedigini. Yani 1 milyon yil once nasilsa bugunde tipatip hic degismeden ayni kaldigini nasil kanitlayacaksin bunuda merak ediyorum ?

Arkeolojik kazılar Paleontoloji
    Fosiller

Bunlar paleontoloji semineride çektiğimiz fotoğraflar. Daha doğrusu onlardan bir kaç tanesi. Hepsi karbon 14 testi ile doğrulanmış fosiller. Bir tanede balık vardı en çokta o seni inandırabilirdi. Balık 100 milyon yıl öncesine aitti ve o balığın dna diziliminde tek bir parçası bile değişmeden korunmuş. Buda canlıların değişmediğinin kanıtı dostum. Sen 1 milyon yıl önce hiç değişip tıpatıp aynı kaldığının kanıtını istiyordun ben sana yüzlerce milyon yıl öncesine ait kanıtları koydum önüne.
     Bir dağ var ve o dağın ardında... Bir dağ var ve o dağın ardında... Bir dağ var ve o dağın ardında...

• quote:

Arkeolojik kazılar Paleontoloji
    Fosiller

Bunlar paleontoloji semineride çektiğimiz fotoğraflar. Daha doğrusu onlardan bir kaç tanesi. Hepsi karbon 14 testi ile doğrulanmış fosiller. Bir tanede balık vardı en çokta o seni inandırabilirdi. Balık 100 milyon yıl öncesine aitti ve o balığın dna diziliminde tek bir parçası bile değişmeden korunmuş. Buda canlıların değişmediğinin kanıtı dostum. Sen 1 milyon yıl önce hiç değişip tıpatıp aynı kaldığının kanıtını istiyordun ben sana yüzlerce milyon yıl öncesine ait kanıtları koydum önüne.
     Bir dağ var ve o dağın ardında... Bir dağ var ve o dağın ardında... Bir dağ var ve o dağın ardında...

Bak bak balığıda adamların şanlıurfadaki seminerlerinden buldum.

Hani şu evrimleşip ayaklanan balık.
     Bir dağ var ve o dağın ardında...

• Biri 265 milyon yil once biri 23 milyon yil once dunya 4.5 milyar yil yasinda .

Yani Tanri bu canlilari ara ara ol deyip yaratiyordu oyleyse ? Sence o yengecin 24vmilyon yil once bir atasi yoktu 23 milyon yil once pat diye olustu ?

Dostum bunlar bulunan fosillerin yaşları ortaya çıkış zamanları değil belirtirim. biz 23 milyon yıl öncesine ait bir fosil bulduk fakat 265 milyon yıl öncesinde olanıda bulabilirdik. Fosil bu fosil herhangi bir zamanda ölmüş canlıların artıkları. Hey Allah'ım ya sen bana sabır ver. Az önce mesajında 1 milyon yıl öncesine ait bul dedin ? Şimdi niye kıvırmaya başladın gene ?

Bak buda elma : BAKARA-117: (O), göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır. Bir şeyi dilediğinde ona sadece "Ol!" der, o da hemen oluverir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 21 Eylül 2015; 3:52:19 >
  • Peki sana su an ara gecis formunun yasayan orneklerini gosterirsem bana inanir misin ?

Sen atta neye inanıp neye inanmayacağıma ben karar vereyim. Çünkü merak etme ben çok çok şey gördüm çok tartışmalara girdim ve kendimce doğru olanı seçtim. Sen at sun ortaya kanıtlarını tartışalım.
  • Hocam bakıyorumda konuşmayı takiptesiniz :) Ama sadece izliyorsunuz düşünceleriniz neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 21 Eylül 2015; 3:59:05 >
  • quote:

Hocam bakıyorumda konuşmayı takiptesiniz :) Ama sadece izliyorsunuz düşünceleriniz neler

http://forum.donanimhaber.com/m_109876284/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_66486401/tm.htm

ayrıca cevap alamadım daha

• Pekala turun ozelligi sudur bir tur canli dogasi geregi baska bir tur canli ile ciftlesip yavru yapamaz. Eger bu turler bur anda var oldularsa ve hepsi hic degismiyorsa her turun burbirinden ayri bir bicimde bugune kadar gelmesi gerekirdi.

Ama ne hikmetse bazi farkli turde canlilar birbirleriyle ciftlesebiliyor !!?

Ornek vermem gerekirse.

At ile esek bu iki canli farkli turde hayvanlardir ama bu iki canlinin dayamdigi ortak ata daha yeni bir ayrilik gecirdigi icin yani bu turler yeni degismeye basladigindan daha ciftlesme durumlari ortadan kalkmamistir.

Ve iki farkli tur canli ciftlesip yavru dogurabilmektedir.

Kurt ile kopek . Kopekler kurtlardan ayrilarak yakin fonemde evrimlesmis canlilardir. Bu nedenle kurtlar ile kopeklerin yavrulari ayri turler olmalarina ragmen olmaktadir.

Son olarak yakin donemde ayrilmis iki tur aslan ve kapkanda ayni sekilde ciftlesip yavru yapabilmektedir.

Ayrimin cok yeni oldugu kopek kurt , aslan kaplan turlerinin yavrulari nesillerini devam ettirirken ayrim suresinin daha uzun oldugu at ve esek yavrusu ise kisirdir .

Bu carpici ornekler turlerin birbirinden turediginin ve degistiginin en saglam kanitlaridir ve gozunun onundedir. Yani milyon yil oncesine bakmana bile gerek yok gozunun onunde evrimlesen ve birbirlerinden yeni ayrilmis turler vardir.

Ne kanıtı dostum Elmaya somut yanıt bekliyordun Sen buna kanıt mı diyorsun ? Hani somut olacaktık ? Nerde Somutluk ? Bunlar somutluk dedin gözünün önü dedin.

At ile eşeğin çiftleşmesine bizim kötü köylü bile katır diyor ve katırın melez olup Üreyemediğini biliyor. Sen bana diyorsunki bunların dayandığı ortak ata yeni evrim geçirdi ve o zamanlar çiftleşebiliyordu diyosun. Napıodun o zamanlarda ? Safaride miydin ? Hatta dur tahmin edeyim dürbünle bu olayı seyrediyordun.

Katır melez bir hayvan olup üreyemez. Biyolojik açıdanda sorunludur.

Bak bunlarda googleda bulduğum ilk sitede karşıam çıkan profesör sözleridir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Derek W. Ager (Ünlü İngiliz Paleontolog):

Sorunumuz şudur: Fosil kayıtlarını detaylı olarak incelediğimizde, türler ya da sınıflar seviyesinde olsun, sürekli olarak aynı gerçekle karşılarız; kademeli evrimle gelişen değil, aniden yeryüzünde oluşan gruplar görürüz.162

W. R. Thompson:

Fosil kayıtlarında, teorinin gerektirdiği ara formlar ciddi şekilde eksiktir... Modern Darwinist paleontologlar tıpkı Darwin ve ondan öncekiler gibi bu gerçeği hasır altı etmeye mecbur kalmışlardır.163

Mark Czarnecki (Evrimci Paleontolog):

Teoriyi (evrimi) ispatlamanın önündeki büyük bir engel, her zaman için fosil kayıtları olmuştur... Bu kayıtlar hiçbir zaman için Darwin'in varsaydığı ara formların izlerini ortaya koymamıştır. Türler aniden oluşurlar ve yine aniden yok olurlar. Ve bu beklenmedik durum, türlerin Tanrı tarafından yaratıldığını savunan yaratılışçı argümana destek sağlamıştır.164

Carlton E. Brett:

Yeryüzünde hayat zaman içinde, yavaş yavaş ve kademe kademe mi gelişti? Fosil kayıtlarının bu soruya cevabı; "Hayır"dır.165

Dr. David Raup (Chicago Doğa Tarihi Müzesi, Jeoloji Bölümü Başkanı):

Çoğu insan fosillerin, Darwin'in hayatın tarihi hakkındaki görüşlerine kanıt olduğunu zanneder. Oysaki bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir.166

Edmund Ambrose:

Şunu kabul etmeliyiz ki, fosil kayıtlarında yaratılışçıların görüşlerine ters düşecek hiçbir şey yok.167

Gareth Nelson (Amerikan Doğa Tarihi Müzesi):

Bir fosil türünün veya fosil grubunun bile, diğerine ata olmuş olduğunun gösterilebileceğine inanmak hatadır. Ata-torun ilişkisinin var olduğu, ancak aksini belirten kanıtların yok olduğu varsayılabilir. Karşılaştırmalı biyolojinin tarihi, ataları araştırmanın bizi büyük hatalara mahkum ettiğini, bu sebeple asıl hedefine dayanarak bu araştırmanın boş bir çalışma olduğunu öğretti. İleri sürülen "ata"lar hakkında artan bilgi, onlara genellikle herhangi bir şeyin direkt atası olmak için çok uzmanlaşmış olduklarını gösterir.168

Dr. Colin Patterson (Paleontolog):

Evolution isimli kitabında ara-geçiş formlarından niçin söz etmediğini soran Luther D. Sunderland'a yazdığı mektubunda şöyle diyor:

Kitabımda evrimsel geçiş formları ile ilgili illüstrasyonların eksik olduğu görüşünüze tamamıyla katılıyorum. Eğer herhangi bir canlı veya fosil bilseydim, tabii ki bunu kitabıma ilave ederdim. Siz ara-geçiş formlarını görselleştirmem için bana bir ressam (sanatçı) öneriyorsunuz, ama bu bilgileri nereden bulsun? Dürüst olmak gerekirse ben bu bilgileri sağlayamam ve eğer artistik birtakım çizimler yapsam, o zaman okuyucuları yanıltmış olmaz mıyım? Gould (Stephen Jay) ve American Museum elemanları hiçbir ara-geçiş formunun bulunmadığını söyledikleri zaman onlara karşı koyan kimse olmadı. Ben bir paleontolog olarak, fosil kayıtlarının atalarını tanımlama ile ilgili felsefi problemlerle sarılmış durumdayım. Hangi bir türün başka hangi tür canlıdan geldiğini gösteren bir fosil fotoğrafı göstermemi istemişsiniz - böyle bir fosil kaydı mevcut değil.169

David B. Kitts (Oklahoma Üniversitesi, Bilim Tarihi Profesörü):

Paleontoloji, evrimi gösterecek delilleri sunacağına dair vaadlerine rağmen evrimcilere hiç de hoş olmayan zorluklar çıkardı. Bunlardan en çok dile düşeni fosil kayıtlarındaki boşluklardır. Evrim, türler arası geçiş formalarını gerektirir, ama paleontoloji bunu evrimcilere sunamadı.170

John Adler Ve John Carey:

Türler arası formları ne kadar fazla sayıda bilim adamı ararsa, o kadar fazla hayal kırıklığına uğruyor.171

Mark Ridley (Zoolog, Oxford Üniversitesi):

Gerçek bir evrimci hiçbir zaman, yaratılışa karşı evrim teorisine dayanak olarak fosil kayıtlarını kullanmamaktadır.172

Steven M. Stanley:

Bilinen fosil kayıtları, evrimin büyük bir morfolojik ara geçişi başaran tek bir örneğini dahi belgeleyemedi. Bundan dolayı fosil kayıtları kademeli evrimin geçerli olabileceğine dair hiçbir kanıt öne süremez.173

Hoimar Von Ditfurth :

Geri dönüp baktığımızda, neredeyse ıstırapla aranan o geçiş biçimlerini bir türlü bulamamış olmamıza şaşırmamamız gerektiğini anlıyoruz. Çünkü büyük olasılıkla böyle bir ara aşama hiç var olmadı.174

Bugüne kadar bulunabilmiş en eski fosiller, çekirdeksiz algler türünden mineraller içindeki fosilleşmiş cisimlerdir ve bunların üç milyar yıldan daha uzun bir geçmişleri vardır. Ne kadar ilkel olurlarsa olsunlar, bunlar bile oldukça karmaşık ve ustaca organize edilmiş yaşam biçimlerini temsil etmektedirler. Bu ilk fosil organizmalar ile kimyasal bileşme yoluyla meydana gelmiş moleküller, yani biyopolimerler arasında gelişme tarihi bakımından henüz bilgilerimizle dolduramadığımız bir boşluk bulunmaktadır. Öte yandan geçmişteki bu "şimdilik" doldurulamayan boşluk, kimi insanlara anlaşılır nedenlerle çok çekici gelmektedir. Doğaüstü herhangi bir dış etki olmaksızın hayatın başlamasını olanaksız gören birçok kimse, böyle bir boşlukta bir mucizenin belirtilerini, doğaüstü bir gücün mücadelesini görmektedir.175

Richard Leakey - Roger Lewin:

Ancak, çeşitli sebeplerden dolayı sekiz ile dört milyon yıl öncesi arasındaki döneme ilişkin neredeyse tam bir fosil boşluğu olduğundan, atalarımızın o zaman nasıl olduğunu sadece tahmin edebiliriz.176

Bizi aydınlatabilecek bir tane bile tam iskelet olmadığı gibi, atamızın yüzde yüz benzerini kurgulamaya yetecek kadar fosil parçası bile yok elimizde.177

George Gaylord Simpson:

Evrim tarihinin büyük bölümünü temsil eden ara-geçiş formları nerededir? Henüz hiçbir yerde bulunamadılar. Bu nokta evrimciler için fosil kayıtlarındaki şaşırtıcı boşluklar açısından çok önemlidir.178

Ara geçiş formları kayıptır, dalların yapraklarıyla bağlantısı yoktur ve gövdelerin de kökleriyle.179

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hepsini yazmadım ha zaten okumayacaksın çoğunu

• Bu yazdigin yazilar dinci sitelerden alinma insanin kafasini bulandirmaya calismak disinda bir amaca hizmet etmeyen gereksiz seyler.

Ben sana somut ornekler veriyorum.

Turler dogalari geregi birbiriyle ciftlesip yavru yapamazlar. Insanla maymun yavru yapamaz , kedi ile kopekde yavru yapamaz. Eger bu canlilar bu sekilde tamamen ayri bie sekilde bir snda olup hic degismeselerdi bu turlerin hicbirinin birbiri ile yavrularinin olmamasi gerekirdi.

Ama ben sana diyorum ki.

At ve esek iki farkli tur insan ve sempanze gibi neden insan ve sempanzenin yavrusu olmuyor ama at ile esegin yavrusu oluyor ?

Veya neden aslan ile kaplanin yavrusu oluyor ? Bunu bana bir aciklarmisin. Neden kurt ile kopeklerin yavrulari oluyor ?

Bu cok acik ve net birnirlerinden daha yeni ayrilmis turleri gosteriyor. Bu canlilar bir sure daha birbirinden izole kaldiklari zaman yavru olayi tamamen bitecek ve senin iddia ettigin gibi bir anda ortaya cikmis ve degismemis turler falan olmayacak ! Bu turler birbirlerinden yeni ayrilmis.

Ben sana elinle tutabilecegin gozunle gorebilecegin cok acik ve carpici kanitlar sunuyorum. Sen onun bunun lafinin arkasina siginiyorsun.

Bilin onun bunun lafiyla olmaz kanitlarla olur iste sizin dinciler tarafindan zehirlenmenizin nedeni bu. Adamlar birtakim sahislardan laf cimbizlamis sizde hemen kanmissiniz. Dedigim gibi ben senin onune 3 adet somut ornek koyuyorum gunumuzden.

Madem butun canlilar tur olarak bir anda ortaya ciktilar. Bu canlilar nasil uruyor. Farkli turler olmalarina ragmen ?

Acikca evrimin yuruyen kanitlaridir bu canlilar.

• quote:

Hocam bakıyorumda konuşmayı takiptesiniz :) Ama sadece izliyorsunuz düşünceleriniz neler

senide eleştireyim o zaman

harb stratejisinin 1 numaralı kuralı

rakibini düşmanını tanı

evrimcilerle tartışırken yanlış bir yol izliyorsunuz . 1 örnek vereyim ad nan denilen adam aslında evrim konusunu hortlatan konuşulmasına ön ayak olan çok önemli bir isimdir tez-antitez ----------> adnan evrimcilerin tarafındadır

2.si evrimcilerle tartışırken yanlış bir metod izliyorsunuz . halbuki evrim bilimsel degildir bir inançtır desen tartışmanın bir anlamı kalmıcak

cünkü milyon yılı GÖZLEMLEYEMEZSİNİZ TEST EDEMEZSİNİZ . dolayısıyla canlılığın nasıl başladıgı insan tarafından çözülebilir bir gizem degildir

adam maymunla kuzen olduguna inanmıştır inanç tartışılmaz

http://forum.donanimhaber.com/m_109876284/mpage_2/f_//tm.htm#110061044

şu sayfada yazdım .. darwin bile canlılığın nasıl başladıgı çözülemez bir gizem diyorken daha ne tartışıyoruz ki demi !!

bu yüzden evrim konusunu sewmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 21 Eylül 2015; 4:28:33 >

Açıklayım sana neden biliyor musun sperm ve yumurtanın eşleşmesi gerekir. Nasıl diyeceksin bi nevi kodon anti kodon eşleşmesi gibi. Yani bir insan sperminin ucunda bi nevi anahtar vardır ve bu anahtar sadece bir kilidi açabiliyor (veya benzer bir şekilde uyduğu başka bir kilitde olabilir bilemem deneyen varmıdır). Her neyse işte hayvanlar biyolojik sınıflandırmaya göre belli başlı sınıflara ayrılır hatta belki lise yıllarından hatırlarsın Türkiye Cumhuriyeti Futbol Takımı Sert Şut Attı diye kodlardık. Hah işte bu Tür Cins gibi sınıflandırmalarındaki benzerlikler sonucu bu sperm ve yumurta eşleşmesinde açıklık oluşur. Bunun sonucunda bir at ile eşeğin melezi oluşur. Yoksa malum ırkla eşeğin brleşiminden ortaya çıkacak şeyleri sen düşün be kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.