Şimdi Ara

Bir bira kalori açısından problem olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün bir bira içtim ynaında hiç birşey olmadan sade sizce bu tek başına kilo yapar mı?

Bira Kilo Aldırır mı? Bir Kalori Analizi

Bira tüketimi, özellikle kilo alımıyla ilgili endişeleriniz varsa, zihninizde soru işaretleri uyandırabilir. Aşağıda, biranın kalori içeriği ve kilo alma potansiyeli hakkında bilmeniz gerekenler var:

• Kalori İçeriği:

Bira çeşitleri %4-6 alkol oranına sahiptir ve ortalama bir şişe (355 ml) 150-200 kalori içerir. Kalori içeriği, içtiğiniz bira türüne, hacme ve alkol oranına bağlı olarak değişebilir.

• Kilo Alma Potansiyeli:

Tüm kalorili içeceklerde olduğu gibi, aşırı bira tüketimi kilo alımına yol açabilir. Bunun nedeni, biranın kalorisinin önemli bir kısmının şeker içeren karbonhidratlardan gelmesidir. Bu karbonhidratlar hızla glikoz olarak metabolize edilir ve vücudunuzda yağ olarak depolanabilir.

• "Bira Göbeği" Mitleri:

Bazı insanlar, biranın özellikle karın bölgesinde yağ birikmesine neden olduğuna inanır. Ancak bu, bilimsel kanıtlarla desteklenmeyen bir mittir. Kilo alımının ana nedeni, genel kalori fazlalığıdır, biranın kendisi değildir.

• Ilımlı Tüketim:

Ilımlı bira tüketimi, haftada bir veya iki şişeyle sınırlandırıldığında, kilo alımına önemli ölçüde katkıda bulunmaz. Ancak, aşırı bira içmek, kalorili içeriği nedeniyle kilo artışına yol açabilir.

• Alternatif Seçenekler:

Kilo alımı konusunda endişeleriniz varsa, daha az kalorili bira seçenekleri arayabilirsiniz. Örneğin, hafif biralar veya şekersiz biralar daha düşük kalori içeriğine sahiptir.

Sonuç olarak, biranın kilo alımı üzerindeki etkisi, tüketilen miktara bağlıdır. Ilımlı bira tüketimi, dengeli bir diyetin parçası olarak kilo almaya neden olmazken, aşırı tüketim kilo artışına yol açabilir. Kilo alımıyla ilgili endişeleriniz varsa, bir diyetisyen veya sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hemde acayip kilo yapar.

kalıcı göbek yapar.
  • anladım kardeşim teşekkürler zaten ben ayda yılda 1 bira içerim yanında birşeyler olmadığı sürece bencede pek etkisi olmaz zaten bugünde az kahvaltı yaptım ve 30 dk sporumuda yaptım o yüzden içim rahat :))

33 cl Bira => 165 kalori

1 tane biradan hiçbirşey olmaz zaten bi oturuşta en az 3-4 tane bira içilir bu yüzden göbek yapar yanında da kuruyemiş falan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haftada 3kez akşamlari en az 3 bira iciyorsam 750kalori yaninda fistik :( bir an önce birakmaliyim :(
    Refarans Kodum : TAC54VI24DWF
    Faturalarım otomatik ödeme kesinlikle sıkıntı olmaz.
  • MORFEUS kardeşim 98 den 80 e düşmüşsün çok güzel bende 117 den 87 ye düştüm :D yalnız eğer 80 kalmak istiyorsan gerçektende yaptığını bırakmalısın bira içme vodka iç viski iç bunlar alternatifler

Orijinalden alıntı: volvox88

MORFEUS kardeşim 98 den 80 e düşmüşsün çok güzel bende 117 den 87 ye düştüm :D yalnız eğer 80 kalmak istiyorsan gerçektende yaptığını bırakmalısın bira içme vodkaviski iç bunlar alternatifler

Viski => 340 kalori

Votka => 227 kalori.

İlla içki içmek istiyorsanız eğer, ortamınızı kurup rakı için.Zaten haftada 1-2 kere bunları yapacağınız için hiçbirşey olucağını sanmam. Bira içen adam zaten sade içmez yanında illaki birşeyler olur oradan kalori alıcağınıza başla alternatifler vardır elbette fakat kalori hesabını bu kadar abartmayın.Kafanıza çok takmayın yani bunlar eğlence için yapılan şeyler, zorunlu değil.
  • pro kardeşim vodka ve viskinin bu kadar kalorili olduğunu bilmiyordum sanırım bundan sonra yılda 2 kere içerim oda bi yıl başında bide özel zmnlarda otellere gittiğim zamanlarda falan o kadar onun haricinde artık içmem biraya gelince 4 dikişte içtiğim için yanında bişiler yemiyorum amaç sadece sarhoş olmak olduğu için :D
  • bira alkollü içkiler arasında kalorisi en düşük olanıdır, zira kaloriyle alkol oranı doğru orantılıdır. 1 gr alkoldeki enerji (7kcal) yağdan daha fazladır (4kcal). %5 alkol oranına sahip 500cl biradan ortalama 230kcal kalori alırsınız, ki bunun günlük ihtiyacınızın %12-15'i civarı olduğu düşünülürse çok da önemli bir rakam değildir. Biranın yaptığı göbek tamamen düşük alkol oranına bağlı olarak uzun vadede fazla tüketimiyle ilgilidir. Mide genişler ve göbek olur. Neticede kafa bulma mantığıyla bira içilirse, uzun soluklu tüketimde şişkinliğe bağlı olarak bira göbeği oluşması gayet normaldir. Kafayı bulmak için yüksek alkollü içkiler içilmelidir, bira ise keyif için içilmelidir, her ne kadar bizim ülkemizde keyiflik kalitede biralar olmasa da.. Bira hakkında daha fazla bilgi için butikbira.blogspot.com
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.