Şimdi Ara

Bir Baba Bunu Yapar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maganda kurbanı minik Ahmet'in babası kan parası için davadan vazgeçti

Maganda kurşunuyla can veren 3 yaşındaki Ahmet'in babası Nurullah Kaya "Ölen öldü. Biz para konusunda anlaştık. Bu kan parasıdır" deyip şikâyetinden vazgeçti..

Annesinin kucağında taksiden inerken bir minibüsten ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu ölen 3 yaşındaki Ahmet'in babası, oğlunun katil sanığıyla 'kan parası' pazarlığına oturdu. Küçükçekmece'de park halindeki bir minibüste geçen kasımda yaşanan tartışmada silah çekilmiş, Ahmet Kökçe'nin rasgele ateşlediği silahından çıkan bir kurşun ise 50 metre uzakta yaşındaki Ahmet'in başına isabet etmişti. Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün yapılan davanın ikinci duruşmasına, Ahmet'in ölümüne neden olan KİPTAŞ'ın alım-satım müdürü Ahmet Kökçe ile baba Nurullah Kaya katıldı.

EŞİ ŞİKÂYETTEN VAZGEÇMEDİ

Kaya, çocuğunun ölümüne neden olan Ahmet Kökçe hakkında soruşturma aşamasında yaptığı şikâyetini geri aldığını belirten bir dilekçe sundu. Kaya dilekçesinde, "Sanık hakkındaki şikâyetimi geri alıyorum. Tüm hukuki haklarımdan da feragat ediyorum" dedi. Bu gelişme üzerine mahkeme başkanı Ali Asker Kazak, babaya, "Eşiniz de şikâyetinden vazgeçiyor mu?" diye sordu. Kaya, Van'da bulunan imam nikâhıyla yaşadığı Macide Kurt'un değil kendisinin şikâyetten vazgeçtiğini söyledi. Baba Kaya'nın bu hareketi karşısında avukatı Hürriyet Altın ise kendi haberi olmadan sanığın ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda şikâyetten vazgeçilmesine rıza göstermediğini belirtti. Gelecek celse Ahmet'in annesinin dinlenmesine karar veren mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

'BİZ ARAMIZDA ANLAŞTIK'

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nurullah Kaya, "Biz sanığın ailesiyle para konusunda anlaştık. Bu kan parasıdır. O benim tek oğlumdu ama ölen öldü" diye açıklama yaptı. Anlaştıkları paranın miktarı ve maddi durumunun nasıl olduğu sorusuna ise Kaya, "Daha bu konuyu konuşmadık. Bugün aileyle bir araya gelip konuşacağız" diye cevap verdi. Nurullah Kaya ayrıca bu konuda, sanığın çalıştığı KİPTAŞ yetkililerinin de kendileriyle diyalog kurduğunu söyledi. Davada Ahmet Kökçe'nin kasten adam öldürmekten ömür boyu, olay sırasında tartıştığı Kökçe'yi yaralayan Murat Kılıç'ın ise 2-5 yıl arası hapsi isteniyor.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=123597
    -------------------------------------------------------------------------
    3 yaşında ölen evladına kaç para değer biçtin merak ediyorum. yazıklar olsun, o paraları nasıl yiyeceksin, için sızlamayacak mı, merak ediyorum.
    o paraları koy önüne sana "baba" desin

• Elime sopa alıp kafasına kafasına vurmak geliyor , sen o paralarla git kendi mezarını hazırla çünkü başka sıkılan bir kurşunun seni öldürebilmesi an meselesi ..
  • şerri kanunda böyle birşey var.. ancak kişi çok nadirdir kan parasını kabul etmesi.. bu adam öbür tarafda o adamdan hak isteyemiyecek.. o ayrı mesele.. şimdi diyceksiniz şeriatmı kalmış. o adamlar vicdansızmış filan.. ama o zamanlardada o parayı kabul eden olmadığı için kan davaları çıkmış. neyse uzatmaya gerek yok.. bu devirde kan parası filan cahillik veya dahada vahimi yoksulluk..
  • olaya direk olarak vurdu vuruldu gözüyle bakmak ve sonucunda hüküm vermek yerine daha detalı düşüecek olursak bu kadar sert eleştiri yapamayacağımız ortaya çıkar.

öldürme eyleminde net bir kasıt varmı

bu sorun pek çok çözümün kaynağı olabilir.

eğer kasıt yok veya var. birde adamın yaptığı hatadan dolayı eğer 3 çocuğu ve eşide mağdur olacaksa yüklü bir para ile vazgeçilebiir. yoook adam birde aynı vukuatı 2. defa işlesin. o zaman kurtulu olmaması lazım.

Ölene Allah tan rahmet dileriz

ama kasıt olmadığı durumda kalanı ve ona bağlı olarak hayatlarının idame ettirenleride adamla birlikte yargılamak çokda adil bir davranış olmasa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: firkete

olaya direk olarak vurdu vuruldu gözüyle bakmak ve sonucunda hüküm vermek yerine daha detalı düşüecek olursak bu kadar sert eleştiri yapamayacağımız ortaya çıkar.

öldürme eyleminde net bir kasıt varmı

bu sorun pek çok çözümün kaynağı olabilir.

eğer kasıt yok veya var. birde adamın yaptığı hatadan dolayı eğer 3 çocuğu ve eşide mağdur olacaksa yüklü bir para ile vazgeçilebiir. yoook adam birde aynı vukuatı 2. defa işlesin. o zaman kurtulu olmaması lazım.

Ölene Allah tan rahmet dileriz

ama kasıt olmadığı durumda kalanı ve ona bağlı olarak hayatlarının idame ettirenleride adamla birlikte yargılamak çokda adil bir davranış olmasa gerek.

görüşünüze saygılıyım ancak "yüklü bir para ile vazgeçilebilir" cümlenizden hareketle, acaba bir kişinin 3 yaşında çocuğunun bedeli nasıl bir yüklü para oluyor ? bir kişi çocuğuna nasıl bir bedel biçebilir ? ve bu parayı nasıl yiyebilir ? diyelim ki yüklü bir bedel olmadı, pazarlık mı yapılacak, "kurtarmaz bilader" vs. diyerek. gerçekten aklım almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 1 Ağustos 2007; 11:46:46 >

• cık cık cık, hiç mi akıl yok bu adamda.
    Ben olsam hem pazarlık yapar parasını alırdım,
    hem de şikayetimi devam ettirir içeri tıkardım.
    Al sana tek taşta 2 kuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakuza893

cık cık cık, hiç mi akıl yok bu adamda.
    Al sana tek taşta 2 kuş.

parayı aldıktan sonra, feragat ettiğine dair yazı imzalıyor, karşı tarafın avukatları işi sağlama bağlarlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bunlar iş yapar mı?
    9 yıl önce açıldı
    Bunu yapan insan mı be
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazık yazık
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakuza893

cık cık cık, hiç mi akıl yok bu adamda.
    Al sana tek taşta 2 kuş.

NE KADAR ZEKİSİN
  • bi de biz aramızda anlaştık diyolar yaa valla yazık tek kelimeyle yazıkkkkk.o babayı anneyi bulup günlerinigöstermek var ama hoş kimse bulamaz paraları alıp mahallelerini bile terketmişler.nereye giderlerse gitsinler Allah bunun hesabını onlardan birgün mutlaka sorar.

• nolcak o adam için sorun değildir. yenisini yaparlar.
  • Oğlu ölüyor kendinden bir parçası kopuyor parayı düşünüyor nasıl insandır bu ya.Katilde serbest bırakılıp sokaklara tekrar dönecek belki başkalarının canınıda alacak.İnsan canına paha biçilebilirmi ya.
  • geçende çardakta birkaç kadının muhabbetine şahit oldum.muhabbet şöle geçiyordu.

-ben namaz kılarken hayatta ne olursa olsun kalkmam

-peki çocuğun balkondan düşse

-umrumda olmaz.

bu kadar basitmi
  • Öncelikle bu işlere kaza falan diyen zihniyet bir değişmeli... Nasıl kazaymış o ya! O silahı beline takıp oraya buraya ateş etme lüksüne sahipsen, bunun sorumluluğunuda alacaksın... Kazasımı olur, ben niye kazayla kimseyi vurmuyorum... 3 yaşında çocuk yazık günah... Baba'ya diyecek sözüm yok zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

geçende çardakta birkaç kadının muhabbetine şahit oldum.muhabbet şöle geçiyordu.

-umrumda olmaz.

bu kadar basitmi

O mümkünse hiç kalkmasın yerinden... Tövbe...

• quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

geçende çardakta birkaç kadının muhabbetine şahit oldum.muhabbet şöle geçiyordu.

-umrumda olmaz.

bu kadar basitmi

bir konuyu buralara çekip provake etmeseniz olmaz. hayranım sizlere.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.