Şimdi Ara

bir askerin 24 saati nasıl geçer askerde (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
1
Favori
114.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nobody8

başka askerden dönen yok mu

Alıntıları Göster
    Ben 3 gün yalova da uçuş kampında kaldım.Sonra firar ettim sorucağın bişiy varsa anlatim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loop

Ben 3 gün yalova da uçuş kampında kaldım.Sonra firar ettim sorucağın bişiy varsa anlatim

Alıntıları Göster
    askerde askerlik bitermi diye kafaya almamak en iyisi bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

askerde askerlik bitermi diye kafaya almamak en iyisi bence

Alıntıları Göster
    kardeşim hiç mi güzel vakit geçirmediniz yahu

bak gitmeyeceğim sizin yüzünüzden
  • quote:

kardeşim hiç mi güzel vakit geçirmediniz yahu

bak gitmeyeceğim sizin yüzünüzden

Alıntıları Göster
    Git gör gözüm hangi birini anlatalım 307 kd ağrı doğubayazıt da yaptık arazide çadırda yattım kar yağmur yedim girmediğim denetleme kalmadı hesapda Kd yiz...Kim derse kısa dönemsin rahat edersin derlerse inanmayın Külliyen Yalan Yalan Yalan...

Ama Zevkli Yanları da var...

• quote:

Orijinalden alıntı: TimeBoy

Git gör gözüm hangi birini anlatalım 307 kd ağrı doğubayazıt da yaptık arazide çadırda yattım kar yağmur yedim girmediğim denetleme kalmadı hesapda Kd yiz...Kim derse kısa dönemsin rahat edersin derlerse inanmayın Külliyen Yalan Yalan Yalan...

Ama Zevkli Yanları da var...

Alıntıları Göster
    sen ne dersen de garsonda yazsan yazmasanda askere gidince ne olacağını söylerler sana zaten.

senin bir şey yazman bir şeyi değiştirmez. Sertifikan varsa koy belki işe yarar.

işin zor onu bil

• quote:

Orijinalden alıntı: baranmurat

sen ne dersen de garsonda yazsan yazmasanda askere gidince ne olacağını söylerler sana zaten.

senin bir şey yazman bir şeyi değiştirmez. Sertifikan varsa koy belki işe yarar.

işin zor onu bil

Alıntıları Göster
    ben de 291 KD yaptım ama yerim çok rahattı. doğru zor yapanlar var ama sonuçta oraya tatile değil askerlik yapmaya gidiyoruz.
    Hİç korkma ben şimdi olsa yine koşa koşa giderim. Oraya gidince anlarsın işin güzelliğini. İlk bir hafta ne yapıp ne yapmaman gerektiğini öğrenirsin sonrası kolay. Sana bir tavsiye Cuma teslim ol birliğine olabilirsen. Haftasonu daha kolay alışırsın. Sebebi bildiğin gibi haftasonu tatili çok fazla rütbeli olmaz haftasonları. kolay alışırsın. Korkarak gidersen alışamazsın. ben gittiğimde ilk 2 hafta sivilden hiçbirşeyi hatırlayamadım şarkılari bile. ama sonra alışıyosun. bazen şöyle bir düşünceye kapılırdım. sanki dodum burdayım ve hiç sivil hayatta bulunmadım. bu da geçiyor sonra. çok zorlanmak istemiyosan yürüyüş çalış biraz onu kaptınmı gerisi kolay acemi birliğinde yürüyüş çalışırsın zaten. sol sağ-sol sağ- öğren yeter. tören yürüyüşü önemli onu da çevrendekilere sor. gösterirler. ama genelde askerliğin bir zorluğu yoktur. yemeklerin saatinde gelir akşam yatağına yatarsın. rutin bir şekilde geçer. Ununtma askerlikten zevk almaya çalış yoksa bitiremezsin. Unutma ki ASKERLİK KUTSALDIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: baranmurat

işin zor onu bil

Alıntıları Göster
    Valla dostum moralini bozmak gibi olmasın ama , benim askerlik nasıl geçti anlayamadım.
    28 gün ... nasıl geldiiiii nasıl geçti ... özlüyorum valla Zonguldak / Devrek ' i ....
    Yapacağın tek şey , içerisinde bulunduğun anı dolu dolu yaşa ...
    Çünkü geriye baktığında bir gün , üzülecek , korkacak hiç ama hiç bir şey olmadığını ,
    askerliğin hayatımızda ne kadar önemli ve gerekli bir şey olduğunu anacaksın ve tatlı
    bir tebessüm oluşacak yüzünde ... Ama bir gün ... unutma ... zamanını dolu dolu yaşa ...
    Kolay gelsin aslanım ...

• quote:

başka askerden dönen yok mu

Alıntıları Göster
    Askerlik güzeldir tadını çıkarmaya baaak..... Ama ilk 3 ay iğrenç alt devre oldugun için

doğrusu ben S-1 personel de idim ama dokunan yoktu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ziborotty

Askerlik güzeldir tadını çıkarmaya baaak..... Ama ilk 3 ay iğrenç alt devre oldugun için

doğrusu ben S-1 personel de idim ama dokunan yoktu...

Alıntıları Göster
    adam askerliği yaptı geldi çolugu çocugu oldu neyse sıra bizde şubatta çıkınca yolcudur abbas :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MToKaC

askerlik güzel dostum askerlik güzel

ilk başta biraz canın sıkılabilir. alt devrelik gunleridir o :)
    sabah 4:30 da kalkar baslarsın mıntıkaya 3-4 ay yardırırsın hele bide devrecilik varsa gittigin yerde en üst devre olana kadar canın cıkar :)

ben suan BİNGÖL merkez' de askerlik yapıyorum daha 8 ayım var. ama rahatım msn im elimde netim elimde bilgi işlem kısmına atmaya bak kendini nöbetinde olmaz iştiman da

üst devre olunca iştimaya da girmiyosan yat :D

neyse askerliğe başla hersey yoluna girer hiç bişeyi kafana takma.

ŞAFAK 248
    Böyle soruları hep saçma bulmuşumdur.Kimisinin askerliği zor geçer kimisinin kolay geçer.Şans işi gidip gördüğünde öğreniceksin kafaya takılcak bişe değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: MToKaC

askerlik güzel dostum askerlik güzel

ilk başta biraz canın sıkılabilir. alt devrelik gunleridir o :)
    sabah 4:30 da kalkar baslarsın mıntıkaya 3-4 ay yardırırsın hele bide devrecilik varsa gittigin yerde en üst devre olana kadar canın cıkar :)

ben suan BİNGÖL merkez' de askerlik yapıyorum daha 8 ayım var. ama rahatım msn im elimde netim elimde bilgi işlem kısmına atmaya bak kendini nöbetinde olmaz iştiman da

üst devre olunca iştimaya da girmiyosan yat :D

neyse askerliğe başla hersey yoluna girer hiç bişeyi kafana takma.

ŞAFAK 248
    çık yurtdışına evlen orda biriyle, takıl falan gel burda paralı yap 5-6sene sonra. 15 ayı geçtim 5.5 ay bile çekilir dert değil. Askerlik kadar saçma birşey de yok şu ülkede. insanın en doğal hakkı olan vicdani ret kullanılabilse bu ülkede askerlik yapçak adam sayısı öyle azalır ki. He gerçi açlıktan ağzı kokan tinerci vs tipler seve seve yapar onlarda ayrı bi dava.

• quote:

Orijinalden alıntı: jrbatu

çık yurtdışına evlen orda biriyle, takıl falan gel burda paralı yap 5-6sene sonra. 15 ayı geçtim 5.5 ay bile çekilir dert değil. Askerlik kadar saçma birşey de yok şu ülkede. insanın en doğal hakkı olan vicdani ret kullanılabilse bu ülkede askerlik yapçak adam sayısı öyle azalır ki. He gerçi açlıktan ağzı kokan tinerci vs tipler seve seve yapar onlarda ayrı bi dava.

Alıntıları Göster
    Saat 12'de kalkar öyle yemeğine girerdim. 13:00 - 13:30 gibi öğle taburuna girerdim. Tabur erken dağılır ve yapılacak iş olmazsa 16:00'ya kadar istirahat. 16:00'da gececi olarak vardiyayı devralırdım. Çay tost kahve tv ve bazende yatışla saati 04:00 ederdim. Daha sonra birliğe dönüp saat 12:00'ye kadar yatış Tam yaz geldi benim askerliğim bitti. Uzun dönem değil ama 2-3 ay daha orada askerlik yapmak isterdim.

• quote:

Alıntıları Göster
    ben geçen mayıs bitirdim geldim , ilk 10 hafta afyon emirdağ 3. jandarma tabur komutanlığında acemilik yaptım nasıl bi yerdi derseniz berbat ötesi birde komandoların acemilik dönemleri aklıma gelince yinede halime şükretmiştim sonra istanbul'da cezaevi askeri oldum yaklaşık 1 senede orada vakit geçirdim , istanbul gerçekten güzel şehir , askerlik olayına gelirsek tamamen psikolojik bir savaş , bazı şeyleri kafada bitirmek gerekiyor çok fazla canını sıkmayacaksın nasılsa geçiyor , ilk zamanlar alt devreyken üstüne gelenler olur her işi sana yaptırırlar mıntıka,kantine git-gel çay getir torun muhabbetleri falan daha sonra çömezin gelir rahat edersin bu seferde onlar sana hizmet eder yalnız şunu unutmayın alt devre torun diye herkesin üstüne gidilmez sonra kafayı yersiniz benim devrem gibi

• quote:

Alıntıları Göster
    meslek çok önemli askeriyede senin nasıl bir askerlik yapıcağını mesleğin belirliyor aslında tamirciysen bakım bölüğünde askerlik yaparsın hastalığın felan varsa geri hizmet yani ikmal garson felansan ordu evinde müzisyensen bunun gibi yerlerde bilgisayardan anlarsan world excel nereye gitsen yazıcı olursun yazıcı olmak bazen iyidir bazen kötüdür ama ayrıcalığı çoktur diğer bölükten farklısın üstelik nöbetleri sen yazarsın buda seni bölük ağası gibi yapar diğer askerler karşında esas duruşa geçer bu bahsettiğim meziyetlerinin hiç birisi yoksa sıradan bir askersen şu 3 kural geçerlidir
    1-Çayda dem Askerde KIDEM
    2-SS kuralı
    3-Mantığın bittiği yerde askerlik başlar
    bu 3 kural askerliği özetliyor örneğin acemi birliğinde ne kadar angarya iş varsa hepsini size size yaptırırlar hatta bu işi o kadar abartırlar ki diğer bölüklerden bile sizi çalıştırmak için alırlar işte şurayı sil buraya paspas at başındada diğer kıdemli askerler vardır onlar yaptırırlar yani senden 3 ay önce gelmiş askerler isterse o 21 yaşında olsun sen 40 yaşında ol o senden kıdemliyse odur yani gece 2 saat koğuş nöbetin olur ama inan bana usta birliğinde o nöbetleri arayacaksın sonra eğitimler var
    tabi birde eğitim komutanınız nasıl bir insan şayet ben 15 ay askerlik yaptım sevdiğim komutan sayısı bir elin parmaklarını geçmez bir ego tatminsizliği var komutanlarda ve şunu söylüyorum kesinlikle askerliğini yaptıktan sonra askeriyeye bakış açın o kadar değişiyor ki sen bile hayret edeceksin acemi birliğinde bir diğer yapcağın şey imza atmayı öğreneceksin günde 300 imza attığım olmuştur bir diğeri ise sırada bekleyeceksin sabah kalk (kalk 5dir bu arada acemi birliğinde)tuvalette sıra bekle tuvatten çık traş olmak(her gün istisnasız sakal traşı olacaksın olmazsan tokadı yersin suratına ) için sıra bekleyeceksin sonra (komutanlardan biri bölüğe kızmamışsa ya da evde karısıyla kavga etmemişse ) yemekhaneye gidip orda sıra bekleyeceksin 1 saat beklerdik biz şafak sökerdi yani karanlıkta sıraya girerdik hava aydınlanırdı içeriye girerdik komutanlar kızmışsa herkes bölüğün önünde sıraya girer yemekhaneye uygun adımda gider bir dilim salatalık 3 zeytin ekmek varsa vardır yoksa kıdemliler yer yemekten çık mıntıka sigara içmediğim halde topladığım izmaritle dünyanın etrafını 7 kere dolanırdım oda bitti sıraya geç komutanı bekle kantinde sıra bekle işte acemi birliği budur aşşağı yukarı usta birliği vardırki burda acami birliğinden bambaşka bir dünya vardır burda herşey kıdemdir yeni gelmişseniz yine tüm işleri siz yaparsınz fazla adam lazımsa sizin bi üstünüzde yapar bulaşığ siz ykarsınız yemeği siz getirirsiniz yemekhaneyi siz temizler yine sofrayı siz kurarsınız birde gece 2 saat mevzi nöbetiniz olur sonra bu 3 ay devam eder has dedeleriniz gönderirsiniz her birini gönderdiğinizde pisikolojiniz mahfolur bi bakmışsınız altdevreniz gelmiş sonra tüm işleri onlara yaptırırsınız bir bakarsınız askerlikte bitmiş ama sizde bitmişsinizdir bazı şeylere inancınız güveniniz sarsılmıştır bu arada cep telefonu kullanmak serbest bizim bölüğün yarısı kullanıyodu ama yakalatmadan birisi yakalnırsa komutan bölüğü süründürüyodu

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Valla kardeş gözünü korkutmak istemem ama ben 5 ay Kısa Dönem yaptım ama o 5 ay nasıl geçti sen bana sor... Hiç bir baltaya sap olamayıp son çare orduda Uzman Çavuş ve Astsubay olmuş cahil tipler ile insanın başı ister istemez derde giriyor. Gerçi ben arazi mangasının başındaydım dolayısı ile öyle sıkı bir askerlik yapmadım. K.D olduğumuz için bize kıyısından köşesinden kıyak geçerlerdi ve diğer normal erlere göre askerliğimiz çok çok rahattı ama yine de o kasvetli ve sıkıcı ortamda bulunmak insanı bunaltıyor. Köyden gidenler için ortam biraz daha iyi oluyor. Duş görüyorlar, üç öğün düzenli yemek yiyorlar ama senin benim gibi insanlar için tam da bir kabus. Duşlarında doğru dürüst su olmaz. Kaç kere soğuk su altında köpüklü kaldığımı bilirim Hep de lanet etmişimdir. Sen vatani görevini yapmaya gidiyorsun ama adamlar sana doğru dürüst bir banyo imkanı bile tanımıyorlar. Rütbeliler rahat, orduevlerinde yemekleri, duşları lavaboları temiz. Ama gariban er yatakhane ve kışlaları tam bir rezalet. Oraya gittiğinde bunları sorgulayacaksın. Ayrıca zırt pırt nöbetler adamı bir gecelik deliksiz uykuya resmen hasret bırakıyor. Gerçi ben çavuş idim ve sadece devriyem vardı. Yani nöbetçi alıp değiştirirdim ama bazen birlik operasyonda olduğu zaman adam yokluğundan biz de tutardık.
    Bir de günlük hayat çok rutin. Hergün aynı saatte aynı şeyleri yapmak insanın zeka seviyesini düşürüyor Aynı saatte kalk, içtimaya çık, mıntıka, kahvaltı, tekrar içtima, eğitim, öğle yemeği, tekrar içtima, eğitim, spor, akşam yemeği.....sonra da nöbet saatine göre nöbet yada gidip uyuma vakti Tam da uykunun en güzel yerinde nöbet için uyandırmaları yok mu..Kaç kere dövüyodum beni uyandımaya gelen nöbetçiyi
    Ama bütün bu olumsuz yanlarına rağmen iyi yönleri de var ki o da sivil hayatın kıymetini anlıyorsunuz. Annenizin, babanızın, arkadaşlarınızın değerini anlıyorsunuz. Babanız sizden bir barldak su istediğinde mırın kırın ediyorsanız, beş para etmez bir uzman çavuşun sizden "oğlum bana bir çay kap gel" dediğinde o babanıza mırın kırın eden dilinizi koparasınız gelir Sonuç: Herkesin yaşaması gereken bir deneyim

BU ASKERLİĞİ KİM İCAT ETTİ?BEN ÖMRÜMÜN 6 AYINI Bİ GRUP KILLI YARATIKLA GEÇİRMEK ZORUNDA MIYIM?ZATEN HER BİR HALTTAN VERGİ ALIYORSUN BİDE NİYE ASKERE ALMAYA KALKIYORSUN?

• Askerden en kasli donen en çok ceza alan eleman oluyo dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pedrox

quote:

Valla kardeş gözünü korkutmak istemem ama ben 5 ay Kısa Dönem yaptım ama o 5 ay nasıl geçti sen bana sor... Hiç bir baltaya sap olamayıp son çare orduda Uzman Çavuş ve Astsubay olmuş cahil tipler ile insanın başı ister istemez derde giriyor. Gerçi ben arazi mangasının başındaydım dolayısı ile öyle sıkı bir askerlik yapmadım. K.D olduğumuz için bize kıyısından köşesinden kıyak geçerlerdi ve diğer normal erlere göre askerliğimiz çok çok rahattı ama yine de o kasvetli ve sıkıcı ortamda bulunmak insanı bunaltıyor. Köyden gidenler için ortam biraz daha iyi oluyor. Duş görüyorlar, üç öğün düzenli yemek yiyorlar ama senin benim gibi insanlar için tam da bir kabus. Duşlarında doğru dürüst su olmaz. Kaç kere soğuk su altında köpüklü kaldığımı bilirim Hep de lanet etmişimdir. Sen vatani görevini yapmaya gidiyorsun ama adamlar sana doğru dürüst bir banyo imkanı bile tanımıyorlar. Rütbeliler rahat, orduevlerinde yemekleri, duşları lavaboları temiz. Ama gariban er yatakhane ve kışlaları tam bir rezalet. Oraya gittiğinde bunları sorgulayacaksın. Ayrıca zırt pırt nöbetler adamı bir gecelik deliksiz uykuya resmen hasret bırakıyor. Gerçi ben çavuş idim ve sadece devriyem vardı. Yani nöbetçi alıp değiştirirdim ama bazen birlik operasyonda olduğu zaman adam yokluğundan biz de tutardık.
    Bir de günlük hayat çok rutin. Hergün aynı saatte aynı şeyleri yapmak insanın zeka seviyesini düşürüyor Aynı saatte kalk, içtimaya çık, mıntıka, kahvaltı, tekrar içtima, eğitim, öğle yemeği, tekrar içtima, eğitim, spor, akşam yemeği.....sonra da nöbet saatine göre nöbet yada gidip uyuma vakti Tam da uykunun en güzel yerinde nöbet için uyandırmaları yok mu..Kaç kere dövüyodum beni uyandımaya gelen nöbetçiyi
    Ama bütün bu olumsuz yanlarına rağmen iyi yönleri de var ki o da sivil hayatın kıymetini anlıyorsunuz. Annenizin, babanızın, arkadaşlarınızın değerini anlıyorsunuz. Babanız sizden bir barldak su istediğinde mırın kırın ediyorsanız, beş para etmez bir uzman çavuşun sizden "oğlum bana bir çay kap gel" dediğinde o babanıza mırın kırın eden dilinizi koparasınız gelir Sonuç: Herkesin yaşaması gereken bir deneyim

BU ASKERLİĞİ KİM İCAT ETTİ?BEN ÖMRÜMÜN 6 AYINI Bİ GRUP KILLI YARATIKLA GEÇİRMEK ZORUNDA MIYIM?ZATEN HER BİR HALTTAN VERGİ ALIYORSUN BİDE NİYE ASKERE ALMAYA KALKIYORSUN?

Dikkat et bütün sülaleni alırlar askere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

quote:

quote:

MİLLETİN SÜLALESİNİN KAHYASI MISIN?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

quote:

quote:

MİLLETİN SÜLALESİNİN KAHYASI MISIN?

Alıntıları Göster
    yuh ya 2006 konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: efece

acemi birliği

sabah kalkarsın
    yatağını düzeltirsin
    üstünü giyinirsin
    koğuştan çıkıp sıraya girersin
    mıntıka temizliğine çıkarsın
    tekrar toplanıp yemekhaneye gidip kahvaltı yaparsın
    yemekhane kapısında tekar toplanıp uygun adım eğitim alanına marş marş
    bölük komutanı gelir iştima alır
    herkez takımlara ayrılır eğitim başlar
    öğle yemeği için sabah kahavaltısının aynısı
    akşam yemeğinden sonra serbestsiniz ama turşu gibi oluyorsunuz
    traş bot boyama vs vs derken yatarsınız
    acemi birliğinde birde koğuş nöbeti olur gece 1 saat

bu yukardakilerin hepsi acemi birliğinde başımda geçti aynen böyle ama usta birliğinde işler değişir..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.