Şimdi Ara

bir askerin 24 saati nasıl geçer askerde (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
115.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _goLdEnSkuLL___

arkadaşlar ben 5 ten fazla şınav çekemiyorum. seneye bu zamanlarda askerim napıcam ben ya

Ben de aşağı yukarı o kadar çekebiliyorum Anlayacağın s**tık

@Ziborotty

Anlamadım cümlenden bir şey valla

• EYER BENİM YAZDIKLARIMA BAŞKA İNANMAYAN VARSA F.B.O(FENER BAHÇE ORDUEVİ)NİN KENDİM HAZIRLADIĞIM VİDEOSUNU GÖNDEREBİLRİM gerçi inanmayanlara inandırmak gibi bi mecburiyetim yok ama yalandan nefret ettiğim için banada yalancı gözüyle bakılmasından nefret ederim
  • kim nederse desin askerlik kadr güzel bişey yok herşeyi ögretiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: nobody8

okuma yazmanız yok mu

bende nerde mp3 dinleyebilirmiyim dedim? sadece kitap okuyabilirmiyim dedim

kütüphane varsa orda okursun..birde yapacak işin yoksa sadece iştimalara katılıyorsan komutanlara gözükme git kantinde oku..biz alayın içinde taa askeri hastaneye gidiyorduk gazete kitap okumaya..ha bide hemşireleri görmeye tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: byxizmir

quote:

karar verdim form doldururken garsonum diye yazacağım hade hayırlısı

zor değildir umarım

bak ARKADAŞIM GARSONUM DEME SENİN GÜZELLİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM İNAN BANA İÇİMDE KÖTÜ Bİ NİYET YOK AMA GARSONUM DERSEN SEN KENDİ GENEL TEMİZLİĞİNLE BİLE İLGİLENEMEZSİN + HERGÜN EN SAKAT NÖBETLERİ TUTARSIN + SÜREKLİ AZAR İŞİTİRSİN BEN GÖRDÜĞÜM İÇİN BİLİYORUM DİĞER ORDU EVLERİNE HANFEDİLERİN SAÇLARINI TARAMAYA GİTTİĞİMDEDE ORDAKİ GARSONLARINDA DURUMLARI AYNI TABİ YİNEDE SEN BİLİRSİN SONRA SÖLEMİŞTİLER DERSİN BENDEN YAZMASI SEN BİLİRSİN AMA SANA TAVSİYEM EYER EHLİYETİN VARSA BEN SİVİL HAYATTA TAKSİCİYDİM DE EN MAKUL EN GEÇERLİ EN RAHAT OLANI NİYE DİĞE SORACAK OLURSAN BELKİ Bİ EMEKLİ GENERAL ŞÖFÖRÜ BİLE OLABİLKİRSİN MAKAM ŞÖFÜRÜ OLABİLİRSİN AMA SAKIN GARSONUM DEME YADA NEBİLİM Bİ BİNBAŞININ ŞÖFÖRÜ BİLE OLABİLİRSİN karar senin askerlik hayatında sana başarılar inşallah sağ salim ailene kavuşursun

off ya her yer aynımıdır?

• "Benim askerliğim çok rahat geçti, şöyle araziydim şöyle bilmem neydim" diyen çok da, "askerliğim çok zor geçti" diyen yok. Özellikle eğitim, denetleme hazırlığı ve tatbikat zamanlarında millet paso küfrederdi, analarından emdikleri süt burunlarından gelirdi. Yorgunluktan stresten harap ve bitap düşerdi. Gerçeten çok yorulurlar, o kadar yorgunluğun üzerine bi de gece nöbete kalkarlardı. Bunların dışında bi de pis işler vardır. Benim gördüğüm en pisi de çöp konteynırlarını boşaltıp bütün çöpleri (2 kamyon çöpten bahsediyorum) kürekle kamyona atmak ve aynı kamyonun kasasında çöplüğe kadar gitmek ve boşaltmak. Adamlar üstleri başları pislik yağ içinde gelirlerdi. Sırf çöp kamyonu bozuk diye. Ben askerlerimin gece koğuşlarına girip üzerilerini bile örterdim. O kadar severdim kerataları. Çok temiz çocuklar vardı. Ama bizim o kadar yorgunluk çeken bu aslanlar genelde sivilde "askerde şu kadar yorulduk bu kadar azap çektik" diyemiyorlar soranlara. Kimse askerliğinin zor geçtiğini söylemeye gururuna ve erkekliğine yediremiyor

Ben asteğmen-teğmen olarak yaptım. Komutanlarım da , askerlerim de benim için gerçekten adam gibi adam derlermiş. Başçavuşların selam çaktığı nadir asteğmenlerdendim ben. Neden askeriyede kalmıyosun diye hem komutanlarım hem askerlerim sorarlardı. Her türlü eğitim, denetleme ve tatbikata alnımın akıyla katıldım. Tuğgeneralimiz bizzat teşekkür etmişti.

Askerde rahat etmek isteyenlere, nöbetten, görevden kaçmak isteyenlere bu sözüm. Askerde nasıl rahat ederimin peşindeyseniz gitmeyin kaçın diyorum. Ne bu ordunun ne bu ülkenin sizin gibilere ihtiyacı var. Gidin başka ülkede yaşayın. Ben askerde her kurala uyan, kendine bişey söylendiği zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışanlara hep kıyak geçmişimdir. Durmadan kaçmaya çalışan, kendini çok cin sananlar zaten bilindikleri ve belli oldukları için gerek sporda, gerek eğitimde, gerekse diğer işlerde biraz daha fazla yorulmuşlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icaktan -- 3 Haziran 2006; 21:28:43 >

• Bu arada şoförlük meselesini de açıklayayım. Askerde şoförlük yapanların sadece %5 'i bi komutanın özel şoförlüğünü yaparlar. Diğerlerleri Land, Mercedes Kamyon, Magirüs kamyon, MAN kamyon vb araçları kullanırlar. Tank, ZPT, Top şoförlerini zaten ayrı tutuyorum. Bunlar bazen uzman çavuş da olabiliyor. MAN ve Magirüsler o kadar eskidir ki nasıl gittiğine bile hayret edersiniz. yapım yılları genelde 1945 - 1950 arasıdır. Askerdeyken 2. dünya savaşının da teknolojisini öğrenmiş olursunuz Ama yavaş yavaş bunları kaldırmaya çalışıyorlar. Genelde Mercedes kamyonlar yaygın. Bu araçlar size zimmetlenir. Aracın herşeyinden sorumlusunuzdur. En ince ayrınıtısına kadar araca hakim olmak durumundasınız. Denetlemede Albay sorduğu zaman söyleyemiyorsanız, komutanınızın bakışlarından sizi nelerin beklediğini anlarsınız zaten ben anlatmayayım Ayrıca bi yere intikalde (ki sık sık yapacaksınız) araç teklerse fırçayı yiyecek olan ilk kişi sizsiniz. Büyük bir sorun ise Teknisyen Astsubay da fırça yer. O da gelip yine size fırça atar. Hele bizim ordaki gibi psikopat bi teknisyen astsubaysa işiniz var. Aracın antifirizi (kışın), yakıtı, yağı vb. herşeyi tam olmalıdır. Komutan emir verdi acil bir yere gidilecek. Araç çalışmadı, veya yolda giderken araç arızalandı. Şeyi tuttunuz demektir

Askerliğini orduevinde garsonluk yapmış biri şoförün ne çektiğini bilemez. Şoför de garsonun çektiğini. Biz her ikisinin de ortamını bildiğimiz için bize sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icaktan -- 3 Haziran 2006; 21:44:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: beybuskub

kim nederse desin askerlik kadr güzel bişey yok herşeyi ögretiyor

Doğru herşeyi öğretiyor gerçekten, ot yolmaktan tutun kazma kürek işleriyle boş zaman nasıl değerlendirilir herşeyi öğrendim sayesinde.. Boş zamanlarımda kendimi doğaya atıp ot yoluyorum ne yapayım alışkanlık oldu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

Askerde rahat etmek isteyenlere, nöbetten, görevden kaçmak isteyenlere bu sözüm. Askerde nasıl rahat ederimin peşindeyseniz gitmeyin kaçın diyorum. Ne bu ordunun ne bu ülkenin sizin gibilere ihtiyacı var. Gidin başka ülkede yaşayın. Ben askerde her kurala uyan, kendine bişey söylendiği zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışanlara hep kıyak geçmişimdir. Durmadan kaçmaya çalışan, kendini çok cin sananlar zaten bilindikleri ve belli oldukları için gerek sporda, gerek eğitimde, gerekse diğer işlerde biraz daha fazla yorulmuşlardır

sorun orda işte kimse hamal değil 15 ay ne işimiz var orda

not: doğuda çatışmaya gidenleri anlıyorum ama batıda 15 ay üstlerin uşağı olrak 15 ay neden yapalım

neyse bunlar uzun hikaye şimdi ben garsonum diye yazyım mı yazmayayım mı

• kardeş diyarbakır dan bir gün anlatayım sana askerin bir günü: sabah olmaz hiç çünkü saat iki de kalkar 25 kg lik sırt çantasını yüklenirsin.eline silahını alır nizamiyeden çıkarsın.daha nizamiyeden çıkmadan başlar geri dönecemmi acaba sorusu aklını karıştırmaya.sen yürümeye devam ederken güneşin seni yaktığını farketmezsin bile çıktığın dağların dibinden baktığın zaman gözlerin büyür oraya helikopterin bile çıkamayacağını düşünürsün ama 1 kaç saat sonra bi bakarsınki o dağın başındasın güneş yakıyo seni günlerce yürür o yükle geldiğinde yatakta yatmaya bile dermenın kalmaz.işte askerin bir günü.dahasınıda anlatmak istemiyorum firar falan edersin şimdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: bulmaca_6060

kardeş diyarbakır dan bir gün anlatayım sana askerin bir günü: sabah olmaz hiç çünkü saat iki de kalkar 25 kg lik sırt çantasını yüklenirsin.eline silahını alır nizamiyeden çıkarsın.daha nizamiyeden çıkmadan başlar geri dönecemmi acaba sorusu aklını karıştırmaya.sen yürümeye devam ederken güneşin seni yaktığını farketmezsin bile çıktığın dağların dibinden baktığın zaman gözlerin büyür oraya helikopterin bile çıkamayacağını düşünürsün ama 1 kaç saat sonra bi bakarsınki o dağın başındasın güneş yakıyo seni günlerce yürür o yükle geldiğinde yatakta yatmaya bile dermenın kalmaz.işte askerin bir günü.dahasınıda anlatmak istemiyorum firar falan edersin şimdi.

haydaa ne yazdın öyle ama bu ülkenin bize ihtiyacı var değil mi

saat 2 derken gece yi kasdettin o ne yahu ee kaçka yatacağız ohh ya

• garsonum yazayım mı şimdi hade tecrübe konuşsun biraz askerler

not : garson olrak bir yerlerde çalışmadım
  • quote:

garsonum yazayım mı şimdi hade tecrübe konuşsun biraz askerler

Kadın gibi davrananları konuşanları askerden ihraç ediyorlar belki bilmek istersin...

Bilgine..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rektum

quote:

Kadın gibi davrananları konuşanları askerden ihraç ediyorlar belki bilmek istersin...

Bilgine..

vay demek seni ihraç etmişler ve şuan tecrübe konuşuyor desene
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulmaca_6060

kardeş diyarbakır dan bir gün anlatayım sana askerin bir günü: sabah olmaz hiç çünkü saat iki de kalkar 25 kg lik sırt çantasını yüklenirsin.eline silahını alır nizamiyeden çıkarsın.daha nizamiyeden çıkmadan başlar geri dönecemmi acaba sorusu aklını karıştırmaya.sen yürümeye devam ederken güneşin seni yaktığını farketmezsin bile çıktığın dağların dibinden baktığın zaman gözlerin büyür oraya helikopterin bile çıkamayacağını düşünürsün ama 1 kaç saat sonra bi bakarsınki o dağın başındasın güneş yakıyo seni günlerce yürür o yükle geldiğinde yatakta yatmaya bile dermenın kalmaz.işte askerin bir günü.dahasınıda anlatmak istemiyorum firar falan edersin şimdi.

• quote:

quote:

quote:

Bilgine..

Ben senin gibi canımın derdine düşkün değilim Allah'ın izniyle 2 yıl sonra okulum bitiyor ve

Gönüllü olarak "Komando" olucam senin gibi kaçıcak delik aramıyorum...

Türkiye Cumhuriyeti'nin senin gibi bir evladı YOK..!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgine..

Ben senin gibi canımın derdine düşkün değilim Allah'ın izniyle 2 yıl sonra okulum bitiyor ve

Gönüllü olarak "Komando" olucam senin gibi kaçıcak delik aramıyorum...

Türkiye Cumhuriyeti'nin senin gibi bir evladı YOK..!

önce ol sonra konuş

biz komanda olacağım diyenleride gördük

kaldıki kaçmak istesem şuan yurt dışına gitme durumum var ama ben biran önce bu sorunu halletmek için yollar arıyorum

seninle burda vatan millet sakarya edebiyatı yapmayacağım aklına kendine sakla

• ya bu ülkenin sizin gibi adamlara ihtiyacı yok diyenleri de anlamıyorum "adam bir askerin 24 saati nasıl geçer diye soruyor" . en saçması da daha askere gitmemiş olanların yorum yapması.
  • Askerde duş olayı nasıl? Gece cunup oldun yandın nasıl boy abdesti alacan.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.