Şimdi Ara

Bir aracın yıllık masrafı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
48.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Technik
    Arabam 2005 Model Ford Focus C-Max + Stil Paket+ Sunroof

2010/9 Ayda aldım.
    Su ana kadar yaptıgım masraflar

2000TL Bakım.
    1650TL Kasko
    150TL Trafik sigorta
    750TL Aksesuar
    1000TL Likte yakıt yaktım.

tahmin olarak bu arabanın bana yıllık maliyeti
    kasko 1500
    bakım 1000
    trafik sigorta 150
    yakıt 3000tl
    yıkama park vs.vs 500tl

senelik 6.000TL den aşşagı olacagını tahmin etmiyorum bu aracın bana masrafı

Üff ciddi bir masraf sağlam bütçe gerekir.

Kaça aldınız arabayı acaba 2. Elinin zayıf olduğunu duydum bir arkadastan c-max ikinci elde diğer fordlara göre çok deger kaybediyor dedi
  • Yani yakıt masrafı bence komik ulaşım zaruri araba ile gitmezden dolmuşla gidersin ben okuluma dolmuşla 2 tlye gider gelirim mesela ama aracımla daha ucuza giderim 2 km yol 2 de dön 4 km yani bence aracın verdiği konfor yeter aliniz ayağınız oluyor.

bende masraflarııı yazayım

2011 model aracım 28 bine aldım

570tl kasko

125 tl sigorta

150x12 1800 tl 1000tl de yazın gezeriz öğretmeniz çünkü ehhh 3000 tl olsun 2 depoda ben yerim

250 tl bakım

500 tl oto yıkama ve park

650 yıllık vergi

cezası o su busu 6000 tl yapar ortalama

wylık 500 tl ulaşım ücretim oluyorişte gelelim diğre taraftan arabasız olmaya

eşim ve ben okula günde 4 tlden 180 iş günü yılda 720 tl dolmuşa 280 tlde normalde versen 1000tl veririz ayda
    2 kez ilçe dışına gezmeye git yılda 24 kez 200 tl
    memlekete 3 kez giderim 2 kez de eşimin memleketine yılda 5 uzun yol 1 i kesinlikle uçaklı olacak adam başı ortalama 75 desen uçalakla 1000tl olur
    yazın bi denize felan gitmek istesen 200 tl de ona otobüs dolmuş felan parası gider.
    mecburen valizi o su busu taksi tutarsın 100 de öyle gider.

2500 tl minimum harcamam olur

1. şıkta arabamla doya doya gezmek var 2. de çoluk çocuk rezil olmak var. İmkanın varsa kullan yoksa tabi kullanamazsın

• Moralim bozuldu :)

Ben ayda 200-250 masraf yapıyordum ama dediğiniz Lastik masrafı , otopark , yıkama vs hiç hesaplamamıştım :)
  • Araç Kullanımı Günümüzde artık Lüks kavramından ihtiyaç kavramına doğru ilerlerdi çoğumuz için;
    Yıllar ilerledikçe çokda rahat gözlemliyebileceğimiz hızda Yakıt fiyatları artıyor.
    Bakım Masrafları yakıt kadar olmasada kendi oranında artış gösteriyor hali ile;
    Artık arabaya yaptığımız masraf Ev kirası-mutfak masrafı veya aylık Cep Telefonu faturası ödemesi gibi,Rutin bir hal almaya başladı.
    Ve bu oran git gide artıyor ve artacaktırda.
    Bir nevi bağımlılık gibi birşey aslında.Araç kullanımı zaten bu bağlılığı ve ilgiyide DH MOTORLU ARAÇLAR bölümüne olan ilgiden görebiliyoruz.

Orta sınıf için en ideal araba en az sıkıntı çıkaran ve yapılan masrafların karşılığını veren araçtır diye düşünüyorum.
    Tabii bunuda bulabilmek her babayiğitin harcı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attci
    Araç Kullanımı Günümüzde artık Lüks kavramından ihtiyaç kavramına doğru ilerlerdi çoğumuz için;
    Yıllar ilerledikçe çokda rahat gözlemliyebileceğimiz hızda Yakıt fiyatları artıyor.
    Artık arabaya yaptığımız masraf Ev kirası-mutfak masrafı veya aylık Cep Telefonu faturası ödemesi gibi,Rutin bir hal almaya başladı.
    Bir nevi bağımlılık gibi birşey aslında.Araç kullanımı zaten bu bağlılığı ve ilgiyide DH MOTORLU ARAÇLAR bölümüne olan ilgiden görebiliyoruz.

Orta sınıf için en ideal araba en az sıkıntı çıkaran ve yapılan masrafların karşılığını veren araçtır diye düşünüyorum.

Mesela hangi araçlar orta halli olarak ?

Broadway, reno 19 europa, skoda felicia, toyota 1.3-1.4 1999-2000 kasalar, Opel corsa 1997-1999 kasalar hangisi? 8-10 bin TL ye ne alınabilir bas agritmayan ucuz olan sağlam olan

• quote:

Orijinalden alıntı: polimex

quote:

Orijinalden alıntı: Technik
    Arabam 2005 Model Ford Focus C-Max + Stil Paket+ Sunroof

2010/9 Ayda aldım.
    Su ana kadar yaptıgım masraflar

2000TL Bakım.
    1650TL Kasko
    150TL Trafik sigorta
    750TL Aksesuar
    1000TL Likte yakıt yaktım.

tahmin olarak bu arabanın bana yıllık maliyeti
    kasko 1500
    bakım 1000
    trafik sigorta 150
    yakıt 3000tl
    yıkama park vs.vs 500tl

senelik 6.000TL den aşşagı olacagını tahmin etmiyorum bu aracın bana masrafı

Üff ciddi bir masraf sağlam bütçe gerekir.

Kaça aldınız arabayı acaba 2. Elinin zayıf olduğunu duydum bir arkadastan c-max ikinci elde diğer fordlara göre çok deger kaybediyor dedi

22.300TL Ye aldım evet malesef 2.elde agır ve saglam bütce istiyor sıfır almak en mantıklısı bakım felan agır bişe cıkmıyor.
    c-maxler diger arabalardan pek farkı yok deger kaybetmede tutmuyor diyenler var ama ben 6tane c-max aldım saatım daha önce bunuda kullanmak için aldım. ve 6 c-maxxı 2 ay icinde alıp sattım. (ticari amaçla alıp sattım)

• Sayın technik rumuzlu kardesim... Kac model aracınız. Anladığım kadarı ile araçlardan degerlerinden anlıyorsunuz sonuçta ticaretini de yapmışsınız. Ford binek araçlarında fiesta banzinli dizel, focud tüm serileri benzinli dizel seçenekleri ile hangisi daha ekonomiktir az yakar çok kaçar üzmez mantigi ile? Bir ara ciddi ciddi fiesta düşündüm ama 2. El fiyatları çok uçuk o kadar para bağlamak istemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: polimex

quote:

Orijinalden alıntı: attci
    Araç Kullanımı Günümüzde artık Lüks kavramından ihtiyaç kavramına doğru ilerlerdi çoğumuz için;

Mesela hangi araçlar orta halli olarak ?

Broadway, reno 19 europa, skoda felicia, toyota 1.3-1.4 1999-2000 kasalar, Opel corsa 1997-1999 kasalar hangisi? 8-10 bin TL ye ne alınabilir bas agritmayan ucuz olan sağlam olan

Yukarıdada yazmıştım bulabilmek herbabayiğitin harcı değil diye.
    bu araçlarda kastım, emsallerine göre ; - az yakan
    - Yedek parça fiyatları
    - Donanımı
    - bunun iinde herşey var kişiden kişiyede bu araçlar bence değişir.
    kime göre brodway ken kimine göre focustur kimine göreyse yaris tir.

ama silindir hacmi arttıkça,
    lastik çapı arttıkça,
    donanımı arttıkça ve ayrıtılandıkça,
    kullanım yeri ve şekline göre en idealini seçmeliyiz.
    yani köylük bir yerde kötü yollara sahip garajsız yerde dişinizden tırnağınızdan artırıp gözünüzden sakındığınız bir jetta veya Qasqai veya astra veya megane 3 almanın manası olmadığını düşünüyorum.

seçilecek aracın ihtiyaçları Maksimum oranda karşılamalı ve çıktıyı azaltması gerek.sadece kişisel kanım ama gönül ferman dinlemiyor.tabiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attci -- 26 Kasım 2010; 11:29:09 >

• bir aracın aylık maliyeti aracın modeli, temizliği, kullanılması, bulunduğu yerin trafiği kullanılış sıklığı yaptığı kilometre ve sağlamlığı sorunsuzluğu gibi birçok değişkene sahiptir.
    Bu başlığı açıldığından beri takip ediyorum.Bu başlığın açıldığı gece ben başlığı görmeden önce yatakta uyumaya çalışırken ev alma hesabı yaparken kullandığım aracın yıllık bana maliyetini hesapladım ve sabah foruma baktığımda bu başlığı gördüm. Evet yaptığım hesaptan sonra ev almak için aracımı satmayı ve evi ödeyene kadar araç almamaya karar verdim.Alacağım evi de işime ve çarşıya en yakın olacak şekilde bir yerden alarak araçsızlık probleminin büyük bir bölümünden kurtulmuş olmayı düşündüm.Ayrıca biliyosunuz ki 24 kasım öğretmenler günün de sayın başbakan öğretmenlere araba almayın masraftır ev alın önerisinde bulunmuştu.

• Accent eram için yazayım..

yıllık vergi 640
    sigorta 250
    yıllık bakım 250
    muayene / 2 = 75
    lastikler / 4 = 100
    30 yıl sonra sıfıra düştüğünü varsayarsak aracın her yıl değerinin düşmesi 25.000 / 30 = 833

toplam 2.148 yıllık..

2.148 / 12 = 179 TL aylık sabit..

Benzini hiç katmadım.. Katılmasını da doğru bulmuyorum..
    Benzin arabanın gideri değil sizin giderinizdir.. Arabanız olmasaydı otobüse taksiye aynı parayı verecektiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube
    bir aracın aylık maliyeti aracın modeli, temizliği, kullanılması, bulunduğu yerin trafiği kullanılış sıklığı yaptığı kilometre ve sağlamlığı sorunsuzluğu gibi birçok değişkene sahiptir.
    Bu başlığı açıldığından beri takip ediyorum.Bu başlığın açıldığı gece ben başlığı görmeden önce yatakta uyumaya çalışırken ev alma hesabı yaparken kullandığım aracın yıllık bana maliyetini hesapladım ve sabah foruma baktığımda bu başlığı gördüm. Evet yaptığım hesaptan sonra ev almak için aracımı satmayı ve evi ödeyene kadar araç almamaya karar verdim.Alacağım evi de işime ve çarşıya en yakın olacak şekilde bir yerden alarak araçsızlık probleminin büyük bir bölümünden kurtulmuş olmayı düşündüm.Ayrıca biliyosunuz ki 24 kasım öğretmenler günün de sayın başbakan öğretmenlere araba almayın masraftır ev alın önerisinde bulunmuştu.

Evet 24 gunü Sayin Basbakanimiz öyle bir açıklama yaptı gayet mantıklı doğru o haberden yola çıkarak arkadaslan yaptığımız bir sohbetten sonra arkadas bana 10.000 Tl lik bir aracın muhtemel yıllık giderini gösteren bir hesap yapmış bende gercekten boylemidir diye konu açıp sizlere sormak hesap tutan varsa öğrenmek istedim. Evet tum yazılanlardan sunu çıkardım araç zorunluluk halı dısında keyfi olarak kullanmak bütçenin bir kısmını goturmektedir zaten Turkiye şartları belli bir ev alabilmek için bir memurun sağlam bir 7 sene falan birikim yapması gerekir araba ile bu birikim yapılmaya çalışırsa araba otomotik olarak 7-8 yıllık bir birikim 10-11 seneye çeker veya daha da borçlu bir sekilde ev alınmasına sepeb olur araba artan ve ya durağan değil sürekli eksilen kendi degerinden kaybediyor masraf yakıt bakım derken ciddi bir ekonomik kayıp ortaya çıkıyor. Araba alınacaksa bence ev sahibi olunduktan sonra alınmalı o zaman bin keyfine bak nasıl olsa başını sokacağın bir evin var geçinir gidersin öte yandan. Bunu yapmaZsan dünya halı insanın basına hersey gelebiliyor. Ben otobüsler günlük 1 saat gidiş yaklaşık bir saat geliş olmak üzere ise gidip geliyorum bazan geç saatlerde çıkıyorum otobüs bulmakta zorlanıyorum otobüsten indiğim yer de baya bir uzak eve 20 dk yuruyorun geç saatlerde etrafta kimse yok güvenlik acısından tedirgin oluyorum ilk baslarda sadece bunun için bile araba almayı düşünüyordum ama su an bunun benim araba almam konusunda zaruret halı olup olmadığına karar vermiş değilim. Sizce?

• Rutin bir hayatınız varsa oto kiralama uzun vadede cok daha karlı.

ramazan bayramı 3 gün
    kurban bayramı 4 gün
    yılbaşı 1 gün
    yıllık izin 10 gün olarak hesaplarsak

günlük 70x18 : 1260 TL
    240 liralıkta mazot alırsanız Totalda senede 1500 liraya tatilinizi istedigin şekilde gecirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

bu araçları bu yönden hiç hesaplamamıştım adamı araba almaktan caydırır bu yazılar

kesinlikle :)
  • Araba masraf demek fakat ailenin de arabasız yaşaması çok zor.
  • konuyu isyan ederek hortluyorum..

bende aklımca 150 tl yakıt giderim var gibi algılıyorum. bir hesap yaptım 350 tl masrafı var bana arabanın aylık. eğer yeni bir araç olsaydı 450-500ü bulurdu...

yani bildiğin kira veriyoruz biz aslında...

bir de kasko yapanlar var. Allah'tan ben kasko yapmıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 13 Haziran 2013; 9:21:53 >
  • 1000 tl bakım 600 tl vergi 2000 tl yakıt yaklaşık 4000 tl (hyundai h100 kamyonet 2008 )
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissa

Benim aracın yıllık maliyeti;
    1.4 benzinli fiesta;
    MTV (Motorlu Taşıtlar vergisi) : 650
    Zorunlu Trafik Sigortası: 250
    Yıllık Bakım : 250
    Kasko : 700
    Benzin: Aylık 250 (yılda 3000) (Ayda 800-1000 km arası yaparım)

Aracım yeni olduğu için ekstra parça maliyeti çıkarmadı henüz.

Toplam aldığımızda yaklaşık yıllık 5000 lira gideri var. Yani ayda 400 tl. Aşağı yukarı türkiyedeki araçların yüzde 70-80'ni bu şekilde para sömürür.

Eğer 2.el ucuz birşey alıyım işimi görsün dersen Kasko yaptırmazsın, MTV 200 civarı olur , Zorunlu trafik sigortası değişmez, Yıllık bakım daha ucuz olur hatta 2 yılda bir filan yaptırırsın:)) Yani o zamanda 5000 değilde yıllık 3000 gider.

Aylık masrafın 250-300'den aşağı olmaz ne alırsan al.

yıllık bakımız ucuzmuş yağsı filtresi balatası 250 yi aşmıyomu ? merak ettım valla

• quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

1000 tl bakım 600 tl vergi 2000 tl yakıt yaklaşık 4000 tl (hyundai h100 kamyonet 2008 )

zorunlu trafik sigortası ne kadar oluyor aracınızın?

kamyonetler de daha mı pahalı? mesela ssangyong actyon sports'un daha mı pahalı olur otomobilden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

1000 tl bakım 600 tl vergi 2000 tl yakıt yaklaşık 4000 tl (hyundai h100 kamyonet 2008 )

kamyonetler de daha mı pahalı? mesela ssangyong actyon sports'un daha mı pahalı olur otomobilden?

aylık 900 tl
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

aylık 900 tl

yıllık demek istediniz dimi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.