Şimdi Ara

Bir aracın yıllık masrafı nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
48.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.3 gls benzinli aracım aylık ;
    410 TL Kredi
    30 TL Vergi
    200 TL yakıt
    22.5 TL Zorunlu sigorta
    65 TL Kasko
    24 TL yıllık bakım
    toplam 1 aylık bu aracın bana maliyeti 751 TL hiç borçsuz kredisiz alsaydım aylık 341 TL masrafı vardı taki satana kadar sattım kurtuldum o paraların hepsi cebimde yanındada istanbul kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

1.3 gls benzinli aracım aylık ;
    410 TL Kredi
    30 TL Vergi
    200 TL yakıt
    22.5 TL Zorunlu sigorta
    65 TL Kasko
    24 TL yıllık bakım
    toplam 1 aylık bu aracın bana maliyeti 751 TL hiç borçsuz kredisiz alsaydım aylık 341 TL masrafı vardı taki satana kadar sattım kurtuldum o paraların hepsi cebimde yanındada istanbul kart

büyük konuşmayayim ama tek yaşarsam ilk işim arabadan kurtulmak. (Ailemle yaşıyorum).

olay haraç, kira gibi birşey olmuş artık. ayda neredeyse 500tl taksitle ev alıyor insanlar.
  • Arkadaşlar abiler ben 20 yaşında kardeşiniz/arkadaşınızım 94 yılından beri kapımızda çok şükür araba var ve babam sağolsun işim olduğunda arabayı verir ve bazen akşam alır kafeye sahile falan giderim. Sabah okula/işe otobüsle falan giderim genelde. Arabamızı sattık 2 hafta önce ve arabaya alışınca arabasız hayat çok zor geliyor gerçekten.
    Birde kız arkadaş mevzusu girince işin içine otobüs çok zor oluyor sıkışık oluyor yan gözle bakan oluyor falan dediğim gibi okula işe zaruri işlerime otobüsle giderim zengin zübbesi hesabı bakmayın olaya.

Şuan bi araba almayı düşünsem arabada ortalama 30-35 kuruş yaksa mtv sigorta kasko falan yıllık masrafım ne olur acaba ?
    Yukarıdaki yazılara neden bakmıyorsun orda yazmıyormu derseniz ordaki yazılar 200-2011 e ait şimdinin masrafı ile o zamanki masraflar bir olmaz.
  • Toplu ulaşım diyen arkadaşlar; hangi belediye otobüsünü cankurtaran sahiline çekip içerisinde çay içebiliyoruz ?
  • Ev ile arabayı kıyas yapanlar, elma ile armutu da toplamaya çalışıyorlardır...

Cebine göre kira ile ev bulabilirsin ama orta halli hiç kimse cebine göre rutin olarak araç kiralayamaz, taksi tutamaz... Bu yüzden bütçesine göre araba almak zorundadır... Günümüzde araba lüks değil ihtiyaçtır...

5 bin liraya da araba var iş gören, 500 bin liraya da var... Ama var ve alınıyor...
  • Tabiki masrafı olacak. Bedavayamı 24 saat kapınızın önünde sizi bekleyen bir araç istiyosunuz. Yok öle bir durum ne yazıkki. 1 ay arabasız kaldım taksiye verdiğim paralara acıdım. takside reno sembol. rüzgar esse takla atacak gibi. Çocuğu olan var gecenin bir yarısı hastaneye giden var. Elinin altında araba olması tabiki lüks değil Bir ihtiyaç ve bununda bir bedeli olcak tabi. Bir hizmet alıyorsun ve bunun karşılığı ödeyeceksin. Adam yakıtı yıkamayı bile yazmış. yuhh diyorum. Bu kadar hesap kitap yapacaksanız bi akbil doldurtun kendinize araç felanda almayın.
  • Kırmızı et yerine haşlanmış yumurta yiyerek, protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Boşuna masraf etmemiş olursunuz.
    Kıyafet sayınızı teke düşürerek, ekstra giyim masrafından da kurtulmuş olursunuz.
    Ev alırken 1+0 alın ki, fazla odalı evlerin pahalılığından kurtulmuş olursunuz.

ha bir de araba konusu vardı,
    Araba almak masraftır, onun yerine yürüyerek daha çok tasarruf edebilirsiniz.
  • 2010 model megane 3 dizel satın aldım . 3 ay kadar oldu .

322 Tl MTV ödedim
    1200 TL kasko yaptım
    350 TL sigorta ödedim
    1300 TL araca yeni ses sistemi taktırdım
    1040 liraya lastikleri değiştirdim
    800 liraya aracın 75.000 km yi doldurması sebebiyle triger kayışını değiştirdim
    400 liraya aracı bakıma soktum
    200 lira araç muayenesi ( Önümüzdeki ay)
    200 lirada kırmızı ışıkta geçme cezası yedim .

Toplayınca bana maliyeti 5812 lira yapıyor . Buna Mazot dahil değil . Fakat içerisinden her zaman olmayacak masrafları çıkartınca seneye masrafları bunlar olacak .

322 MTV
    1000 lira civarı hasarsızlık indirimli kasko kısmetse
    350 sigorta
    400 bakım

2072 lira . Bana göre makul bir değer . Aracın ekstra masrafları birkaç senede bir karşınıza çıkıyor .

NOT : Yaşım 25 , aracı kendime üstüme alsam ilk aracım olacağı için , 3.500 lira Kasko , 600-700 civarı sigorta çıkıyordu ... Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 16 Eylül 2014; 23:08:25 >

• Aşağıda 1,3 motor dizel, orta sınıf (C-B) bir arabanın aylık (yakıt gideri hariç) masraflarını yazdım. Bizzat gerçek ve yaşadığım masraflardır.

Yıllık kasko ücreti 1.400,00 TRY
    Yıllık trafik sigortası 290,00 TRY
    MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) 360,00 TRY
    4 adet lastik 1.000,00 TRY
    Yıllık yıkama ücreti 180,00 TRY
    Bakım, tamir ücreti 800,00 TRY
    Araç içi aksesuar 100,00 TRY
    Otopark ücretleri 60,00 TRY
    Trafik cezası 73,00 TRY
    TOPLAM 4.263,00 TRY
    AYLIK 355,25 TRY

http://www.busene.com/bir-otomobilin-aylik-masrafi-ne-kadar/

• Şu anda kullandığım aracı Kasım/2011 de 28,750 bayi fiyatına 4 yıl vadeli banka kredisi ile aldım. Banka geri ödemesi ve 4 yılın sigortaları dahil 43,000 masrafım oldu. 4900 lira da servis bakım ücreti ve diğer ıvır zıvır harcamalar tuttu. 28000 km yol yapmışım bunun içinde 12900 lira benzin almışım toplamda 60800 lira harcamışım ki her ay ortalama 1600 lirayı arabaya harcamışım.
  • Sifir aveo almistim 35 verdim dizel ve sifir olmasindan dolayi az yakiyor ve tek kisi otobus ile ayni yakiti yakiyor,cift kisi oldugumuz icinde cok uyguna geliyor yilculuklarimiz,pesin aldigim icinde faiz odeme gibi bir durumum olmadi sukur,kasko trafik sigortasi ve mtv toplam 1500 tutuyor,motor 1.3 oldugu icin avantajli,yakit aylik 500 km civari olup yillik 1000 tl tutuyor 500 de bakimi toplamda,3 bin masrafim oluyor,yakit dahil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Yıllık
    Yakıt:1800 TL
    Kasko:1000 TL
    Vergi:945 TL
    Bakım ve Servis Masrafları:500 TL
    Sigorta:250 TL
    Harici Masraflar:200-300 TL

5000 TL yi buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Steelhammer -- 14 Ocak 2015; 11:54:10 >
  • 1 Yıllık
    Yakıt:2200 TL
    Kasko:800 TL
    Vergi: (yok)
    Bakım ve Servis Masrafları:400 TL
    Sigorta:250 TL
    Harici Masraflar:500 TL

4500. TL yi buluyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.