Şimdi Ara

BİR ARABANIN NE KADAR YAKTIĞINI NASIL BELİRLERİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben bir türlü net bir rakam bulamıyorum. ne kadarlık benzin alıp deniyorsunuz?? yada başka bi yolu varmı?
    teşekkürler

• Depoyu tamamen doldur.100 km aracını kullan tekrar doldur. Ne kadar almışsa o kadar yakmıştır.
    Daha ortalama bir rakam için depoyu tamamen doldurup 300 yada 400 km kullandıktan sonra benzin alıp ödediğin miktarı km'ye böler ne yaktığını bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 6 Mayıs 2007; 19:10:01 >
  • yol bilgisayarına bak KARDEŞİM!!!!ALLA ALAALLAAAAA!!!!!!YADA DEPOYU FULLE FALN İŞTE NE YAPARSAN YAP İŞTEE!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: emirbayramacar

yol bilgisayarına bak KARDEŞİM!!!!ALLA ALAALLAAAAA!!!!!!YADA DEPOYU FULLE FALN İŞTE NE YAPARSAN YAP İŞTEE!!

Hayırdır hocam? Ne bu isyanlar?
  • depoyu fulle 100 km gitmen şart değil, takriben 30-40 km sonra bir benzinciden tekrar deponu doldur, örneğin ben depomu fulledim 90 ytl tuttu , 52 km sonra bir benzinciden depomu tekrar fulledim 9 ytl tuttu hesap; 9ytl ye 52 km gittim; o da km de 17,3 ykr yaptı
  • quote:

Orjinalden alıntı: LONELY UNDERGRAD

depoyu fulle 100 km gitmen şart değil, takriben 30-40 km sonra bir benzinciden tekrar deponu doldur, örneğin ben depomu fulledim 90 ytl tuttu , 52 km sonra bir benzinciden depomu tekrar fulledim 9 ytl tuttu hesap; 9ytl ye 52 km gittim; o da km de 17,3 ykr yaptı

pompacı gıcık olmuştur, 3 lt için fulleyince
  • tam ölçüm için aynı benzinciden doldurman gerek.aynı pompa önemli değil.aynı benzici olmasının mantığı şudur.
    ilk aldığın yerden yola çıktığında yol hafif de olsa yokuş aşağıysa az yakar yanılırsın.tersine hafif yukarı eğimliyse fazla yakar gene olmaz. bu neden le gittiğin yerden geri gelecenki eğim farkı oluşmasın.yaaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

depoyu fulle 100 km gitmen şart değil, takriben 30-40 km sonra bir benzinciden tekrar deponu doldur, örneğin ben depomu fulledim 90 ytl tuttu , 52 km sonra bir benzinciden depomu tekrar fulledim 9 ytl tuttu hesap; 9ytl ye 52 km gittim; o da km de 17,3 ykr yaptı

pompacı gıcık olmuştur, 3 lt için fulleyince

pompacı ne kdr lık die sorduğunda söledim zaten yakıtı hesaplıyorum aldığı kdr doldur die,
    + lisedeyken şahin-doğan kiralardık 3 ytl lik benzin alırdık ne günlerdi be sene2000 di.

• quote:

+ lisedeyken şahin-doğan kiralardık 3 ytl lik benzin alırdık ne günlerdi be sene2000 di.

şahinimizin deposunu fullerdik.
    120000 liraya

yada 12 kuruşa

ne günlerdi
    sene 92-93
  • yakita her zaman ayni yerden almak lazim

ama yinede baska yerleri denemeklazim

cunku ben surekli sokagimin kosesindeki yerden alirdim (texaco) arkadas dedi texaco cok gitmiyor total al dedi
    bir sure total aldim gercekten fark ediyor bir depoda 50 km falan fark etti
    sonra jet denedim eskisinden yuz km daha az gitti anlamadim nasil bittigini

her zaman degisiyor petollerin ayari nasil oluyor anlamiyorum ama ( bunlar sadece bir kerelik alislar degil her biri uc bes defa denendi )
    simdiler de yine jet e dondum simdi iyi gidiyor

ben herzaman tam doldurup isik yanana kadar doldurmada tamamen tasasiya kadar icindeki havayi alarak ( bazilari buna yedek depo diyor )

tam doldur tam bosalt en iyisi bu
  • texaco??

quote:

Orjinalden alıntı: polotje

yakita her zaman ayni yerden almak lazim

ama yinede baska yerleri denemeklazim

cunku ben surekli sokagimin kosesindeki yerden alirdim (texaco) arkadas dedi texaco cok gitmiyor total al dedi
    bir sure total aldim gercekten fark ediyor bir depoda 50 km falan fark etti
    sonra jet denedim eskisinden yuz km daha az gitti anlamadim nasil bittigini

her zaman degisiyor petollerin ayari nasil oluyor anlamiyorum ama ( bunlar sadece bir kerelik alislar degil her biri uc bes defa denendi )
    simdiler de yine jet e dondum simdi iyi gidiyor

ben herzaman tam doldurup isik yanana kadar doldurmada tamamen tasasiya kadar icindeki havayi alarak ( bazilari buna yedek depo diyor )

tam doldur tam bosalt en iyisi bu

• Polotje Belçika'da yaşıyor. (Texaco büyük bir USA petrol şirketi.)
  • hımm tamam oldu..ben de texaco ne zaman türkiyeye geldi diye düşünüyordum
  • En yaklaşık sonuca şöyle ulaşılır diye düşünüyorum:

Depoyu fulle ve km yi sıfırla.
    aracı normal şekilde kullan.
    alman gerekn zamanda depoyu tekrar fulle.
    kaça doldu ise o fiyatı km ye böl ve çıkan sonucu not et,km yi tekrar sıfırla.
    bunu bir kaç kez tekrar edip tüm sonuçların aritmetik ortalamasını aldın mı net bir sonuca ulaşırsın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.