Şimdi Ara

bir antene 2 tv bağlamak..Sorularım Var..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim odamın hemen üst katındaki odada zaten anten kablosu var tv ye bağlı..
    anten tv arasında herhangi bir yükselteç yok sadece anten ve kablolar var..
    şimdi ben çatı tepesine çıkamayacağım için bu üst kattaki kablodan faydalanmak istiyorum

acaba bu kabloya paralel bir kablo da aşağı indirip kullansam sinyalde zayıflama parazit olur mu ?
    yada nasıl yapabilirim...

saygılar....

• walla benim bildiğim tesisat yaparken her odaya anten koblosu cekerken anakablodan her odaya paralel bir kablo cekiliyo buna göre dusunursek tek girisli 2 cıkıslı bir eleman bulabilirsen antenden gelen kabloyu bu tek girişe 2 çıkıstan da 2 ayrı tv ye gidebilirsin

duz mantık boyle tabi yanlısta olabilir

sinyal bozulması olacağını dusunmuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: astral32

walla benim bildiğim tesisat yaparken her odaya anten koblosu cekerken anakablodan her odaya paralel bir kablo cekiliyo buna göre dusunursek tek girisli 2 cıkıslı bir eleman bulabilirsen antenden gelen kabloyu bu tek girişe 2 çıkıstan da 2 ayrı tv ye gidebilirsin

duz mantık boyle tabi yanlısta olabilir

sinyal bozulması olacağını dusunmuyorum

teşekkür ederim o t aparatını bulabilirim...
    diğer arkadaşların görüşleri neler??
  • emin olmamakla beraber böyle bir durumda sinyal zayıflaması olacağını düşünüyorum. Uydu sistem montajı yapan bir arkadaşa zamanında sormuştum, sinyal zayıflar demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 10 Temmuz 2006; 16:16:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: f1varol

emin olmamakla beraber böyle bir durumda sinyal zayıflaması olacağını düşünüyorum. Uydu sistem montajı yapan bir arkadaşa zamanında sormuştum, sinyal zayıflar demişti.

+1 Sinyalde kesinlikle zayıflama oluyor tecrübe ile sabittir.Yani başıma geldi.
  • T aparatı diye bahsettiğiniz adaptör ile sinyal kaybı yaşarsınız. Spilitter olarak bilinen sinyal bölücü kullanmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakiska -- 10 Temmuz 2006; 16:40:41 >
  • fakat bahsettiğim uydu receiver değil normal anten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam dostum buradaki splitter normal antenler için zaten uydularsaki splitter çanakları birleştirmek için kullanılıyor buradaki ayırmak için
  • quote:

Orjinalden alıntı: lakiska

T aparatı diye bahsettiğiniz adaptör ile sinyal kaybı yaşarsınız. Spilitter olarak bilinen sinyal bölücü kullanmalısınız.

umarım bu cihaz çok pahalı bişey değildir?
  • kablolu tv için geldiklerinde de bu splitterı kullanmışlardı. hiç bi zayıflama da yok. bağlantıları iyi yapmak lazım mis gibi çalışır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

quote:

Orjinalden alıntı: lakiska

T aparatı diye bahsettiğiniz adaptör ile sinyal kaybı yaşarsınız. Spilitter olarak bilinen sinyal bölücü kullanmalısınız.

umarım bu cihaz çok pahalı bişey değildir?

fiyatı 2 YTL civarında. çok pahalı sayılmaz.

• antende yukseltici varsa sadece paralen bir kablo ile inin ve yukseltici beslemesi satin alin takin tv lerde varya ledli acip kapama anahtarli birde sinyal ayar dugmesi var gelen kabloyu ona girin ve tv cikisda tv ye bu kadar sinyal pek zayiflamaz tek cozum bu
  • sizde yukseltici yokmus,tv anten kablosunun en kazanclisi yani en kalitesi ile parlen cek seyret en kaliteli kablo ile pason kablo gormez isini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.