Şimdi Ara

BIOS Update İle Fişi Çeken Sistem - Sorun Çözüldü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
8.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Denedim, malesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

• Geçmiş olsun. Serviste sorunu hemen çözerler ama işlem sırası yoğunsa bir kaç gün bekleyebilirsin.

Msi B450 TOMAHAWK'ta olan Bios Flashback özelliği tüm x470'lerde olması gerekirdi. Problemini hemen çözerdin.

https://www.youtube.com/watch?v=zK4sWSnNn2Y
  • Evet haklısınız. Bundan sonra anakart alırken ikinci bios özelliğinin olup olmadığına bakacağım.

Elektrik kesilmesinde kısa devre
    Ezelden intelciyim ama bu olmadı hocam o iş öyle olmuyor elektrik kesintisinde en dandik anakart bile en az hasarla kurtulacak şekilde tasarlanır burda sorun genelde güç kaynağı tarafından ortaya çıkar anakart yüzünden kolay kolay parçalar a birşey olmaz elbet olur ama bu oran düşük bir oran

• M4M00D kullanıcısına yanıt
    Eyyy intelli kardeş.. Biz neler gördük neler yaşadık neler.. Google amcaya sor hep chipset arızalı kartlar görürsün piyasada çoğu AMD yada intel üzerinde onboard AMD graphics chipseti olan kartlardır.

Kısa devre sorunu da elektrik kesilmesinden dolayı anakart üzerinde ISINMIŞ olan işlemci ve dönen FANIN güç girişleri anakart üzerinde olduğu için 4pin 8pin bu girişlerde statik elektrik birikiyor anlık. Bu kısa devre işte CPU ya da fanı anakarta taktığında ya siyah ekran görürsünüz ya da çat kapanır açılmaz birdaha sistem. Birçok servise hatta il dışına götürdüm bu sorunun çaresini bulan olmadı. AM2+ AM3 AMD3+ anakartlarda var bu sorun ama AMD4 lerde henüz duymadım belki düzeltmişlerdir.

Arkadaşında bios gitmiş. Bios anakartın beynidir. Hafızasını silersen devre koruma ve güvenlik microkodlarını da silmiş olursun. Olay benim yaşadığım kısa devre olayına dönüşür ilerde. BİOS güncellerken hep bir uyarı çıkar güç kaynağına takılı tutun yada %50 nin üzerinde batarya olsun masaüstünde kesintisiz güç kaynağı önerilir. Çünkü tehlikeli bir işlem. Garantisi olan cihazları ihtiyaç varsa servisten isteyin yeni biosu. Bazen garanti bile devre dışı kalabiliyor kabul etmiyorlar kullanıcı hatası diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 24 Kasım 2018; 17:38:8 >

• Aşağıdaki adımları uygulayarak, Flash bellekten bios bilgilerinin boot esnasında okunmasını sağlayabilirsiniz.

1) Open the HP USB Disk Storage Format Tool and format your flash-drive into FAT32 using Quick Format option.
    2) Place your downloaded BIOS file on the flash drive and make 6 copies of that file, give them the following names:
    ---2.1 AMIBIOS.ROM
    ---2.2 AMIBOOT.ROM
    ---2.3 E7693AMS.M53 (this is the ORIGINAL name of your BIOS as it is)
    ---2.4 E7693AMS.M53.ROM (this is the variation of the original name just follow my example based on my original name)
    ---2.5 E7693AMS.ROM (this is the variation of the original name just follow my example based on my original name)
    ---2.6 M53.ROM (this is the variation of the original name just follow my example based on my original name)
    ---2.7 SUPER.ROM
    !REMEMBER These all files are just RENAMED copies of your original BIOS file!
    3) Open your case and DISCONNECT EVERY SINGLE connected M.2 Drive, Hard Drive, SSD, Optical Drive, Floppy Drive etc - leave ONLY your Graphics Card connected to the Motherboard!
    4) Disconnect ALL peripheral USB, Fire Wire, Thunderbolt devices like: web-camera, printer, external drives - leave ONLY mouse, keyboard, speaker and monitor connected!
    5) Insert your USB flash-drives with BIOS files on it to the top-most USB port on your motherboard. Do NOT use any FRONT USB ports!
    6) Power ON your PC, you will the POST message that your BIOS file is corrupted, do not press anything and wait till it will boot you into UEFI/BIOS interface.
    7) Select M-FLASH tool again and point it to your BIOS file with it's original name - in MY example this is file E7693AMS.M53.
    8) Wait for the flashing process, it will reboot your PC automatically, enter the BIOS on the first promt, adjust your proper Date and Time in case your did a CMOS reset and those were reverted.
    9) Power OFF your PC, remove the flash-drive with BIOS, connect everything back.
    10) ENJOY YOUR FIXED AMI BIOS!

• quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

Aşağıdaki adımları uygulayarak, Flash bellekten bios bilgilerinin boot esnasında okunmasını sağlayabilirsiniz.

1) Open the HP USB Disk Storage Format Tool and format your flash-drive into FAT32 using Quick Format option.
    2) Place your downloaded BIOS file on the flash drive and make 6 copies of that file, give them the following names:
    ---2.1 AMIBIOS.ROM
    ---2.2 AMIBOOT.ROM
    ---2.3 E7693AMS.M53 (this is the ORIGINAL name of your BIOS as it is)
    ---2.4 E7693AMS.M53.ROM (this is the variation of the original name just follow my example based on my original name)
    ---2.5 E7693AMS.ROM (this is the variation of the original name just follow my example based on my original name)
    ---2.6 M53.ROM (this is the variation of the original name just follow my example based on my original name)
    ---2.7 SUPER.ROM
    !REMEMBER These all files are just RENAMED copies of your original BIOS file!
    3) Open your case and DISCONNECT EVERY SINGLE connected M.2 Drive, Hard Drive, SSD, Optical Drive, Floppy Drive etc - leave ONLY your Graphics Card connected to the Motherboard!
    4) Disconnect ALL peripheral USB, Fire Wire, Thunderbolt devices like: web-camera, printer, external drives - leave ONLY mouse, keyboard, speaker and monitor connected!
    5) Insert your USB flash-drives with BIOS files on it to the top-most USB port on your motherboard. Do NOT use any FRONT USB ports!
    6) Power ON your PC, you will the POST message that your BIOS file is corrupted, do not press anything and wait till it will boot you into UEFI/BIOS interface.
    7) Select M-FLASH tool again and point it to your BIOS file with it's original name - in MY example this is file E7693AMS.M53.
    8) Wait for the flashing process, it will reboot your PC automatically, enter the BIOS on the first promt, adjust your proper Date and Time in case your did a CMOS reset and those were reverted.
    9) Power OFF your PC, remove the flash-drive with BIOS, connect everything back.
    10) ENJOY YOUR FIXED AMI BIOS!
    Çoktan denedim bunu. Malesef olmadı

Bir şey biliyormuş gibi ahkam kesmen çok komik hahahha... hll spr dvm.

MSI anakartlarda böyle şeyler oluyor. Asus'ta böyle bir şey yaşayan görmedim hayatımda. Gigabyte'da da görmedim... Almayın diye diye tüy bitti dilimizde şu MSI'yı. İnsanlar hala alıyor. Ne diyelim geçmiş olsun.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Birşey biliyormuş gibi ahkam bile kesememen çok komik ha haha hihihi huhuhu.. Yoruma bak hizaya gelmeye gerek bile duyma. Yaşına göre yazdım bebe olduğun belli..

MSI ve Asus bu piyasanın iki lideridir. Aksini söyleyen senin gibi biridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MSI için anakart piyasasının lideri diyen bir insan çok gençtir ve "MSI Gaming en iyisi kankaaa" düşünce yapısındadır. MSI güzel pazarlama yapıyor ancak mal kalitesi olarak Gigabyte ve Asus'tan çok geride. Ayrıca bana kalırsa ASRock bile MSI'dan iyidir. Nerede büyük ölçekli bir sorun görseniz anakartı MSI'dır. Platformdan bağımsız olarak arıza vermeye en meyyal anakartları MSI üretiyor. Durumu AMD'ye bağlaman zaten ne kadar bilgisiz olduğunun kanıtı. Tartışmaya lüzum yok. Blok lazım.
  • Ufak at civcivler yesin hade ikile.. Şunu bırakayım da şuraya kudur..

tr.msi.com
    MSI System Product Business press release
    https://tr.msi.com/news/pr_iframe/472

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ufak at civcivler yesin hade ikile.. Şunu bırakayım da şuraya kudur..

tr.msi.com
    MSI System Product Business press release
    https://tr.msi.com/news/pr_iframe/472

• Hocam böyle bir anakartta yedek bios yok mu

• Ben de daha 1 ay oldu MSI b450 Gaming Plus aldım ilk gün XMP profili açınca anakartın biosu çöktü anakartın arkasından usb ile bios flash yaptım düzeldi sonra obsesif kişiliğime engel olamadım tekrar XMP profili aktif ettim bios tekrar göçtü sonra tekrar anakarttan flashladım artık ellemiyorum XMP modun canı cehenneme :))
    Yalnız B450'de bu özelliğin olup X470'te olmaması komedi.
  • 2 gün önce ben de MSI X470 anakartıma bios güncellemesi yükledim.Bazı ufak hatalara rastgeldim.Şu an kullanıyorum hala. USB ' de eski versiyon var.Olmazsa eski versiyonu yeniden yüklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: düzgün17

2 gün önce ben de MSI X470 anakartıma bios güncellemesi yükledim.Bazı ufak hatalara rastgeldim.Şu an kullanıyorum hala. USB ' de eski versiyon var.Olmazsa eski versiyonu yeniden yüklerim.
    Ben usb yi ön panele takmıştım. Aman diyeyim arkadaki usb 2 panelleri kullanın garanti olsun

• Mefrak kullanıcısına yanıt
    Bıosflash yapmak zorunda değilsin, jumper clear_cmos işlemi ile 5 saniyede bıosu sıfırlayabilirsin.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Vallahi nasıl yapılıyor bilmiyorum, hiç denemedim hatta daha önce ihtiyacım olmuştu servise göndermek zorunda kalmıştım kartı.
  • msi gibi büyük bir firmanın böyle eksik anakartlar üretmesi hayal kırıklığı. çok tercih edilip şimarması da konunun ayrı bir boyutu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.