Şimdi Ara

BIOS Update İle Fişi Çeken Sistem - Sorun Çözüldü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
8.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar müjdemi isterim anakartımı servisten aldım ve çalışıyor
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    hadi geçmiş olsun sorun neymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

hadi geçmiş olsun sorun neymiş
    Servis bir sorun bulamadı. Ben de bu durum üzerine BIOS sürümünü bir geriye çekmelerini söyledim. Asıl sorunun ne olduğuna dair bir fikrim yok açıkçası. Bilmiyorum
    garip bir durum bence anakartı sat bir an önce ileride yeni ryzenlere geçmek istediginde bios gene üzücek seni
  • Benzeri başıma gelmişti ama bios update felan yoktu temizleyip takinca sistem açılmamıştı . Sonra kasa dışında kurulum yaptım. Çalışmıştı sistem ne tetikliyor bu durumu bilmiyorum elektrik mi birikiyor acaba bazı komponentler de .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

garip bir durum bence anakartı sat bir an önce ileride yeni ryzenlere geçmek istediginde bios gene üzücek seni
    Açıkçası yeni ryzenler gelince sistemimi yenilemeyi düşünmüyorum. Ben sistem yenilemeye karar verdiğimde muhtemelen yeni sokete geçilir o zaman mecbur anakart değişirim.

@WmGMD, geçmiş olsun size de. Ben de pek anlamadım açıkçası
  • Bende ki sıkıntı Psu'nun cpu ya güç vermemesiydi malum 7 yillik psu ve degistirdim duzeldi psu nun icini acip baktigimda bobinlerden biri patlamisti. Sizin durumda aynisi olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bios güncellemelerde bazen hayati sorunlar çözülüyor ben hep güncelliyorum

• Bende bios komple gitti, raspberry pi ile tekrar programladim sorun çözüldü

• quote:

Orijinalden alıntı: Xef1ONYX

Bende ki sıkıntı Psu'nun cpu ya güç vermemesiydi malum 7 yillik psu ve degistirdim duzeldi psu nun icini acip baktigimda bobinlerden biri patlamisti. Sizin durumda aynisi olabilir.
    Sistemim 2 aylık falandı ben bu sorunu yaşadığımda

@OnTEC, raspberry ile EEPROM u nasıl sildiniz? Önce anakarttan çipi ayırıp, sonra breadboard a koyup falan mı yaptınız . Bana da öğretin
    Acikcasi gerek yoktu benim bordimda bios chipinin hemen yaninda SPI portu var (SPI protokolu icin direkt olarak biosun bacaklarina baglanti yapmayi saglayan bir soket) raspbery SPI fonksiyonunu actiktan sonra baglantiyi raspberry GPIO portlari uzerinden yapiyorsunuz flashrom programini kurup bir kac komutla isi hallediyorsunuz. ister backup alir ister siler ister yeni rom programlayabiliyorsunuz.
    Bende bios chipi 3 v degil de 1.5 v oldugundan yapmasi biraz zor oldu ama yaptim... Gerci bios programmer da aldim simdi, ama onda da voltaj sikintisi var... ileriki hatalara karsi su an yedek bir 3v luk uyumlu bir chipim de var :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.