Şimdi Ara

bios sıfırlanırsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bios cokerse anakart iptal olur. Sıfırlanmasında bir sorun yok biosa girip sifirlayabilirsin. Pcnin ilk geldiği bios ayarları haline geçer. Zaten çoğu insan biosu bilmediği için orjinal sifirlanma ayarında durur zaten.

Tabi çok özel durumlar var ornegin w8 ustu surumden w7 ye gececeksen biosta bi özelliği iptal etmen lazım. W7 kullanırken biosu sifirlarsan o w8 ayarı aktif olur tekrar ve w7 kullanırken pc açılmayabilir. ( Ya tekrar ayarı degistirirsin açılır ya da formatlarsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 5 Ekim 2016; 14:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios sıfırlanırsa bir şey olmaz sadece fabrika ayarına dönersin, fakat bios update veya başka bir sebepten çökerse; bir çok anakartta yedek bios var devreye girer ve recovery eder. Bundan sonra bios güncellemesi yapman çökmemesi adına yapmış olduğun ilk adım olur.
  • Doğrudur, bios çöktüğünde anakart iptal olur. Ama uygun araçlar varsa tamiri çok kolaydır. Ayrıca, bioslarda olası çökmelerde tekrar kurtarabilmeye yarayan, silinmez bir bölüm oluyor. Çok eski anakartlarda olmayabilir bu. Olur da bios romu okunamazsa önceden programlanmış harici depolama birimlerinde bios aranır, bulunan bios imajı roma yüklenerek kurtarma yapılır. Şayet bu da işe yaramazsa , bios romu yerinden sökülüp eeprom programlayıcılarla içine bios imajı yazılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Ekim 2016; 15:54:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

çökerse brick olur açılmaz tepki vermez

eğer dual bios özelliği varsa çökme durumun da diğer bios devreye girer ve tekrar update edilebilir

eski anakartlarda dual bios olmadığı için çökme durumun da açmak gerçekten zor
  • Cevaplariniz ve ilginiz icin tesekkur edrrim.Bunu sormamdaki neden 4 yildir exper laptop kullaniyorum.Pc de hic bi sikinti yoktu taki win7 yuklemeye calisirken.Pc Win8 di win7 ye gecirmek icin biosa girdim.Artik nereyle oynadiysam ayarlari kaydettim.Enter'a bastim veeeee pc'nin goruntu gitti.Pc calisiyo ama ekrana goruntu gelmiyo.İnanın cok arastirdim.Her konuya baktım ama yok dedimki en iyi benle olacak is deyil tamirciye goturem
    VE GOTURDUM adam chipset yanmis degisecek eeeee 180 tl ve 6 ay granti veryom diyo.7.. ayda nolcak.Yine gitcek.Benim anlamadigim ben biosda ayr degistiriyom.Chipset ynyo ne alaka.Şahsen ben bios'tan supheleniyorum.Bu nu nasıl halledebilirim bilen arkdalar bi yardimci olursa gercekten cok sevinirim

Biraz uzun oldu okuyanlara tesekkur ederim.

Laptoplarda RAM yuvasının orada bir yerde sıfırlama jumperı olur. Laptopu kapatıp bataryayı çıkarırın. Laptopun RAM kapağını açıp, ramleri sökünce jumpera ulaşabilirsiniz. Ram kapağının üzerinde RAM simgesi olur, oradan anlarsınız. Küçük bir kapaktır.
    Jumper'a metal bir nesne dokundurarak birleştirip birkaç saniye bekleyince biosu sıfırlar. Sonra ramleri tekrar takıp kapağı kapatın. Sorununuz hatalı bios ayarından kaynaklanıyorsa sorununuz bu şekilde çözülür.
    CMOS pili çıkarılarak da resetlenebilir, ama laptoplarda bu pile ulaşmak oldukça meşakkatlidir. O yüzden jumper daha pratiktir.

Şöyle bir şey:
     bios sıfırlanırsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Ekim 2016; 10:05:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios eski sürüm yükleme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saolasın kardesim.Eve gittim mi deniycem.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.