Şimdi Ara

Bios Pilinin Takıldığı Yer Kırıldı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar öncelikle bios pilimi çıkarmak zorunda kaldım ve pilin takıldıı yeri kırdım artık oturmuyor ve bios ayarları her fişi çektiim dolayısıyla gidiyor bi kaç kişiyle konuştum board ın üstünden söküp yenisini takmak lazımmış ama bunu yaparken boardıda çatlatabilirmiş yani baya titiz birini bulmam lazımmış buda ne kadar doğru bilmiyorum ama ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum

lütfen bana izleyebileceğim yolları yazarsamız çok iyi olur şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şunu bir düşünün..

Anakartınızn çatlama ihtimali var diyorsunuz. Peki o riski göze almazsanız size ne faydası olacak?
    Yani yaptırmazsanız da kullanamayacaksınız. Ama yaptırrısanız büyük ihtimal sorununuz hallolacak. Ufak riskleri göze almak gerek bazen..

Ayrıca anakartınız nedir?

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
  • Pili yerine tak üstüne elini değdirmeden seloteyp ( parabantı) yapiştır ve güzelce yapıştır. Birşey olmaz ve çalışır. Neden dersen aynı hataya bende düştüm ve bantladım.

Pratik olan çözüm bu.
  • ya yanlış olmasın ne nedir bende pek bilmiyomda anakartta şu gbyte 8ES651MP-RZ bu işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

Pili yerine tak üstüne elini değdirmeden seloteyp ( parabantı) yapiştır ve güzelce yapıştır. Birşey olmaz ve çalışır. Neden dersen aynı hataya bende düştüm ve bantladım.

Pratik olan çözüm bu.

aa bu para bandı ne oluyor acaba alıp yapıştırıyım o zaman bant veya yapıştırıcı olayı aklıma gelmişti zaten ama bi açıklarsan bana çok iyi olur dostum

• arkadaşlar çok flood yaptım ama sormak istediğim bir şey daha var eski kasamdan kasa fanı çıkarttım şimdiki kasama taktım ama fanın önü veya arkası farketmyor demi havayı atmak için çünkü şu an içeriye sıcak hava atıyor dışarıya elimi tutuyorum bir şey yok sanki
  • farkeder.

Orjinalden alıntı: çinçunçan

farkeder.

Arkadaşım laf olsun diye mesaj yazma. Biliyorsan yaz bizde öğrenelim. Dediğin doğru ama tek kelimeyle mesaj olmaz ki. MSN sohbet odası değil burası.
  • bi resim ekle bakalım aslında aklıma bişiler gelio ama resim e bakim bi
  • Fan için hangi tarafın üflediğini, hangi tarafın emdiğini öğrenmen gayet basit.

Fanın soketini anakarta bağla, bu sırada fanın önüne post-it tarzı bir kağıt koy.
    Post-it fana yapışmışsa, o taraf emiyordur
    Post-it uçuşmaya başlamışsa, o taraf üflüyordur.

Sen üfleyen tarafı kasa dışına gelecek şekilde takacaksın fanı.

Anakartın pilini de ufak bir yapıştırıcı ile orada tutman yeterli.
    Ben daha sonra sökmesi kolay olduğundan sıcak silikon kullanıyorum.

Kolay gelsin..
  • Arkadaslar hort olucak fakat benim tutacak demir kirldi +isareti olan ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.