Şimdi Ara

Laptop daki internet fişinin giriş yeri kırıldı. Yardım Lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopın ethernet girişi mi diyorlar artık internet fişini taktığım bölüm kırıldı. İnternet fişini taktığımda internete girebiliyorum ancak o yuva zarar gördüğünden kabloyu tutmuyor ara sıra çıkıyor. Bu arada laptop Toshiba A200-1bp ? Bu anakartla felan birleşik mi yoksa tek başına bir araç mı pahalıya patlar mı ? Garantisi biteli de 1 ay oldu. ?

• Bilgisayarcılara götür belki yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commander

Bilgisayarcılara götür belki yaparlar.

Ne kadar olduğunu Bilen varmıdır? Bilgisayarcıya Götüreceğim ancak pahalı birşeyse devam edecek böyle.
  • laptoplardaki ethernetler dahilidir
    çıkarılıp yenisi takılmaz
    tamir olma ihtimali varmıdır (görmem lazım) bilmiyorum ama belli bir ücreti yoktur, yapabilecek herkes farklı bir fiyat söyler
    hiç uğraşmayın gidin usb ethernet alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 3 Ağustos 2009; 0:28:24 >

• Pahalıya patlamaz, tamir edilir, 10-15 lira bişey verirsiniz ama çok basit bir parça için bilgisayarın içini açtırmanızı tavsiye etmem. Şu anda çalışır durumdaysa hiç dokunmayın, bu şekilde kullanın.

Ayrıca... Bu kısmın zarar gördüğüne emin misiniz? Ethernet kablosunun (Sizin deyişinizle internet fişi) ucundaki tırnak kırılmış olmasın? Genelde böyle olur... Kablonun uçlarını değiştirerek takmayı deneyin bakalım belki sorun kablonun ucundaki sokettedir.
  • Evet bencede @inshroud arkadaşın dediği gibi sizin kablonun ucu kırılmasınmı ? Laptop girişinde kırılacak birşey yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inshroud

Pahalıya patlamaz, tamir edilir, 10-15 lira bişey verirsiniz ama çok basit bir parça için bilgisayarın içini açtırmanızı tavsiye etmem. Şu anda çalışır durumdaysa hiç dokunmayın, bu şekilde kullanın.

Ayrıca... Bu kısmın zarar gördüğüne emin misiniz? Ethernet kablosunun (Sizin deyişinizle internet fişi) ucundaki tırnak kırılmış olmasın? Genelde böyle olur... Kablonun uçlarını değiştirerek takmayı deneyin bakalım belki sorun kablonun ucundaki sokettedir.

Resim ekliyeyim o zamanhttp://img15.imageshack.us/i/02082009024.jpg/

Resimde de görüldüğü üzere zarar gördü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok basit mi???
    10-15 liraya bırakın tamiri, laptop içini açan birini gösterebilirmisiniz
    arızayı görmeden nasıl fiyat söyleyebiliyorsunuz
    adam daha zararı anlatmadı bile
  • Arızayı görmeden dişi ethernet soketinin yerinden çıkartılıp yenisinin kaynaklanacağını tahmin ettim. Garantisi 1 ay önce dolmuş bilgisayarın içinin açılmasından da çekinmedim. İşinin ehli bir elektronikçinin basitçe halledebileceği bir sorun. Fiyat konusunda belki biraz eksik söylediğimi kabul edebilirim ama açıkçası bundan fazla da vermezdim.
  • eğer ki öyleyse o zaman bilgisayarcı yerine elektronikçiye gidilmeli evet
    daha düşük fiyata yapılması olası
    zaten bilgisayar işi yapanların çoğu tamirden pek anlamaz
    bozuk parçayı çıkarıp yenisi takılır ki burdaki arıza öyle değil
  • Yani elcevap anakarta bağlı bir parça bu değil mi? Ayrıca bunu tamir etmek de imkansız. Yeni bir parça gerekli anlaşılan?
  • yukarda resmini verdiğim 20 liralık aparat işini görmez mi
  • ya sonuçta laptop her tarafa o aygıtla gidilmezki.
  • serçe parmak büyüklüğündeki bir aletle neden her tarafa gidilmesin
    kullanıp kullanmamak elbette size kalmış
    meraktan sordum
  • Yanında alet taşımayı sevmiyosan sistemide dediğin gibi sağlam ise kırık bölümü lehimletebilirsin elektronikçilerde.
  • ya driver solution un inmesi uzun sürecek galiba , sabaha kadar bile inmezz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

yukarda resmini verdiğim 20 liralık aparat işini görmez mi

bende de aynı sorun var bu çözümü uyguliycam 3 yıllk laptop, daha değiştirmek istemiyorum.
  • Benim laptobunda giriş fişinin alttaki tutma kısmı kırıldı napabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drajeni D kullanıcısına yanıt

Anakarta tümleşik ise yeni yuva lehimlenmesi gerek. Bazı laptoplarda flek kablosu ile olabiliyor bu ethernet yuvası öyle ise, iş kolay. Parçayı temin edip değiştirebilirsiniz. Onun haricinde şuanlık geçici çözüm peçete parçası ile sıkıştırıp laptobu kabloyu oynatmamanız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.