Şimdi Ara

BIOS Güncellemesi sonrası görüntü vs yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yeni bilgisayar topladım kurdum açıldı. Biraz oynadım sonra Live Update'den BIOS güncelledim. Yeniden başlatma yaptı ama sonra görüntü gelmedi. Kasadaki bileşenler çalışıyor ama görüntü yok. Anakart modelim MSI B350M PRO-VDH. Ve Ez Debug Led lerden CPU olan yanıyor yani işlemcide sorun var diyor ama işlemciyle ilgili bir şey olamaz çünkü sistem çalışmıştı ve hatta oyun oynamıştım. Msi ın kendi programıyla yaptım neden böyle bi sorun oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenNecklace -- 21 Temmuz 2017; 23:13:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up acill yardım

• BrokenNecklace kullanıcısına yanıt
    CMOS sıfırla.Jumper yada swich yoksa anakartın pilini çıkar bir süre sonra yeniden tak.Elektrik fişi takılı olmasın sisteme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

CMOS sıfırla.Jumper yada swich yoksa anakartın pilini çıkar bir süre sonra yeniden tak.Elektrik fişi takılı olmasın sisteme.

Jumper yok. Pili söktüm bekledim, birkaç kere power tuşuna da bastım. Taktım pili fişe taktım. Yine çalışmadı. 2 kere yaptım bu işlemi yine aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: BrokenNecklace

quote:

Jumper yok. Pili söktüm bekledim, birkaç kere power tuşuna da bastım. Taktım pili fişe taktım. Yine çalışmadı. 2 kere yaptım bu işlemi yine aynı

CMOS sıfırlamak için jumper bulunur anakart üzerinde.

En iyisi pili çıkartın elektrik fişi takılı olmasın pil yuvasının artı + ve eksi - uçlarını birbirine bir tornavida yada ataç ile değdirin 1 dakka kadar bios sıfırlanır.

Pili takıp tekrar deneyin pili doğru taktığınıza emin olun.Sistem açmaz ise işlemciyi çıkarıp tekrar takın soğutucunun tam oturduğuna emin olun.O da olmadı imkanınız varsa başka işlemci deneyin o da olmadı servise verin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BrokenNecklace

quote:

CMOS sıfırlamak için jumper bulunur anakart üzerinde.

En iyisi pili çıkartın elektrik fişi takılı olmasın pil yuvasının artı + ve eksi - uçlarını birbirine bir tornavida yada ataç ile değdirin 1 dakka kadar bios sıfırlanır.

Pili takıp tekrar deneyin pili doğru taktığınıza emin olun.Sistem açmaz ise işlemciyi çıkarıp tekrar takın soğutucunun tam oturduğuna emin olun.O da olmadı imkanınız varsa başka işlemci deneyin o da olmadı servise verin.

Yaptım fakat olmadı. Galiba garantiye yollamak gerekecek. Fakat her şeyi sökebiliyorum ama işlemciyi nasıl sökücem? Fan ile işlemcinin arasında termal macun var. Zorlayıp ayırayım mı işlemciyle fanı? Ve anakart tamirden gelince yeni termal macun mu sürmek gerekir?

• BrokenNecklace kullanıcısına yanıt
    Hocam en iyisi bilen bir kişye yaptırın sanırım fazla tecrübeniz yok farklı sıkıntılar çıkmasın sonra.(Sorunuza gelince işlemc isıcakken sökmek daha kolaydır.Soğutucuyu vidası vs söktükten sonra çekip alacaksınız , yeni işlemciyi takarken tekrar macun sürmek gerekir.Bilgisayarı nerden aldı iseniz oraya götürün.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam en iyisi bilen bir kişye yaptırın sanırım fazla tecrübeniz yok farklı sıkıntılar çıkmasın sonra.(Sorunuza gelince işlemc isıcakken sökmek daha kolaydır.Soğutucuyu vidası vs söktükten sonra çekip alacaksınız , yeni işlemciyi takarken tekrar macun sürmek gerekir.Bilgisayarı nerden aldı iseniz oraya götürün.)

Parçaları internetten aldım. Acaba işlemciyle anakartı birlikte mi yollasam? Çünkü hata ışıklarında CPU gösteriyor. Ve ben garantiye yollarsam MSIa mı yollayacağım yoksa aldığım yere mi?

• Servis dışında yapılan bios update garanti kapsamına girmez. Sadece anakart'ı göndermen yeterli. Göndermeden önce görüşmende de fayda var. Bios update'ten sonra olduğu için sadece "Cihazım çalışmıyor" diye satın aldığın yere gönderin çözümü onlar bulsunlar. Ve hatta tamir talebinde bulunmayın yenisini göndersinler. Orjinal kutusu, fatura(fotokopisini almayı unutma) ve aksesuarlarını kutuya katmayı unutma.

Bios update sonrası cpu arızalanması pek mümkün değil. intel management engine 8 versiyonu sürücüyü kurmadan Live update yaptıysan hatalı versiyon bios rom indirmiş olabilirsiniz. Buna bağlı önceki sürümü indirmiş ve işlemci uyumsuzluğu ortaya çıkarmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailchakar

Servis dışında yapılan bios update garanti kapsamına girmez. Sadece anakart'ı göndermen yeterli. Göndermeden önce görüşmende de fayda var. Bios update'ten sonra olduğu için sadece "Cihazım çalışmıyor" diye satın aldığın yere gönderin çözümü onlar bulsunlar. Ve hatta tamir talebinde bulunmayın yenisini göndersinler. Orjinal kutusu, fatura(fotokopisini almayı unutma) ve aksesuarlarını kutuya katmayı unutma.

Bios update sonrası cpu arızalanması pek mümkün değil. intel management engine 8 versiyonu sürücüyü kurmadan Live update yaptıysan hatalı versiyon bios rom indirmiş olabilirsiniz. Buna bağlı önceki sürümü indirmiş ve işlemci uyumsuzluğu ortaya çıkarmış olabilir.

Yani yaptıpım işlem garanti kapsamında değil mi? Aldığım yere yazı yazdım ama bugün ve yarın çalışmıyorlar, en erken pazartesi cevaplarlar. Durumu olduğu gibi bildirdim, yani çalışmıyor diyemem artık :(

• Aslında garanti kapsamındadır. Üçüncü parti rom kullanmak garanti dışı bırakır diyorlar. Nasıl tespit edeceklerse artık. Arkadaşım bu sorundan dolayı cihazı iade etti ama garanti kapsamında işlem yapamayız demişlerdi. Tatsız deneyimimizden dolayı garanti dışı kalır dedim. Satıcı garanti dışı derse şikayet hakkımı kullanırım dersin. Hiç olmadı servise gönderirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailchakar -- 22 Temmuz 2017; 15:8:37 >
  • ismailchakar İ kullanıcısına yanıt
    Yani,kurulum yaptığım program dahi MSI'ın kendi programı.Buna da garanti kapsamında demeyeceklerse neye diyebilirler ki? Demeseler bile fazla masraf çıkarmasınlar yeter.Son aylarda baya canımı sıktı bu bilgisayar işi.
  • Kafana takma. Sıkılacak bir durum yok. Senin değil onların canı sıkılsın. Kesinlikle ücretli derlerse de kabul etme. Yenisini vermek zorundalar. Tüketici hakları eskisinden daha güçlü.
  • Ekran kartını çıkartıp dahili çıkıştan görüntü almayı dener misin. Bilgisayar açıldığında windows 8.1 ve sonraki sürümde sürücüleri sormadan indirip kuruyor ters giden bir şey olmuş olabilir. Bence birde bunu denedikten sonra garantiyi düşünmelisin.
  • Ryzenlerde APU yok. Görüntü vermek için illaki bi ekran kartı gerekiyor.

• Basima gelmisti ugrasma servise verdim onlar bile yapmadi lanet firma vatan baska bi anakart verdi eşdeğer

• Bir kural vardır. Çalışıyorsa tamir etme. Bios guncellemesi gerçekten lazımsa, yani kullandığınız donanımlar yeni bios istiyorsa yapın. Sırf biosum güncel olsun diye bu işe girmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Temmuz 2017; 9:57:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun nasıl çozuleceğini msi anlatmış.https://service.msicomputer.com/msi_user/support/techfaqdetail.aspx?formid=3046

İngilizce ama ben turkçeye çevirip anlatayım sana.

Anakartın sayfasından bios imajını indir.

İndirdiğin dosyayı zipten çıkar. İçinde üç tane dosya olacak.

Bir flaş belleği fat32 olarak formatla, güncelleme dosyasını direkt flaşın içine at. Flaş bellekte klasor açmadan doğrudan ana dizinine at. Güncelleme dosyası anakartın model isminde a20 gibi değişik uzantılı bir dosya.

Sonrasında anakarta bağlı hdd ve optik sürücüleri çıkar. Flaş belleği anakartın arkasındaki usb2.0 girişlerinden birine tak(3.0 a takarsan gormeyebilir).

Bilgisayarı aç.

Sonrasında gelen ekranda "Select one file to Update bios" seçin.

Ardından Flash belleği onun ardından bios dosyasını seçin. Bios dosyası yüklenmeye başlayacak. Yükleme tamamlanınca bilgisayarı kapatın. Bağlantıları yapıp tekrar açın. Ve cmos reset yapıp ayarları tekrar girin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün garantiye yolladım. Deneme şansım yok bekleyip görücez

• Hocam ne oldu sorun çözüldü mü aynı sorunu yaşadım msi laptop var bios guncelliyim dedim açılmıyor şimdi pc hdd boot etmiyor.Garantiye yollamayı düşünüyorum ücret aldılar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelot -- 21 Eylül 2017; 20:6:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.