Şimdi Ara

Bios Güncellemesi Sonrası Ekran Gelmiyor (LÜTFEN YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus b-350m-K anakart kullanmaktayım herzamanki gibi bios güncellemesini yaptım restart attıktan sonra ekran gelmemeye başladı

ram - ekran kartı - bios pili herseyi denedim çıkardım taktim tvye bağladım hdmi vga gibi kablolarla ama yine yok yine yok

teknik servis minimum 500tl den cozebilecegini söyledi yazıktır gunahtir bi yolu yokmu arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS Güncellemesi Sonrası Ekran Gelmiyor

Giriş:

BIOS güncellemesi sonrası ekran gelmeme sorunu, can sıkıcı bir durum olabilir. Ancak bu sorunun çözümü için birkaç adım uygulayabilirsiniz.

Sorunun Nedenleri:

BIOS güncellemesi sonrası ekran gelmeme sorunu, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• BIOS güncellemesinin bozuk olması
    • Ekran kartının sürücülerinin güncel olmaması
    • Donanım uyumsuzluğu

Çözüm Adımları:

1. CMOS Sıfırlama:

• Bilgisayarınızı kapatın.
    • Anakart üzerindeki CMOS pilini çıkarın.
    • Birkaç dakika bekleyin ve pili tekrar takın.
    • Bilgisayarınızı açın.

2. BIOS Güncellemesini Geri Alma:

• Önceki bir BIOS sürümüne geri dönmeyi deneyin.
    • Anakart üreticinizin web sitesinden önceki BIOS sürümünü indirin.
    • BIOS ayarlarınıza erişin ve BIOS güncellemesini geri alın.

3. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle:

• Ekran kartınızın en son sürücülerini üreticinin web sitesinden indirin.
    • Sürücüleri yükleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

4. Donanımı Kontrol Et:

• Ekran kartınızın ve diğer bileşenlerin düzgün şekilde takıldığından emin olun.
    • RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyin.

Profesyonel Yardım:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir. Anakartın veya diğer donanım bileşenlerinin hasar görüp görmediğini belirleyebilirler.

Önemli Uyarı:

BIOS güncellemeleri, dikkatli yapılmalıdır. Yanlış bir BIOS güncellemesi, bilgisayarınıza kalıcı zarar verebilir. Güncelleme işlemine başlamadan önce anakart üreticinizin talimatlarını dikkatlice okuyun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Goruntu alamıyorum ki USB ye farklı bir bilgisayardan atsam nasıl olcak görüntü yok :/

• Macchi M kullanıcısına yanıt

görüntü almaman önemli değil... bir önceki bios sürümünü yükle usbyi fat 32 şeklinde biçimlendir... oradakilerin aynısını yap. bilgisayar kapalıyken usb yi tak power tuşuna bas bekle (usb yi ethernetin altındaki usb yerlerini dene olmuyorsa.).... sonradan bilgisayar dan bip sesi gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 5 Mayıs 2022; 13:18:14 >
  • Peki bironceki biosumu bilmiyorum ama bi bilgisayar bulup o işlemleri yapacağım merak ettiğim bi soru var

bilgisayarda 8-10 tane USB yeri mevcut hangisine takicagim ve update yaptığını nerden anlarım kac dk beklemeliyim

• ch341 al çok bi para değil bu tür sorunlarda çok rahat bios silip yazabilirsin

• Arkadaslar USB ile attığım bios güncellemesi farklı bir kartmış

b450m-K yerine b350m-K biosu update etmişim

nasil geri alacağım sisteme giremiyorum pc görüntü yok USB ile de denedim sistem gelmiyor cmos reset yaptım pil soktum taktim yine yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macchi M kullanıcısına yanıt

söylediğim donanımı alıp bios entegreyi silip anakartına ait biosu yazabilirsin zaten başka bi yoluda yok , servise götürsen onlarında yapacağı o ve onlara vereceğin parayla bu cihazı almak çok daha ucuza gelir

• Servise göndermeden kendiniz basitçe halledebileceğiz bir sorun bu. Fat32 formatlı flash diske Bios kurtarma bölümü oluşturup ve anakart sürümünüze uygun biosu içerisine atıyorsunuz. Bilgisayarınızdaki tüm sürücülerin bağlantısını kesip anakartınız sadece flashı görecek birşekilde başlatacaksınız. Anakat otomatik onarımını yapar.

*Belli bir tuş kombinasyonu gerekebilir üretici siteden bios recovery / bios reset için klavye tuş kombinasyonu var mı inceleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 8 Mayıs 2022; 14:36:55 >
  • https://s2.dosya.tc/server17/44829j/PB450MK.CAP.html

Anakartınız en son bios dosyası bu. Bir usb flash belleği fat32 olarak formatlayın ve bu indirdiğiniz PB450MK.CAP dosyasını flasha kopyalayın.

Sonra açılmayan bilgisayarınıza takıp bilgisayarı açıp bekleyin.

Olmazsa arkadaki diğer usb portlarını deneyin. Bir port özel olabilir usb kurtarma için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.