asus b-350m-K anakart kullanmaktayım herzamanki gibi bios güncellemesini yaptım restart attıktan sonra ekran gelmemeye başladı ram - ekran kartı - bios pili herseyi denedim çıkardım taktim tvye bağladım hdmi vga gibi kablolarla ama yine yok yine yok teknik servis minimum 500tl den cozebilecegini söyledi yazıktır gunahtir bi yolu yokmu arkadaslar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BIOS Güncellemesi Sonrası Ekran Gelmiyor
Giriş:
BIOS güncellemesi sonrası ekran gelmeme sorunu, can sıkıcı bir durum olabilir. Ancak bu sorunun çözümü için birkaç adım uygulayabilirsiniz.
Sorunun Nedenleri:
BIOS güncellemesi sonrası ekran gelmeme sorunu, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:
- BIOS güncellemesinin bozuk olması
- Ekran kartının sürücülerinin güncel olmaması
- Donanım uyumsuzluğu
Çözüm Adımları:
1. CMOS Sıfırlama:
- Bilgisayarınızı kapatın.
- Anakart üzerindeki CMOS pilini çıkarın.
- Birkaç dakika bekleyin ve pili tekrar takın.
- Bilgisayarınızı açın.
2. BIOS Güncellemesini Geri Alma:
- Önceki bir BIOS sürümüne geri dönmeyi deneyin.
- Anakart üreticinizin web sitesinden önceki BIOS sürümünü indirin.
- BIOS ayarlarınıza erişin ve BIOS güncellemesini geri alın.
3. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle:
- Ekran kartınızın en son sürücülerini üreticinin web sitesinden indirin.
- Sürücüleri yükleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4. Donanımı Kontrol Et:
- Ekran kartınızın ve diğer bileşenlerin düzgün şekilde takıldığından emin olun.
- RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyin.
Profesyonel Yardım:
Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir. Anakartın veya diğer donanım bileşenlerinin hasar görüp görmediğini belirleyebilirler.
Önemli Uyarı:
BIOS güncellemeleri, dikkatli yapılmalıdır. Yanlış bir BIOS güncellemesi, bilgisayarınıza kalıcı zarar verebilir. Güncelleme işlemine başlamadan önce anakart üreticinizin talimatlarını dikkatlice okuyun.