Şimdi Ara

Bina içi telefon kablosu değişiminden sonra hız artışı ( 6 kat arttı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
15.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorunu bende cafemde yaşadım. Ne olduysa birden bire 8mbit değerler 4-5 mbite düştü. Superonline ve TTNet kullanıyorum 2 tane 8mbit. Tam bunlara kızıyordum ki, kabloları değiştirelim dedik. Sonuç mükemmel. Elektrikçi arkadaş metresi 1 liradan 20 lira servis ücreti olmak üzere 40 lira filan aldı yanlış hatırlamıyorsam.

O yüzden, sürekli kopuyorum, gerçek değerlere ulaşamıyorum vs diyorsanız önce kablo tesisatını yenilettirin derim. Burada modem hızını gösteriyorlar, ona göre yorum yapıyor bir çok kişi. Yok santralden, yok snr değerin bilmem ne vs. Peki kablo tesisatı yenilenince gözle görülür bir düzelme olduğunda, ne oldu madem ttnet yanınıza mı taşındı da değerler iyileşti? Önce bir tesisatınızı yenilettirin sonra değerlere bakın, neyin ne olduğu ortaya çıkar..

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • yahu ben de yapsaydım keşke badanadan önce şimdi duvarları elleyemem kabloyu değiştireceğim diye..

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

yahu ben de yapsaydım keşke badanadan önce şimdi duvarları elleyemem kabloyu değiştireceğim diye..

Normalde duvarlarınıza zarar gelmez ki.
    Telekom kutusundan evinize kadar olan gizlenmiş kablolar normalde kablo kanalları içindedir ve sorunsuz değiştirilebilir sadece buat kapaklarını açacaksınız.
    Daha sonrakiler ise ya duvar üstündedir ki bu da boyanıza çok zarar vermez normal şartlar altında yada kablo kanalı içindedir ki yine badananız için sakıncası yok.

• Bu kablolar o kadar fark ettiriyor mu yahu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Bu kablolar o kadar fark ettiriyor mu yahu?

Eğer kendi tesisat kablolarınız çok eskiyse ve ek vs varsa fark ettirir. Eğer kablolarda sıkıntı yoksa değil cat6, cat10 da taksanız fark etmez.
  • Arkadaşlar bende1-2 aydır sürekli kopmalar yaşıyordum arıza kaydı bıraktım bugün mesaj gelmiş "Degerli Musterimiz, internet hizmetinizle ilgili yasadiginiz arizanin bina ya da dairenizin icinde yer alan kablo ve cihazlardan kaynaklandigini tespit ettik. Arizanin giderilebilmesi icin bu alanlari kontrol ettirmenizi rica ederiz."

Şimdi birkaç soru sormak istiyorum değerli arkadaşlar.
    1- binadaki telefon kutusundan daireme olan kablo sistememi cat 6 ile değiştirdiğimde sorun çözülürmü ?
    2- binadaki kutunun eski olma gibi bir durumu olabilir mi ? Bina 15 yaşında ilçenin merkezi bir yerinde. Eğer kutu eski ise değiştirilirmesi için apartman yöneticisinin mi başvurması gerekir?
    3- kutu değişilirse vdsl hızlarını alabilmemiz mümkün olabilir mi ? Şuan 11 mbps download hızım var, kopamalar yüzünden hızım 8 mbpsye düşürüldü, adsl hizmeti alıyorum.
    4- Vdsl ile 24 mbps civarı hız almayı istiyorum bu hızları almak bina telefon kutusu ile alakalı Mıdır ?
    5- Mahallenin telefon saha dolabı hemen karşımızda, bu durumda vdsl hizmeti almamı kolaylaştırır mı ?
    Modemim vdsl2 yi destekliyor.
    6- cat6 kablo ile telefona vermeden direk modeme bağlamak istediğimizde yine dsl yazan kısmamı kabloyu bağlıyoruz ? yoksa wan portuna mı bağlıyoruz ? cat6 kabloyu netde gördüğüm kadarıyla cat 6 kablo bildiğimiz lan kablo uçlarına benziyor, bu gelen telefon hattını direk modemime bağlamak için hangi jak kullanıcam.

• deividde kullanıcısına yanıt
    1.Sorun çözülür büyük ihtimalle ama kesin konuşmamak lazım önce bir normal dairedeki hat değerleri ile ankastredeki değerleri karşılaştırmak lazım sonra kablo elinizde masraf olarak kalmasın. Ama fark var ise ankastre ile priz arasında tabi ki sorunun çözümüne büyük katkı sağlar.

2.Ankastrenin değişmesi gerekmez mühim olan kablolardır. 15 senelik bir binada ise zaten kablolar ömrünü yitimiştir.

3.VDSL alabilmek ankastre ile alakalı değil, bağlı olduğunuz santralde/fiberNAS'ta/DSLAM'da VDSL portu bulunup bulunmamasıyla alakalı. Fixnet'in sitesinde sorgu yapabilirsiniz. Ciddi düşünürsenizde santrale gidip sorun boşte VDSL port var mı öğrenirsiniz.

4.Ankastre ile alakalı değil hatta ankastre fiziksel bir hasara uğramamışsa hiçbir etkisi yok. Mesele hattın kalitesinde ona göre hız alabilirsiniz.

5.Tabi ki kolaylaştırır zira o DSLAM'a bağlı iseniz hattınızın kalitesi kablo yenileyince oldukça iyi durumda olacaktır bu da alacağınız hızı etkiler. Tabi bunları basettiğiniz telefon dolabının yeni tip DSLAM olduğunu varsayarak yazdım şayet eski tip saha dolabı ise (bir kaç istisna dolap haricinde) VDSL alamazsınız sadece ADSL alabilirsiniz.

6.Kabloyu alında (8 adet olması lazım kablo vardır) bu kablolardan bir çift kabloyu seçeceksiniz ve her iki uçta aynı kablolar olmak üzre (sıralama değil sakın ha) RJ11 uç cakacaksınız ve normal telefon kablosu gibi modeminzin DSL portuna takacaksınız.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkur ederim, iş yerimde vdsl2 destekleniyor ama evimde desteklenmiyormuş

vdsl2 nin evimdede desteklenmesi için ne yapabiliriz ?

vdsl2 nin modeme bağlantısı yine aynı şekilde rj11 dsl kablosu gibi mi yoksa farklı mı ?

buarada internet hizmetini türk net den alıyorum.

yalın internet için yeni hat açtırsam acaba vdsl alabilirmiyim, belli mahallelerde var bizim mahallede yok :D

Orijinalden alıntı: deividde

çok teşekkur ederim, iş yerimde vdsl2 destekleniyor ama evimde desteklenmiyormuş

vdsl2 nin evimdede desteklenmesi için ne yapabiliriz ?

vdsl2 nin modeme bağlantısı yine aynı şekilde rj11 dsl kablosu gibi mi yoksa farklı mı ?

buarada internet hizmetini türk net den alıyorum.

yalın internet için yeni hat açtırsam acaba vdsl alabilirmiyim, belli mahallelerde var bizim mahallede yok :D

Eğer sokağakadar vdsl 2 için gerekli hız ulaşmıyorsa zaten alamassınız eğer atıyorum sokakta var ama sizin binadaki kablolar hızı düşürüyorsa değiştirmek zorundasınız. Vdsl 2 evınde desteklemesı ıcın turk telekomun o mahalleyefiber dosemesı lazım ve vdsl saha dolabı oluşturması lazım veya santrale vdsl karrt koyması gerekıyor.

VDSL2 için şart bağlı oduğunuz kartın VDSL kartı olması yoksa yapacak bir şey yok. Her şy aynı kullanılıyor ADSL ile.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
    VDSL kartı saha dolabında mı oluyor yoksa santralde mi oluyor ?
    İksinde de bulunur ikisinden birine bağlanırsınız. Bu arada hayırlı olsun.

• Hocam ben de bikac soru sorsam size, bende de benzer sikintilar var bina icini kontrol edin diyorlar, eve bize gelen hatti biliyorum bina girisindeki kutudan direk normal telefon kablosu ile bizim balkona çeksem -balkon kutuya biraz daha yakin gibi- onu da modemi normal telefon prizine baglar gibi modeme baglasam sizce bi sıkıntı olur mu?
    Bu durumda bina ic tesisati es geçip direk hatta baglanmis oluruz di mi?

1 Neuer • 4 Dante • 5 Van Buyten • 7 Ribéry • 9 Mandzukic • 10 Robben • 11 Shaqiri • 13 Rafinha • 14 Pizarro • 17 Boateng • 21 Lahm (c) • 22 Starke • 23 Weiser • 24 Riedmüller • 25 Müller • 26 Contento • 27 Alaba • 28 Badstuber • 30 Gustavo • 31 Schweinsteiger • 32 Raeder • 33 Gómez • 34 Jüllich • 36 Emre Can • 39 Kroos • 44 Tymoshchuk • Manager: Heynckes
  • hsndnc kullanıcısına yanıt
    Öyle olur bna içi tesisat devre dışı kalmış olur ancak bina dışından geçirmeyiniz zira kabloların plastik kaplamaaı bozuluyor dışarıda. İllaki dışarıdan geçecekse zırhlı kablo lazım ama değmez tabi.

teşekkürler hocam bilgiler için lakin iç tesisatta bi sıkıntı yok gibi bina girişine de taksam evin içinde de olsa hızım aynı trabzonda süperonline dan soğudum 2,5 aydır bunla uğraşıyorum

1 Neuer • 4 Dante • 5 Van Buyten • 7 Ribéry • 9 Mandzukic • 10 Robben • 11 Shaqiri • 13 Rafinha • 14 Pizarro • 17 Boateng • 21 Lahm (c) • 22 Starke • 23 Weiser • 24 Riedmüller • 25 Müller • 26 Contento • 27 Alaba • 28 Badstuber • 30 Gustavo • 31 Schweinsteiger • 32 Raeder • 33 Gómez • 34 Jüllich • 36 Emre Can • 39 Kroos • 44 Tymoshchuk • Manager: Heynckes
    DSL mi kulkanıyorsunuz. Kusura bakmayın da ben sizin sorununuzun ne olduğunu unuttum mahsru olmayacaksa sorununuzdan bahsedebilur misiniz ?
    Eğer hız sorunu ise ya DSLAM'daku kapasite dolmuştur yada ankastre - DSLAM arası hız kaybı vardır bina tesisatı sağlam ise.

estağfurullah hocam, evet dsl kullanıyorum ilk 1,5 ay 5 mbit i geçmedi hız telekomla süperonline arasında gelip giden bir süreç var telekom sürekli bina içi sorun var diyo hatlarda sıkıntı yok diyo baya bi sonra telekom hattı değiştirdi 7,5 mbit falan oldu en son modemi anksatrenin oraya götürdüm direk gelen kabloya bağladım orda da 7,5 mbit hız. ama telekom hala bina içitesisatınızı kontrol edin diyor, m hizmetleri alt yapı 9 mbit destekliyor diyo trabzon merkezde 9 mbit altyapı çok saçma dedim ben de, öyle uğaraşıyoruz biraz telekom kaynaklı bir sıkıntı heralde 9 mbit hız veriyo galiba en fazla

Hat değerleri var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hat değerleri var mı ?

Hat degerleri derken hocam, pek bilgim yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.