Şimdi Ara

BİMEKS iflasın eşiğinde, ACUN ILICALI, ÜLKER ve DOĞUŞ Grubu borç yapılandırmak istiyor.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
3
Favori
36.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
201 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bin ali yildirim Konut olaylariyla ilgili konuşmuş bilgisi olan var mi?

Konuşmasinda ev fiyatlarinda düzenleme yapcaz kimse kat kat para kazanmicak demis. Banada kardesim soyledi bugün ne kadar doğru bilemem.Eğer dogruysa vay müteahitlerin haline.. 1 e 5 koyamicaklar artik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 22 Şubat 2018; 14:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimeks e ticaretten öldü.

Ülker Arapların istikrarsız olmasından öldü

Gerçi araplara ürün satan çoğu firma zordadir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

quote:

AKP ile ulaştığımız nokta;

Yüksek enflasyon, yüksek cari açık, yüksek işsizlik, yüksek döviz kurları.

Ama fazla eleştirme. Gerçekleri söylersen vatan haini ya da fetöcü damgası yersin..

gercekleri söylüyorum gercekten iyi değil işler ne olcak böyle bilemiyorum.geleceği göremiyorum.2018 yılında daha da cok hissetirmeye başladı işlerin durgunluğu.başkalarına soruyorum onlarda memnun değil.

Hocam iyi olmadığını biliyorum. Ekonomi hakkındaki yorumları kafamdan atıp tutmuyorum. Banka ve finans sektöründe çalışan arkadaşlarım var ve kendimde ekonomi ile çok ilgiliyim. Seçim öncesi teşvikler olacak, olmak zorunda yoksa piyasa çökecek..

Siz esnaf mısınız hocam? Türkiye'de önümüzdeki 3-4 yıl böyle biraz durgun geçecek. Ekonomi teşviklerle yürüyecek..

Tabi eğer bir likidite krizi yaşanmaz ise.. Bu olursa zaten bu günleri mumla ararız..

esnafım bencede durgun gececek 4 yıl.katılıyorum yorumlarınıza hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 22 Şubat 2018; 14:55:33 >

• webbie kullanıcısına yanıt
    Ulker Godiva’yida satin almisti yanlis bilmiyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Evet, Godiva'yı da bünyesine kattı. Godiva'dan önceyse, İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i bünyesine katıp dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi durumuna geldi.

Yani bu saatten sonra Ülker'e AKP doğrudan dokunurken çok zorlanır. Ülker'in yurtdışından kredi bulup, işlerini kredi ile yapmasının bir nedeni de bu olabilir. Eğer Erdoğan Ülker'e dokunursa, batı sermayesine dokunmuş olacaktır ve batının affetmeyeceği tek konudur sermaye...

Benim tahminim, Torku'nun bir anda ortaya çıkıp, doğrudan Ülker'e rakip olmasının nedeni de budur. Ülker'e el koymak yerine, batırmak asıl amaç.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

Şu inşaat.firmalari bir.batsa ne. 1 e yap 2 ye sat devri bitse

M2 fiyatı 1.000 TL geçmeyen 120-130 m² evlere 400-500 bin isteyenler surunsun

Hocam orada çok ahlaksız işler dönüyor, adil olmayan kazançlar dönüyor haklısınız.

Ama bizim hükümet politika olarak parayı betona gömdü, inşaat ile büyümeyi tercih etti.

İnşaat Türkiye'nin omurgası ve orda bir kriz olursa doların, faizin nerelere gideceğini kimse bilemez..

Bu gün orta duzey bir ailenin ev alma ihtimali sıfır ya aileden birşeyler kalacak ya çalacak 500 bin liralık dairenin altından kimse kalkamaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Feto meselesi mi Ulker’le olan dertleri?

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Evet, Godiva'yı da bünyesine kattı. Godiva'dan önceyse, İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i bünyesine katıp dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi durumuna geldi.

Yani bu saatten sonra Ülker'e AKP doğrudan dokunurken çok zorlanır. Ülker'in yurtdışından kredi bulup, işlerini kredi ile yapmasının bir nedeni de bu olabilir. Eğer Erdoğan Ülker'e dokunursa, batı sermayesine dokunmuş olacaktır ve batının affetmeyeceği tek konudur sermaye...

Benim tahminim, Torku'nun bir anda ortaya çıkıp, doğrudan Ülker'e rakip olmasının nedeni de budur. Ülker'e el koymak yerine, batırmak asıl amaç.

Peki Torku ürünleri kaliteli mi? Çünkü kaliteli mal üretmediğiniz sürece firma talep görmez. Mesela ben hayatımda hiç torku ürünü almadım.

• quote:

Feto meselesi mi Ulker’le olan dertleri?

Hem "Evet" hem de "Hayır".

Bildiğim kadarıyla, Murat Ülker'in FETÖ'cü olduğu iddia edilen yeğeni, ki Ahmet Davutoğlu'nun eski damadı olur aynı zamanda, 15 Temmuz'dan çok daha önce yani Erdoğan ile Fethullah Gülen'in çıkarları çatışmaya başladığı ilk zamanlardan itibaren Ülker'in Erdoğan tarafından hedef tahtasına konmasına neden olmuştu.

Bunun dışında da nedenler vardır ve muhtemelen bu nedenlerin en başında Ülker'in üretimden, istihdamdan ve sermayeden gelen, siyasete borçlu olmadığı gücü AKP'ye peşkeş çekmemesi de geliyor.

Ülker'i mağdur göstermek gibi bir amacım yok ama Ülker'i tam olarak toprağa gömmeden önce, her iki tarafı da iyi okumak gerekiyor.

Not: Bir iddiaya göre ise, Erdoğan yıllar önce Ülker'in toptancılığını yapan şirkete ortak olmak istediğinde, Ülker'in buna yanaşmamış olması bugünkü noktaya gelinmesine neden olmuş. Ne kadar hayal ürünü gibi duruyor olsa da, Erdoğan'ın her olayı kişiselleştirip, intikam almadan rahatlamadığını da hesaba katmak gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

Peki Torku ürünleri kaliteli mi? Çünkü kaliteli mal üretmediğiniz sürece firma talep görmez. Mesela ben hayatımda hiç torku ürünü almadım.

Aslında bu çıkarım yanlıştır. Daha doğrusu, istatistikler bundan farklı bir cümle kuruyor.

Şöyle ki;

Özellikle ekonomik kriz dönemleri, bazı firmaların rekor büyüme gerçekleştirdikleri dönemlerdir. Dünyanın en büyük gıda perakendecileri, dünyanın en kaliteli ürünlerini satan marketler değil, orta ve alt gelir grubunun satın alabileceği fiyatlarda ürünler satan marketlerdir.

Almanya'da Aldi, Amerika'da Wal-Mart, Türkiye'de BİM, Şok, A101 gibi marketlerin Migros'u yenmesinin nedenlerinin başında fiyat kaynaklı rekabet gücü gelir.

Yani siz ya da ben kaliteli ürün arıyor olabiliriz ama asgari ücretle aile geçindiren birey herşeyden önce fiyata bakacaktır.

Torku'nun kaliteli olup olmaması ise görece bir cevap vermeme neden olur. Herşeyden önce, içerisinde koruyucu madde içeren, palm yağı içeren ya da monosodyum glukamat içeren hiçbir gıda kaliteli değildir. Bunlar sağlığa zararlıdır ve bu ürünleri üretenlerin hiçbirinin kendi çocuğuna bunları yedirmediğine de adım gibi eminim.

Anladim hocam. Tesekkur ederim bilgiler icin.

• quote:

quote:

quote:

Şu inşaat.firmalari bir.batsa ne. 1 e yap 2 ye sat devri bitse

M2 fiyatı 1.000 TL geçmeyen 120-130 m² evlere 400-500 bin isteyenler surunsun

Hocam orada çok ahlaksız işler dönüyor, adil olmayan kazançlar dönüyor haklısınız.

Ama bizim hükümet politika olarak parayı betona gömdü, inşaat ile büyümeyi tercih etti.

İnşaat Türkiye'nin omurgası ve orda bir kriz olursa doların, faizin nerelere gideceğini kimse bilemez..

Bu gün orta duzey bir ailenin ev alma ihtimali sıfır ya aileden birşeyler kalacak ya çalacak 500 bin liralık dairenin altından kimse kalkamaz

Maalesef öyle hocam. Türkiye'de arsa fiyatları çok yüksek bu sebeple ev fiyatları yüksek. Korkarım ki global ekonomi düzeldikçe emtia fiyatları da (demir, bakır vs.) artacak ve bu fiyatlara yansıyacak.

Ama böyle bir durumda iyice satılmaz hal alacağı için. O arsa fiyatları ve ev fiyatları düşecek. Düşmese bile yıllarca sabit kalacak ve enflasyona göre insanların maaşları arttıkça bir yerden sonra kredi çekip alabilir duruma gelecek.

Piyasa dengeyi zamanla bulur. Bulamazsa bu balon patlar ve herkesin canı fena yanar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında bu çıkarım yanlıştır. Daha doğrusu, istatistikler bundan farklı bir cümle kuruyor.

Şöyle ki;

Özellikle ekonomik kriz dönemleri, bazı firmaların rekor büyüme gerçekleştirdikleri dönemlerdir. Dünyanın en büyük gıda perakendecileri, dünyanın en kaliteli ürünlerini satan marketler değil, orta ve alt gelir grubunun satın alabileceği fiyatlarda ürünler satan marketlerdir.

Almanya'da Aldi, Amerika'da Wal-Mart, Türkiye'de BİM, Şok, A101 gibi marketlerin Migros'u yenmesinin nedenlerinin başında fiyat kaynaklı rekabet gücü gelir.

Yani siz ya da ben kaliteli ürün arıyor olabiliriz ama asgari ücretle aile geçindiren birey herşeyden önce fiyata bakacaktır.

Torku'nun kaliteli olup olmaması ise görece bir cevap vermeme neden olur. Herşeyden önce, içerisinde koruyucu madde içeren, palm yağı içeren ya da monosodyum glukamat içeren hiçbir gıda kaliteli değildir. Bunlar sağlığa zararlıdır ve bu ürünleri üretenlerin hiçbirinin kendi çocuğuna bunları yedirmediğine de adım gibi eminim.

Torku'nun ürünlerinde de bu bahsettiğiniz zararlı maddeler var mı hocam? Ben bu konulara hiç dikkat etmem bu yüzden bilmem. İçeriğine bakmadan tadını beğendiğim herşeyi yerim maalesef.

• Benimde en sevdiğim şey görülen çarpıklıkların baştaki liderler tarafından değil, liderleri seçen milletin lider seçimindeki en büyük kriterinin çarpıklıklara göz yumması olduğunu anlatmaya çalışmam :) Mesela;

Anladığım kadarı ile betondan kastın inşaat sektörü ve ülkemizde ki son 10 yılda bütün yatırımları bu sektöre yatırılması.

Peki Bunu bizim başımızdakilerin politik uygulamaları veya siyasi karaları yüzünden oldu da neden? işte nedenini açıklıyorum;

Nereye yapılıyor bu evler, siteler, arsalara, kim bu arsaların sahipleri, genellikle vatandaş.

Şimdi kendinizi aşağıda ki yazıyı okuyana kadar Antalya Konya Altı Plajında bir arsası olan vatandaş gibi düşünmenizi rica ediyorum;

Antalya turizmin en gözde yerlerinden biri, Konya altı ise Antalya'nın turizmde göz bebeği. Peki bakalım durum nasıl Konya Altında;

Konyaaltı’nda da denize ilk parseller turizm sektörüne ayrılmış durumdadır. Otel yapıldığında yüzlerce yıl ekonomiye girdi sağlayacak, istihdam yaratacak son derece değerli ve kıt olan bu yerler niçin sahipleri tarafından konut yapılıp satılmak istenmektedir? Halbuki kamu yararı denize sıfır ya da çok yakın parsellerin ticari olarak değerlendirilmelerini gerektirmektedir.

Yatırımcıların bu tercihini basit rakamlara dökerek açıklamak istersek;

Beş yıldızlı bir otelde yatak başına ortalama olarak 55 m2 inşaat yapmak gereklidir. M2 başına maliyet ise 3250 TL civarı olacaktır. Arsa sahibi bir 5* otel yaptığında arsasına 180.000.000 TL yatırım yapması gerekir.

Konyaaltı’nda bu kapasitede bir 5* otel ise yüksek sezonda yatak başı her şey dahil KDV hariç 275 TL fiyatla satış yapar ve her şey dahil geceleme maliyeti de 125 TL civarı olur.

Yüksek sezonda 15 Milyon TL diğer sezonlarda 7,5 Milyon TL olmak üzere 22,5 Milyon TL net işletme karı elde eder. Tesis arsa hariç kendini 8 yılda geri öder. Elbette bu rakamlar bugünkü piyasa koşullarında ortalama tahminlerdir. Tesise ve işletmeye göre değişir.

Bina yapılıp daireler satıldığında ise;

55.000 m2 inşaat yapılacak demektir. İnşaat maliyeti m2 başına 1500 TL olarak hesaplandığında ortaya 82,5 Milyon TL yatırım maliyeti çıkmaktadır. Satış fiyatları bu bölgede denize sıfır daireler için m2 başına 15.000 TL olacağı hesaplanmaktadır. Satıcılar daha fazla rakam istemekle beraber (30.000TL) oluşacak fiyatın daha düşük olması beklenmektedir. Bu durumda 15.000 TL m2 x 55.000 m2 = 825.000.000 TL hasılat ortaya çıkmaktadır.

Üstelik bu proje iki yılda bitirilip satılabilir. Para dövize çevrilip mevduata yatırıldığında %3-4 faiz geliri elde eder. Bu rakam bile otelin gelirinden fazladır. Üstelik otel beş yılda bir mefruşat yatırımı ister 12 yılda bir ise komple modernizasyon yatırımı ister. İnşaat yapıp parayı cebine koyan yatırımcının ise tek kaygısı alacağı faiz ve yabancı paranın enflasyon riskidir.

Bu durumda yatırımcıların Konyaaltı’na konut baskısı yapmaları kaçınılmazdır. Kamunun kaybı ise yapılmayan otelden yıllık 5 Milyon € döviz kaybı ile ortaya çıkmayan 500 istihdamdır. Elbette toplanabilecek KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar vergileri de olmayacak ya da çok az olacaktır. Ancak bankada yatan paranın faizinden %10 stopaj kesilecektir.

Bu yukarıda ki örnek ve hesaplamayı, Konya altı değil de, tarım bölgesinde arazisi olan adam için yap, Ege de zeytin arazisi adam için yap, doğuda hayvancılıkla uğraşan ve meraları olan adam için yap değişmez. EKONOMİDE en kısa vadede, hiç bir efor sarf etmeden büyük kazanç elde edip, yüksek faizle bütün hayatını idame edeceğin kaynağı sana ancak BETON sağlar.

Şimdi bizim ülkemizde ki vatandaşın CHP'lisi, MHP'lisi, AKP'lisi, HDP'lisi, veya hiç birisi olmasın okumuşu, eğitimlisi, cahili, yobazı, milliyetçisi, etnikçisi, herkesin ortak noktada buluşacağı durum nedir? Kolay yoldan zengin olmak.

Elinde ki arsayı,

1)devletin çıkarları ve ülke ekonomisi için faydalı olacak bir yatırım için mi değerlendirirsin,

2)Yoksa kendi menfaatini düşünüp ona göre değerlenmesini istersin?

İşte bu sorunun cevabına 2. şıkkı seçenler, hükumetin kararlarını, politikalarını bu doğrultuda uygulayan iktidarları seçerler. ve burada seçmen ile seçilen arasında tam bir uyum vardır.

Ayrıca herkeste maksimum bir kazanç faydası vardır. Arsa sahibi imara açılması sebebiyle, kendi esas faaliyetinde (mesela çiftçi ise) 20 yılda kazanıp alamayacağı evi 2 senede alır, Hayatında bir arada görmediği paraya sahip olur, dahası o parası hiç bitmeyecek çünkü faiz var ve çok yüksek oranlara sahip, öyle ki enflasyon çıksa bile (hiper enflasyon olmadığı sürece) ana paranın faiz getirisi karşısında erimiyor, Dövize yatırsa kur çok yüksek ve sürekli yükseliş eğiliminde. müteahhit kazançlı ucuza yapıyor, arsanın bulunduğu yerin konumu, belediyenin imkanlarına olan yakınlığa göre (toplu taşıma, hastane vs.) fiyat belirleyip, yeni ve son teknoloji evi iyi fiyata satıyor. Devlet kazanıyor çünkü hem mütehaitten, hem arsa sahibinden, hemde arsaya dikilen evleri alandan vergi alıyor.

Böyle bir sistemi kurduğu ve parayı betona döken politikalar ve kararlar aldığı için AKP'mi suçlu.

Kendi menfaatini, ülke menfaatinden daha önemli tutan ve kendi menfaatini savunan bir partiyi iktidar da görmek isteyen seçmen mi suçlu?

AKP seçmenine istediğini veriyor, o işin gereğini yapıyor, aksini yapsa seçilemeyeceği gibi, sen benim istediğimi nasıl vermezsin, sen diktatör müsün diye eleştirilir? Mesela AKP'nin CHP dönemini eleştirirken sıkça kullandığı ağızdır bu.

Ama esas suç ve hata nerede biliyor musun?

Kendi menfaatini, ülke menfaatinin üzerinde tutan adamlara biz nasıl demokrasi verdik?

O yüzden beton yani inşaat sektörü hiç bitmez, çünkü hem sektörün kendisi sağlam hem geliri sağlam, hem de sadece bu sektör başlı başına başka sektörleri doğuruyor, en başta evin alınması için kaynağı yaratan bankacılık sektörü, sonra gayrimenkul şirketleri satışında, sonra inşasında binayı yapıyorsun, içinde ki diğer malzemeler (işte elektrik tesisatıdır, su tesisatıdır, ısıtma tesisatıdır vs) Yani alıp verip ehonomiye can verdiriyorsun.

Sonra diyorsun ki betonun sonu geliyor, yada betona yatırdık hata oldu, veya şu evlere fahiş fiyat çekenlere sövüyorsun.

diğer açıdan baktığında ise burada bir ekonomik çark var, dahası Türk toplumunda her daim 2 anahtar takıntısında ki anahtarların 1 ini açtığı yer olan ev ve evi yapan inşaat sektörüne karşı olunca,

otomatik olarak vatandaş ev sahibi olmasın, bir insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan barınma ihtiyacında sömürü düzeni olsun mülk sahiplerinin uşağı olup kirada mı yaşasın karşıt görüşüyle, Sektörü savunuyor.

Çünkü bankalar yeni evlere kredi veriyor, krediyi çeken kira öder gibi kendi evinin sahibi oluyor.

İşte tamamen bu şekilde objektif bir bakış açısıyla inşaat ve konut sektörünü böyle bir değerlendirip,

bunu böyle değerlendirmeyenlerin çoğunluğu ve seçme haklarıyla seçtiği kişiden beklentisini karşılanması noktasında, beklediği sistemdir bu.

AKP parayı betona gömdü

çünkü seçeni, elindeki varlıkla kolay yoldan zengin olmak,

olmayanda geleceğini ipotek altına alıp, o 2 anahtara bir şekilde sahip olmak istedi.

Bu zamana kadar olamamasının sebebini de geçmiş dönem partilerinin, vatandaşının isteklerine kulak tıkamasına bağladı.

O yüzden eskiden Bu nasıl demokrasi kardeşim lafları duyardık.

• Bıçak kemiğe dayandı da Bu bıçak bir türlü akplilere dayanmadı.Adam işaret parmağını havaya kaldırıp ' eyyy Canım ülkeme bak be neler yapıyor.Eskiden herkes gecekonduda yaşardı şimdiye bak ' diyor.
    Kendisi de 2+1 ahşap pencereli sobalı ahşap eski evde yaşıyor.
  • Bimeks de her sene batıyor.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    umarım büyük bir kriz cıkmaz cikarsa gene birsey değismez insanımız mutlu yapıstır vergileri zamlari gelsin singapur vatandasina odeme yapar bizinkiler cari acik verir betona yatirim yapar butün filmler de dizilerde insaat reklamlari doner onlarca insaat yapiliyor istanbula

• yeniliklere ayak uyduramayan dinazorlar yok oluyor işte.
    Bimeks fiziksel magazacılık yaparak AVM lere ödediği gereksiz parayı ve tv kanallarına ödediği gereksiz paraları.
    sanalmağazası için harcasaydı,ürünlerini ucuza satsaydı batmazdı hatta büyük bir dev olabilirdi.
    hepsiburada da bimeks dükkanı var mı yok,n11 de var mı?yok öteki sanal alışveriş sitelerinde var mı ? yok. o halde batmayı haketmiştir.

üker in batması ilginç o işi çözemedim neden iflas ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

kurulan şirket sayısı kapanan şirket sayısının yaklaşık 5 katı.
    ülke batıyor, kaçın kurtulun.

http://www.hurriyet.com.tr/kapanan-sirket-sayisi-azaldi-40678956

Ama bütün sırrı bozdun sen ya bırakta biraz kendi aralarında eğlensin arkadaşlar.
    Gerçi "birazdan hürriyette akpnin onlar yaptırdı bu haberi" nekadar cahilsiniz inandınız diyen arkadaşlarda gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marselinyo

quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

Avm ye gidiyorum. Bir sey alacagim 25 dakika kasa kuyrugu bekliyorum.

Biri bunuda izah edebilir mi?

Peşin alan yok ki. 6 ay veya 12 ay taksitle satın alıyorlar.

E ozaman batarsın kardeşim. Benim aylık gelirim komşumun 2 katı adam gitmiş 70 bin liralık arabaya biniyor.
    Ben 35 bin liralığa biniyorum. Sonra gelip aidatı ödeyemiyorum faturalar birikti diye ağlıyor.
    Etrafımda geçinemeyen kimse yok (çalışan çabalayan). Sadece daha fazla lüks yaşamaya çalışan ve bunun sonucunda batınca faturayı kendine değilde başkalarına ve hükümete yıkmaya çalışan insanlar dolu.
    hatasını kabul etmeyen bir insan doğruyu da bulamaz bu yüzden bu gibi insanlar hak ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canermm -- 22 Şubat 2018; 16:46:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.