Şimdi Ara

BİMEKS iflasın eşiğinde, ACUN ILICALI, ÜLKER ve DOĞUŞ Grubu borç yapılandırmak istiyor.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
3
Favori
36.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
201 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maliyetten kısarak az kasiyer çalıştırıyorlardır,dolayısıyla az kasa acıyorlardır.
    Bu sebeple bekliyorsunuzdur.Bide k.kartı beklemenin payıda var
  • Çok yakın bir arkadaşım 35 yıllık şirketini satıyor.

Bir başka arkadaşım şirketi sallantıda. Kara kara düşünüyor. Gelir yok. Alacaklar var ama veren yok.

Daha doğrusu kimse elinde para tutmuyor, tutanlar büyükler, bu taşeron kısmı ya da hizmeti yapan kısmı 2-3 günde bir "Bizim ödeme vardı, faturayı keseyim mi?" diye arıyor.

Oğlumu verdiğim etüt merkezi 3 aydır öğretmene parasını vermiyor. neymiş gitmiş çiftlik kurmuş para oraya gidiyormuş.

Keşke iyi şeyler söyleyebilsem. Ama eminim bu durum da düzelir ve stabil hale gelir
  • Ülker batmaz düşünmesi bile komik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Ulker Godiva’yida satin almisti yanlis bilmiyorsam.

Evet, Godiva'yı da bünyesine kattı. Godiva'dan önceyse, İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i bünyesine katıp dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi durumuna geldi.

Yani bu saatten sonra Ülker'e AKP doğrudan dokunurken çok zorlanır. Ülker'in yurtdışından kredi bulup, işlerini kredi ile yapmasının bir nedeni de bu olabilir. Eğer Erdoğan Ülker'e dokunursa, batı sermayesine dokunmuş olacaktır ve batının affetmeyeceği tek konudur sermaye...

Benim tahminim, Torku'nun bir anda ortaya çıkıp, doğrudan Ülker'e rakip olmasının nedeni de budur. Ülker'e el koymak yerine, batırmak asıl amaç.

Peki Torku ürünleri kaliteli mi? Çünkü kaliteli mal üretmediğiniz sürece firma talep görmez. Mesela ben hayatımda hiç torku ürünü almadım.

Aslında bu çıkarım yanlıştır. Daha doğrusu, istatistikler bundan farklı bir cümle kuruyor.

Şöyle ki;

Özellikle ekonomik kriz dönemleri, bazı firmaların rekor büyüme gerçekleştirdikleri dönemlerdir. Dünyanın en büyük gıda perakendecileri, dünyanın en kaliteli ürünlerini satan marketler değil, orta ve alt gelir grubunun satın alabileceği fiyatlarda ürünler satan marketlerdir.

Almanya'da Aldi, Amerika'da Wal-Mart, Türkiye'de BİM, Şok, A101 gibi marketlerin Migros'u yenmesinin nedenlerinin başında fiyat kaynaklı rekabet gücü gelir.

Yani siz ya da ben kaliteli ürün arıyor olabiliriz ama asgari ücretle aile geçindiren birey herşeyden önce fiyata bakacaktır.

Torku'nun kaliteli olup olmaması ise görece bir cevap vermeme neden olur. Herşeyden önce, içerisinde koruyucu madde içeren, palm yağı içeren ya da monosodyum glukamat içeren hiçbir gıda kaliteli değildir. Bunlar sağlığa zararlıdır ve bu ürünleri üretenlerin hiçbirinin kendi çocuğuna bunları yedirmediğine de adım gibi eminim.

Torku'nun ürünlerinde de bu bahsettiğiniz zararlı maddeler var mı hocam? Ben bu konulara hiç dikkat etmem bu yüzden bilmem. İçeriğine bakmadan tadını beğendiğim herşeyi yerim maalesef.

İşlenmiş gıdaların neredeyse tamamında var ve olmak zorunda. Hiçbir kekin ya da sütün raf ömrünü, katkı maddesi olmadan 3 günden uzun tutamazsınız. Oysa ki hazır kekler 2 yıl sonra bile ilk günkü tazeliklerini koruyabiliyor.

Şu anda dünyada tam bir gıda terörü var.

Tavuklar yumurtadan çıktıktan 30 gün sonra kesime hazır piliçler haline geliyor, inekler ilaçlarla şişiriliyor, domatesleri bıraksanız yürüyecek şekilde hormanlanmış, yoğurtların üzerindeki kaymak aslında bir jel tabakası, sosis adı altında satılan şeyler hayvanların gözü, kulağı ya da atılacak kısımları...

Kaçış artık yok. Yani en azından çareyi kendiniz yaratmadığınız sürece. Ben elimden geldiğince kaçmaya çalışıyorum ve bunun bana maliyeti, raftaki ürün maliyetinin 3 katını rahatlıkla geçiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Ulker Godiva’yida satin almisti yanlis bilmiyorsam.

Evet, Godiva'yı da bünyesine kattı. Godiva'dan önceyse, İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i bünyesine katıp dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi durumuna geldi.

Yani bu saatten sonra Ülker'e AKP doğrudan dokunurken çok zorlanır. Ülker'in yurtdışından kredi bulup, işlerini kredi ile yapmasının bir nedeni de bu olabilir. Eğer Erdoğan Ülker'e dokunursa, batı sermayesine dokunmuş olacaktır ve batının affetmeyeceği tek konudur sermaye...

Benim tahminim, Torku'nun bir anda ortaya çıkıp, doğrudan Ülker'e rakip olmasının nedeni de budur. Ülker'e el koymak yerine, batırmak asıl amaç.

Peki Torku ürünleri kaliteli mi? Çünkü kaliteli mal üretmediğiniz sürece firma talep görmez. Mesela ben hayatımda hiç torku ürünü almadım.

Aslında bu çıkarım yanlıştır. Daha doğrusu, istatistikler bundan farklı bir cümle kuruyor.

Şöyle ki;

Özellikle ekonomik kriz dönemleri, bazı firmaların rekor büyüme gerçekleştirdikleri dönemlerdir. Dünyanın en büyük gıda perakendecileri, dünyanın en kaliteli ürünlerini satan marketler değil, orta ve alt gelir grubunun satın alabileceği fiyatlarda ürünler satan marketlerdir.

Almanya'da Aldi, Amerika'da Wal-Mart, Türkiye'de BİM, Şok, A101 gibi marketlerin Migros'u yenmesinin nedenlerinin başında fiyat kaynaklı rekabet gücü gelir.

Yani siz ya da ben kaliteli ürün arıyor olabiliriz ama asgari ücretle aile geçindiren birey herşeyden önce fiyata bakacaktır.

Torku'nun kaliteli olup olmaması ise görece bir cevap vermeme neden olur. Herşeyden önce, içerisinde koruyucu madde içeren, palm yağı içeren ya da monosodyum glukamat içeren hiçbir gıda kaliteli değildir. Bunlar sağlığa zararlıdır ve bu ürünleri üretenlerin hiçbirinin kendi çocuğuna bunları yedirmediğine de adım gibi eminim.

Torku'nun ürünlerinde de bu bahsettiğiniz zararlı maddeler var mı hocam? Ben bu konulara hiç dikkat etmem bu yüzden bilmem. İçeriğine bakmadan tadını beğendiğim herşeyi yerim maalesef.

İşlenmiş gıdaların neredeyse tamamında var ve olmak zorunda. Hiçbir kekin ya da sütün raf ömrünü, katkı maddesi olmadan 3 günden uzun tutamazsınız. Oysa ki hazır kekler 2 yıl sonra bile ilk günkü tazeliklerini koruyabiliyor.

Şu anda dünyada tam bir gıda terörü var.

Tavuklar yumurtadan çıktıktan 30 gün sonra kesime hazır piliçler haline geliyor, inekler ilaçlarla şişiriliyor, domatesleri bıraksanız yürüyecek şekilde hormanlanmış, yoğurtların üzerindeki kaymak aslında bir jel tabakası, sosis adı altında satılan şeyler hayvanların gözü, kulağı ya da atılacak kısımları...

Kaçış artık yok. Yani en azından çareyi kendiniz yaratmadığınız sürece. Ben elimden geldiğince kaçmaya çalışıyorum ve bunun bana maliyeti, raftaki ürün maliyetinin 3 katını rahatlıkla geçiyor.

Hocam nasıl kaçındığınızı anlatan bir yazı yazıp ayrı bir konu açabilir misiniz acaba? Çok faydalı olacağını düşünüyorum herkes için. Size zahmet olmazsa çok makbule geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

umarım büyük bir kriz cıkmaz cikarsa gene birsey değismez insanımız mutlu yapıstır vergileri zamlari gelsin singapur vatandasina odeme yapar bizinkiler cari acik verir betona yatirim yapar butün filmler de dizilerde insaat reklamlari doner onlarca insaat yapiliyor istanbula

Hocam kredi sadece krizleri öteler. Altında yatan sorun çözülmezse mutlaka bir yerde patlar. Hemde daha sert patlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canermm

quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

kurulan şirket sayısı kapanan şirket sayısının yaklaşık 5 katı.
    ülke batıyor, kaçın kurtulun.

http://www.hurriyet.com.tr/kapanan-sirket-sayisi-azaldi-40678956

Ama bütün sırrı bozdun sen ya bırakta biraz kendi aralarında eğlensin arkadaşlar.
    Gerçi "birazdan hürriyette akpnin onlar yaptırdı bu haberi" nekadar cahilsiniz inandınız diyen arkadaşlarda gelir.

Cidden ekonominin iyi olduğunu mu iddia ediyorsunuz?

• rh_plus kullanıcısına yanıt
    Bu tarz şeyler yazacaktım ama yazmak içimden gelmedi hocam.
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Hocam her firma batar ama seçim öncesi çok zor..

Zaten batış başlarsa Erdoğan seçim kaybeder.

AKP'lilerin işleri biraz bozulsun, alt gelir grubundakiler işten çıkarılsın biraz aç kalsın anında satarlar Erdoğan'ı..
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Genel olarak tüm piyasa böyle hocam. Eğer ticari kısımda çalışan bankacı tanıdıklarınız varsa biraz sohbet edin.

Size piyasanın her alanında çalışan insanların işlerini gören insanlar olarak, piyasanın durumunu anlatsınlar
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız fakat şu noktayı kaçırmayın. Konutları alabilecek ve o konutlarda kiraya çıkabilecek insan sayısı bellidir. Ev fiyatı ise her an her şarta göre değişebilir yani farazi değeri vardır.

Şuan Bağdat caddesinde 2 yıl önce 1 milyon olan evi 650.000tl'ye satamıyorlar neden? Çünkü etrafa yeni çok ev yapıldı.

Konut sektörü bir yerde doyar. Sonra kazanç getirmez emlak balonu budur. Zamanla ev fiyatları düşer, kiralar düşer. Şuan olduğu gibi. Şuan balon patlamadı havası sönüyor.

İşte AKP ve seçmeni arasındaki ilişki bahsettiğiniz gibi. Körler sağırlar birbirini ağırlar olayı.

Ama işte konut olayının sonuna geldik artık öyle getiriler yok. SEVE SEVE üretime geçmek zorundayız.. Çünkü cari açık veriyoruz.

Piyasada para yok..

Ev istihdam sağlamaz, ev AR-GE yapamaz, yeni bir ürün geliştiremez, bilimsel gelişmelere katkıda bulunamaz.

Sadece zenginleştiğinizi sanarak fakirleşirsiniz. Olay bundan ibarettir.

2 yıl önce bunlar olacak dediğimizde kimse burda inanmıyordu. Şimdi hergün her saat her ekonomist bunları konuşuyor. Forumlarda bile bu konuşuluyor.

• ülkecek görebileceğimiz en dibi görelim artık. ülkeside siyasetide batsın yeter
  • Umarım halkın açlıktan kırıldığı günleri yakın zamanda görürüz.
  • Elektronik urunler cok pahali. Taksit yok. Bankalarla is birligine giderek kredi olayini cikardilar. Yoksa durum daha da kotu olacakti.

Ulker nasil batacak. Koskoca sirket.ancak basindaki batirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Umarım halkın açlıktan kırıldığı günleri yakın zamanda görürüz.

Sizin gibi bu ülke ve milletine, bu kadar gönülden bağlı, seven beyaz Türkleri gördükçe, oy verdiğiniz partinin milletvekillerinin "iranla savaş çıksa, iranı; suriye ile savaş çıksa, Esadı tutarız" diyebilecek kadar satılmış olmalarına da şaşırmıyoruz elbette...

Ahhh Atam kalkta bak, kurduğun partiye oy verenler, senin halkına neler söyleyebiliyor...

"Umarım açlıktan sen geberirsin de, dönüp bakanın olmazzz" diyeceğim ama bu halk sizin gibi değildir. Bir lokması bile olsa, onu da sizinle bile paylaşacak kadar da kadir şinastır. Sizin gibi hain değildir...

Uzaklarda aramayin diye hep soylerim bu ulkenin dusmanlari içeride daha fazla.

• Bizim memlekette de 2 mağazası vardı. Kapatıp gittiler. Şimdi siteye baktım. Site de uçmuş.
    Bence Teknosa ve Vatan'dan daha iyi fiyatları vardı ve daha çok ürün çeşidi vardı ama GG/WP.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canermm

quote:

Orijinalden alıntı: marselinyo

quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

Avm ye gidiyorum. Bir sey alacagim 25 dakika kasa kuyrugu bekliyorum.

Biri bunuda izah edebilir mi?

Peşin alan yok ki. 6 ay veya 12 ay taksitle satın alıyorlar.

E ozaman batarsın kardeşim. Benim aylık gelirim komşumun 2 katı adam gitmiş 70 bin liralık arabaya biniyor.
    Ben 35 bin liralığa biniyorum. Sonra gelip aidatı ödeyemiyorum faturalar birikti diye ağlıyor.
    Etrafımda geçinemeyen kimse yok (çalışan çabalayan). Sadece daha fazla lüks yaşamaya çalışan ve bunun sonucunda batınca faturayı kendine değilde başkalarına ve hükümete yıkmaya çalışan insanlar dolu.
    hatasını kabul etmeyen bir insan doğruyu da bulamaz bu yüzden bu gibi insanlar hak ediyor.

Hükümetin en büyük başarısı toplumun kendi açlığını unutup sokaktadaki BMW mercedeslere mekanların doluluğuna göre ekonomiyi degerlendiriyor oluşu.

Bakınız örnek yukarıda Komsusu 70 binlik bir araç almış. Borcunu ödeyemiyor diyor. Halbusem aldığı araç birçok ülkede halk arabası kıvamında herkesin ulaşabildiği bir araç.

Kendi bindiği 35 binlik araç ise Senegal’ de orta direk kişilerin aldığı araç. Ornegin Peugeot 308 oldukça fazladır orda. Tr de 35 bin civarıdır. Yanı oranın orta direğiyle buranın orta direği ayni araca biniyor. Senegal Afrika ülkesi bu arada. Bilmeyen vardır.

En buyuk sıkıntı iste bu iste, Afrikalılar bile bu adam beni somuruyor diyor. Bizde bazılarımız diyor. Bazilarimizsa iste yukarıdaki arkadaş gibi ne BMW mersolar var kazanan kazanıyor diyor, kim bilir kaç taşeronun emegini somurdugunu kimlere yanaşarak başarı sağladığını düşünmeden.

Üstüne birde insanların zorlukla kazandığı 3 kurusun nasıl harcandığının hesabını yapıyorlar.

• Equris kullanıcısına yanıt
    Gıda sektörünün batması zor hocam hele ülker gibi köklü bir şirketse daha zor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Darty den galaxy s4 almistim fiyati ucuz diye,tabi yurtdisi garantili olaylarini bilmiyordum. Telefonu sarja koydum uyudum bi uyandim telefon yaniyor carsaf yandi alev cikiyor uyanmasam gidiyodum. Sarj giris yeri ve ekranin alti yandi. Samsung teknik servisine gittim o kadar sira bekledim sarj aletinizi de getirin dedi,ertesi gun getirdim o kadar sira bekledim tekrar,dedi bunu alamayiz,dedim niye alamiyosunuz,yurtdisi garantili dedi alamayiz dedi aldigin yere git dedi. Dartye gittim telpa garantili oraya verin dedi,telpaydi sanirim garantili oldugu yer telpaya gittim biz samsungla anlasmamizi bitirdik alamayiz dedi,dedim napicam ben,aldigin yere git dedi istinye park dartye gittim kapanmis calisma var yaziyordu,günlerce bekledim sonra baska magaza acildi oraya megersem bimeks darty i satin almis ondan kapanmis calisma falan yokmus o kadar bosuna bekledim. Bimeks bulamadim samsunga gittim almaniz lazim dedim kimse almyo dedim,babam falan konustu araya girdi alicaz dediler sarj cihazini goturmemistim sarj cihazini getirin dediler getirdim,konustugum kisi de orada yoktu baskasi vardi almadi yurtdisi garantili oldugu icin,babam tekrar araya girdi konustu zorla aldilar. Baya bekledim sonra gittim aldim bunlar sarj giris yerini tamir etmisler ekran ayni duruyor eve gelince farkettim. Sonra goturmedim oyle de kulanilmiyor ekranin yarisinda goruntu yok,sonra vialanda gittim orada bimeks varmis anlattim verdim orada da baya kaldi aradilar gittim bu cihaza mudahale edilmis garantiden cikmis yapamayiz dediler,mudahale dedigi de samsungun sarj yerini tamir etmesi. Dedim hepinizin allah belasini versin(bunu demedim cok daha agir seylerdi buraya yazamiyorum) telefonu da orada firlatip parcaladim. Alayi batsin umrumda bile degil

• Ekonomi şaha kalkıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.