Şimdi Ara

BİMEKS iflasın eşiğinde, ACUN ILICALI, ÜLKER ve DOĞUŞ Grubu borç yapılandırmak istiyor.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
3
Favori
36.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
201 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kurulan şirket sayısı kapanan şirket sayısının yaklaşık 5 katı.
    ülke batıyor, kaçın kurtulun.

http://www.hurriyet.com.tr/kapanan-sirket-sayisi-azaldi-40678956
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben AKP'den nefret etmiyorum ya da herhangi bir his beslemiyorum. Tıpkı diğer partilere bir his beslemediğim gibi. Ben sadece gördüğüm çarpıklıkları biraz iğneliyici ve espirili bir dille onların ağzındanmış gibi anlatmaya çalışıyorum:)

Bu ülkede AKP çok büyük hata yaptı. Bimeks'in kendi hataları olmuştur fakat genel ekonomi politikası kötü. Bunu yıllar önce bu hale geleceğini söyledik bu forumda.

En temel hata artık klişe haline gelen "Parayı betona gömdük olayı". Ama herşeyin özeti bu..

2008 krizinden sonra dünyada bol ve ucuz para dönemi oldu. Biz bu parayı araştırma geliştirme yerine inşaata gömdük. Yol, köprü, bina ve bunları yandaşlara yaptırdık.

Rahmi Koç'un deyimi ile: " Zaten zayıf olan rekabet gücümüzü betona göemerek iyice kaybettik."

Şimdi hükümetin hatalar silsilesinin cezasını çekiyoruz ve çekmeye devam edeceğiz maalesef..

Görünen köy klavuz istemez..

• fredydexter kullanıcısına yanıt
    Biz tarımda dünyada kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biriydik.

Rabbim bize, tarımda da dışa bağımlı olmayı nasip etti hamdolsun..
  • üst üste geliyorlar...

satıcıya göre:
    BİMEKS iflasın eşiğinde, ACUN ILICALI, ÜLKER ve  DOĞUŞ Grubu borç yapılandırmak istiyor..

yandex'e göre:
    BİMEKS iflasın eşiğinde, ACUN ILICALI, ÜLKER ve  DOĞUŞ Grubu borç yapılandırmak istiyor..

Bunların neredeyse hepsi böyle. Detayları, kat planları da bunlar gibi, ölçekler yanlış, nasıl kandırabiliriz diye planlanmış. Diğer sektörler de böyle. Öyle ki artık doğru söylemeyi unutmuşlar, bilmek nedir.. hisleri kaybolmuş, ve tabii herşey için tereddüt ediyorlar. Zannetmekteler ki herkes kendileri gibi.

• Ikisinden de nefret ediyorum. Hemen batmasinlar ama; aci ceke ceke, surune surune batsinlar.
  • Batanlar yeniden şirket kuruyor aç mı gezecek bu adamlar?
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam adamların paraya ihtiyacı var napsınlar.

Bu devran hep böyle dönecek sandılar, parayı betona gömdüler. Şimdi beton onlara değil hepimize gömüyor..

Tarım, inşaat, perakende sektörü bitik. Zaten geriye ne kaldı? Bizim uluslararası büyüklükte Apple, Microsoft, BMW, Mercedes gibi firmalarımız mı var ki çarkı döndürelim?

Faizler artacak, kur artacak böyle bir sarmala giriyoruz..

Allah bu günleri aratmasın diyeceğimiz günler gelmez inş ama gidiş iyi değil..
  • Şu inşaat.firmalari bir.batsa ne. 1 e yap 2 ye sat devri bitse

M2 fiyatı 1.000 TL geçmeyen 120-130 m² evlere 400-500 bin isteyenler surunsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaReD22

Umrumdami değil çünkü halk tercihini yaşıyor

başka ülkede yaşıyorsanız umurunuzda olmamalı
  • Yanında tv olanlar Bloomberght'yi açsınlar.

Nef İcra Yönetim Kurulu Başkanı Erden Tİmur Konut Piyasasını anlatıyor.

"3 yıldır maliyetleri yansıtmadık artık maliyetleri yansıtmamız gereken noktaya geldik." dedi.

Bu ne demek. Konut fiyatlarını arttırmazsak zararına iş yapacağız. Bizim gibi büyük firmalar ayakta kalacak çünkü nakitimiz var.

Ama küçük firmalar buna dayanamaz çünkü nakitleri yok. Buda benim bu forumda sürekli bahsettiğim, orta-küçük müteahhitlerin seri iflaslara girme olasığı ihtimalini arttırıyor.
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Yoo Türkiye de yaşıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

Şu inşaat.firmalari bir.batsa ne. 1 e yap 2 ye sat devri bitse

M2 fiyatı 1.000 TL geçmeyen 120-130 m² evlere 400-500 bin isteyenler surunsun

Hocam orada çok ahlaksız işler dönüyor, adil olmayan kazançlar dönüyor haklısınız.

Ama bizim hükümet politika olarak parayı betona gömdü, inşaat ile büyümeyi tercih etti.

İnşaat Türkiye'nin omurgası ve orda bir kriz olursa doların, faizin nerelere gideceğini kimse bilemez..
  • Avm ye gidiyorum. Bir sey alacagim 25 dakika kasa kuyrugu bekliyorum.

Biri bunuda izah edebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

AKP ile ulaştığımız nokta;

Yüksek enflasyon, yüksek cari açık, yüksek işsizlik, yüksek döviz kurları.

Ama fazla eleştirme. Gerçekleri söylersen vatan haini ya da fetöcü damgası yersin..

gercekleri söylüyorum gercekten iyi değil işler ne olcak böyle bilemiyorum.geleceği göremiyorum.2018 yılında daha da cok hissetirmeye başladı işlerin durgunluğu.başkalarına soruyorum onlarda memnun değil.
  • Ya Bimeksin batmasının ülke ekonomisiyle alakası YOK.

Bimeksin hedef kitlesi araştırmayan gariban kitleydi. 100 tl lik ürünü 200 tl diyordu. İndirim diyip 150 ye satıyordu.

100 tl ye satan da vergi veriyor, eleman çalıştırıyor, kira veriyor vs.

İnternetin yaygınlaşmasıyla artık gariban vatandaş da bakıyor ki aynı ürün 100 tl ben niye oradan alayım dedi ve Bimeks battı.

Yani bunu ülke ekonomisi bağlayamazsın. Kötü olan ülke ekonomisine bak millet birtane kahveye 10 tl ödüyor. 10 krş maliyete olan çaya 6 tl ödüyor.

Geçiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

quote:

Orijinalden alıntı: Equris

AKP ile ulaştığımız nokta;

Yüksek enflasyon, yüksek cari açık, yüksek işsizlik, yüksek döviz kurları.

Ama fazla eleştirme. Gerçekleri söylersen vatan haini ya da fetöcü damgası yersin..

gercekleri söylüyorum gercekten iyi değil işler ne olcak böyle bilemiyorum.geleceği göremiyorum.2018 yılında daha da cok hissetirmeye başladı işlerin durgunluğu.başkalarına soruyorum onlarda memnun değil.

Hocam iyi olmadığını biliyorum. Ekonomi hakkındaki yorumları kafamdan atıp tutmuyorum. Banka ve finans sektöründe çalışan arkadaşlarım var ve kendimde ekonomi ile çok ilgiliyim. Seçim öncesi teşvikler olacak, olmak zorunda yoksa piyasa çökecek..

Siz esnaf mısınız hocam? Türkiye'de önümüzdeki 3-4 yıl böyle biraz durgun geçecek. Ekonomi teşviklerle yürüyecek..

Tabi eğer bir likidite krizi yaşanmaz ise.. Bu olursa zaten bu günleri mumla ararız..

• İnşaatçılar bir bir çıkıp vergi indirimi vs. teşvikler istiyor. Betonun da sonu geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

Avm ye gidiyorum. Bir sey alacagim 25 dakika kasa kuyrugu bekliyorum.

Biri bunuda izah edebilir mi?

Peşin alan yok ki. 6 ay veya 12 ay taksitle satın alıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gold battı, Bimeks battı, TeknoSA ve MediaMarkt arkasında büyük sermaye var şimdilik idare ediyorlar, fakat bu Vatan Bilgisayar nasıl oluyor da büyümeye devam ediyor? 10 yıl önce 12 mağazası vardı şimdi 130+ mağaza, ve hala mağaza açıyor. Sermaye yapısı hakkında bilgi yok (%100 Vatan ailesi üyelerine aittir diyor, ne demekse), bildiğim kadarıyla borsada da değil. Nedir yani? para mı aklıyor bunlar?

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Teknosa arkasında Sabancı var.

Mediamarkt ve Vatan borsada bilerek değiller çünkü şirketlere manevra alanı açıyor borsada olmamak. Borsada olursanız her işlem KAP'a bildirilir bu da denetim altında olmak demek.

Birde vatan oem mal sattığı için diğerlerinden 1 adım önde hocam.

Edit: Gerçi Sabancı holdingin arkasında olduğu kliksa sitesi de aslında battı ama bu olayı teknosa altında birleşme olarak lanse ettiler hamdolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 22 Şubat 2018; 14:45:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.