Şimdi Ara

Bim Kiwi Dönen Başlıklı Diş Fırçası Tükenmeden Alın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
23.507
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0fx

    kiwi bu işede mi atılmış helal olsun en son karabiber öğütücüsü vardı. Adamlar diş fırçası yapmışta neye göre yapmış. Mesela oral-b bi diş fırçası yapalım başlığıda dönsün dursun diye yapmıyolar bu işin bir çok arge si var. Şahsım adına konuşayım çok sağlıklı bulmadığımı belirtmek isterim.
    Hocam alt tarafi ufak bi motor basligi donduruyor ne argesi abartmayin. Cok basit cihazlari pahali fiyattan kaktiriyorlar millete.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diş hekimi ögrencisiyim
    Devrinin önemi yok dişlere pasta cila yapmıyorsunuz
    Diş etlerine basınç uygulanırsa çekilmeye başlar . diş etine degdirmeden fırcalamaya dikkat edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dakikada bilmem kaç salinim hareketi vs ve manuel fırçaları çok kısa süre fircaladigimiz gercegi gibi seyler yuzunden epeydir oral b vitality şarjlı kullanıyorduk. Bizim çocugun dişleri kısa sürede çürüdü ve süt dişlerine dolgu kanal vs yaptırmak zorunda kaldığımızda pedodontiste dedim, ya sabah akşam düzenli fircalamaya çalışıyoruz, abur cubur cikolata seker vs de yedirmiyoruz, daha napacaz? Doktor bu fircalardan kullanin dedi, daha kucuk diye cocuklara almamıştık dedik, benim çocuklara aldım, küçük olan 3 yaşında dedi. Acilen bendeki fırçaya yeni başlık takip cocuga verdim, o ara bime vitality starter pack geldi, 100 tlye onu da aldim, sonradan cocuklar için olan başlıklardan alıp taktım, bunu da diger çocuğa verdim. Bize yine manuel kaldi. Bir süre böyle idare ettim, baktim olmuyor, geçen bu kiwi ye baktim, oral b uyumlu olunca aldım, başlıkların ikisini 30a alıyorum zaten. Ama pilli cihazlara karşı gıcığım var. Eski bi telefon şarj aletinin ucunu kesip eksi artı uçlarını bu kiwiye bağladım, çıkarılabilen pil yatağını da gelip kabloyu icinden geçirdim. Sonuç, biraz tuhaf bir görüntü oluştu ama bizim banyo müsait, priz cok yakın vs, kullaniyorum öyle. Biraz hızlı dönüyor ama bakalım:)

    Edit: harf hatasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhodora -- 24 Nisan 2020; 22:36:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tehlikeli bi nevi o zaman şarjlı diş fırçaları,çocukların eline verip gitmemeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • A350-900 kullanıcısına yanıt
    Sorduğum diş doktorumda aynısını dedi millet üşengeçlikten elektrikli diş fırçası alıyor resmen. (diş fırçalamak için nasıl bi üşengeçlik oluyorsa 😁)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DİŞLERİNİZ O TİTREŞİMLE BİR SÜRE SONRA AĞRIMAYA BAŞLIYOR.DİŞ FIRÇALAYIM DERKEN DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ VE DİŞ DÖKÜLMESİ YAŞAMAYIN.TAVSİYE ETMEM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A350-900

    Elektrikli diş fırçaları diş hassasiyeti yapıyor manuel fırçalaradan kullanmanızı tavsiye ederim
    Kişiden kişiye değişmek ile beraber ortalama 1 haftada dişler ve ağız alışıyor. Oldukça da sağlıklı bir ağız temizliğine ulaştırdığını söyleyebilirim diş etlerimin rengi pembeye yaklaştı ki en sağlıklı renktir doktorum da farketmişti fırçadan sonraki durumu. (olumlu anlamda)

    Elbette kişiden kişiye zararlı da olabilir uzman değilim kişisel bir ürün sonuçları değişken gibi memnun olmayan da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 25 Nisan 2020; 2:58:22 >
  • Farklı modeller kullanmış biri olarak ne marka olursa olsun kesinlikle pilli model almayın diyorum ve gidiyorum.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Diş temizliği için kullanılır diş fırçası diş etlerini pembe yapmak için değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tip diş fırçasıyla dişlerinize polisaj çekmeyeceksiniz tabii ki.. ilk kullanımda biraz tahriş de yapabilir ancak diş etleriniz alışana kadar sıcak suyla yumuşatabilirsiniz kılları, normal fırçadan çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Normal diş fırçası hatta macun bile kullanma diyen hekimim vardı şuan 80 yaşında var bunak,tuzlu suyla gargara yap geçer derdi iyi ki de bırakmışım onu 15 sene önce. sonrası 3 sene diş eti kanaması ve çekilmesi tedavisi gördüm antibiyotik ve gargara desteğiyle de kurtuldum. sonrası zaten OralB Vitality kullandığımdan beri hiç sorun yaşamadım.. Diş eti kanaması çekilmesi sıcak/soğuk hassasiyeti hatta fırçadan vs. tahrik olmasından dahi olabilir ki bu durumda diş fırçası da kullanamazsınız ultra soft özel fırçalar almalısınız. Ama bu hassasiyet %5 dir. Ancak kesinlikle normal fırça ile doğru şekilde fırçalamak çok zordur çok zaman alır ve aslında dar bir alanda pek mümkün de değildir. O yüzden alın kullanmaya çalışın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Diş temizliği için kullanılır diş fırçası diş etlerini pembe yapmak için değil.
    Dostum dişlerin temiz olunca dış etlerin de iyileşiyor çünkü ikisi bağlantılı ben bunun tedavisini oldum aylarca Gazi Üniversitesinde.

    Cihazı dış eti üzerinde kullanmak gibi bir şey elbette söz konusu değil ilk aldığımda öyle yapıyordum çok yanlış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEVERDIES kullanıcısına yanıt
    Bu seneki Migros 1 alana 1 bedava kampanyasında 160 tl ye gelmişti bana. Çok gerekli değil ama uygun fiyata bulduğum içi aldım.
  • A350-900 kullanıcısına yanıt
    Manuel fırçalarla daha çok bastırma ve buna bağlı deforme ihtimali var, bu tarz otomatik fırçalar baskı yaptığınızda uyarıyor.
  • Pilli olması sıkıntı ne kadar gidiyor ortalama pil ile?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipana 3d white canlandıran ferahlık gibi dişte hassasiyet yapan aşındırıcı macunları bu fırçalar ile kullanırsanız hassasiyet arşa çıkacaktır. Hangi macunu kullandıgınıza dikkat edin.

    Özellikle bazı diş macunları ciddi anlamda aşındırıcı özellige sahipler ve hassasiyet agrı yapabiliyorlar.

    Bim Kiwi Dönen Başlıklı Diş Fırçası Tükenmeden Alın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Man Of Earth

    Pilli olması sıkıntı ne kadar gidiyor ortalama pil ile?
    1 saat çalıştırdım hiç durmadan pil yarıma düştü. Sanırım 1,5 saat rahat gider. Pil 1300 mah şarjlı pil.
    90 fırçalama ediyor. 1 ay rahat çıkarıyor diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli forum sakinleri, bu tip diş fırçalarının amacı el kol koordinasyonu zayıf, kas güçsüzlüğü olan vb. hastalarda ağız hijyenine yardımcı olmaktır. Elini kolunu normal kullanabilen bir birey için 3 liralık orta sertlikteki diş fırçası da aynı mekanik temizliği sağlar. Diş etlerinde iltihap (kanama) varsa allta yatan başka bir hastalık yoksa sebebi bakteri plağıdır. İltihabın düzelmesi için plağın temizlenmesi gerekir. Plağı da bu fırça ile veya sıradan fırça ile temizlemenin etkinlik açısından bir farkı yoktur. Sonuç olarak yineliyorum engelli, parkinson veya yukarıda saydığım gibi durumların olmaması durumunda şarjlı makinelere gerek yoktur. He ben hobi olarak bunu kullanıyorum etkinliği önemli değil diyen olursa da kendisi bilir. Ben sadece bu makineler için çok etkili harika icat gibi bir algının yanlış olduğunu dile getirdim.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Senin yorumunu okurken ` bir turlu 59 tl yi gormedim ` yazindan sonra 59 u aratip tekrar senin yorumuna en begenilenlerde denk geldim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AAF52D74F

    diş hekimi ögrencisiyim
    Devrinin önemi yok dişlere pasta cila yapmıyorsunuz
    Diş etlerine basınç uygulanırsa çekilmeye başlar . diş etine degdirmeden fırcalamaya dikkat edin
    Hocam bir şey danışıcam müsadenizle.Diş macunlarının içinde bulunan kimyasalların etkilerinden dolayı internette bir diş hekimine ait makale var ve kendisi diş fırçalamada esas amacın mekanik temizlik olduğunu ve bundan dolayı macunsuz şekilde diş fırçalama+diş ipi ile en doğru temizliğin yapılacağını söylemiş.Siz ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım için teşekkürler ama Oral-B nin şarjlı pil + şarj aleti içeren modeli 100 TL den satılırken neden 60 TL buna verelim? Neden vermem anlatayım: diyelimki verdik, yanında pil vermiyor normal pil alsanız zaten çok zarardasınız buna pil dayanmaz, sizn yaptığınız gibi doğru olan şarjlı pil kullanmak, almışken iyisini alalım Duracel Duralock veya Varta alsak tanesi indirimli fiyatlarda 15TL ye geliyor. 2 tanesi 30TL etti. Hesap ortada:

    Kiwi Diş fırçası: 59 TL
    Duracel Duralock AA x 2 30 TL
    TOPLAM: 90 TL

    Oral-B Ni-MH şarjlı diş fırçası 97 - 103TL, Ben şahsen 10 TL fark için Braun gibi bir marka varken KİWİ ye para veremem.

    Üstelik bu fiyata şarj aletide yanında, tek dezavantajı tek başlıkla gelmesi sizinkinde 2 başlık var ama eminim oral-b başlıkları daha kalitelidir hadi 1 başlıkta Oral-B ye ekleyelim 4 lü paketi 59 TL yani tanesi 15TL ye geliyor Toplam maliyet 115 etti.

    25 TL farka yine Oral-B diyorum. Üstelik N11 110/11 de gibi bir kuponla alırsanız fark yine düşecek neredeyse aynı fiyata gelecek.
    https://www.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/oral-b-sarj-edilebilir-dis-fircasi-d100-cross-action-white_pdp_538198644
    https://www.toptankozmetik.net/oral-b-sarjli-vitality-cross-action-black-d100-elektrikli-dis-fircasi-siyah-07567627741822653



    EDIT: Bu arada bende vitality var yaklaşık olarak 6 senedir kullanıyorum Braun kalitesi tartışılmaz. Ayrıca geçen kasım kara cuma da n11 den kuponla Li-Ion pilli olan Pro 2900 modelini aldık 2 diş fırçası 2 başlık 1 şarj aleti ile geliyor. toplamda 200TL ye tanesi 1000 TL ye geldi yine. ve Li-Ion olanlar çok güçlü Ni-MH ye göre, güçlü çalışmasını sevenler için ancak kendi fikrimce fazla güçte iyi değil dişlerim aşındırabilir diye düşünüyorum o sebeple ben düşük ayarında kullanıyorum aldığımdan beri, düşük ayarında Ni-MH olan Vitality modeliyle hemn hemen aynı hızda çalışıyor diyebilirim. Bu arada aldığım modelin farkı sadece Li-Ion olması değil 2 farklı mod seçeneği ve en önemlisi basınç sensörü var, fazla bastırınca ışığı yanıyor. Böyle bir modelin tanesi 100 TL ye aldığımı düşünürseniz Bİm deki iyice anlamsız bir seçim olur diye düşünüyorum. Bu naçizhane kendi fikrim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 25 Nisan 2020; 17:25:45 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.