Şimdi Ara

Bilkentte yapay zeka alanında çalışma yapan bölümün ceng değil ee olması... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulan avel kimse öyle sanmıyor ama türkiyede bm cilerin çoğu developerlik yapıyor zaten sen bm bile okumuyorsun atlama istersen :D
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Başlarda hak verir gibi oldum da sonlara doğru android developer, kotlin yazdığını görünce tek bilgi sahibi olduğun konunun eee olduğunu anladım. Dikkate alınmaya değer pek bir şey yazmamışsın malesef.


    Konuya gelecek olursak yapay zeka=ağır matematik, istatistik ve bir şekilde öğrenilenilecek olan programlama bilgisini içeriyor. İki alanda da bunları sağlayabilirsiniz. Eğer akademik olarak zora alışırım sıkıntı yaşamam derseniz ve ilginizi çekiyorsa eee seçin. Ama yok ben daha rahat okuyayım. Bilgisayara, programlamaya dair daha derin bilgiler öğreneyim derseniz bilgisayar seçin.

    Yani ilgi alanınıza kalıyor bu biraz. Bilkent eee Bilkent cs e göre zordur puan vs bakılmaksızın. Muhtemelen herhangi bir eee bölümü diğer mühendislik bölümlerine göre daha zordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki şey söyleyip gidiyorum.
    Türkiye'de elektronik denen bir sektör yoktur.
    Türkiye de mühendisliğin top noktası Bilkent eee dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet elektronik sektörü kısıtlı Türkiyede o yüzden genelde haberleşme ,gömülü sistemler,elektrik yada sinyal görüntü işleme gibi alanlara yöneliniyor son sene
  • Yazılım için geleceksen bilgisayar daha uygun bir seçim olur EE ye gelip boşuna o kadar zor dersi alma.Zaten EE bölüm derslerini alınca seversen bir daha yazılıma kolay kolay bakmazsın.
    Donanım konusuna gelince ne kadar bilgisayarcilar donanım öğreniyoruz desede EE cilerin donanım bilgisi genel olarak daha iyi oluyor.(Elektronik, Mikroişlemci mimarisi,dijital tasarım vs.)
    Önce ne okumak istediğini belirle ondan sonra tercihini yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Ahahaha hocam o işler öyle olmuyor ya maalesef. Talihsiz bir açıklama olmuş adınıza.
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Hocam ama ee olursa gideceğim okul bilkent. Bu beni cezbediyor diğer taraftan bilgisayar mühendisliği için 18 k ya yazılacak doğru düzgün isim yapmış olan üniversite göremiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Hocam ama elektrik elektronik okursam gideceğim okul bilkent. Öbür türlü 18k ya bilgisayarda isim yapmış üniversite yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Berkanq4 kullanıcısına yanıt
    18k ya Bilkent ee ye gidebiliyorsan daha ne istiyorsun dostum. :) Keşke benimde böyle bir şansım olsaydı.Bana göre Tr de en iyi bölümü en iyi okulunda okuyorsun daha ne.Misal Erdal Arıkan ismini araştır.5G nin temel fikri olan polar kodları hakkındaki çalışmasini vs.
    Ama dediğim gibi bilgisayar istiyorsan bilgisayar yaz.Sunu kendine sormayı da unutma.Gercekten ben bilgisayarimi istiyordum yoksa burda takıla takıla bundan etkilendim mi?
    Bilgisayar istiyorsan bilgisayar yaz ama dersen ki EE istiyorum şunu rahatlıkla söyleyebilirim.Türkiye'de ki en iyi EE bilkent EE dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Hocam Erdal Arıkan demişsiniz, evet çok değerli bir isim ama yanlış hatırlamıyorsam öğrenci feedback lerinde öğrencilere köpek çektiğini duymuştum. Ekmek Özbay örneği daha iyi olabilirdi. Daha çekici olur :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Bilkent EE de bence kötü hoca yok ama dediğiniz örnekte olabilir. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmel hoca gerçekten çok doğru bir örnek öğrencinin hakkını her zaman gözeten bir hoca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkasındaki matematiği kavrayan herkesin yapay zeka üzerinde çalışma potansiyeli oluşur bence ama bilgisayarcıların daha temiz çalışacağını düşünüyorum uygulamaya dökme konusunda. EE seçersen de tabi üzerinde gidebilirsin de tek amacın buysa gerek yok bence. Sevmiyorsan pek çekilecek bölüm değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten sorun burda başlıyor ben bilgisayar istiyorum ee değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam köpek çekmek derken?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • White Death kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversitenin adı beni cezbediyor yoksa açıkcası pek ee okumaya hevesli değilim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Berkanq4 kullanıcısına yanıt
    O zaman açık söyleyim EE okumaya niyetin yoksa bilkente gelsen bile 4 yılda bitiremezsin 5-6 diye uzar gider.Sevilmeden okunacak bir bölüm değil dersleri cenge göre ağır oldugu için hem ee okuyum orda yazılım ile uğrasiyim vs pek mantıklı düşünceler değil.
    Bilgisayarda başarılar dilerim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent cs de 22 hoca çalışıyor ve bunların 7,8 inin uzmanlık alanı doğrudan yapay zeka ve makine öğrenmesi üzerine. Eede 28 hoca çalışıyor ve sadece 2 3 ü direk yapay zekaya yönelik uzmanlığa sahip. Seçmeli derslere bakınca da yapay zeka cs nin seçmelisi olarak görünüyor. Ee de de robot bilimine giriş diye bir seçmeli var ona benzer nitelikte.
    Asıl amacın yapay zekaya yönelmekse cs daha doğru olur. Eeden de tabi ki yönelebilirsin ama sonradan yapay zekaya yönelmek ayrı şey direk yapay zeka üzerine ders almak ayrı şey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selam hocam, bilkent bilgisayardan 1 yıl önce mezun oldum bizim bölümde EEcilerle çok iç içe okuyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirimki eğer amacın yapay zekaysa sakın boşuna EE okuma. 4 yıl boyunca 1 tane temel kodlama 1 tanede yapay zekayla ilgili ders alabilirsin onuda diğer derslerinin zorluğundan çok takamazsın. Benim 4 tane EE mezunu arkadaşımın 4 ü de bilgisayara yöneldi mezun olunca. Yapmak istediğin şeyi yaptığın sürece okulun o kadar fark edeceğini düşünmüyorum. Yapmak istediğin yapay zekaysa itü yapay zekada daha mutlu olacağına inanıyorum.
  • kahlan312 K kullanıcısına yanıt
    Hocam itü yapay zekayı en başlara yazdım ama geleceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.