Şimdi Ara

Bilkentte yapay zeka alanında çalışma yapan bölümün ceng değil ee olması... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cigerimsoldu

Hangi bölüm mezunusun hocam
    Bilgisayar mühendisliği - Yurt dışında tabi Comp Eng birkaç üni hariç yok genelde Computer Science oluyor.

Türkiye'de ki program 80'lerde elektronik mühendisliği tarafından açıldığı için EE dersleride var temel.
  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Siz tavsiye eder misiniz hocam bilkent elektrik elektronik master ve doktora işimi kolaylaştırır mı üniversitenin adı?
    Birde gelecekte yapay zeka alanına odaklanmak isteyen birinin elektrik elektronik okuması doğru mu yoksa geri dönüşü çok zor mu olur bunun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkanq4

Siz tavsiye eder misiniz hocam bilkent elektrik elektronik master ve doktora işimi kolaylaştırır mı üniversitenin adı?
    Birde gelecekte yapay zeka alanına odaklanmak isteyen birinin elektrik elektronik okuması doğru mu yoksa geri dönüşü çok zor mu olur bunun?
    durumu tam okumadım fakat

1- paralı okumanızı önermem

hem CENG - HEM EE burslu tutuyorsa ve yapay zeka istiyorsanız tabiki mantıklı olan CENG okumak.
  • Hocam sabancıyı da yazdım tercih listeme ama onunda gelmeme ihtimali var listem şöylr olacak
    1 bilkent bilgisayar
    2 itü yapay zeka
    3 sabancı mühendislik ve doğa bilimleri
    4 bilkent elektrik elektronik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkanq4 -- 13 Ağustos 2020; 14:11:40 >
    Ceng tutmuyor ee tutuyorsa hocam sizce bilgisayar için alt segmentteki üniversitelere mi gitmeliyim yoksa bilkent elektrik elektronik'e mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkanq4 -- 13 Ağustos 2020; 14:11:9 >
  • quote:

Hocam sabancıyı da yazdım tercih listeme ama onunda gelmeme ihtimali var listem şöylr olacak
    1 bilkent bilgisayar
    2 itü yapay zeka
    3 sabancı mühendislik ve doğa bilimleri
    4 bilkent elektrik elektronik
    itü bilgisayar tutuyorsa onu yaz derim.

itü yapay zeka falan yurtdışında geçerliligi olmayan saçma sapan bölümler yazma , tarihi olan ve uzun süredir açık olan bölümlerden yaz.

Sabancı olabilir %100 burslu ise tabi. Elektrik elektronik kendisi zor bölümdür çok computer sciencele alakası yok lisans eğitiminde DSP gibi zor dersler var anan ağlar.
  • Berkanq4 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla burssuz ya da yarı burslu okuyacaksınız ve bunun ekonomik olarak sizi zorlayıp zorlamayacağı hakkında bir şey yazmamışsınız. Eğer sınıfta kalmanız gibi durumlar sizi zora sokacaksa bence diğer alternatiflere bakın.

Diğer bazı yorumların da söylediği gibi eğer sadece Yapay zekaya yönelmek ilginizi çekiyorsa ee'de bazı dersler size çile gibi gelebilir. (ki bu olay genelde okulu uzatmaktan bölümü bırakmaya kadar bir sürü kötü sonuçlara varabiliyor.)

Benim naçizane fikrim alt segment dediğiniz alternatifleri de iyice araştırmanız ve Ceng istiyorsanız ceng okumanız fakat ee'ye de biraz merakınız varsa Bilkent ee gayet kaliteli bir tercih (ekonomik sıkıntılar olmadığı takdirde).

Edit: Typo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tats -- 13 Ağustos 2020; 15:28:10 >
    Hocam itü bilgisayar tutmuyor ama bilkentle sabancının gelme ihtimali var onun dışında bilkent elektrik elektronik yazsam master ve doktorayı iyi yerlerde bilgisayar mühendisliği veya yapay zeka üstüne yaparsam çok üst düzey bilgisayar mühendisi seviyesine gelebileceksem öyle yapacağım.

• Tats T kullanıcısına yanıt
    Hocam ekonomik yönden sıkıntımıx yok umarım bilkent bilgisayar gelir de hiç bilkent elektrik elektronik'e gerek kalmaz

• quote:

Hocam itü bilgisayar tutmuyor ama bilkentle sabancının gelme ihtimali var onun dışında bilkent elektrik elektronik yazsam master ve doktorayı iyi yerlerde bilgisayar mühendisliği veya yapay zeka üstüne yaparsam çok üst düzey bilgisayar mühendisi seviyesine gelebileceksem öyle yapacağım.
    yüksek lisans doktoraya gelmeden lisansı bitirebilecek misin kafanda bi onu değerlendir .

ders listesine bak , ders yorumlarına bak - içeriklerine :)
    Hocam öyle yada böyle okur mezun olurum diye düşünüyorum eğer elektrik elektronik de bana yapay zekanın kapısını açacaksa..

• quote:

Hocam öyle yada böyle okur mezun olurum diye düşünüyorum eğer elektrik elektronik de bana yapay zekanın kapısını açacaksa..
    Burda sana mezun abiler ablalarin yaziyorsa bi bildikleri vardjr. Lise degil universite , öğrenmeden gecemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bilkent bilgisayara yetmeyenler elektroniğe mi gidiyor?
    Benim zamanımda sıralama
    Bilkent endüstri, bilkent ee, bilkent moşeküler biyoloji, billent bilgisayar şeklindeydi,
    Bir ara baktığımda Ee en üste çıkmış genetik esamesi okunmuyordu.
    Ne çok değişiyor bu sıralamalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam keşke şuan sizin döneminiz olsa ben yine her türlü bilgisayar istiyorum

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de bilgisayar sektörü olmadığı için böyle. Sanırım bunu referans alarak diyorsunuz bunu. Yurt dışına çıkabildiğiniz zaman göreceksiniz ki Amerika ve Avrupa'da bu işi yapmak ciddi şekilde analitik zeka, matematik ve algoritma yetenekleri gerekiyor. Ayrıca şirketler farklı alanlardan gelen insanları değerlendirirken ince eleyip sık dokurlar. Yaptıkları projeler, clean code yazabiliyor mu, oop konusuna hakim mi vs. Bu tür konularda uzmanlaşmak düşündüğünüz gibi 1-2 yılda öğrenilecek şeyler değil maalesef. Diğer alanlarda çalışan insanlar da yeteri kadar proje ve yukarıda saydığım yetenekleri gösteremedikleri için çok küçük bir azınlık sektörde yer edinebiliyor. Ayrıca amacı yazılım sektöründe çalışmak olan birinin EE okuyup bu alana katkısı olmayan zaman kaybı dersler alması bir insanın yapabileceği en büyük salaklık olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 13 Ağustos 2020; 15:7:31 >
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Hocam bende keyfimden ee okumak istemiyorum ama elimde doğru düzgün kart kalmadı bilkent bilgisar ve sabancı gelmezse ne yapacağım? Tobb desen dili Türkçe ve 3 dönem eğitim veriyormuş
    ,İzmir yüksek teknolojinin kadrosu bana biraz sönük geldi, gtü nünde hocaları kasıntıymış ve gebzede de okumak istemiyorum.

• Berkanq4 kullanıcısına yanıt
    Eğitim dili Türkçe olmasına rağmen TOBB bu seçeneklerden en iyisi gibi gözüküyor. Dilden önce mezunlarına ve akademik kadrosuna bakmanı öneririm.
  • Daha okula girmeden yüksek lisans doktora kapsamını düşünmek doğru değil.
    Okuyacağınız bölümün size neler katacağını, neler öğretildiğini öğrenmeye çalışmalısınız.
    Bilkentin bölüm seminerlerine katıldınız mı? Okul size neler verebilir düşündünüz mü?
    Bir şekilde okurum kafasıyla başarılı olmak pek mümkün değildir, EE'de 2.5 ortalama yaptığınızda Bilkent'li olmanızın pek önemi kalmayabilir.
    Şu anki yaklaşımınızı çok sağlıklı bulmadım
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yurt dışına çıkmak istediğimden dilinin ingilizce olması çok önemli akademik kadrosu pek kötü gibi durmuyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.