Şimdi Ara

Bilkentte yapay zeka alanında çalışma yapan bölümün ceng değil ee olması... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam doğru diyorsunuzda şu bilgisayarda uçup duruyor doğru düzgün yerinde dursa...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Şirketler yeni mezun her mühendis için ince eleyip sık dokur. Örneğin bir eem mezunusunuz donanım tasarım mühendisi olarak çalışmak istediniz, pcb tasarımı bilmeyen ee mühendisini çoğu şirket işe almaz. EE okuyup yazılımcı olmak bir insanın yapacağı en büyük salaklık olmaz, özellikle savunma sanayiide yazılımcıların neredeyse yarısı ee mezunudur. tutup mobil uygulama web tasarımı yapılacaksa bile salaklık olmaz. ee bitirmek analitik zekayı yukarı çekmek demektir. yazılımın her alanında, iyi bir eğitim almış kendisi yetiştirmiş eeci zorlanmadan çalışır.

madem büyük salaklık hiçbir alakası yok neden aselsan eem mezununu yapay zeka alanında işe alıyor da makine, inşaat mezununu almıyor?
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Yapay zekanın oop, clean code veya algoritma yeteneğinden çok matematik ile alakalı bir konu olduğu için olabilir mi? EE mezunu birinin software engineer olmaya çalışması demek ben diplomamı çöpe atıyorum demektir. EE okurken öğrendiğinizi sandığınız data structure, c programming gibi basic dersler pratiğe dönüşmediği ve uzmanlaşılmadığı zaman bir hiçtir. EE mezunu birinin de yeni mezunken bu yetenekleri gerektiren projelerde çalıştığını kanıtlayıp (staj, ödev, proje) tercih edilme şansı bir bilgisayar mühendisi karşısında maalesef yok.
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    o halde ankara fen lisesi mezunu olup boğaziçi bilgisayarı yazan kişi de lise diplomasını çöpe atıyor :) çünkü lisede gördüğü fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, türkçe dersleri boşuna :) ayrıca bir şirkette genel müdür olan mühendisin de tüm emeği boşuna çünkü artık mühendis değil yönetici.

demek istediğim, çoğu iyi şirket yazılım müh. ilanlarını inceleyin bilgisayar, ee, matematik,fizik mezunu şartı koyar.

full stack developer ilanında bile bilgisayar, eem mezunu şartı görebilirsiniz.

ben eem mezunu olarak güç elektroniği alanına yönelsem aldığım anten, haberleşme dersleri de boşuna yani senin mantığına göre. çünkü eem kendi içinde alt dallara ayrılıyor ve bir alanda uzmanlaşıyorsun.

hayatta hiçbir şey boşuna değil sen boş yolda yürüsen bile ayak kasların gelişir, boş boş konuşsan bile dil kasın gelişir bu da diksiyonunu düzeltmeye bile neden olur.

ekonomi bitirip yazılımcı olsan boşuna anlarım ama eem bitirip olman boşuna değil ortada ciddi bir mühendislik eğitimi var. bu adam bu eğitim sayesinde belki çok iyi yazılımcı olur. ayrıca eem diploması olur. yazılım udemy'den bile öğrenilir. ortalık malı yani yanlış anlama.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Udemy'den öğrendiğin yazılım dersleriyle 1 yılda yazılımcı olamazsın. Veya EE mezunu olup aldığın data structre dersiyle de yazılımcı olamazsın. Bu alanda kendini kanıtlamak için ciddi şekilde yaptığın bitirme tezini, projeleri, ödevleri gösterip üzerine mülakata gireceğin şirketler tarafından ağır miktarda algoritma ve oop sınavlarına maruz kalırsın. Sadece bu iki alanda bile yeteri kadar başarı gösterebilmek için 2-3 yıldan daha fazlası gerekiyor. Bir EE öğrencisinin öğrencilik hayatı sırasında bu alanlarda bir bilgisayar mühendisi kadar uzmanlaşıp üzerine çıkarıp yaptığı projelerle bir bilgisayar mühendisini elimine etmesi pek mümkün değil. Üniversiteye girerken hedefi yazılım mühendisi olan birinin yazılım veya bilgisayar mühendisliği haricinde bir bölüm okuması tam bir saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 13 Ağustos 2020; 16:48:9 >
  • Elektrik - Elektronik ile Bilgisayar Mühendisliğini birbirine karıştırmayın, ikisi bambaşka alanlar ve hiç alakaları yok, evet elektronikte de yazılım işin içine giriyor ama daha çok donanım odaklı çalışıyorlar, işin içine yapay zeka girse bile donanım kontrolü ve performans odaklı çalışıyorlar. Yani yapay zekayı çok ciddi iş yükü gerektiren matematiksel hesaplamaları yaptırarak performans artışı sağlamak amaçlı kullanıyorlar.

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliğindeyse odak tamamen yazılım üzerine, zorlayıcı matematik ve donanım, elektrik dersleri ile kendinizi yıpratmıyorsunuz özellikle Yazılım Mühendisliğinde. Hedefiniz Yazılım Geliştirici olmak ve bu alanda Yapay Zeka üzerine çalışmaksa Bilgisayar/Yazılım Mühendisliğine yönelmeniz daha iyi olur. Çünkü EE seçerseniz bölümle alakasız bir dünya Elektrik, elektronik, matematik dersleri alacaksanız, pic programlama, arduino programlamanın (EE dersleri hakkında çok bilgim yok) yazılım mühendisliğiyle alakası yok çünkü odak noktanız elektronik aygıt üretmek değil. Bu ayrımı iyi yapın ona göre tercihinizi yapın.

Son olarak yapay zeka öyle her baba yiğitin harcı değil. En az yüksek lisans seviyesinde hatta doktora seviyesinde yurt dışında sağlam bir eğitim almanız gerekiyor ki işe yarasın yoksa uygulamaya performans kazandırmaktan öteye gidemezsiniz. Çünkü öğrenmeniz gereken sayısız teknoloji var..

• arkadaşlar ben şimdi ne yapacağım sudan çıkmış balığa döndüm
    bilkent ee
    tobb bilgisayar
    izmir yüksek teknoloji bilgisayar
    gebze teknik bilgisayar
    bunları nasıl sıralayacağımı bilmiyorum yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkanq4 -- 13 Ağustos 2020; 18:3:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Şirketler yeni mezun her mühendis için ince eleyip sık dokur. Örneğin bir eem mezunusunuz donanım tasarım mühendisi olarak çalışmak istediniz, pcb tasarımı bilmeyen ee mühendisini çoğu şirket işe almaz. EE okuyup yazılımcı olmak bir insanın yapacağı en büyük salaklık olmaz, özellikle savunma sanayiide yazılımcıların neredeyse yarısı ee mezunudur. tutup mobil uygulama web tasarımı yapılacaksa bile salaklık olmaz. ee bitirmek analitik zekayı yukarı çekmek demektir. yazılımın her alanında, iyi bir eğitim almış kendisi yetiştirmiş eeci zorlanmadan çalışır.

madem büyük salaklık hiçbir alakası yok neden aselsan eem mezununu yapay zeka alanında işe alıyor da makine, inşaat mezununu almıyor?
    Arkadaş neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum, sizin mantıkla kasaplarda cerrahlık yapabilir, bütün sağlık sektöründe yer alabilir ne de olsa aynı işi yapıyorlar..

Yazılım ve Bilgisayar mühendisliğinde full stack web developer, mobil uygulama geliştirici, veri tabanı programcısı, 20 çeşit yapay zeka dersleri, veri yapıları, işletim sistemleri, Microişlemci ve Assembler programla dersi, Bilgisayar ağları, sistem güvenliği ve diğer kritik dersler bile yarım yamalak öğrenmeyle 4 senede ancak anlatılıyor, siz kalkmış boş beleş yorum yapıyorsunuz. Arkadaş şu saydığım konuları öğrenmeye kalksın alanı olmayan süper zeka bir insan en az 10 sene sürer her birinde uzmanlaşması. 4 senede okul ki hiç bir işine yaramayacak bilgiler, etti mi sana 14 sene, üstelik yalan yanlış bilgilerle saçma sapan bilgi ile temel oluşturduğu içinde yetkinliği olmayacak, belki web site, masaüstü uygulama yapar ama o kadar. Çıkıp da bu insana kimse yetki verip milyar dolarlık projelerde yer vermez.

Matematik, Fizik mühendisliğinden mezun olanlara neden yer verirler söyleyeyim, çünkü yazılım ve yapay zeka matematik ve fiziğin en uç noktasıdır da o yüzden. Bu insanlar gitsin doktora yapsın, daha da devam etsin, en uç noktada karşılaşacakları yapay zeka ve yazılım olacak. Çünkü bunların zekası belirli bir noktadan sonra yetersiz kalıp çok ciddi işlem gücüne sahip bilgisayarlara ve yapay zekalara ihtiyaç duyacaklar o nedenle sektöre dahil ediliyorlar.

EE okumuş adam yazılımı şurada kullanır. Elektronik aygıt ya da çip tasarlayacaktır, algoritma ile onun giriş, çıkış pinlerini, topraklamasını, reset butonunu falan kodlayarak alet üretir. Bunları yapabiliyor diye gidip mobil uygulama yazamaz, çünkü arada o kadar ciddi bir teknoloji farkı var ki programlama dilleri açısından birisi taşa çiviyle yazı yazarken diğeri telepati ile anlaşma seviyesinde. Birbirlerinin işini yapabilmesini nasıl bekliyorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkanq4

arkadaşlar ben şimdi ne yapacağım sudan çıkmış balığa döndüm
    bilkent ee
    tobb bilgisayar
    izmir yüksek teknoloji bilgisayar
    gebze teknik bilgisayar
    bunları nasıl sıralayacağımı bilmiyorum yardım edin
    Bilgisayar istiyorsan bilgisayar yaz, EE istiyorsan EE yaz hayatını karartırsın yoksa.. Çok farklı sektörler, bilgisayar mühendisi iken tek ihtiyacın bir tane laptop olacak, diğerinde atölyelerde gezeceksin..
  • O atölye değil labarotuvar ikincisi de sana kalsa 14 yılda bilgisayar okumayan biri olamıyor yazılımcı at gözlüğünu cikartmani ve kodluyoruzun bootcamplerine katılmani tavsiye ederim :D genelde onları bitirince işin oluyor evet 14 sene sürmüyor bu lol .d bu kadar sığ bir yorum görmedim 10 sene sürermis o dersler neye sallayacagina şaşırdınız yüzde 43 diplomalı bu sektörde geri kalanlar "alaylı" o dersleri almamış kişiler 14 sene de de öğrendiklerini sanmıyorum tahmin edersin gelip 17-18 yaşındaki yüzü sivilce dolu ergenler aptal aptal yorum yapiyor elbette konu sahibi de ilgi alakasina göre seçim yapmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Bilader gömülü yazılımcı çok zorlu şartlarda kodlama yaptığı için yapay zekaya da yönelebilir.

Kasaplikla cerrahlik arasindaki benzetmene üzüldüm. Kasap dediğin adam ilk okul mezunu diğeri doktora. Elektronik dediğin adam lisans yazılımcı lise bile olur.

Ben sana eem mezunu daldan dala istediğinde atlar demiyorum. Demek istediğim 4 yillik bir lisanstan bahsediyoruz 2 senesi bilgisiyar muh ile benzer zaten. Yani aradaki 2 senede de çok zorlu dersler aldığı için kafası basar artık her şeye. Yani eem mezununu bırak liseli bile yazılımcı olur. Boşuna diye de bir şey yok. O zaman sen lisede beden eğitimini de boşuna aldin. Bosunu boşuna top koşturdun xd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Link çok alakadar etmiyor açıkçası hergün paylaşıyorlar Instagram sayfalarindan Türkiye'de iş yapıyor demek ki he boş bi kurumda değil yaptığınız işi fazla büyütmeyin bı web developer olmak için 14 sene bekleyecek millet çünkü yüzde 57 gerizekali alaylı kısım , 5-10 k kazanmak için 14 sene çalışıyorlar dbdbdbbdsn yok 4-5 sene yazsa yine inanirdik da 14 sene yazmış neyse takımında sosyoloji lisanslı cs yl mezunu arkadaşlar gördüğünüzde anlarsınız şimdi kanınız kaynıyor normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joly Freans -- 13 Ağustos 2020; 18:44:19 >
  • Yok hocam 14 sene kendini geliştirmesi gerekir dediği derslerde veri yapıları işletim sistemleri falan :D ek olarak çoğu okulda 4. Sınıfta bm den ders almak istersen de alırsın açılıyor

• Arkadaşlar ne kadar kivirirsaniz kıvırın bilgisayar bilimleri ortalık malıdır. Herkes kullanabilir. Bunu bildiğiniz için her yerde yoh öle bişe diyip duruyorsunuz, geceleri rüyalarıniza giriyor. Adam gibi ee secseydiniz bir agirliginiz statunuz olurdu :D yarın halk benim liseli oğlan da kodlama biliyo yeaa ne var bilgisayar mühendisliginde dediğinde bu yazdıklarım aklınıza gelsin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Joly Freans

O atölye değil labarotuvar ikincisi de sana kalsa 14 yılda bilgisayar okumayan biri olamıyor yazılımcı at gözlüğünu cikartmani ve kodluyoruzun bootcamplerine katılmani tavsiye ederim :D genelde onları bitirince işin oluyor evet 14 sene sürmüyor bu lol .d bu kadar sığ bir yorum görmedim 10 sene sürermis o dersler neye sallayacagina şaşırdınız yüzde 43 diplomalı bu sektörde geri kalanlar "alaylı" o dersleri almamış kişiler 14 sene de de öğrendiklerini sanmıyorum tahmin edersin gelip 17-18 yaşındaki yüzü sivilce dolu ergenler aptal aptal yorum yapiyor elbette konu sahibi de ilgi alakasina göre seçim yapmali
    Senin gibiler çok var alakasız bölümleri bitirip PHP, .Net, Java dillerinden birini öğrenip yazılım mühendisiyim diye geziniyor ortalıkta avel avel. Bunları zaten meslek lisesinde hatta bazı okullarda orta okullarda öğretiyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Senin gibiler çok var alakasız bölümleri bitirip PHP, .Net, Java dillerinden birini öğrenip yazılım mühendisiyim diye geziniyor ortalıkta avel avel. Bunları zaten meslek lisesinde hatta bazı okullarda orta okullarda öğretiyorlar..

Alıntıları Göster
    Zaten öğretiliyorsa sen bilgisayar mühendisliğini boşuna okudun?

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Arkadaşlar ne kadar kivirirsaniz kıvırın bilgisayar bilimleri ortalık malıdır. Herkes kullanabilir. Bunu bildiğiniz için her yerde yoh öle bişe diyip duruyorsunuz, geceleri rüyalarıniza giriyor. Adam gibi ee secseydiniz bir agirliginiz statunuz olurdu :D yarın halk benim liseli oğlan da kodlama biliyo yeaa ne var bilgisayar mühendisliginde dediğinde bu yazdıklarım aklınıza gelsin :D
    Bu kafadakiler eczaneye gidip ilaç alınca doktora ne gerek var eczaneden alabiliyorum diyor. Götümle gülüyorum aynen EE en kral bölüm onu okuyunca her alanda uzmanlaşabiliyorsunuz..
  • Joly Freans J kullanıcısına yanıt
    Developerlık ile yazılım mühendisliği arasındaki farkı anlayamamışsınız sanırım. Programlama dili öğrenmek İspanyolca, Fransızca öğrenmekten farklı bir olay değil. 6 yaşındaki çocuklar da öğrenebiliyor bunu yani. Sosyoloji mezunlarının developerlık yapması beni alakadar etmiyor açıkçası biz buna sektörde kod ameleliği diyoruz ki buna da ihtiyaç var. Sosyoloji bitirip computer science alanında yüksek lisans yapamazsın maalesef. Kabul almanız için gerekli olan matematik, cs derslerinin ects kredilerini gösteremezsiniz çünkü. Bridge cs tarzı programlar var 3-4 yıl sürüyor. Lisansla hemen hemen aynı süre. Bütün etmenleri göz önünde bulundursak dahi yeni mezun alan dışından başvuru yapan birinin yeni mezun bilgisayar mühendisinin karşısına çıkma gibi bir şansı yok. Diplomasını çöpe atıp kendini çok iyi geliştirip elle tutulur projelerde çalışırsa 2-3 yıl sonra belki. Diğer taraftan aynı bilgisayar mühendisi çoktan senior seviyesine ulaşmış oluyor. Bahsettiğiniz mevzuların sektördeki kod ameleliği pozisyonlar için geçerli olması aynı işi yapmaları anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 13 Ağustos 2020; 17:59:34 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.