Şimdi Ara

Bilkentte yapay zeka alanında çalışma yapan bölümün ceng değil ee olması... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onu insan kaynaklarına patronlara diyeceksin de ki ise alımlarda ee ci ehb yazmasın. Php gibi kıçı kırık bir dil için(dil de değil) 14 sene bekleyeceğiz gerçi şimdi zirlayarak kodunu yaz ama asla ve asla bir bölümü hele ki kendinden başka bir bölümü çıkaran bir bölüme b*k atmaya çalışma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Ufak bir google aramasıyla developerlığın bilgisayar mühendisliği olmadığını anlayabilirsiniz. 6 yaşındaki bir çocuk da programlama dili öğrenebiliyor. Söylediğiniz argümanlarla genç arkadaşlarımızın kafasını karıştırmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Bu kafadakiler eczaneye gidip ilaç alınca doktora ne gerek var eczaneden alabiliyorum diyor. Götümle gülüyorum aynen EE en kral bölüm onu okuyunca her alanda uzmanlaşabiliyorsunuz..

Alıntıları Göster
    Bilader argo konuşmaya başladığında göre gerçekçi laflarım incitmiş seni bilinçaltın bunu gösteriyor.

Eem en kraldır doğru dedin. Günümüzde 30 sene önce yazılımın esamesi bile okunmuyordu. Elektronikte çağ atlaması ile yazılım ortaya çıktı. Elektronik çağına geçiş ise transistor sayesindedir. Aslında kral olanlar bell labaratuvarinda transistöru icat eden 3 adamdır. Bu 3 adamdan 2si fizikçi 1i elektrik mühendisidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Hocam bölüm karşılaştırınca elinize ne geçiyor onu anlamadım. Yazdıklarınız EE tercih edecek arkadaşları bile soğutuyor olabilir yani. Neden bu kadar ofansif bir şekilde savunuyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 13 Ağustos 2020; 18:6:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkanq4

arkadaşlar ben şimdi ne yapacağım sudan çıkmış balığa döndüm
    bilkent ee
    tobb bilgisayar
    izmir yüksek teknoloji bilgisayar
    gebze teknik bilgisayar
    bunları nasıl sıralayacağımı bilmiyorum yardım edin
    bilkent ee yaz gerisini listene alma para etmez...
  • Kusura bakma da Türkiye'de bm eğitimi alanların yüzde 60-70 i developer olarak çalışıyor front end,back end , mobil ,ios vs he yapay zeka gibi hype konular için kesinlikle BM eğitimi almalı zaten bunda hemfikiriz ama gelipde Türkiye için developer bm farkı yazma bana yani görüyoruz yüzde 50-60 mobil seçiyor son sınıfta kaç kişi yapay zeka falan seçip yöneliyor ki zaten doktora şart ona yl olayına gelirsek valla bal gibi yaparsın Hacettepe bilişim enstitüsü ,İTÜ ve YTÜ nün bilgi teknolojileri programlarını incelemni tavsiye ederim he bunlar bilgisayar bilimi eğitimi değil belki ama zaten bilimsel hazırlıkta sana veri yapıları,oop,işletim sistemleri veriyor, sonrada bm mezunlariyla çalışıyor kod ameleligi işi benim bileceğim iş değil takım lideriyle alakalı bir olay işin içine girdiğinde de öğrenilemeyecek bir şey olduğunu düşünmüyorum ama üsteki kendini bilmezin ciddi ciddi 14 sene demesi baya komik büyük ihtimalle developer olacağı için kuduruyor senin yazdiklarinin bazı yerlerine katılıyorum zaten hype konular için temel eğitim alinmalo

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Bilader argo konuşmaya başladığında göre gerçekçi laflarım incitmiş seni bilinçaltın bunu gösteriyor.

Eem en kraldır doğru dedin. Günümüzde 30 sene önce yazılımın esamesi bile okunmuyordu. Elektronikte çağ atlaması ile yazılım ortaya çıktı. Elektronik çağına geçiş ise transistor sayesindedir. Aslında kral olanlar bell labaratuvarinda transistöru icat eden 3 adamdır. Bu 3 adamdan 2si fizikçi 1i elektrik mühendisidir.

Alıntıları Göster
    Yazdıklarında en ufak gerçeklik payı yok senin mantıkla ben şu an en küçük eğitim almadan pic programlama, Arduino programla yapabildiğime göre size de gerek yok hatta meslek liselerinde zaten her şeyi gösteriyorlar size ne gerek var değil mi?
    Saçma sapan konuşmana sinirleniyorum EE ya da bir bölüm okuyunca bütün bölümlere hakim olduğunuzu sanmaniz saçma. Git sistem yaz hadi EE bilginle bakalım ne kadar yapabiliyorsun ya da savaş uçağı yap bakalım sadece EE bilginle yapabiliyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Joly Freans

Onu insan kaynaklarına patronlara diyeceksin de ki ise alımlarda ee ci ehb yazmasın. Php gibi kıçı kırık bir dil için(dil de değil) 14 sene bekleyeceğiz gerçi şimdi zirlayarak kodunu yaz ama asla ve asla bir bölümü hele ki kendinden başka bir bölümü çıkaran bir bölüme b*k atmaya çalışma
    0 mesaj ve fake hesap kimin zirladigi belli.. Git önce konuyu öğren sonra konuş.

• Yazık kafana senin harbiden ya savaş uçağı için 5-6 departman olur kimyacisi ee cisi bilgisayarcisi malzemecisi çalışır baykarin videosunu izlemeni tavsiye ederim kimse böyle bir şey sanmiyor ki :D sen 5 IQ gibi 14 sene lazım dedin o dersler için sikinti orda dediğin derslerde veri yapıları oop işletim sistemleri hadi algoritma analizi falan olsun tek dersi 4 ay baştan sonra görüyorsunuz vizesine finalina giriyorsun 1 proje 2-3 ödev yapıyorsun gelip burda ahkam kesiyorsun ya senin bile kendini gelistirmen lazım iş sahibi olabilmen için okul yetecek mi sanıyorsun :D kimse bir alana hakim vs gibi konuşmuyor kafa yapımı değiştirmen dileğiyle sayın arkadasim

• quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Yazdıklarında en ufak gerçeklik payı yok senin mantıkla ben şu an en küçük eğitim almadan pic programlama, Arduino programla yapabildiğime göre size de gerek yok hatta meslek liselerinde zaten her şeyi gösteriyorlar size ne gerek var değil mi?
    Saçma sapan konuşmana sinirleniyorum EE ya da bir bölüm okuyunca bütün bölümlere hakim olduğunuzu sanmaniz saçma. Git sistem yaz hadi EE bilginle bakalım ne kadar yapabiliyorsun ya da savaş uçağı yap bakalım sadece EE bilginle yapabiliyor musun?

Alıntıları Göster
    BENİM DEDİGİM SU,

EEM MEZUNU ADAM COK SAGLAM BİR EGİTİM ALDİGİ İCİN BİLGİSAYARA GEREKLİ DERSLERE ALARAK KAYABİLİR. BU ADAMIN SAĞLAM BİR ALT YAPISI VARDİR. LİSE MEZUNU BİLE BİLGİSAYARCİNİN İSİNİ YAPIYOR SEN DİYORSUN Kİ EEM YAPAMAZ.

AMA BİR BİLGİSAYARCİ BİR LİSE MEZUNU EEM MEZUNUNUN İSİNİ KOLAY KOLAY YAPAMAZ.

ORNEK VERİYORUM RF MİKRODALGA ANTEN TASARIMI ALANİNDA CALİSMAK İSTEYEN BİR BİLGİSAYARCİ VEYA LİSELİNİN BİLMESİ GEREKEN DERSLER

ELEKTMANYETİK TEORİ
    ELEKTOMANTETİK DALGA TEORİSİ
    ANTEN TEORİSİNİ
    MİKRODALGADA VE UYGULAMA TEORİSİ
    DEVRE TEORİSİ 1
    DEVRE TEORİSİ 2
    YARİ İLETKENLER
    ANALOG ELEKTRONİK 1
    ANALOG ELEKTRONİK 2

HALBUKİ ANDOİD DEVELOPER OLMAK İSTEYEN BİR EEM VEYA LİSE MEZUNU?
    KOTLİN

YANİ DEMEK İSTEDİĞİM İKİSİ ÇOK FARKLİ DİSİPLİN BİRİ BABA MÜHENDİSLİK DİGERİ 12 YAŞINDAKİ HİNTLİNİN BİLE BECEREBİLDİGİ BİLGİSAYAR BİLİMİ

EEM MEZUNU COK ZORLAYICI EGİTİM ALDİGİ İCİN CALİSARAK BİLGİSAYARCİNİN İSİNİ YAPAR. NOKTA....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ohhhhhh mis gibi ee'ci kudurtma konusu. Ama üşendim neyse.
  • Tek kotlin yetmez oop,veri yapıları,işletim sistemleri ve nasıl temiz kod yapılacağını falan kesinlikle bilmeli.Ama konuyu baştan sona okudum arkadasın 14 senede anca ögrenırsınız demesi baya talihsizlik olmuş istanbul aydın üniversitesinde parayla okuyup ölümüne ceng savunman da ayrı ironi olmuş kolay gelsin sana arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joly Freans

Yazık kafana senin harbiden ya savaş uçağı için 5-6 departman olur kimyacisi ee cisi bilgisayarcisi malzemecisi çalışır baykarin videosunu izlemeni tavsiye ederim kimse böyle bir şey sanmiyor ki :D sen 5 IQ gibi 14 sene lazım dedin o dersler için sikinti orda dediğin derslerde veri yapıları oop işletim sistemleri hadi algoritma analizi falan olsun tek dersi 4 ay baştan sonra görüyorsunuz vizesine finalina giriyorsun 1 proje 2-3 ödev yapıyorsun gelip burda ahkam kesiyorsun ya senin bile kendini gelistirmen lazım iş sahibi olabilmen için okul yetecek mi sanıyorsun :D kimse bir alana hakim vs gibi konuşmuyor kafa yapımı değiştirmen dileğiyle sayın arkadasim
    Arkadaş siz gerçekten akılsızsiniz, elbette biliyorum pek çok mühendisliğin bir arada çalıştığını ama uçak üzerinden gidelim milyonlarca satırlık devasa sistemin kodlarını elektronikçi yazmaz, ne biliyor ki ne yazacak bunu anlamıyorsunuz sonra da Google dan bir şeyler öğrenince kendinizi yazılımcı sanmaniza sinir oluyorum, PHP örneği verdim back end programlama dili, basit bir web sitesinin yönetimi ve ihtiyaca göre küçük özellikler eklenmesi ise ise girdiğinizde kendinizi yazılım geliştirici sanmayın diye verdim o örneği aynı şey EE den BM ye geçince de geçerli ne biliyorsunuz ki ne yapacaksınız..

Neyse konu nerelere geldi gidin okuyun yanlış tercih yapınca anlarsınız beni. 4 senede verilen dersleri de 4 aya sigdirip aklı sıra üste çıkıyorsun ya tebrik ederim.

• Dediğin olay gömülü sistemler oluyor.Kodu gömüyorsun bir nevi burda genelde türkiyede yüzde 95 ee ci çalışıyor:D ama arayüzüdür vs dir tabiki ee ci yapamaz.Arkadaş bir nevi sana hak vermiş ve konuda kimse bir ee cenge hakimdir dememiş zaten 2 senesi ortak değil mi geriye 2 sene kalmıyor mu hatta son sınıf bazı seçmeliler bile ortak açılır genelde ama senin buna 14 sene demen ve bunu ciddi demen saçmalıktan başka bir sey değil tartişma çıkarmak istemiyorum bu konular baydı baya forumda :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

BENİM DEDİGİM SU,

EEM MEZUNU ADAM COK SAGLAM BİR EGİTİM ALDİGİ İCİN BİLGİSAYARA GEREKLİ DERSLERE ALARAK KAYABİLİR. BU ADAMIN SAĞLAM BİR ALT YAPISI VARDİR. LİSE MEZUNU BİLE BİLGİSAYARCİNİN İSİNİ YAPIYOR SEN DİYORSUN Kİ EEM YAPAMAZ.

AMA BİR BİLGİSAYARCİ BİR LİSE MEZUNU EEM MEZUNUNUN İSİNİ KOLAY KOLAY YAPAMAZ.

ORNEK VERİYORUM RF MİKRODALGA ANTEN TASARIMI ALANİNDA CALİSMAK İSTEYEN BİR BİLGİSAYARCİ VEYA LİSELİNİN BİLMESİ GEREKEN DERSLER

ELEKTMANYETİK TEORİ
    ELEKTOMANTETİK DALGA TEORİSİ
    ANTEN TEORİSİNİ
    MİKRODALGADA VE UYGULAMA TEORİSİ
    DEVRE TEORİSİ 1
    DEVRE TEORİSİ 2
    YARİ İLETKENLER
    ANALOG ELEKTRONİK 1
    ANALOG ELEKTRONİK 2

HALBUKİ ANDOİD DEVELOPER OLMAK İSTEYEN BİR EEM VEYA LİSE MEZUNU?
    KOTLİN

YANİ DEMEK İSTEDİĞİM İKİSİ ÇOK FARKLİ DİSİPLİN BİRİ BABA MÜHENDİSLİK DİGERİ 12 YAŞINDAKİ HİNTLİNİN BİLE BECEREBİLDİGİ BİLGİSAYAR BİLİMİ

EEM MEZUNU COK ZORLAYICI EGİTİM ALDİGİ İCİN CALİSARAK BİLGİSAYARCİNİN İSİNİ YAPAR. NOKTA....

Alıntıları Göster
    İki bölümü de bilmesem inanacağız, arkadaş kimi kandırıyorsun? Kotlin'i öğrenince aldığın çok sağlam eğitim bir işe yaramayacak çünkü kotlin bilmen gerekiyor onu da tek başına bilmen bir halta yaramıyor yanında bir dünya şeyi ve kitabı bilmen gerekiyor ya neyse. Aynen aldığın matematik dersi, elektrik dersleri seni sağlam yazılımci yapar aynen, biz de orada bir mobil uygulama yapmayı öğreniyoruz bitiyor, mobil uygulama yapmak için bile sayısız teknoloji ve gereksinim var 1 tanecik şeyi ogrendin diye olmuyor bu işler. Neyse siz egitilemez insanlarsiniz sizinle uğraşmaya değmez.

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    Sen de esoguda okuyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

Dediğin olay gömülü sistemler oluyor.Kodu gömüyorsun bir nevi burda genelde türkiyede yüzde 95 ee ci çalışıyor:D ama arayüzüdür vs dir tabiki ee ci yapamaz.Arkadaş bir nevi sana hak vermiş ve konuda kimse bir ee cenge hakimdir dememiş zaten 2 senesi ortak değil mi geriye 2 sene kalmıyor mu hatta son sınıf bazı seçmeliler bile ortak açılır genelde ama senin buna 14 sene demen ve bunu ciddi demen saçmalıktan başka bir sey değil tartişma çıkarmak istemiyorum bu konular baydı baya forumda :D
    Arkadaş şu yorumu tekrar okuyun o saydığım derslerin tamamı Ceng yapıyor zaten ve hepsinde uzmanlaşmak kaç sene alıyor gidin araştırın. Sonra 2 senesi ortak değil bu üniversitelerin kalitesizliginden kaynaklanıyor nitelik yok alakasız hocalar derse girip kontenjan doldurmak zorunda olduğu için öyle görünüyor.

Gömülü sistemleri biz de alıyoruz senin arayüz dediğin zaten mühendisliğe girmiyor tasarımcı bakıyor o işe hey yavrum hey ya daha ne hakkında konuştuğunuzu bilmeden çok eminsiniz ya helal size..

• ee ben top eğitim aldıgımı düşünmüyorum zaten ama sıralamasına göre gayet iyi 35 k ile tercih edebileceğim burası vardı :D en azından tıp hayaliyle yanıp tutuşup forumda sürekli şaplak yemiyorum yada malzeme olmuyorum birilerine öyle düşünmek gerek ki kaldı ki ben hayatımı zaten kurtarmış gibi bir şeyim sen kendine yan
  • Kardeş senin algılarda problem var heralde naptınız okula parayı az mı verdınız yazımda bu dersler ee dersi mi demişim ceng dersi zaten okumadan boşa yorum atıyorsun hadi abicim işine bak derslerinden kalma bir sene daha baban boşa para vermesin :D
  • Bilgisayar Mühendisliğini developerlık sanan eecilerin masumluğu...

Developerlık 2 yıllık bilgisayar programcılarının işi. Bilgisayar Bilimleri hem akademik hem sektörel olarak derya deniz bir alan ve büyüklüğü ve çalışma alanaları eeyi çoktan sollamış durumda. Gitgide de büyüyor.

İstihdam eksikliği yüzünden işini yapamayıp developerlık yapan eeciler kendilerini Bilgisayar Mühendisliği mezunuyla eş tutunca komik duruma düşüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 13 Ağustos 2020; 18:47:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.