Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buz05

bilkent g100 dersı sey gıbımı hanı kendı bolumunden olan ınsanlarla bır araya gelıp taısıoruz gereklı etkınlıklere katılıoruz boyle bısı mı.yoksa her daldan ayrı ogrencılerle bır araya gelıp bolum farketmeksın karısık etkınlıklere mı katılıoruz?

Programını incelersen etkinlikler karışık, kafana göre gidiyorsun. Ama bölüm tanıtımları var. Onlara seninle aynı bölümde olanlarla gidiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertjonathan -- 18 Ağustos 2011; 22:53:10 >
  • Bir sorum olacak.
    Bu hazırlıkta mühendislere teknik dili öğretmek için ayrıca bir şey yapılıyor mu? Yoksa sürekli saçma sapan, alakasız konulardan mı konu verip yazı vs. yazdırıyorlar?
    Her bölüm karışık mı oluyor hazırlıkta? Mühendislikle hukuk okuyan aynı sınıfta mı oluyor?
  • kayıt tarihleri bölümlere göre değişiyor ama ben yurtta tek kişilik odada kalabilmek için kaydımı 6 eylülde gidip yapmak istiyorum bu mümkün mü yoksa herkes illa kendi bölümünün tarihinde mi kaydolmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: norythy

kayıt tarihleri bölümlere göre değişiyor ama ben yurtta tek kişilik odada kalabilmek için kaydımı 6 eylülde gidip yapmak istiyorum bu mümkün mü yoksa herkes illa kendi bölümünün tarihinde mi kaydolmalı?

nerde bilmiyorum ama bi yerde okumuştum. Birisi daha önceki yıllarda başka bir günde de gidip kaydını yaptırmış.
    Ayrıca neden farklı bir tarihte yapmak istiyorsun ki? Tek kişilik oda kalmıyormuymuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertjonathan

Bir sorum olacak.
    Bu hazırlıkta mühendislere teknik dili öğretmek için ayrıca bir şey yapılıyor mu? Yoksa sürekli saçma sapan, alakasız konulardan mı konu verip yazı vs. yazdırıyorlar?
    Her bölüm karışık mı oluyor hazırlıkta? Mühendislikle hukuk okuyan aynı sınıfta mı oluyor?

biraz da ben senin sorularını yanıtlayim :) evet mühendislikle hukuk okuyan aynı sınıfta olabiliyor tüm bölümler karışık olarak hazırlık sınıfları belirleniyor :)
    ayrıca mühendisliklere teknik dili öğretmek için bi çalışma yapılmıyor hazırlıkta o bilgileri zaten hazırlık bittikten sonra kendi alan derslerini görürken veriyorlar size :)

hocam senin kadar olmasada cevapladık işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinkers

Bana YGS-1'den ek puan geliyor. O halde puan kırılmadan CTİS bölümünü tercih edemez miyim acaba?

Aşağıdaki listede lisedeki alanına göre ek puan alıp alamayacağın görünüyor. Teknik/meslek liselerin diğer alanlarından mezunların bildiğim kadarıyla alan içi puanı oluşmadığından ek puanlı değilsen alandışı puanına göre yerleştiriliyorsun.
    http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/tablo3.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

Yani ben %50 kazanırsam (CTIS için konuşuyorum.)

Hazırlık 9550
    1. yıl 9550
    2.yıl 9550
    3. yıl 1. dönem 4775
    3. yıl 2. dönem 2387 (staj olan dönem)
    4.yıl 9550
    5. yıl 9550

Şeklinde mi ödeyeceğim ?

Birde staj da ücret alacak mıyız ?

Bu yıl için evet ama fiyatlar tüfe oranında artış gösterebilir yani girdiğin ücretle devam edeceğinin bir garantisi yok ancak artış maksimum tüfe ile sınırlı.

Stajda ücret alıp almayacağın staj yapacağın şirketle alakalı bir durum.

Teşekkürler Spetnas hocam.

Biraz yurtdışı bağlantılarından bahsedebilir misin peki ? İleride yurt dışında yaşamak gibi bir düşüncem var.Yani üniversiteye girdikten sonra ilerisi için adım atabileceğim bir şey var mı ? Açıkçası bu sene kazanırsam bölümde hızlıca kendimi geliştireceğimi düşünüyorum.

Ek olarak da CTIS bölümünde "Yaz stajlarına ek olarak yürütülen dönem stajlarında öğrenciler, yurtiçi veya yurtdışında seçkin firmalarda çalışarak bilişim sektörünü yakından tanırlar." yazıyor.Stajımızı yurt dışında yapabilmek için ne şartlar var ?

buna buradan cevap vermek yerine istersen telefonla görüşebiliriz. anlatması bile zaman alıyor ki yazmak baya vaktimi alacak tatil yaptığım yerde. ara ara girip ancak bakıyorum internete.

• quote:

Orijinalden alıntı: norythy

kayıt tarihleri bölümlere göre değişiyor ama ben yurtta tek kişilik odada kalabilmek için kaydımı 6 eylülde gidip yapmak istiyorum bu mümkün mü yoksa herkes illa kendi bölümünün tarihinde mi kaydolmalı?

bu konuda net bilgim yok. öğrenci işleri ve yurtlar müdürlüğü ile alakalı bir konu. sanıyorum yığılma olmasın diye belli günlere ayırmışlar. eski öğrenci olarak ders kayıtlarımızı yaparken paramızı yatırmış olsak dahi bize verilen randevu tarihinden önce ders seçimi yapamıyoruz. yurtta kalmadığımdan süreci pek bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertjonathan

Bir sorum olacak.

mesajda arkadaş güzel açıklamış aslında.
    İngilizce hazırlık programı ortak bir program. teknik İngilizce'yi bölümde öğrenmeye başlıyorsun ki ne kadar öğrenirsen öğren yeni yeni öğrendiğin birçok şey oluyor. Mühendislik ve hukuk okuyan kişilerin de ortak dersleri olabiliyor. Mezun olunca bölümünle çok alakası olmayan bir bölümde de master yapabilirsin. Şu an felsefe bölüm başkanı olan hocamız aynı zamanda bilgisayar mühendisliğinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: asot140

biraz da ben senin sorularını yanıtlayim :) evet mühendislikle hukuk okuyan aynı sınıfta olabiliyor tüm bölümler karışık olarak hazırlık sınıfları belirleniyor :)
    ayrıca mühendisliklere teknik dili öğretmek için bi çalışma yapılmıyor hazırlıkta o bilgileri zaten hazırlık bittikten sonra kendi alan derslerini görürken veriyorlar size :)

hocam senin kadar olmasada cevapladık işte :)

Estağfurullah. Sağol.
    @SPETNAS sen de sağol.
  • Bu yıl işletme bilgi yönetimi için kasmayı düşünüyorum ne kadar kasabilirim bilmiyorum ama %50 burslu kazanırız gibime geliyor. Mesele de burada başlıyor %50 bile kazanmış olsak düz hesap 10bin tl yapıyor. Her yıl keşke staj yapma durumu olsada daha az ücret ödesek. Fakat üniversitenin içerisindeki bölümlerde ücretli çalışabiliyor muyuz ?

Birde bu yıl 2 yıllık okuyacağım. İngilizce dersi göreceğim 2 yıllıklarda verilen ingilizce dersi ne kadar yeterli gelir bilkentte geçmek için ?

Bu yıl baya zorlu olacak gibi görünüyor benim açımdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Bu yıl işletme bilgi yönetimi için kasmayı düşünüyorum ne kadar kasabilirim bilmiyorum ama %50 burslu kazanırız gibime geliyor. Mesele de burada başlıyor %50 bile kazanmış olsak düz hesap 10bin tl yapıyor. Her yıl keşke staj yapma durumu olsada daha az ücret ödesek. Fakat üniversitenin içerisindeki bölümlerde ücretli çalışabiliyor muyuz ?

Birde bu yıl 2 yıllık okuyacağım. İngilizce dersi göreceğim 2 yıllıklarda verilen ingilizce dersi ne kadar yeterli gelir bilkentte geçmek için ?

Bu yıl baya zorlu olacak gibi görünüyor benim açımdan

2 yıllıkda gördüğün ingilzice, bilkent için yeterli olcağını sanmıyorum, bazı TED mezunları bile çakıyor COPE da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

2 yıllıkda gördüğün ingilzice, bilkent için yeterli olcağını sanmıyorum, bazı TED mezunları bile çakıyor COPE da.

Bu birazda bizim ingilizceye çalışmamıza bağlı değil mi ?
    1 sene de orada ingilizce öğrenmeye çalış hadi o sorun değil sorun hazırlık sınıfı içinde ücret ödeyecek olmamız.
  • Arkadaşlar işletme bilgi yönetiminin alan içi puanı 73 binlerde gözüküyor. Peki alan dışı ne kadardır?
  • hocam ctis ek yerleştirme ile geleceğim inş. 11 boş kontenjan gözüküyor
  • Ben de işletme bilgi yönetimi bölümünü araştırıyorum.Hayırlısı bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 11 Ekim 2011; 3:00:17 >
  • başlık ve konu güncellenmiştir. sorularınızı öncelikle verdiğim linklerde ilgili yerlere sormanız en doğrusu olur. sonrasında bana da bizzat buradan sorabilirsiniz. gönlünüzdeki yerlere yerleşmeniz dileğiyle...
  • linkler güncellenmiştir. twitter ve formspring linkleri eklenmiştir. sorularınızı formspring üzerinden de sorabilirsiniz.
  • bilkent te üniversitenin havuzu var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: remzi.27

bilkent te üniversitenin havuzu var mı acaba?

Üniversitenin kendisine ait bir yüzme havuzu yok maalesef. Bu yaz günü fena olmazdı
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.