Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi de sen bim de kaçıncı sınıftaydın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: remzi.27

komşu üniv.lerinkine giremeyiz dimi?

girenler var ama nasıl kullanılıyor şahsen bilmiyorum.

quote:

bi de sen bim de kaçıncı sınıftaydın?

BİM değil CTIS'teyim. bitti sayılır tek dersim kaldı.
  • bim le ctis farkı çok mu ya da hakkında ne düşünüyorlar
  • quote:

bim le ctis farkı çok mu ya da hakkında ne düşünüyorlar

Ctis mezunları daha çok bilişim odaklı firmalar için aranılan nitelikte oluyor. Bim mezunları ise genel anlamda şirketlerde çalışabilecek, daha çok işletme tarafı güçlü, bilgisayar konusunda da bilgi sahibi mezun arayan şirketlere daha uygun bence. Ctis'te bilişim konusu daha ağırlıklı. Bim'de ise işletme tarafı daha ağır basıyor.
  • peki bimdeki biri kendini ctisdeki gibi bilişim konusunda güçlendirebilir mi
  • quote:

peki bimdeki biri kendini ctisdeki gibi bilişim konusunda güçlendirebilir mi

Hangi bölümde olursan ol kendini geliştirdikten sonra bilişim alanında kapılar açık. BIM'de alacağın bilgisayar derslerinin yanında CTIS'ten seçmeli dersler alabilirsin. Okul dışında da kendini geliştirebilirsin.
  • bu çok iimiş kendimi iice geliştirirsem o şekilde çok ii olabilir
  • quote:

bu çok iimiş kendimi iice geliştirirsem o şekilde çok ii olabilir

Zaten BİM (İşletme Bilgi Yönetimi) adı üstünde bilişime uzak olan bir bölüm değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

bu çok iimiş kendimi iice geliştirirsem o şekilde çok ii olabilir

Zaten BİM (İşletme Bilgi Yönetimi) adı üstünde bilişime uzak olan bir bölüm değil

Bilkentte isletme veya iktisat okuyorken muhendislik derslerini de alabilir miyim secmeli olarak? ( programlama java, c vs.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ders programın buna izin vermeyebilir. Mühendislik derslerini alabileceğini sanmıyorum ama seçmeli derslerin kapsamında alabileceğin programlama derslerin olabilir. Bu dersleri alırken öncesinde alman gereken bir ders olmaması da gerekebilmekte. Bölüm dışı seçmeli derslerin kapsamında hemen her bölümden alabileceğin dersler var.
  • quote:

Öncelikle ders programın buna izin vermeyebilir. Mühendislik derslerini alabileceğini sanmıyorum ama seçmeli derslerin kapsamında alabileceğin programlama derslerin olabilir. Bu dersleri alırken öncesinde alman gereken bir ders olmaması da gerekebilmekte. Bölüm dışı seçmeli derslerin kapsamında hemen her bölümden alabileceğin dersler var.

Herhangi bir tm bölümünden 1.sınıfta 3,5 üstü ortalamayla mühendisliklere geçiş yapılabilinir mi,yapılırsa tm bölümüne burslu girildiyse burs devam eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efesliefe
    Herhangi bir tm bölümünden 1.sınıfta 3,5 üstü ortalamayla mühendisliklere geçiş yapılabilinir mi,yapılırsa tm bölümüne burslu girildiyse burs devam eder mi?

Cevabı burada.
    http://adaybilgi.bilkent.edu.tr/bolum_gecis.html

daha önceden başka bir arkadaşa verdiğim cevap bu linkte. ama değişiklikler olabilmekte. o yüzden son hali için ilk verdiğim linke bakmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 15 Temmuz 2012; 1:33:53 >

• merhaba benımde birkaç sorum olcak. Öncelikle bilkent bu sene mimarlık bölümü açtı mi? Ikinci olarak %50 burslu olanlar yurt ücretlerinin de yarısını mı ödüyor? Ve son olarak burs kesme durumu nedir? Bir de bilkentte sosyal hayat nasıl. Şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: tiffanysQueen

merhaba benımde birkaç sorum olcak. Öncelikle bilkent bu sene mimarlık bölümü açtı mi? Ikinci olarak %50 burslu olanlar yurt ücretlerinin de yarısını mı ödüyor? Ve son olarak burs kesme durumu nedir? Bir de bilkentte sosyal hayat nasıl. Şimdiden teşekkürler..

Mimarlık açılmış ama ben pek tavsiye etmezdim. Daha ilk senesi, doğru düzgün kadro yok ki çoğunu içmimarlıktan apartacaklar gibi görünüyor ve ilk sene sonuçta, hiçbir şey oturmamış. Bu sene girenler deneme tahtasına dönerler. Ben içmimarlıktan mezunum, bize zaten içmimarlıktan çok mimarlık odaklı eğitim verildi, bu açıdan belki içmimarlık bölümüne içmimar hocalar almaları sağlanır, iyi olur ama şu an itibariyle, Bilkent'te mimarlık çok yeni, içmimarlıkta gittikçe dibe iniyorken, düşünmek gerek açıkçası..

Burs konusunda birşey diyemem, başıma gelmedi.Sosyal hayat ise, genelde pek yoktur. 17:30'dan sonra kampüste in cin top oynar. Üniversite öncesinde ODTÜ'de kampa gitmiş, kampüsün her an capcanlı olduğunu görünce hayran kalmıştım. Bilkent'te ise, ölü bir kampüs hayatı görünce çok şaşırmıştım. Kampüs içerisinde zaman geçirecek pek yer yok, kafeler Mozart dışında gayet vasat ve pahalı, bir 76.yurt önünde çimlik alan, bir de merkez kampüs civarında çimlik alan var zaman geçirmelik, bir de İşletme içindeki Starbucks. Gölü de sayabiliriz. Kampüsün aşağısında Ankuva, Real vs.. var diye pek kampüs içerisine yatırım yapılmamış. Etkinlikler yapılıyor, güzel aktiviteler de oluyor, takip etmek gerek ama asla Mayfest ya da herhangi bir kopkop partisi olmayınca kalabalık olmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ɛnslaved -- 15 Temmuz 2012; 21:29:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

quote:

merhaba benımde birkaç sorum olcak. Öncelikle bilkent bu sene mimarlık bölümü açtı mi? Ikinci olarak %50 burslu olanlar yurt ücretlerinin de yarısını mı ödüyor? Ve son olarak burs kesme durumu nedir? Bir de bilkentte sosyal hayat nasıl. Şimdiden teşekkürler..

Mimarlık açılmış ama ben pek tavsiye etmezdim. Daha ilk senesi, doğru düzgün kadro yok ki çoğunu içmimarlıktan apartacaklar gibi görünüyor ve ilk sene sonuçta, hiçbir şey oturmamış. Bu sene girenler deneme tahtasına dönerler. Ben içmimarlıktan mezunum, bize zaten içmimarlıktan çok mimarlık odaklı eğitim verildi, bu açıdan belki içmimarlık bölümüne içmimar hocalar almaları sağlanır, iyi olur ama şu an itibariyle, Bilkent'te mimarlık çok yeni, içmimarlıkta gittikçe dibe iniyorken, düşünmek gerek açıkçası..

Burs konusunda birşey diyemem, başıma gelmedi.Sosyal hayat ise, genelde pek yoktur. 17:30'dan sonra kampüste in cin top oynar. Üniversite öncesinde ODTÜ'de kampa gitmiş, kampüsün her an capcanlı olduğunu görünce hayran kalmıştım. Bilkent'te ise, ölü bir kampüs hayatı görünce çok şaşırmıştım. Kampüs içerisinde zaman geçirecek pek yer yok, kafeler Mozart dışında gayet vasat ve pahalı, bir 76.yurt önünde çimlik alan, bir de merkez kampüs civarında çimlik alan var zaman geçirmelik, bir de İşletme içindeki Starbucks. Gölü de sayabiliriz. Kampüsün aşağısında Ankuva, Real vs.. var diye pek kampüs içerisine yatırım yapılmamış. Etkinlikler yapılıyor, güzel aktiviteler de oluyor, takip etmek gerek ama asla Mayfest ya da herhangi bir kopkop partisi olmayınca kalabalık olmazlar.

anladım. Galiba girebilcegim tüm üniversiteler böyle. Okumasam mi ki :D

• Bilkent'e gidip, tanıtım günlerine katılabilirsin. Tabii alayına övecekler ama en azından görürsün, bölüm başkanıyla da konuşursun. Benim hocamdı kendisi, içmimarlıktan mimarlığa geçirmişler. Yani içini karartmak olmasın, içmimarlığı biliyorum, hocalar da şu an kadroda görünen çoğunluk içmimarlıktan gelme, bir de ilk sene yani, emin olamıyorum ama en iyisi gidip kendin görmen, ona göre karar ver derim. Bir zarar çıkmaz Bilkent'i gezmekten.
  • quote:

Merhaba,
    evet bu yıl açıldı ve ilk kez öğrenci alacak. %50 burs sadece eğitim ücretini kapsamakta. Başarı durumuna bakılmaksızın hazırlıkta 2, bölümde 7 yıla toplamda 9 yıl boyunca bu burs devam eder.

Katılabileceğiniz bir çok kulüp ve topluluk var Bilkent'te. Yıl içerisinde bu kulüplerin ve toplulukların düzenlediği bir çok etkinlik oluyor.
    Bunların listesine buradan ulaşabilirsin :http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/dos/okk/kulupler.html

quote:

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
    Sosyal ve kültürel etkinliklerin önemli bir bölümü Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Konseyi çatısı altında yürütülür. Bilkent öğrencilerince seçilen konsey başkanı, Üniversite Senatosu toplantılarında öğrencileri temsil etmektedir.

Öğrenci Konseyi, bünyesindeki kulüp ve topluluklarla kampüs yaşamını canlı tutmaktadır. Bunlara örnek olarak Doğa Sporları Topluluğu, Satranç Kulübü, İşletme ve Ekonomi Topluluğu, Mühendislik Topluluğu, Müzik Topluluğu, Mizah Kulübü, Sinema Topluluğu ve Tiyatro Kulübü gösterilebilir.

Sosyal dayanışmanın önemini bilen Bilkentli öğrenciler, 1999'dan bu yana Öğrenci Dekanlığı bünyesinde devam eden Toplumsal Duyarlılık Projeleri ile Türkiye'nin birçok bölgesinde yardıma ihtiyaç duyan ilköğretim okullarına, yaşlılara ve diğer kişilere destek olmaktadır.

Sergiler, şiir geceleri, söyleşiler, film gösterimleri, konserler, seminerler, spor turnuvaları ve Geleneksel Bahar Şenliği, Bilkent'teki kampüs ve öğrencilik hayatının renkleridir. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği oyunlar yıl boyunca Bilkent Tiyatro Salonu'nda sahnelenmektedir. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Bilkent Kütüphanesi de birçok sergiye kapılarını açarak Ankara 'nın sanat ve kültür yaşamına canlılık katmaktadır.

İdarecisinden spikerine her görevde öğrencilerin çalıştığı Radyo Bilkent, başkentin en sevilen yerel radyolarındandır. FM bandında 96.6 MHz frekansından yayın yapmakta ve internet aracılığıyla bütün dünyada dinlenebilmektedir.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Bilkent Konser Salonu'nda ve Türkiye çapında verdiği konserlerde dünyaca ünlü solistleri ve şefleri ağırlamaktadır. Türkiye'nin en önemli müzik merkezleri arasında yer alan Bilkent Konser Salonu'nun kapasitesi 730 kişiye ulaşmaktadır. Kampüsteki ODEON Gösteri Merkezi de birçok konser ve etkinliğin düzenlendiği 4.000 kişilik modern bir mekandır.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/dersdisi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

Bilkent'e gidip, tanıtım günlerine katılabilirsin. Tabii alayına övecekler ama en azından görürsün, bölüm başkanıyla da konuşursun. Benim hocamdı kendisi, içmimarlıktan mimarlığa geçirmişler. Yani içini karartmak olmasın, içmimarlığı biliyorum, hocalar da şu an kadroda görünen çoğunluk içmimarlıktan gelme, bir de ilk sene yani, emin olamıyorum ama en iyisi gidip kendin görmen, ona göre karar ver derim. Bir zarar çıkmaz Bilkent'i gezmekten.

Bölümün ilk yılı olması aslında bir nevi fırsat olabilir kanımca. İlk mezunlardan olacağından hocaları da elinden geldiğince önünü açacaklardır diye düşünüyorum. Sonuçta bu mezunların iyi yerlere gelmesi Bilkent için de bir artı olacak. Okuyacağı muhtemel bir hazırlık ve 1. sınıftan sonra bölüm daha da oturmuş olacaktır. Makine müh. için de aynı şeyler söyleniyordu ama şu an dünyanın en iyi makine müh. bölümleri arasında gösteriliyor.

• quote:

quote:

Merhaba,
    evet bu yıl açıldı ve ilk kez öğrenci alacak. %50 burs sadece eğitim ücretini kapsamakta. Başarı durumuna bakılmaksızın hazırlıkta 2, bölümde 7 yıla toplamda 9 yıl boyunca bu burs devam eder.

Katılabileceğiniz bir çok kulüp ve topluluk var Bilkent'te. Yıl içerisinde bu kulüplerin ve toplulukların düzenlediği bir çok etkinlik oluyor.
    Bunların listesine buradan ulaşabilirsin :http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/dos/okk/kulupler.html

quote:

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
    Sosyal ve kültürel etkinliklerin önemli bir bölümü Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Konseyi çatısı altında yürütülür. Bilkent öğrencilerince seçilen konsey başkanı, Üniversite Senatosu toplantılarında öğrencileri temsil etmektedir.

Öğrenci Konseyi, bünyesindeki kulüp ve topluluklarla kampüs yaşamını canlı tutmaktadır. Bunlara örnek olarak Doğa Sporları Topluluğu, Satranç Kulübü, İşletme ve Ekonomi Topluluğu, Mühendislik Topluluğu, Müzik Topluluğu, Mizah Kulübü, Sinema Topluluğu ve Tiyatro Kulübü gösterilebilir.

Sosyal dayanışmanın önemini bilen Bilkentli öğrenciler, 1999'dan bu yana Öğrenci Dekanlığı bünyesinde devam eden Toplumsal Duyarlılık Projeleri ile Türkiye'nin birçok bölgesinde yardıma ihtiyaç duyan ilköğretim okullarına, yaşlılara ve diğer kişilere destek olmaktadır.

Sergiler, şiir geceleri, söyleşiler, film gösterimleri, konserler, seminerler, spor turnuvaları ve Geleneksel Bahar Şenliği, Bilkent'teki kampüs ve öğrencilik hayatının renkleridir. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği oyunlar yıl boyunca Bilkent Tiyatro Salonu'nda sahnelenmektedir. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Bilkent Kütüphanesi de birçok sergiye kapılarını açarak Ankara 'nın sanat ve kültür yaşamına canlılık katmaktadır.

İdarecisinden spikerine her görevde öğrencilerin çalıştığı Radyo Bilkent, başkentin en sevilen yerel radyolarındandır. FM bandında 96.6 MHz frekansından yayın yapmakta ve internet aracılığıyla bütün dünyada dinlenebilmektedir.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Bilkent Konser Salonu'nda ve Türkiye çapında verdiği konserlerde dünyaca ünlü solistleri ve şefleri ağırlamaktadır. Türkiye'nin en önemli müzik merkezleri arasında yer alan Bilkent Konser Salonu'nun kapasitesi 730 kişiye ulaşmaktadır. Kampüsteki ODEON Gösteri Merkezi de birçok konser ve etkinliğin düzenlendiği 4.000 kişilik modern bir mekandır.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/dersdisi.html

teşekkürler :)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.