Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sene sınava girenler arasında ben de varım ve mf4 2814. oldum. Bilkent makina mühendisliği yazmak istiyorum. Aslında bilkent ee daha çok isterim ama tutmuyor. Fakat ilk sene 3.5 üzeri ortalama yaparsam geçiş yapabiliyormuşum. üniversitede ssınav işleri nasıl yürüyor bilmiyorum. 3.5 ortalama yapmak için ne kadar kasmam gerek?
    ikinci bir sorum daha olacak bilkentte çift anadal ve yan dal dersleri yok diye gördüm bir yerde doğru mudur?
    Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim. Bu arada nanoteknoloji ile uğraşan var mı aramızda ? :)
  • Herkese iyi geceler iyi forumlar :)
    bu sene sınava girenler arasında ben de varım ve mf4 2814. oldum. Bilkent makina mühendisliği yazmak istiyorum. Aslında bilkent ee daha çok isterim ama tutmuyor. Fakat ilk sene 3.5 üzeri ortalama yaparsam geçiş yapabiliyormuşum. üniversitede ssınav işleri nasıl yürüyor bilmiyorum. 3.5 ortalama yapmak için ne kadar kasmam gerek?
    ikinci bir sorum daha olacak bilkentte çift anadal ve yan dal dersleri yok diye gördüm bir yerde doğru mudur?
    Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim. Bu arada nanoteknoloji ile uğraşan var mı aramızda ? :)
  • @y.e.altunok
    kişiye göre değişmekle birlikte 3.5 gibi bir ortalama yapmak kolay olmayabilir.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/yandal.html

quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

Merhaba Spetnas arkadaşım.Zamanında Ctis ile ilgili seni rahatsız etmiştim.(İleride YGS ile alıp almyacağı hakkında)Eğer yeni bir bilgi edindiysen söylersen sevinirim.Yani şu an Ctis hal YGS ile mi alıyor.Ve seneye de alacak mı ? (Sınava seneye gireceğim.)

Sınav sistemi değişmezse yine YGS 1 ile alacak. Bölümün kendi kararı değil YÖK ün dayatması varmış öğrendiğime göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 3 Ağustos 2011; 4:27:33 >

• mesela ben %50 iktisata girdim ama hazırlık bitiminde işletmeye geçmek istiyorum ? kolay mı geçişler ayrıca iktisat %50den işletmeye geçince %50 bursum devam eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecubamojito

mesela ben %50 iktisata girdim ama hazırlık bitiminde işletmeye geçmek istiyorum ? kolay mı geçişler ayrıca iktisat %50den işletmeye geçince %50 bursum devam eder mi?

zaten işletme %50 bursluya da girebiliyorsan sorun olmaz ama puanın %50 burslu işletmeye yetmiyorsa bursun düşebilir.
  • Face girsen artık :D Ben ferit özcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: feritferitxd

Face girsen artık :D Ben ferit özcan

facedeyim şu an
  • BENDE ONLİNE DEĞİLSİN msj atarmısın bi eklemiştin geçen gün kabul ettim sohbette yoksun
  • Arkadaslar bende kararsiz kaldim sizce isletme mi iktisat mi? İkisinede yari burslu yetiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkan_y

Arkadaslar bende kararsiz kaldim sizce isletme mi iktisat mi? İkisinede yari burslu yetiyor..

Kararsızsan işletme yaz. 2. sınıfa kadar iktisata sorgusuz sualsiz geçebilirsin.
  • sırf ankarada olması nedeniyle bilkenti sürekli silip silip tekrar ekliyorum tercih listeme son 3 4 saat bilkenti bana tercih ettiricek bir şey söyleyin zira acayip kararsızım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julies

sırf ankarada olması nedeniyle bilkenti sürekli silip silip tekrar ekliyorum tercih listeme son 3 4 saat bilkenti bana tercih ettiricek bir şey söyleyin zira acayip kararsızım.

Hayatımın en doğru kararını Bilkent'e gelerek yaptığımı mezun olan arkadaşlarımın durumlarını gördükçe daha iyi anlıyorum. Bilkent yazarak kendine, yazmayarak ise senin yerine gelecek kişiye iyilik yapacaksın. Umarım yazmayı düşündüğün diğer üniversite de Bilkent'i aratmayacak bir yerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: Julies

sırf ankarada olması nedeniyle bilkenti sürekli silip silip tekrar ekliyorum tercih listeme son 3 4 saat bilkenti bana tercih ettiricek bir şey söyleyin zira acayip kararsızım.

Hayatımın en doğru kararını Bilkent'e gelerek yaptığımı mezun olan arkadaşlarımın durumlarını gördükçe daha iyi anlıyorum. Bilkent yazarak kendine, yazmayarak ise senin yerine gelecek kişiye iyilik yapacaksın. Umarım yazmayı düşündüğün diğer üniversite de Bilkent'i aratmayacak bir yerdir.

Yazdım hocam,umarım yerleşirim yerleşemezsemde sağlık olsun

• İyi gunler yurtlarin tek kisilik odalari ile ilgili bilgi verebilirmisiniz.
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parn

İyi gunler yurtlarin tek kisilik odalari ile ilgili bilgi verebilirmisiniz.
    Tesekkurler

2 tür yurt var 69 ve 70 nolu yurtlar özel yurt dediğimiz fiyatı daha yüksek ve göze daha hoş gelen yurtlardır. tek kişilik suit odaların çoğu buradadır. standart yurtlardakiler ise tek kişilik suit ve normal olmak üzere 2 çeşittir. Suit odaların kendine özel banyo ve wcsi vardır. Diğer tek kişilik odalar ortak banyo ve wcyi kullanır. Özel yurtlarda ayrıca 2 odanın ortak kullanabileceği mutfak vardır. Diğer tüm odalar ortak alanları kullanır. Özel yurtlarda kalmazsan büyük olasılıkla doğu kampüste (ingilizce hazırlık olan yer) kalırsın. Doğu - Merkez arası yürüme 20-25dkdır. Ring servisleri ile ücretsiz ulaşım da mümkün.

• bılkent :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buz05 -- 8 Ağustos 2011; 19:30:29 >
  • ben bu sene tercihlerimde bilkent'e öncelik verdim ve sanıyorum sonuçlar açıklandığında hayalkırıklığına uğramıycam. yinede kafama takılan bi kaç konu var yanıtlarını alablirsem sevinirim.

öncelikle öğrenmek istediğim şey şu: doğu kampüsü yurtlarında kalınca haftasonlarını da yurtta mı geçirmemiz gerekiyo yoksa herhangi bi belge ile haftasonlarını kendi evmizde geçirmemiz mümkün mü?
    bi de 90.yurtta tek kişilik banyolu odayı tercih etmeme rağmen farklı bi odaya yerleştirilmem gibi bi durum söz konusu olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: norythy

ben bu sene tercihlerimde bilkent'e öncelik verdim ve sanıyorum sonuçlar açıklandığında hayalkırıklığına uğramıycam. yinede kafama takılan bi kaç konu var yanıtlarını alablirsem sevinirim.

öncelikle öğrenmek istediğim şey şu: doğu kampüsü yurtlarında kalınca haftasonlarını da yurtta mı geçirmemiz gerekiyo yoksa herhangi bi belge ile haftasonlarını kendi evmizde geçirmemiz mümkün mü?
    bi de 90.yurtta tek kişilik banyolu odayı tercih etmeme rağmen farklı bi odaya yerleştirilmem gibi bi durum söz konusu olabilir mi?

doğu kampüs yurtlarında kalan yeni öğrenciler konusunda bir hassaslık varmış. yani izin alman gerekebilir ama izin verilir. sen tercih etmedikten sonra seni başka bir odaya göndermeleri söz konusu olamaz. yer olmazsa yerleştirelemezsin en fazla o olur. yurtlarda kalmadığımdan çok net konuşamıyorum.

• kayıttan itibaren yurtta kalabiliyomuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: norythy

kayıttan itibaren yurtta kalabiliyomuyuz?

Yurtlara hangi tarihte girebilirim; yurtlardan hangi tarihte ayrılabilirim?
    Öğrencilerin yurtlara, öğrenim döneminin başlangıcından en erken 3 gün önce girmesi ve yurtlardan dönem bitiminden en geç 3 gün sonra ayrılması gerekmektedir.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/sss.html#2
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.