Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: redyohed

bilkent felsefede okuyan var mı ?

benim 2 arkadaşım oradan mezun oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: v_arif_v

%50 burs hangi durumlarda kesiliyor?

quote:

Kapsamlı, Tam ve %50 burslardan yararlanma süresi yabancı dil hazırlık programında azami 2 yıl, lisans programında azami 7 yıl olmak üzere toplam 9 yıldır. Bilkent Üniversitesi öğrencinin derslere devam etmesi koşuluyla söz konusu bursların bu süre zarfında hiçbir şekilde kesilmeyeceğini, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi konulardan etkilenmeyeceğini taahhüt etmektedir.

http://adaybilgi.bilkent.edu.tr/burslar.html

• Bilkent'in Siyaset Bilimi hakkında bilgi alabilir miyim? Yani mezun olduğumda ne gibi olanaklar bekliyor beni? Mülkiye ile Bilkent arasında kaldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurluknehri -- 20 Temmuz 2012; 13:38:40 >
  • Bilkent'in Psikoloji Bölümü hakkında bilgi verir misiniz? Okuyan arkadaşlarınız varsa memnunlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurluknehri

Bilkent'in Siyaset Bilimi hakkında bilgi alabilir miyim? Yani mezun olduğumda ne gibi olanaklar bekliyor beni? Mülkiye ile Bilkent arasında kaldım...

quote:

Siyaset Bilimi Bölümü

Siyasal yapıların toplum ve uluslararası ortamla ilişkilerini ele alan siyaset bilimi, en köklü bilim dallarındandır. Siyaset bilimi, toplumların siyasi yönelimlerini, toplum-devlet etkileşimini, farklı devlet ve yönetim biçimlerini yöntemlerle araştırmaktadır.

Siyaset Bilimi Bölümü'nün eğitim programı kültürel araştırmalar, karşılaştırmalı politikalar, uluslar arası ilişkiler ve Türk siyaseti gibi güncel başlıklardan meydana gelir. Alan derslerinde hukuk, medya, kentleşme, göç ve Avrupa bütünleşmesi politikalarının siyasetle bağları incelenir. Öğrenciler, bunlara ek olarak ekonomi, felsefe, sosyoloji ve psikoloji gibi farklı bilim dallarından dersler de görmektedir. Yurtdışından ve Türkiye'den bilim insanlarının verdikleri seminerler ve öğrencilerin aktif rol aldığı konferanslar, bölümdeki modern eğitim sisteminin yansımalarındandır. Bölüm, öğretim üyelerinin uluslararası bilimsel yayın sayısı açısından Türkiye'de ve dünyada üst sıralardadır.

Danışmanlık, müfettişlik, bankacılık, iletişim, eğitim, medya ve halkla ilişkiler gibi önemli sektörlerde, kamu kurumlarında ve uluslararası örgütlerde çalışan Siyaset Bilimi Bölümü mezunları, hem ünlü yabancı firmaların hem de kamu sektörüyle özel sektörün öncelikli tercihidir.

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü mezunlarının görev aldıkları başlıca kuruluşlar arasında Akbank, Avea, Birleşmiş Milletler, BP Türkiye, CNN Türk, Coutts Bank von Ernst, Eczacıbaşı, Henkel, Siemens, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, T.C. Ulaştırma Bakanlığı, Türk Telekom, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve bulunmaktadır. Mezunlar, saygın ABD üniversitelerinde ve Avrupa Birliği'nin Jean Monnet Burs Programı sınavlarında gösterdikleri yüksek başarı oranıyla İngiltere, İsveç ve Hollanda gibi üye ülkelerin tanınmış eğitim kurumlarında lisansüstü çalışmalar da sürdürmektedir. Amsterdam, Arizona State, Ohio State, Pennsylvania, Pittsburgh, Stanford, Virginia, City University London, Exeter, London School of Economics, Linköping, Leiden ve Maastricht üniversiteleri, mezunların yüksek lisans ve doktora yaptıkları üniversitelere örnektir.

kaynak:http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/iisbf.html#siyaset

• quote:

Orijinalden alıntı: psikolog_

Bilkent'in Psikoloji Bölümü hakkında bilgi verir misiniz? Okuyan arkadaşlarınız varsa memnunlar mı?

Nedendir bilmiyorum psikoloji bölümü sanki hukuk gibi çok tutuluyor. Sözel bölümler hakkında açıkçası detaylı bilgi sahibi değilim ancak arkadaşlarımdan da hiç olumsuz bir şey duymadım psikoloji bölümü hakkında.

quote:

Psikoloji Bölümü

Psikoloji, akıl ve davranışları inceleyen bir bilim dalıdır. Beynin davranışlarla ilişkisini algı, öğrenme, hatırlama ve problem çözme gibi bilişsel süreçler yardımıyla aydınlatır.

İnsan faktörünün olduğu her alanı bulgularıyla destekleyen bu bilim, uzmanlık gerektiren uygulama sahalarıyla modern dünyada önemli bir role sahiptir. Örneğin endüstriyel ve örgütsel psikoloji, iş yaşamının merkezindeki insan etmenini ele alır. Klinik psikoloji, bireyin davranış, düşünce ve duygu evreninin derinliklerine iner. Sağlık psikolojisi ise hasta-hekim ilişkilerinden sağlık politikaları ve hastane koşullarına kadar çok sayıda konuya katkıda bulunur.

Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü, özgün eğitim programı ve zengin laboratuvar olanaklarıyla bu alanda çalışmak isteyen öğrenciler için heyecan verici bir seçenektir. Eğitim programının ilk yılı psikolojiye giriş niteliğindeki dersler ile matematik, biyoloji ve sosyal bilimlerde bilgisayar uygulamalarını içerir. İkinci senenin odak noktaları olan beyin ve davranış, bilişsel psikoloji, sosyal psikoloji ve gelişim psikolojisi, bu bilimin en önemli alanlarıdır. Bu dönemde psikolojide istatistiğin işlevi ve araştırma yöntemleri gibi niceliksel içeriklere de yer verilir.

Üçüncü yılda algı, öğrenme, hatırlama, düşünme, kişilik ve nörobiyoloji gibi konularla birlikte bilimsel kapsam daha da derinleşir; ayrıca psikolojide kavramsal yaklaşımlar, tarihsel gelişmeler ve güncel eğilimler irdelenir. Son sınıfta ise öğrenciler, öğretim üyeleri danışmanlığında bir bitirme tezi hazırlar ve psikolojinin alt dallarının yanı sıra felsefe, arkeoloji, tarih gibi farklı disiplinlerden dersler de alabilirler.

Psikoloji bilimi, günümüzde yankı uyandıran atılımlara sahne olmaktadır. Beyin görüntüleme teknikleri sayesinde akıl ve davranışların beyindeki temelleri konusunda ayrıntılı bilgiler sağlanmakta, insanın zihinsel potansiyeli, öğrenmeye ve ilerlemeye açıklığı hakkında yeni bulgular elde edilmektedir. Bölümün akademisyenleri, bu gelişmelere ilişkin çalışmalarını Bilkent Üniversitesi bünyesindeki manyetik rezonans görüntülemesi araştırma merkezinde gerçekleştirmektedir.

Psikoloji Bölümü mezunları, insanların davranış, tutum ve düşüncelerini biçimlendiren nedenlere ve süreçlere hakimiyetleriyle hemen her sektörde ihtiyaç duyulan kişiler olarak profesyonel hayata atılmaktadır.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/iisbf.html#psy

quote:

Bilkent uluslararası üne sahip ve ülkemizin en başarılı öğrencilerine eğitim veren seçkin bir üniversite. Türkiye'nin en fazla yayın yapılan üniversitelerinden olan Bilkent'te bilimsel araştırmaya özel bir önem verilmekte. Bu vurgu, geniş kaynaklar, laboratuar olanakları, zengin bir kütüphane, elektronik veritabanları gibi imkanlarla desteklenmektedir. Böyle bir bilim ortamında bölümümüz de araştırma etkinliklerine özel bir önem vermekle beraber, eğitimde de üstün bir seviyeyi amaçlamaktadır.

Bölümümüz psikolojinin doğa bilimi ayağı olarak görülen Bilişsel Psikoloji ve Nörobilim konularına özel bir önem vermekle beraber psikolojinin diğer alanlarında da sürekli olarak büyümektedir. Psikoloji biliminin en güçlü ve verimli alanı olarak görülen, ve şu ana kadar ülkemizde son derece zayıf olan görsel algı alanında şimdiden güçlü bir grubumuz oluşmuştur. Bu alanda daha da büyüyerek dünya platformunda varlığımızı hissettirmeye devam edeceğiz.

Bilkent'in sunduğu olanaklara beyin görüntüleme amacıyla kullanacağımız bir MR tarama cihazı eklenmiştir. Türkiye'nin yalnızca araştırma amaçlı ilk MR merkezinin Bilkent'te kurulmasından sonra Nörobilim çalışmalarımız çok büyük bir destek bulmuş ve hızlanmıştır. Bu yıl içinde TÜBİTAK ve AB'den toplam 1 Milyon TL'ye yaklaşan araştırma desteğini beyin görüntüleme çalışmaları amacıyla ve MR olanaklarımız sayesinde aldık. Bu yıl aramıza katılacak olan ve Nature gibi dünyanın en prestijli bilim dergilerinde çok sayıda yayınları olan Michelle Adams nörobiyoloji alanında da ekibimize çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu olanaklardan öğrencilerimiz de hem dersleri sırasında hem de ders dışı katkılarıyla yararlanacaklardır.

Bölümümüzde çalışmalarını sürdüren diğer üyelerimiz, kimlik, gruplararası çatışma, örgütsel değişim kültürlerarası psikoloji gibi alanlarda dünya çapında yayınlara imza atmaktadır. Yarı zamanlı öğretim üyelerimiz klinik psikolojinin Türkiye'de önde gelen isimleri olarak öğrencilerimizin bu alandaki bilgi ve deneyimlerini geliştirmede önemli rol oynamaktadır. Geniş ve modern bir psikoloji eğitim programı sunmayı ve vurguyu dünya standardında araştırma üzerinde tutarak kısa sürede diğer alanlarda da büyümeyi amaçlamaktayız.

Çağdaş ve kaliteli bir psikoloji eğitimi almak için doğru bir adrese geldiğinizi vurguluyor ve sayfalarımızda bulunan bilgileri inceleyerek alanımızı ve bölümümüzü tanımanızı tavsiye ediyoruz. Psikoloji sürprizlerle dolu, istisnasız her meslekte ve aynı zamanda hepimizin yaşamında işe yarayacak bilgi, yöntem ve becerileri içeren bir bilimsel alandır. Bir süredir gelişmiş ülkelerde en çok istenen alan haline gelmiş, ülkemizde de son yıllarda en çok istenen bölümler arasında 4.'lüğe kadar yükselmiştir. Bunun sebebi sadece meslek yaşamında sağladığı avantajlar değil aynı zamanda ilgi çekici ve keyifli bir eğitim deneyimi sağlamasıdır. Herkesin ilgisini çekebilecek çok geniş soru ve sorunlar araştıran, bilinen evrendeki en karmaşık cisim olarak nitelenen insan aklını bilim merceği altına koyan alanımızda sizin de ilginizi çekecek birşeyler bulacağınızdan eminiz.

Dünya çapında yepyeni bir araştırma ve eğitim ortamı yaratmayı amaçlıyoruz ve bundan heyecan duyuyoruz. Sizin de bu heyecanımıza katılmanızdan sevinç duyacağız.

Sol taraftaki bağlantılardan bölümümüz ve genel olarak da psikoloji hakkında bilgıler edinebilirsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yollarla bize ulaşabilirsiniz.

(90) 312 290 3415 or psy@bilkent.edu.tr

Seçiminizde, eğitiminizde ve hayatınızda mutluluk ve başarı dileklerimle

Emre Özgen
    Bölüm Başkanı

http://www.bilkent.edu.tr/~psy/index_tr.html

• Arkadaşlar tüm bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi değilim o yüzden eğer spesifik sorularınız olursa ilk sayfada verdiğim linklerden detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
    Ayrıca bölümler hakkında hocalar tarafından yapılan meslek sunumlarını Ankara'da olan veya uğramayı düşünen arkadaşların kaçırmamasını tavsiye ediyorum.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/meslek_tanitim_2012.html
  • Bilkent Uluslararası İlişkiler hakkında yorum yapabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

quote:

Orijinalden alıntı: tiffanysQueen

merhaba benımde birkaç sorum olcak. Öncelikle bilkent bu sene mimarlık bölümü açtı mi? Ikinci olarak %50 burslu olanlar yurt ücretlerinin de yarısını mı ödüyor? Ve son olarak burs kesme durumu nedir? Bir de bilkentte sosyal hayat nasıl. Şimdiden teşekkürler..

Mimarlık açılmış ama ben pek tavsiye etmezdim. Daha ilk senesi, doğru düzgün kadro yok ki çoğunu içmimarlıktan apartacaklar gibi görünüyor ve ilk sene sonuçta, hiçbir şey oturmamış. Bu sene girenler deneme tahtasına dönerler. Ben içmimarlıktan mezunum, bize zaten içmimarlıktan çok mimarlık odaklı eğitim verildi, bu açıdan belki içmimarlık bölümüne içmimar hocalar almaları sağlanır, iyi olur ama şu an itibariyle, Bilkent'te mimarlık çok yeni, içmimarlıkta gittikçe dibe iniyorken, düşünmek gerek açıkçası..

Burs konusunda birşey diyemem, başıma gelmedi.Sosyal hayat ise, genelde pek yoktur. 17:30'dan sonra kampüste in cin top oynar. Üniversite öncesinde ODTÜ'de kampa gitmiş, kampüsün her an capcanlı olduğunu görünce hayran kalmıştım. Bilkent'te ise, ölü bir kampüs hayatı görünce çok şaşırmıştım. Kampüs içerisinde zaman geçirecek pek yer yok, kafeler Mozart dışında gayet vasat ve pahalı, bir 76.yurt önünde çimlik alan, bir de merkez kampüs civarında çimlik alan var zaman geçirmelik, bir de İşletme içindeki Starbucks. Gölü de sayabiliriz. Kampüsün aşağısında Ankuva, Real vs.. var diye pek kampüs içerisine yatırım yapılmamış. Etkinlikler yapılıyor, güzel aktiviteler de oluyor, takip etmek gerek ama asla Mayfest ya da herhangi bir kopkop partisi olmayınca kalabalık olmazlar.

kadrosu şuan bellimi, bide size mimarlık eğitimi verildiğini söylediniz. Bu mimarlık eğitimi kalitelimiydi yoksa üstün körümü anlatılıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: tzoba

quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Orijinalden alıntı: remzi.27

bu çok iimiş kendimi iice geliştirirsem o şekilde çok ii olabilir

Zaten BİM (İşletme Bilgi Yönetimi) adı üstünde bilişime uzak olan bir bölüm değil

Bilkentte isletme veya iktisat okuyorken muhendislik derslerini de alabilir miyim secmeli olarak? ( programlama java, c vs.)

cevap veren arkadaslar neye dayanarak ders alamayacagini soylemisler bilmiyorum ama ben okulda okuyan bi ogrenci olarak dersi alabilecegini dusunuyorum.

senden isteyecekleri tek sey dersler icin on kosullari saglaman. on kosullari sagladigin surece istedigin dersi alabilirsin.

https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/curriculum.php?DEPT=CS

ustteki link bilgisayar muhendisligi ogrencilerinin aldigi dersler. mesela cs 102'yi almak istiyorsun diyelim. bunun icin cs 101i almis olman lazim. eger cs 101 senin ders programina uyuyorsa kimse cikip "kardes niye aliyon" diyemez. en fazla maksimum ders sayisini asarsin. o zaman da gider danisman hocanla konusursun (ki ben yaptim) danisman hocanin imzasiyla fazla dersi ekletirsin. fakat fazla dersler almayi dusunuyorsan derslerini iyi tutman gerekir.

• Öncelikle makine %50 burslu düşünüyorum fakat gelirmi acaba bilmiyorum 23k sıralamam

%50 bursu ünide iyi ortalama yaparak tam bursa dönüştürebilirmiyim acaba ?

ve makineden yine iyi bir ortalama yakalayarak ee veya bilgisayara geçebilirmiyim bilgilendirirseniz çok sevinirim

saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

Orijinalden alıntı: tzoba

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: remzi.27

bu çok iimiş kendimi iice geliştirirsem o şekilde çok ii olabilir

Zaten BİM (İşletme Bilgi Yönetimi) adı üstünde bilişime uzak olan bir bölüm değil

Bilkentte isletme veya iktisat okuyorken muhendislik derslerini de alabilir miyim secmeli olarak? ( programlama java, c vs.)

cevap veren arkadaslar neye dayanarak ders alamayacagini soylemisler bilmiyorum ama ben okulda okuyan bi ogrenci olarak dersi alabilecegini dusunuyorum.

senden isteyecekleri tek sey dersler icin on kosullari saglaman. on kosullari sagladigin surece istedigin dersi alabilirsin.

https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/curriculum.php?DEPT=CS

ustteki link bilgisayar muhendisligi ogrencilerinin aldigi dersler. mesela cs 102'yi almak istiyorsun diyelim. bunun icin cs 101i almis olman lazim. eger cs 101 senin ders programina uyuyorsa kimse cikip "kardes niye aliyon" diyemez. en fazla maksimum ders sayisini asarsin. o zaman da gider danisman hocanla konusursun (ki ben yaptim) danisman hocanin imzasiyla fazla dersi ekletirsin. fakat fazla dersler almayi dusunuyorsan derslerini iyi tutman gerekir.

Sanıyorum burada yazdıklarıma cevap olarak yazdınız bunları.

benim cevabım
    quote:

Öncelikle ders programın buna izin vermeyebilir. Mühendislik derslerini alabileceğini sanmıyorum ama seçmeli derslerin kapsamında alabileceğin programlama derslerin olabilir. Bu dersleri alırken öncesinde alman gereken bir ders olmaması da gerekebilmekte. Bölüm dışı seçmeli derslerin kapsamında hemen her bölümden alabileceğin dersler var.

Genel olarak dediğiniz doğru. Ortalamanız fena değilse ve danışmanınız izin veriyorsa kota açıldığı takdirde alabiliyorsunuz.
    Arkadaşın niyetini herhangi bir veya bir kaç ders olarak değil sanki yandal veya ana dal gibi algıladım ben. Yani bir yandan işletme veya iktisat okurken diğer yandan mühendislik derslerini de tamamlamak.

Bölümlere göre değişmekle birlikte her dönem alabileceğiniz bir ders yükünüz vardır. Bölümünüzün izin verdiği ders yükünün üzerine çok fazla çıkamazsınız. Başka bölümlerden alacağınız dersler bölümün size kota açmasına, dersin ön koşullarını sağlamanıza, danışmanınızın onayına bağlıdır. Mühendislik dersleri derken programlama dersleri sadece müh. bölümlerinde öğretilmiyor zaten ama sadece mühendislik bölümlerine özel verilen derslerde sorun olabilir. Bazı seçmeli derslerde de kota açısından sorun olabilir. Evet hemen her bölümden kota açıldığı yani dersin hocası izin verdiği müddetçe ve sizin de ders yükünüz ve programınız müsait olduğu sürece dersler alabilirsiniz ama bu kendi bölümünüzün yanında bir yandal veya anadal yapabilecek kadar olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: questwar

Bilkent Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum arkadaşlar bölümle ilgilenen arkadaşlar varsa bende severek yardımcı olabilirim.

1.bilkentte calısma olanakları nasıl ? laboratuvar vb
    2.tam burslu yazmayı dusunuyorum cok uzak olmasada gelebilir kontenjan artısına baglı yurt secimini kendileri direktmi yapıyolar gördügüm kadarıyla ranza baza vs ayrıntılar var o konuda net bise söyleyebilirmisin bilgin varsa ?
    3.egitim kadrosu nasıldır bilgisayar icin ?
    4.ing pre-intermediate seviyedeyim cope icin yetmez ama hazırlık sınıfında sorun olurmu calısılarak halledilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßurock

Bilkent Uluslararası İlişkiler hakkında yorum yapabilirmisiniz?

Selam,
    bu başlıktaki amacım tüm bölümler hakkında bilgi vermek değil. Zira o derece bilgili de değilim. Cevap vermekten mutluluk duyarım ama en iyi cevabı daha önce başka arkadaşlara da dediğim gibi bu bölümlerde okuyan arkadaşlardan alabilirsin. Benim yapacağım yorumlar biraz yüzeysel olacak. Daha detaylı bilgi almak için çekinmeden ilk sayfada verdiğin linklerden üniversitenin tanıtım görevlilerine sorularını sorabilirsin. İmkanın varsa üniversiteye gelip tanıtım turlarında ve/veya meslek günlerinde direk bu bölümle ilgili öğrenci ve hocalardan çok daha detaylı bilgi alabilirsin.

Benim yorumuma gelince bu bölümde dünyaca tanınmış Norman Stone ders vermekte. Bu bölümde okuyan bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla özellikle Rusya konusunda dış politikada gayet iyi durumda. Bölümde okurken bir yandan uzmanlaşmak istediğiniz coğrafya için 2. ve hatta 3. yabancı dilinizi geliştiriyorsunuz. Benim gördüğüm kadarıyla Rusça ve Arapça öncelikli tercihleri oluyor bu bölümde okuyan arkadaşların. Geçen sene mezun olan arkadaşlarımdan bir tanesi TBMM'de çalışmakta. Bir diğer arkadaşım PWC adında bir şirkette çalışıyor. Gerek burslu, gerekse ücretli okumuş arkadaşlarım gayet iyi yerlere gelmiş durumdalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: enes16

Öncelikle makine %50 burslu düşünüyorum fakat gelirmi acaba bilmiyorum 23k sıralamam

%50 bursu ünide iyi ortalama yaparak tam bursa dönüştürebilirmiyim acaba ?

ve makineden yine iyi bir ortalama yakalayarak ee veya bilgisayara geçebilirmiyim bilgilendirirseniz çok sevinirim

saygılar.

Selam,
    üniversitenin üstün başarı bursu adı altında bir burs çeşidi daha var. Bölümünde 4 üzerinden 3.5 veya üzerinde ortalama yaptığınve burslu öğrenciler arasında ilk yüzde 1'lik dilime girdiğin takdirde bir sonraki yıl eğitim ücretinden muaf oluyorsun. Yüzdelik dilimine göre bu bursun oranı değişmekte. Senin başarına göre bölümde 2. yılından başlayarak üstün başarı bursu alabilirsin. Yine bölümünde 3.5 ve üstü bir ortalama yaptığın takdirde diğer bölümlere geçiş başvurusunda bulunabiliyorsun.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/burslar.html
    http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/bolum_gecis.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

quote:

Bilkent Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum arkadaşlar bölümle ilgilenen arkadaşlar varsa bende severek yardımcı olabilirim.

2.tam burslu yazmayı dusunuyorum cok uzak olmasada gelebilir kontenjan artısına baglı yurt secimini kendileri direktmi yapıyolar gördügüm kadarıyla ranza baza vs ayrıntılar var o konuda net bise söyleyebilirmisin bilgin varsa ?
    4.ing pre-intermediate seviyedeyim cope icin yetmez ama hazırlık sınıfında sorun olurmu calısılarak halledilirmi

Selam,
    arkadaşa sormuşsunuz ama ben de cevap vermek isterim.

1. Çalışma olanakları derken laboratuvar imkanlarını kastediyorsanız bilgisayar laboratuvarları konusunda fazlasıyla yeterli durumda.

2. Yurt başvurusunda daha önce bulunmadım ama burslu arkadaşlarımın 2 kişilik ranzalı odalarda kaldığına hiç rastlamadım. Zaten bildiğim kadarıyla bu şekilde oda sayısı da çok fazla değil. Daha küçük binalara sahip bazı yurtlarda 2 kişilik ranzalı odaların olduğunu biliyorum. yurt başvurularıhttps://stars.bilkent.edu.tr/bildorm/ linkinden yapılıyor.
    http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt.html

3.http://www.cs.bilkent.edu.tr/index.php?p=facultymembers&l=tr

4. Ben de pre-int'ten başladım. Düz lise mezunuyum. Kurlarda hiç takılmadan bitirmiştim.

• quote:

quote:

Bilkent Uluslararası İlişkiler hakkında yorum yapabilirmisiniz?

Selam,
    bu başlıktaki amacım tüm bölümler hakkında bilgi vermek değil. Zira o derece bilgili de değilim. Cevap vermekten mutluluk duyarım ama en iyi cevabı daha önce başka arkadaşlara da dediğim gibi bu bölümlerde okuyan arkadaşlardan alabilirsin. Benim yapacağım yorumlar biraz yüzeysel olacak. Daha detaylı bilgi almak için çekinmeden ilk sayfada verdiğin linklerden üniversitenin tanıtım görevlilerine sorularını sorabilirsin. İmkanın varsa üniversiteye gelip tanıtım turlarında ve/veya meslek günlerinde direk bu bölümle ilgili öğrenci ve hocalardan çok daha detaylı bilgi alabilirsin.

Benim yorumuma gelince bu bölümde dünyaca tanınmış Norman Stone ders vermekte. Bu bölümde okuyan bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla özellikle Rusya konusunda dış politikada gayet iyi durumda. Bölümde okurken bir yandan uzmanlaşmak istediğiniz coğrafya için 2. ve hatta 3. yabancı dilinizi geliştiriyorsunuz. Benim gördüğüm kadarıyla Rusça ve Arapça öncelikli tercihleri oluyor bu bölümde okuyan arkadaşların. Geçen sene mezun olan arkadaşlarımdan bir tanesi TBMM'de çalışmakta. Bir diğer arkadaşım PWC adında bir şirkette çalışıyor. Gerek burslu, gerekse ücretli okumuş arkadaşlarım gayet iyi yerlere gelmiş durumdalar.

Cevabınız için teşekkürler.Bir sorum daha olacak.Ben yarı burslu olarak girebiliyiorum şu durumda.Site de baktığımda ücret 10400 TL olarak gözüküyor.Bu 5 sene boyunca geçerli mi yoksa her sene fiyatlar değişiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßurock -- 21 Temmuz 2012; 3:41:27 >

• quote:

Cevabınız için teşekkürler.Bir sorum daha olacak.Ben yarı burslu olarak girebiliyiorum şu durumda.Site de baktığımda ücret 10400 TL olarak gözüküyor.Bu 5 sene boyunca geçerli mi yoksa her sene fiyatlar değişiyor mu ?

TÜFE'ye göre değişiklik olabilir ki bu artış gayet normaldir. Bir örnek vermem gerekirse normal eğitim ücreti 5 yılda 15400 TL'den 20800 TL'ye yükseldi. 10400 TL olan %50 burslu eğitim ücreti geçen yıl 9550 TL idi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

quote:

Selam,
    arkadaşa sormuşsunuz ama ben de cevap vermek isterim.

1. Çalışma olanakları derken laboratuvar imkanlarını kastediyorsanız bilgisayar laboratuvarları konusunda fazlasıyla yeterli durumda.

2. Yurt başvurusunda daha önce bulunmadım ama burslu arkadaşlarımın 2 kişilik ranzalı odalarda kaldığına hiç rastlamadım. Zaten bildiğim kadarıyla bu şekilde oda sayısı da çok fazla değil. Daha küçük binalara sahip bazı yurtlarda 2 kişilik ranzalı odaların olduğunu biliyorum. yurt başvurularıhttps://stars.bilkent.edu.tr/bildorm/ linkinden yapılıyor.
    http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt.html

3.http://www.cs.bilkent.edu.tr/index.php?p=facultymembers&l=tr

4. Ben de pre-int'ten başladım. Düz lise mezunuyum. Kurlarda hiç takılmadan bitirmiştim.

Paralı gelmeyi düşünüyorum ama sıralaması 64bin bu yıl sıralamada düşme olma ihtimali varmı

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.