Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fransızca hiç bilmiyorum. Mecbur gideceğim. İngilizce hazırlık sınavının zorluk derecesi nasıl? Kaç sorudan oluşuyor? Kaç tanesini yapmalıyım? Speaking ve Listening test var mı? Stres oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Orijinalden alıntı: leonhard euler
    keçiörende kalıyorlar

Sıhhıye'den binmen daha mantıklı o zaman. İster Bilkent Sıhhıye durağından SM (Sıhhıye Merkez) servisiyle ister dolmuş vasıtasıyla gelebilirsin.

servisde öğrenci kardı göstermemiz gerekecek mi? Tanıtım için gidiyoruz dersek sorun çıkarmazlar değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawaii

Fransızca hiç bilmiyorum. Mecbur gideceğim. İngilizce hazırlık sınavının zorluk derecesi nasıl? Kaç sorudan oluşuyor? Kaç tanesini yapmalıyım? Speaking ve Listening test var mı? Stres oldum.

Kayıtta veya kayıttan önce gidip kampüs içindeki METEKSAN'dan How to Cope kitabı var bilkentin, onu alıp çalışabilirsin. Kayıtta alırsan biraz geç olur bence. Bildiğim kadarıyla Türkiye'deki en zor hazırlık sınavı bilkentte. Sınav 3 aşamalı oluyor. Önce cope'a hazırlık sınavı var; bunu geçemezsen cope'a giremiyorsun. Geçtiysen 2 gün sonra Cope sınavı oluyor. Sonrasında ise speaking sınavı var. Bence kolay bir sınav ama sınava girenlerin genelde %75'i kalıyor. Sırf hazırlık için ana kampüsün yanında bir kampüs daha var (doğu kampüs) öyle düşün.

• quote:

peki ingilizce hazırlık sınavınının zorluk derecesi nasıldır? birde o sınavı kaç kere deneme hakkım var?

Bilkent'i kazandığın takdirde ilk dönem dersler başlamadan önce seviye tespit sınavlarına giriyorsun. İlk aşamayı geçtiğin takdirde COPE dediğimiz hazırlık atlama sınavına girebiliyorsun. Bu sınavlar sonucuna göre ya hazırlığı atlıyorsun ya da seviyene en uygun kurdan hazırlık eğitimine başlıyorsun. Toplam 5 kur var. Senin seviyen hazırlığı geçmeye yetmese bile eğer 4. (upper intermediate) veya 5. (pre-faculty) kurlardan başlarsan bu kurları tamamlayıp Şubat ayındaki COPE sınavına girebiliyorsun. Bir de Haziran ayında COPE sınavı var. Şubatta geçemezsen kurları bitirdiğin takdirde Haziran'daki COPE sınavına girebilirsin.

COPE sınavı İngilizce'si iyi olmayanlar için zor, iyi olanlar için biraz sıkıcı sınav diyebilirim.
    http://www.idmyo.bilkent.edu.tr/Eylul2012Tr.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: leonhard euler
    servisde öğrenci kardı göstermemiz gerekecek mi? Tanıtım için gidiyoruz dersek sorun çıkarmazlar değil mi?

Hayır gerekli değil. Tanıtım için gidiyoruz dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Fransızca hiç bilmiyorum. Mecbur gideceğim. İngilizce hazırlık sınavının zorluk derecesi nasıl? Kaç sorudan oluşuyor? Kaç tanesini yapmalıyım? Speaking ve Listening test var mı? Stres oldum.

Kayıtta veya kayıttan önce gidip kampüs içindeki METEKSAN'dan How to Cope kitabı var bilkentin, onu alıp çalışabilirsin. Kayıtta alırsan biraz geç olur bence. Bildiğim kadarıyla Türkiye'deki en zor hazırlık sınavı bilkentte. Sınav 3 aşamalı oluyor. Önce cope'a hazırlık sınavı var; bunu geçemezsen cope'a giremiyorsun. Geçtiysen 2 gün sonra Cope sınavı oluyor. Sonrasında ise speaking sınavı var. Bence kolay bir sınav ama sınava girenlerin genelde %75'i kalıyor. Sırf hazırlık için ana kampüsün yanında bir kampüs daha var (doğu kampüs) öyle düşün.

Eğer tanıtım turları için 3 Ağustos'a kadar Bilkent'e gelirse How to Cope kitabını tanıtımcı arkadaşlardan ücreti karşılığı isteyebilir.

• Artık mecbur Cope kitabından hazırlanacağım. Aslında verdiğiniz linkteki sorular pek bir kolay geldi ama...Birde ben Fransızca sınavına girmesem, direkt olarak geçememiş sayılacağım değil mi? Hiç bilmeden sınava gidip sıkılmaktansa...
  • quote:

Artık mecbur Cope kitabından hazırlanacağım. Aslında verdiğiniz linkteki sorular pek bir kolay geldi ama...Birde ben Fransızca sınavına girmesem, direkt olarak geçememiş sayılacağım değil mi? Hiç bilmeden sınava gidip sıkılmaktansa...

Zaten kayıtta size soruyorlar Fransızca bilginiz var mı yok mu diye. Yoksa zaten tarihleri söylemiyorlar bile. Hiç girmeyin zaten. Geçmenize pek imkan yok. Yıllarca Fransa'da yaşasanız belki geçebilirsiniz.
  • quote:

Artık mecbur Cope kitabından hazırlanacağım. Aslında verdiğiniz linkteki sorular pek bir kolay geldi ama...Birde ben Fransızca sınavına girmesem, direkt olarak geçememiş sayılacağım değil mi? Hiç bilmeden sınava gidip sıkılmaktansa...

How To Cope kitabını alınca bakarsın artık gerçek COPE sınavı nasılmış diye
    Bence başarılı olamayacaksan bile tecrübe olması açısından girmelisin.
  • quote:

Harward mezunu adamsın geçersin heralde

Şaka bir yana ingilizce Cope sınavını hafife alma özellikle yazılı sınav oldukça zor. Yani büyük bir ihtimallle ondan da kalıcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J'aime le gâteau -- 22 Temmuz 2012; 0:33:23 >
  • Aslında girerim pek sorun olmaz %50 burslu, bütçeyi de yormaz fakat 1 sene daha gidecek o açıdan streslendim. Birde ben tercümanlık bölümünde amaçlarının ingilizceyi en iyi biçimde öğretmek olduğundan bu kadar zor bir hazırlık olacağını düşünmüyordum, süpriz oldu. İlk aşama 200 soruymuş, nasıl bitireceğimi bilmiyorum doğrusu. O 200 sorunun ne kadarını yaparsam diğer aşamaya geçme hakkı kazanıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julies

quote:

Harward mezunu adamsın geçersin heralde

Şaka bir yana ingilizce Cope sınavını hafife alma özellikle yazılı sınav oldukça zor. Yani büyük bir ihtimallle ondan da kalıcaksın

Evet kompozisyon yazma, oldukça sıkıntı.

• quote:

Aslında girerim pek sorun olmaz %50 burslu, bütçeyi de yormaz fakat 1 sene daha gidecek o açıdan streslendim. Birde ben tercümanlık bölümünde amaçlarının ingilizceyi en iyi biçimde öğretmek olduğundan bu kadar zor bir hazırlık olacağını düşünmüyordum, süpriz oldu. İlk aşama 200 soruymuş, nasıl bitireceğimi bilmiyorum doğrusu. O 200 sorunun ne kadarını yaparsam diğer aşamaya geçme hakkı kazanıyorum?

100'ü geçmek gerekiyordu galiba emin değilim ama zaten 170-180'i geçemiyorsanız COPE'ta kalırsınız. Çok kolay sorular var zaten.
  • quote:

quote:

Aslında girerim pek sorun olmaz %50 burslu, bütçeyi de yormaz fakat 1 sene daha gidecek o açıdan streslendim. Birde ben tercümanlık bölümünde amaçlarının ingilizceyi en iyi biçimde öğretmek olduğundan bu kadar zor bir hazırlık olacağını düşünmüyordum, süpriz oldu. İlk aşama 200 soruymuş, nasıl bitireceğimi bilmiyorum doğrusu. O 200 sorunun ne kadarını yaparsam diğer aşamaya geçme hakkı kazanıyorum?

100'ü geçmek gerekiyordu galiba emin değilim ama zaten 170-180'i geçemiyorsanız COPE'ta kalırsınız. Çok kolay sorular var zaten.

Anladım, 6 sene okuma ihtimali oldukça yüksek. Herkese yardımları için teşekkür ediyorum...

• quote:

quote:

quote:

Anladım, 6 sene okuma ihtimali oldukça yüksek. Herkese yardımları için teşekkür ediyorum...

100'ün altına düşersen zaten 1.5 yıl ingilizce hazırlık okursun. İlk kurdan başlamış oluyorsun. Yazın o sıcakta okulda gelip ders dinliyceksin.

• quote:

O 200 sorunun ne kadarını yaparsam diğer aşamaya geçme hakkı kazanıyorum?

Ölçme, değerlendirme sistemleri nasıl tam olarak bilmiyorum ama her düzeye göre sorular var. Baştaki sorular kolayken gitgide zorlaşıyor. Sanıyorum her kura dönük cevaplarına bakıp değerlendiriliyorsun. Yani atıyorum son 40 soru pre-faculty seviyesindeki sorulardan oluşuyorsa ve sen yetiştirememişsen veya bu bölümdeki sorularda başarılı olamamışsan ama önceki sorularda başarılıysan upper'dan (4. kur) başlarsın diye tahmin yürütüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

100'ün altına düşersen zaten 1.5 yıl ingilizce hazırlık okursun. İlk kurdan başlamış oluyorsun. Yazın o sıcakta okulda gelip ders dinliyceksin.

O kadar kötü değilim hocam ya, ayıptır söylemesi Hawaii Five-0 adlı dizinin çevirilerini yaptım, 3. sezonda devam edeceğim.

• quote:

Değerlendirme metodunu bilmemekle birlikte böyle bir genelleme yapılabileceğini düşünmüyorum ben.
  • quote:

O kadar kötü değilim hocam ya, ayıptır söylemesi Hawaii Five-0 adlı dizinin çevirilerini yaptım, 3. sezonda devam edeceğim.

İngilizce metinden mi yoksa dublajdan mı çeviri yaptınız? Dublajdan çeviri yapabiliyorsanız zaten hiç bir sorun yok Metinden çeviri yapabiliyorsanız bence en kötü intermediate başlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

İngilizce metinden mi yoksa dublajdan mı çeviri yaptınız? Dublajdan çeviri yapabiliyorsanız zaten hiç bir sorun yok Metinden çeviri yapabiliyorsanız bence en kötü intermediate başlarsınız.

Metinden çeviri yapıyorum fakat bazen altyazılar oldukça fazla imlâ hatalarıyla geliyor, yazılmamış satırlar falan yani dinleyerek çevirdiğim kısımlarda oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.