Şimdi Ara

Bilkent İktisat Hakkında Soruları Alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
6
Favori
3.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize sonuçlarınız hayırlı olsun, umarım dilediğiniz sıralamayı elde etmişsinizdir.

Ben geçen sene yerleştim ve bu sene birinci sınıfı bitirdim bu bölümde. Genel olarak Bilkent'e dair, bölüme dair sorularınızı/ merak ettiklerinizi bilgim dahilinde olduğu sürece yanıtlamaya çalışmak isterim.

Not : Yurtta kalmıyorum ve hazırlık okumadım dolayısıyla bu konuda gelebilecek sorulara şahsi tecrübelerimden faydalanarak yanıt veremem. Yalnızca çevremden duyduklarım ve gözlemlerimle cevaplayabilirim.

Tercih sürecinde de şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.

Tanıtım videosu :https://www.youtube.com/watch?v=9r1_FhLHAyc&feature=youtu.be

İktisatçılık üzerine :https://www.youtube.com/watch?v=aXOGGmdaeAc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 1 Ağustos 2020; 0:17:18 >

• Up
  • Güncel.
  • up
  • Hocam odtü iktisat ile kıyas yapabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili yaptın mı, yaptıysan nasıl? hazırlık da okumamışsın.

not: son sınıf bilkent ee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 1 Ağustos 2018; 2:46:6 >
  • Yuksek ortalama yapmak zormu? Koc sabanci bogazici vs uniler arasindan neden bilkent?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İktisatı neye göre seçtiniz ? Sizce hangi özelliklere sahip kişiler okumalı bu bölümü ? Şimdiden çok teşekkürler.
  • imthewalrus kullanıcısına yanıt
    Yüksek ortalama yapmak bütün kalburüstü üniversitelerde zordur, daha zor olanı ise ilk 2 yılda yapılan o ortalamayı korumaktır. Ben burada henüz ilk senemi bitirdim ve çok ciddi bir çaba ortaya koymadan elde ettiğim ortalamamdan memnunum ama bu ortalama yapmak kolay diyebileceğim anlamına gelmez. Ciddi bir emek ve motivasyon istediğini söyleyebilirim.

Koç, Sabancı, Bilkent, Boğaziçi gibi üniversitelerin tamamında çok büyük akademisyenler var. Müfredatları da -Sabancı hariç- ciddi farklar içermiyor diye biliyorum. Haliyle bu durumda şehre, okula ve o okuldaki o bölümün değerine bakmak gerekiyor. Bir öğrenci için Ankara'nın İstanbul'a göre çok daha yaşanabilir bir şehir olduğunu düşünüyorum. Boğaziçi ile çok arada kaldım ve bölümlerin üniversitedeki karşılıkları arasında çok büyük farklar bulunmayınca daha çok bahsettiğim şehir faktörü etkili oldu benim için.

Bunun ötesinde özel üniversiteleri kendi arasında kıyaslayınca burssuz kitle arasında en ciddi insanların Bilkent'te olduğunu gözlemledim. Yani "tiki" denen tayfaları ortaya koyduğunuzda Bilkent çok daha mütevazı bir konumda. Ayrıca akademik kariyere en yatkın, en çok ağırlık veren üniversite de Bilkent. Akademik camiada kariyer kurma ihtimalimi de hesaba katınca çok daha okunası geldi anlayacağınız.

• bekotor B kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

• Les Miserables kullanıcısına yanıt
    Matematiği ve uygulama alanlarından faydalanarak bir şeyleri hesaplamayı / kestirmeyi seviyorum. Dahası, bir bilim olarak iktisatın insana katacağı faydaları (mantıksal analiz, doğru soruyu sorabilme eğitimi ve genel olarak daha "mantıklı" düşünme) hesaba katınca iktisat benim için en uygun bölüm diye düşünmüştüm, şu ana kadar da fikrimi değiştiren bir şey olmadı.

Bu bölümü seçecek kişilere önerim de kendilerindeki analiz kabiliyetini ve yetkinliğini bir düşünmeleri. Analiz kabiliyetinden kastım ; okuduğunuz bir metinden çıkarttığınız sonuçlar, karşınıza gelen bir grafikle ilgili yapacağınız yorumlar, bazı matematiksel ifadelerden faydalanarak bir veriyi irdelemek gibi işlemler olabilir. Kendisinde bu konularda merak ve yeni ufuklar açmak için motivasyon bulabilen kişiler gönül rahatlığıyla yazsın derim.
  • Dakath kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam, sevgili "yapmak" gibi bir derdim de olmadı şu ana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

Hayır hocam, sevgili "yapmak" gibi bir derdim de olmadı şu ana kadar
    Freshman olduğum zamanlar ben de öyle düşünüyordum. Yolun sonuna doğru gelince ot gibi bir üniversite hayatı yaşadığımın farkına vardım
  • nogrican N kullanıcısına yanıt
    Burada bölüm hocalarına dair bir kıyas yapabilecek deneyime sahip olmadığım gibi (iki bölümden hocalardan da ders almış olmam gerek diye düşünüyorum bunun içini kağıt üstüne bakarak kadro karşılaştırmak abes) bunu yapmak benim haddime de değil. Sadece şöyle bir çıkarımda bulunabilirim ki, Bilkent'te sosyal bilimlere verilen özen ve sağlanan altyapı ile ODTÜ'deki arasında kaçınılmaz bir fark var. Dolayısıyla birebir aynı eğitim verilseydi bile ODTÜ'deki bir öğrencinin daha çok zorlanması muhtemel. (Yıpranma açısından) Bilkent okul olarak zor bir okul, ülkedeki en disiplinli okullardan biri diyebilirim açık yüreklilikle. Ama akademik anlamda devlet okullarındaki "iş zorlaştırma" mantığından uzak olması ve -bahsettiğim üzere- sosyal bilimlerdeki yetkinliği açısından birkaç adım önde olabilir ODTÜ iktisattan. Şüphesiz ODTÜ'nün üstün olduğu detaylar da vardır iktisatla ilgili ancak o konuyu ODTÜ'lü bir arkadaşın açıklaması daha mantıklı olur.

• Dakath kullanıcısına yanıt
    Hocam Hacettepe EE'de 2 sene okuyup geldim buraya, yani gerek EE'nin kısırlığı gerek yaş olarak yakın olduğumuzdan anlıyorum sizi. Ama ot gibi yaşamak dediğiniz süreci sonlandıracak tek etken bir kız arkadaş değil, aksine çevrenizdeki ilişkilerin ciddi bir yüzdesine bakarsanız artık insanlar birbirini tüketerek güç almaya başlamış durumda resmen. Haliyle bu konuyu bir eksik olarak görmek şahsen mantıklı gelmiyor bana, olmazsa sağlık olsun, olursa güzel günlere eşlik eder diyorum :)

Başlığın konusundan da sapmaması için burayı sonlandırmayı rica ediyorum
  • bekotor B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ederim

• Selamlar , kapsamlı iktisat kazandığınıza göre sınava bir emek sarf etmiş olmalısınız. Hacettepe’de okurken sınava nasıl çalıştınız? Hacettepe’nin en güzide bölümlerinden birini neden bıraktınız?

2 sene bir yerde okuyup başka bir yere geçmenin sizde psikolojik bir etkisi oldu mu?

• Matematikte AYT'de 3.75 yaptım tüm yıl çalışmama rağmen, Anadolu İktisat yazmayı düşünüyorum. Nispeten daha az matematik var gibi. Sizce çok zorlanır mıyım? Çan eğrisi falan da var sanırım, bir şekile geçerim gibi dersleri. İktisat bana uygun değil mi, siz hangi bölümü önerirsiniz 123K yapmış biri için TM'de?
  • batgem6 kullanıcısına yanıt
    Matematiğe olan ilgimden bahsetmiştim, EE de matematiğe son derece önem veren bir bölüm. Haliyle orada öğrendiklerim, tecrübelerimle sınav anında (özellikle YGS'de) herhangi bir stres yaşamadan, rahat bir şekilde sınava girmenin verdiği avantajla eşit ağırlıkta iyi sayılabilecek bir sıralama yaptım. Maalesef TM sıralamalarında matematik ve iyi bir YGS fazlasıyla yeterli oluyor, edebiyat için özel bir çalışma yapmadım diyebilirim. Nitekim 35-36 küsür edebiyat netim vardı zaten.

Beni zorlayan şey hala bölüm derslerine çalışmaya devam etme inadım oldu, hatta 1-2 dersi geçtim bile o dönem. (Bölüm dersi değil de matematikle ilgililerdi) Keşke onlarla vakit kaybetmeseydim, boşuna yıprandım bile diyorum hala.

Hacettepe'nin en güzide bölümü kısmına gelirsek ; sorun şu ki benim için öyle bir durum yoktu hocam. Objektif bakınca hala Hacettepe EE'nin çok güçlü bir bölüm olduğunu düşünüyorum ama benim için kesinlikle uygun değildi ve bırakırken kafamdaki tek soru "Ben istiyor muyum?" idi. İçimi rahatlatan şey de bu. Aynı farkındalığı Boğaziçi EE'de 2 sene geçirdikten sonra yakalasaydım da aynı kararı vereceğime eminim şu an. Kafanızda o düşünce filizlenip yayıldığında aslında içten içe LYS denemesi almayı düşünmeye başlıyorsunuz.

Psikolojik etkisi tabii ki oldu. Bu haziranda ben 1.sınıfı henüz bitirmişken pek çok arkadaşımın mezuniyetine gittim (2014 mezunuyum) Bu düşünce hala arada sırada aklımı kurcalar ama kesinlikle bir pişmanlık hissi ile değil, sadece "Ya ben de 2014'te direkt burada başlasaydım ne olurdu?" merakı ile. Zamanda yolculuk yapma şansımız yok, tecrübelerimizden faydalanmak zorundayız ve her ne kadar EE'ye hiç gitmemiş olduğum bir alternatif evren çekici gelse de orada geçirdiğim 2 senede edindiğim tecrübeyi başka hiçbir yerde edinemeyeceğimi de bildiğimden kendimi çok kasmıyorum bu konuda. İlk dönemin birkaç haftasında biraz bocaladıysam da, bir süre sonra kafamda sürekli "İyi ki yapmışım" düşüncesi dönmeye başladı ve bence tek önemli cevap da bu.

• Matematikten özellikle hoşlanmadığınızı çıkardım hocam yazdıklarınızdan, açıkçası bölümün kolaylık/zorluğuna bakmadan kendi ilgi alanınızı düşünmeniz gerek diye düşünüyorum. Her ne kadar "matematiği sevmeyen iktisat yapamaz" biraz fazla keskin bir ifade olsa da aralarında güçlü bir ilişkinin bulunduğu da aşikar. Sizin için de en iyi seçenek olmayabilir gibi duruyor şu aşamada. Kendinize bölüm tavsiyesi verebilecek tek kişi sizsiniz, sizi sizden iyi tanıyan kimse yok :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.