arkadaslar kafam cok karısık ailem istanbulda yasıyor ben sehir dısında okumak istedigim icin bilkente gitmek istiyorum veya ayrı eve cıkıp sabancıda okuyabilirim Kendimi gelistirebilicegim bir alan oldugu icin isletme istiyorum ancak sabanciya gidersem endüstri okuyabilirim, maddi açıdan hangisine gidersem sıkıntı yasamam siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi almak icin bu baslıgı açtım yazarsanız sevinirim |
BİLKENT %50 İŞLETME Mİ SABANCI %50 Mİ?
-
-
Ben Sabancı'ya giderdim. Bölüm seçme özgürlüğü, çap ve yan dalın daha kolay yapılabilmesi, İstanbul'da olması avantajları. Hem ilk sene aldığın derslerle bölümü kafanda netleştirebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sabancı pek de istanbul sayılmaz hocam gebze osb daha doğru olur lokasyonu için
-
her ikisi de şehir dışı bilkent ankarada sabancı kocaeli sen seç
-
ailem istanbulda ben sabancıda okuyorum yurtta kalıyorum şehir dışı gibi bir şey ama şehir dışından çok daha iyi istediğin zaman aile yanına dönebiliyosun
-
Sabancı avrupa yakasından minimum 2 saat. Ben eğitim olarak bilkentin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama sabancıda da bölüm seçme çok iyi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olsun yine de Ankara'dan iyidir
sabancı
-
Sabancı
-
Bilkent o kadar da şehir dışı değil
Para bol anlaşılan
adam istanbulda bilkent nasıl şehir dışı değil. konumdan bahsetmiyorum
-
Ben otomatik olarak konum diye atladım hocam :)
Burssuz 130.000 tl yazıyor. Bu 1 yıl için mi yoksa toplam ücret için 4 le mi çarpmam gerekiyor? Öyleyse 520.000 tl yapıyor çok değil mi?
üniversite sabancı bu arada.
-
sabancida okuyorum şehir dışı istiyorsan bilkent daha mantıklı eğitim olarak da 1 tık daha iyidir ben de İstanbul istediğim için sabanci tercih ettim ama biraz pişmanım konumu çok koru, sosyal imkanlar da kısıtlı
Bilkent'te işletme okuyorum tam burslu olduğum için yurtta kalıyorum ama evim Ankara'da yani sen de bunun İstanbul versiyonunu yapabilirsin.
Bilkent sana kendini gelistirmen için çok fazla fırsat vermez sen Bilkent'e gelirsin Bilkent seni geliştirir.Bogazici yazan kişi mesela okulu çok yoğun olmadığı için kendini geliştirecek vakti çok fazla bulabilir ama bizde öyle bir şey yok sürekli bir sınav sürekli bir dinamizm isteyen bir okulda okuyorsun.Hazırlık bile diğer okullarla kıyaslayınca (koc-boun-sabancı ile kıyasladık geçen) 2-3 tık daha zor yani ders çalışmayı seviyor işletme alanına özel bir Ilgın varsa kesinlikle yazılır ama sen dersen ki ben biraz rahat olmak istiyorum bölümü de iyi yerde okumak istiyorum bence Sabancı.
Çap imkanlarına bile bakınca görebilirsiniz Bilkent çap imkanı bile sunmayan bir okul çünkü bölümler zaten çok ağır seni okuduğun alanda en iyisi yapmak üstüne tasarlanmis ve okul bir tane oku tam oku kafasında.
İyi yanlarını da biraz ekleyeyim ki hep kötü kalmasın.
Hocalar gerçekten iyi bir akademik geçmişe sahip en basitinden işletme ozelindeki akademik kadromuz gayet iyi.
Maddi olarak Bilkent yarı burslu okunabilecek en iyi vakıf okuludur Koç ve Sabancı 130 kusur galiba ama bizim okul 60 bin TL üstüne yurtlarımızda iki kişilik odaların seneligi 13.750 TL yani bu fiyata iki kişilik oda bile yok.
Kampüs olanakları doğu için olmasa da genel olarak güzel,Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesine sahibiz diye biliyorum.Yillik 3 milyon dolar bütçesi var diye hatırlıyorum,kütüphanenin ne önemi var demeyin derim çünkü ben daha hazırlık olmama rağmen düzenli orada ders çalıştığım için gördüm gerçekten aradığıniz hemen hemen her şey mevcut yoksa da kalkıp getiriyorlar zaten.Okulun kendine ait hastanesi var ve ilaçları da alırken %20'sini siz ödüyorsunuz (hastaneyi sık sık kullananlar var ne önemi var demeyin derim.)
Okuldan şehir içine giden otobusler saat başı var ve ücret ödemiyorsunuz hatta saat 16.30'da da evine götüren servisler kalkıyor normalde saat başı olanlar Kızılay'a götürürken 16.30'da kalkanlar şehrin dört bir yanına götürüyor.
Ama işte okul sana bunları sunuyor lakin bunun karşılığında da cidden bir ders calismani istiyor yani istersen 100 binle gel istersen ilk 100 ile gel burada oturacaksın düzenli ders çalışacaksın bu okuldan başarı almanın başka hiçbir yolu bence yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapauss33 -- 15 Ocak 2022; 15:32:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X