Şimdi Ara

Tıp mı yoksa ODTÜ veya Bilkent'te elektronik mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar önce biraz kendimden bahsedeyim. Liseden 2013 mezunuyum 2014'te bir üniversitenin makina mühendisliği bölümüne yerleştim 1 sene okuduktan sonra okulu bıraktım. Okulu beğenmedim, Bilkent veya odtü elektronik için tekrar hazırlanıyorum hatta bu iki yerden biri olmaz okumayacağım diyordum.

Fakat 35+ mühendislerle (iyi üniversite mezunları) konuştuğumda çoğu işinden memnun değil zamanında tıp yazmadıkları için pişman. Ben ABD'ye gidip akademik kariyer yapmak istiyordum fakat 4.0 ortalamalı yüz binlerce çinli ve hintli var. Yani o işlerde o kadar kolay değilmiş maddi olarak da büyük sıkıntı. Türkiye'de akademik kariyer yapmak torpile falan bakıyor hem maddi açıdan pek tatmin edici değil. (gözüm parada değil ama insan yaptığı işin karşılığını almalı).

Hayatım boyunca tıbba ilgim olmadı ama şimdi ciddi ciddi düşünüyorum. şuan çok kararsızım 2. kere tercih ettiğim yerden pişmanlık yaşamak istemiyorum.

• Hocam Tıp yazınca 20li yaşların boyunca pişman oluyorsun, Müh. yazıncan 35+ pişman oluyorsun sanırım.
    Benim anladığım bu valla.
  • Hukuk
  • şahsi gorusum bu kararsizlik aptalca.. tıp ile muhendislik hem iş hem hayat olarak birbiriyle cok alakasız. Bi insan bu ikisi arasinda nasıl kalabilir??

illa bi cevap yaz dersen; 10k icinde hangisini seveceksen o meslek yani severek calisirsan ve istersen muhendisliktede tipta da istedigin kadar gelisebilirsin; 10k üstü tıp tutuyorsa tıp, tutmuyorsa baska caren yok muhendislik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 19 Aralık 2015; 15:57:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı olacak olursam tıp ama gönlün hangisinden yanaysa onu yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

şahsi gorusum bu kararsizlik aptalca.. tıp ile muhendislik hem iş hem hayat olarak birbiriyle cok alakasız. Bi insan bu ikisi arasinda nasıl kalabilir??

illa bi cevap yaz dersen; 10k icinde hangisini seveceksen o meslek, 10k üstü tıp tutuyorsa tıp, tutmuyorsa baska caren yok

alakasız olduğunu biliyorum. Benim ilgim ve seveceğim iş elektronik ve bilgisayar mühendisliği ama şartlar beni tıp düşünmeye mecbur ediyor.

birde 4 bine giremezsem tercih yapmam. Saçma sapan okullarda 4 sene kaybedeceğime ticarete atılırım daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asosyaller Kralı

Mantıklı olacak olursam tıp ama gönlün hangisinden yanaysa onu yaz

Gönlümden bilkent elektronik geçiyor hatta aşırı derecede istiyorum ama çok kararsızım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tıp oku. Elektronik mühendisliği için belki Tıp'a oranla daha fazla çalışıp mezun olduğunda daha az kazanacaksın.
  • Haftalık tıp vs mühendislik konusuna (birazdan kavgası olacak) hoşgeldiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

şahsi gorusum bu kararsizlik aptalca.. tıp ile muhendislik hem iş hem hayat olarak birbiriyle cok alakasız. Bi insan bu ikisi arasinda nasıl kalabilir??

illa bi cevap yaz dersen; 10k icinde hangisini seveceksen o meslek, 10k üstü tıp tutuyorsa tıp, tutmuyorsa baska caren yok

alakasız olduğunu biliyorum. Benim ilgim ve seveceğim iş elektronik ve bilgisayar mühendisliği ama şartlar beni tıp düşünmeye mecbur ediyor.

birde 4 bine giremezsem tercih yapmam. Saçma sapan okullarda 4 sene kaybedeceğime ticarete atılırım daha iyi

4bin e muhendislik yazarsan ve basariyla bitirecek kapasiten varsa eger

adam gibi bi kariyer yapman cok da zor degil, cok fazla ornegi var hem amerika hem de turkiye de basarili kariyere sahip adamlar

• quote:

quote:

quote:

4bin e muhendislik yazarsan ve basariyla bitirecek kapasiten varsa eger

adam gibi bi kariyer yapman cok da zor degil, cok fazla ornegi var hem amerika hem de turkiye de basarili kariyere sahip adamlar

Şuan durumum gayet iyi zaten daha önce 20bin olmuştum adam akıllı çalışmadım ama aklım başıma yeni geldi. Hedefim ilk 400 aslında 4 bine girersem bilkent %50 elektronik yazarım. ABD'de tutunmak sandığınız kadar kolay değil işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Tıp oku. Elektronik mühendisliği için belki Tıp'a oranla daha fazla çalışıp mezun olduğunda daha az kazanacaksın.

Hocam bide şu var. yaşım 21 tıp okursam uzmanlık askerlik zorunlu hizmet derken yaş 38 olacak. Ama bilkent yada odtü ee'ye gidersem 3 senede bitirme şansım var (eski okulumdaki sayıyorlar). Ortalamamı sağlam tutarsam 24-25 yaşında abd'ye gidebilirim fakat tıpta yurt dışı şansı pek yok.
  • Yaz öğretmenlik gitsin. Tam bir f/p mesleği.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Yaz öğretmenlik gitsin. Tam bir f/p mesleği.

Tıp troll knk hayret böyle bi konuya nasıl bunu yazdın

Öğretmenlik istesem şuan 3. Sınıftım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Yaz öğretmenlik gitsin. Tam bir f/p mesleği.

Tıp troll knk hayret böyle bi konuya nasıl bunu yazdın

Öğretmenlik istesem şuan 3. Sınıftım.

O zaman diş yaz gitsin. Neden tıp önermediğimi de merak ediyorsun herhalde? Söyleyeyim o zaman doktor düşmanından doktor olmaz kardeş.

• Fakulte bitirip de kendi bolumunden pisman olmayan gormedim ben de dahil.

Hatta okurken bile hepimiz pismandik o derece.

• Benim doktorlara düşmanlığım yok sadece iyi bi üniversitede mühendislik kazanamayıp doğuda tıp okuyanların egosundan nefret ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim doktorlara düşmanlığım yok sadece iyi bi üniversitede mühendislik kazanamayıp doğuda tıp okuyanların egosundan nefret ediyorum.

Haklısın doğuda tıp okumak akıl karı değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Tıp oku. Elektronik mühendisliği için belki Tıp'a oranla daha fazla çalışıp mezun olduğunda daha az kazanacaksın.

Hocam bide şu var. yaşım 21 tıp okursam uzmanlık askerlik zorunlu hizmet derken yaş 38 olacak. Ama bilkent yada odtü ee'ye gidersem 3 senede bitirme şansım var (eski okulumdaki sayıyorlar). Ortalamamı sağlam tutarsam 24-25 yaşında abd'ye gidebilirim fakat tıpta yurt dışı şansı pek yok.

Amerika şansı varsa o zaman farklı tabi. Bu ülkede kalacaksan Elektronik Mühendisliği ne yazık ki iş etmiyor.
  • Mühendislikle tıp arasında kalan herkese tıp seçin diyorum. 6 yıldır bilgisayar mühendisliği istiyorum bu sene de kısmetse tercihlerle gireceğim ve tıpı üstüne para verseler de yazmayacağımı ve meslekle ilgili bir pişmanlık duymayacağımı biliyorum. Zaten bir insan kararsız kalmışsa o insan tıpı seçse de mühendisliği de seçse pişman olur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.