Şimdi Ara

ODTÜ CENG veya TIP VS 7-8MİLYON TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu miktara burayı bırakır miydiniz ben bırakırdım yalan olmasin o paraya arsa alır yatırım yapar başka bölüm okurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aga sizin tuvalette aklınızdan başka ne hayaller geçiyor bilmek isterim

• 8 milyon tl cok para degil kankam keske cok para olsaydi ama degil.

ortalama sehirlerde bile duzgun bi ev almak icin 2m gerekiyor hemen hemen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam arsa alınırsa stratejik yerden değerlenır tabi kabul etmeyeende olur bu teklıfı sahsen tıp için belki reddedilebilir

• up

• İkisi de var başka bir şey seçebilir miyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8 milyon TL çok para değil mi? Sizin için çok para miktarı ne acaba merak ediyorum. Ortalama 25.000TL maaş alan bir yazılımcının veya doktorun neredeyse 30 senelik maaşına denk. 3 milyona ev alsan, 1 milyona araba alsan, 3 milyona orta-uzun vade hisse senedi alsan kalan 1 milyon ile de ye iç gez dolaş. Hayatın boyunca para konusunda sıkıntın olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ODTÜ ceng mezunu Türkiye'de 15-20 yılda anca toplar o parayı

• odtu ceng tabi ki aw soru mu bu amerikada yazılım sektörunde dönen paralardan haberiniz yok herhalde

• Dolaylı yoldan sahip olduğum seçenekler. Tıbbı seçtim gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 18 Aralık 2022; 13:33:20 >
  • masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

senin zengin oldugunu bılıyoruz zaten nasıl bir duygu bu arada

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt
    işin goygoyundayım hocam zengin olduğum söylenemez. Öyle olsa zaten parayı basar koça sabancıya girmiş olurdum. Çok şükür geçinme derdimiz yok ama zengin de sayılmayız

• Spoit kullanıcısına yanıt

doktor 25k almıyor asistan pratisyen 35k uzman 45-100k devlette alıyor.

• Parayı doğru kullanabilme ihtimalin varsa üniversite okumanın pek yararı yok zaten.Elindeki parayı kullanamıyorsan üniversiteyi okumanda sana bir yarar sağlamaz.

Maaşla zengin olamazsınız.Kendi işinizi kurar rayına oturtur riskleri göze alır.Ardından yolunuza bakarsınız hedefiniz büyüme olur.Uyan değil uyulan olursunuz.Belirleyen olursunuz.Söz sahibi olursunuz.

Türkiye'de dediğin yerden mezun bir mühendis veya kamuda çalışan bir doktor.Eğer ot gibi yaşamıyorsa o paraları anca 20-25 senede toplar.O paranında zamanla kaybettiği değeri düşünmek lazım.Şuanın 10 Milyonu 20 sene sonra ne olacak.Bak misal benim zamanım uzman doktor 7500 alıyordu çalıştığı hastanenin döner sermayesi ile bu rakam 12-13 ü geçebiliyordu.Adamları(Yakın tanıdığım bunlar birde) görüyordum evet her sene bir mercedes yada Porsche cayenne bakıyorlardı.Şimdi kur bazında dile kolay nerede 8 bin dolar filan.

Es geçiliyor fakat enflasyon o zamanlar %10'du.Bak şuan resmi rakamla 80 deniyor ama reelde %250.E aldığın para diyelim 100 bin olsa ne olur çünkü o para eriyecek.Bu farkedilen hissiyatın sebebi budur.

Bazı fırsatlar yaşandı 2005-2015 arası değerlendiren villa aldı işini kurdu arabasını aldı çevre yaptı.Bu bir daha yaşanmaz zor.Acı reçete lazım Türkiye'ye maalesef artık.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

hocam iyi oldu gene 2-3 yılda 1 ev 1 araba alabılıyor suan doktorlar gene iyi

• neyse villa hayallerı camurlu suya dustu yapcak bırsy yok artık 1 arsa 1 ev yeter ne dıyelımODTÜ CENG veya TIP VS 7-8MİLYON TL 

• Spoit kullanıcısına yanıt
    3milyona hisse senedi alsan ne olacak ki ne kadar temettü verecek 1 senede % kaç büyüyecek?

size gore o miktar fazla olabilir fakat maalesef ben o paraya meslegi falan birakmam.

benim su genc yasimdaki hisse senedi portfoyumu gorseniz dudaginiz ucuklar muhtemelen

edit: unutmusum son düzenlemeyle doktorlar 25k almiyor, evet pratisyen bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen müdavimi -- 18 Aralık 2022; 15:56:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bırakırdım yüksek ihtimal. Daha da yazardım da maçı izlemeye gidiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırakırım. 350 bin eurodan fazla ediyor, almanyaya gider dönerci açarım krallar gibi yaşarım. veya ingiltereye giderim oohh mis

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.