s.a arkadaşlar aramızda hukukcu birisi varsa cevap verirse sevinirim.... bundan yaklaşık 2 sene önce X forum sitesinde biriyle tartışmamız oldu küfür ettim adama 4- 5 ay önce bilişim suçlarından arayıp ifadeye çağırdılar neyse ifade verdik durumu anlattık.. karakoldaki polis bir müddet sonra uzlaştırmacının arayıp bizi barıştıracağını söyledi. aradan kaç ay geçti kimse arayıp sormadı bu davanın ne aşamada olduğunu ne karar çıkıp çıkmadığını nerden nasıl öğrenbilriz acaba tecrübeli birisi aydınlatırsa sevinirim... |
Bilişim suçları

-
-
Adliyeye gidip savcılık ön bürodan dosyanızı sorgulayabilirsiniz.
-
Merhabalar,
Uzlaştırmacı tarafından arandığınızda kuvvetle muhtemel karşı tarafın uzlaşmak için sizden x miktar para talep ettiğini söyleyecek. Parayı ödemeyi kabul ettiğiniz takdirde uzlaşma gerçekleşecek aksi takdirde uzlaşma gerçekleşmeyeceği için hakkınızda ilgili konuya dair ceza davası açılacak ve yargılanmanıza başlanacaktır. Bu hususta bir kez daha hatırlatmakta yarar var ki bilhassa çevrimiçi ortamda diğer kişilerle konuşurken, tartışırken ya da fikrimizi beyan ederken saygı çerçevesi sınırları dışına çıkmamalı ve asla hakaret etmemeliyiz. Aksi takdirde sizin düştüğünüz duruma düşmek kaçınılmaz oluyor.
İyi forumlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: avcelikbilekAdliyeye gidip savcılık ön bürodan dosyanızı sorgulayabilirsiniz.
teşekkür ederim saolun...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÖzkanMerhabalar,
Uzlaştırmacı tarafından arandığınızda kuvvetle muhtemel karşı tarafın uzlaşmak için sizden x miktar para talep ettiğini söyleyecek. Parayı ödemeyi kabul ettiğiniz takdirde uzlaşma gerçekleşecek aksi takdirde uzlaşma gerçekleşmeyeceği için hakkınızda ilgili konuya dair ceza davası açılacak ve yargılanmanıza başlanacaktır. Bu hususta bir kez daha hatırlatmakta yarar var ki bilhassa çevrimiçi ortamda diğer kişilerle konuşurken, tartışırken ya da fikrimizi beyan ederken saygı çerçevesi sınırları dışına çıkmamalı ve asla hakaret etmemeliyiz. Aksi takdirde sizin düştüğünüz duruma düşmek kaçınılmaz oluyor.
İyi forumlar.
eyvallah saolasın haklısında başkasıda tam tersini söylüyor kimin dediğini nasıl inanacaz şaşırdım ben ???
ben gene aynı şekil bu forumda konu açtım adam bana dediki kimse sana o şekil aba altından sopa gösterip para v.s talepte bulunamaz dedi...
yine başkası da dediki savcı yüzde 90 takipsizlik kararı verir dedi.. yani herkes birşey söylüyor bilemedim...
kimin dediğine inanacaz bilemedim bayramdan sonra adliyeye gidip sorsak nasıl olur acaba ???
-
Savcılık kurumu,sizin alenen ve sabit bir şekilde internet,basın yoluyla hakaret ettiğinizi soruşturma kapsamında makul şüpheyle sınırlı olsa dahi saptarsa hakkınızda TCK 125 ve 53. sevk maddeleri kapsamında asliye ceza mahkemesinde dava açılır,uzlaşamadığınız taktirde ise en iyi ihtimalle HAGB hükmü verilir.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ciddiye almadığınız bir vasatta hakkınızda hayatınız boyunca kara leke olarak taşıyacağınız adli sicil kaydınız oluşmuş olur.Eğer ki hakaret ettiyseniz müştekiyle uzlaşıp sorunu çözmeniz sizin açınızdan en hayırlısı olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz
Savcılık kurumu,sizin alenen ve sabit bir şekilde internet,basın yoluyla hakaret ettiğinizi soruşturma kapsamında makul şüpheyle sınırlı olsa dahi saptarsa hakkınızda TCK 125 ve 53. sevk maddeleri kapsamında asliye ceza mahkemesinde dava açılır,uzlaşamadığınız taktirde ise en iyi ihtimalle HAGB hükmü verilir.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ciddiye almadığınız bir vasatta hakkınızda hayatınız boyunca kara leke olarak taşıyacağınız adli sicil kaydınız oluşmuş olur.Eğer ki hakaret ettiyseniz müştekiyle uzlaşıp sorunu çözmeniz sizin açınızdan en hayırlısı olacaktır.şimdi ustam ciddiye alıp almamaktan ziyade olayı kısaca özetlemek gerekirse o bana küfür etti ben ona küfür ettim karşı taraf beni tahrik etti...
şimdiye kadar uzlaşma anlamında kimse beni arayıp uzlaştırmadı olayın akıbeti ne olur bilmiyorum..
kara leke felan diyorsunuz da yüz kızartıcı bir suç işlemedik + daha büyük olaylara karışıp siciline işlenmeyen tanıdıklarım var bilmiyorum pazartesi adliyeye gidecem bir..
-
quote:
Orijinalden alıntı: 7805şimdi ustam ciddiye alıp almamaktan ziyade olayı kısaca özetlemek gerekirse o bana küfür etti ben ona küfür ettim karşı taraf beni tahrik etti...
şimdiye kadar uzlaşma anlamında kimse beni arayıp uzlaştırmadı olayın akıbeti ne olur bilmiyorum..
kara leke felan diyorsunuz da yüz kızartıcı bir suç işlemedik + daha büyük olaylara karışıp siciline işlenmeyen tanıdıklarım var bilmiyorum pazartesi adliyeye gidecem bir..
Alıntıları GösterOnun size ettiği küfürleri kanıtlama şansınız var mı ? Olsa dahi ikiniz ceza alırsınız.Şikayetini geri çekmiş olabilir.Savcılık ön büroya gidip adınıza açılmış soruşturma dosyasının içeriğini yazdırmasını talep edin.Yüz kızartıcı bir suç olup olmaması pek mühim değil.Özel sektörde bir işe girecek olsanız sabıka kaydınızı verirken adli sicil kaydınız yoktur değil vardır olarak görünecek bu kadarı dahi yeterli.Siciline işlemeyen olaylardan hagb veya denetimlik serbestlik almıştır.Tüm mahkumiyet kararları buna adli para cezası da dahil sicile işlenir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X