Şimdi Ara

Havacılık Yönetimi ve Sivil Havacılık ulaştırma işletmiciliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
48.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bayanlar başlıktada belirttiğim gibi sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği diye bir bölüm vardı geçen sene bu sene aynı üniversitelerin kontejyan kısmına girdiğimde bu bölüm yok ve bunun yerine tm1 ile alınan başka bir bölüm yani HAVACILIK YÖNETİMİ diye bir bölüm var gelelim soruma size sorucağım soru şu
    Eğer bu bölüm shui bölümüyle aynı ise bu Havacılık Yönetimini yazarsam yine aynı mesleği edinebilirmiyim yani işletme olarak eğe bu bölüm farklı ise 2 yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden birini mi seçmem lazım shui olmak için acill yardım he bi soru daha
    Eğer bu iki bölüm birbirinden farklı ise neden 2 yıllık myo larında devam ediyor neden kalktı bu bölümde havacılık yönetimi diye bir bölüm geldi.

• Aynı soruları ben de araştırmaktayım bilgisi olan bilgi verse çok hoş olacak
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maurizio Sarri

Up
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 11 Mayıs 2021; 1:42:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeromaster

.

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar ben Anadolu üniversitesi SHUİ bölümünü bu sene bitirdim.. Havacılık yönetimi SHUİ ile aynıdır. Küçük değişikliklerle adını değiştirtiler sadece. O bölümü okumak isteyenler gönül rahatlığıyla yazabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevlutuzulmez

Merhaba arkadaşlar ben Anadolu üniversitesi SHUİ bölümünü bu sene bitirdim.. Havacılık yönetimi SHUİ ile aynıdır. Küçük değişikliklerle adını değiştirtiler sadece. O bölümü okumak isteyenler gönül rahatlığıyla yazabilirler.

Alıntıları Göster
    EDIT:
    Anadolu shui gibi havacılık yönetimi de 4 yıllıktır (ingilizce hazırlık isteğe bağlıdır ama gerçekten ingilizceyi seven ve okumak isteyene şiddetle tavsiye ederim.
  • mevlutuzulmez M kullanıcısına yanıt
    ne işle meşgulsünüz hocam şimdi?
  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt
    Şuanda yeni mezun oldum dispeç lisansımı bu hafta aldım. Daha bir işe girmedim henüz.
  • mevlutuzulmez M kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam. ben de tercih yapıyorum bugün ama kafamı netleştiremedim, eskişehir'in puanı yüksek kayseri-kocaeli falan tutar galiba ama oralar nasıl olur bilmiyorum siz ne dersiniz?
    dispeç nasıl bir şey, çalışma şartları aldığın ücret vs yanıtlarsanız bu soruları sevinirim.
  • Ben sadece anadolu Üniversitesini bildiğimi için erciyes e birsey diyemem ama ondan sonrası daha kalitesizdir.

dispeç lik konusunda daha ise girmedigim için ücret vs net birsey söyleyemem ama yaplacak is olarak uçuş planlama yakıt yedek meydan hesaplama gibi konularda detaylı eğitim görülüyor.
  • Havacılıkta gerçkten çok zor bir iş ne gece var ne gündüz. terminalde insanla uğraş apronda yağmurla karla 50 derece sıcaklıkla ama çok hızlı geliştigi ici. havacilik eğitimli personel özellikle havacılık egitimi almis cok az. bu sebeple havacilikla ilgili bölumler sin yillarda acılmaya başladı. Ben 7 yıldir ata apronda calisiyorum. ve dusuncem su okunacaksa 4 yillik okumak ve guzel bir ingilizceyle hizli bir giris yapmak çünku uçaklar havada ne kadar hızlıysa bizlerde yolcu bagajini verdigi andan karsi istasyondan aldigi ana kadar o kadar hizli ve titiziz. iş zor eğitim şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Operatör bey

Havacılıkta gerçkten çok zor bir iş ne gece var ne gündüz. terminalde insanla uğraş apronda yağmurla karla 50 derece sıcaklıkla ama çok hızlı geliştigi ici. havacilik eğitimli personel özellikle havacılık egitimi almis cok az. bu sebeple havacilikla ilgili bölumler sin yillarda acılmaya başladı. Ben 7 yıldir ata apronda calisiyorum. ve dusuncem su okunacaksa 4 yillik okumak ve guzel bir ingilizceyle hizli bir giris yapmak çünku uçaklar havada ne kadar hızlıysa bizlerde yolcu bagajini verdigi andan karsi istasyondan aldigi ana kadar o kadar hizli ve titiziz. iş zor eğitim şart.
    Haklısınız aynen dediğiniz gibi . Ama benim kanaatim her meslek zordur. Kimse 4 4lük bir meslek sahibi olamaz. Eğer uygun olduğunu düşünüyorsanız güzel bir eğitimle bu alana girmek güzel kariyer olanaklarını da beraberinde getiriyor.

• tabiki kolay meslek yok ama havacılığın derecesi ciddi derecede fazla ve iyibir eğitim ve tecrübe ile çok zevkli ve bol anılı bir meslek
  • Ya ben istanbul.aydin universitesi ingilizce havacilik yonetimini tam.burslu kazandim.
    Oncelikle bolum sivil havaciligin isim degistirmis hali degil mi?
    Birde eskisehir yerine burayi tercih etmem hata mi olmus sizce? Hem siralamasi bu yil eskisehiri biraz gecmisti tam.burslu hem de ingilizce olmasi cazip geldi bolumde ingilizce onemli diye dusundum ama sizce eskisehire illa gecmek zorunda miyim.
    Birde kendimi cok gelistirirsem yinede issiz olacagim bolumlerden olur mu isteyerek yazdim gelincede mutlu oldum ama insan kusku duyuyor danisacak kimsem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grimm93

Ya ben istanbul.aydin universitesi ingilizce havacilik yonetimini tam.burslu kazandim.
    Oncelikle bolum sivil havaciligin isim degistirmis hali degil mi?
    Birde eskisehir yerine burayi tercih etmem hata mi olmus sizce? Hem siralamasi bu yil eskisehiri biraz gecmisti tam.burslu hem de ingilizce olmasi cazip geldi bolumde ingilizce onemli diye dusundum ama sizce eskisehire illa gecmek zorunda miyim.
    Birde kendimi cok gelistirirsem yinede issiz olacagim bolumlerden olur mu isteyerek yazdim gelincede mutlu oldum ama insan kusku duyuyor danisacak kimsem yok.
    Öncelikle hayırlı olsun diyelim.
    Evet bu bölüm sivil havacılığın isminin değişmiş hali.
    Devlet üniversitesi olduğu için ben Eskişehirde okumuştum. Öğretim elemanları gerçekten sektörü tanımakda yardımcı oldular. İstanbul aydın üniversitesi eğitimi hakkında birşey söyleyemem ama ingilizce olması çok büyük avantaj zira ingilizce olmadan çok büyük eksiklik yaşarsınız. İllaki eskişehire geçmeniz gerekir diye birşey yok. Sonuçta aynı lisans mezunu olarak bitirirsiniz bölümü.
    Kendini geliştirdiğiniz hiç bir bölümde işsiz kalmazsınız. İngilizce ve ekstra aldığınız sertifika ve lisanslarla kısa sürede iş bulursunuz şüpheniz olmasın.

• quote:

Devlet üniversitesi olduğu için ben Eskişehirde okumuştum. Öğretim elemanları gerçekten sektörü tanımakda yardımcı oldular. İstanbul aydın üniversitesi eğitimi hakkında birşey söyleyemem ama ingilizce olması çok büyük avantaj zira ingilizce olmadan çok büyük eksiklik yaşarsınız. İllaki eskişehire geçmeniz gerekir diye birşey yok. Sonuçta aynı lisans mezunu olarak bitirirsiniz bölümü.
    Kendini geliştirdiğiniz hiç bir bölümde işsiz kalmazsınız. İngilizce ve ekstra aldığınız sertifika ve lisanslarla kısa sürede iş bulursunuz şüpheniz olmasın.

Evet fullingilizce birde boyle ozyegin var.
    Acikcasi tam burslu ve emegimle girdim ve anadoludan yuksek almis bu yil. Insallah dediginiz gibi olur birde bayan olmak cok dezavantaj mi?

• quote:

quote:

Evet fullingilizce birde boyle ozyegin var.
    Acikcasi tam burslu ve emegimle girdim ve anadoludan yuksek almis bu yil. Insallah dediginiz gibi olur birde bayan olmak cok dezavantaj mi?

Alıntıları Göster
    Bayan olmak ofis kısmında hiç problem olmaz. Lakin kendi gözlemlerimden yola çıkarak söylüyorum. Apronda görev aldığınız bazı pozisyonlarda erkeklerin %90 olması sebebiyle rahat hissedemeyebilirsiniz.

• quote:

Bayan olmak ofis kısmında hiç problem olmaz. Lakin kendi gözlemlerimden yola çıkarak söylüyorum. Apronda görev aldığınız bazı pozisyonlarda erkeklerin %90 olması sebebiyle rahat hissedemeyebilirsiniz.

Siz ne isle mesguldunuz acaba? Tesekkurler bu arada.
  • quote:

quote:

Siz ne isle mesguldunuz acaba? Tesekkurler bu arada.

Alıntıları Göster
    Ben yeni 2 ay önce mezun oldum. Henüz bir işe girmedim. Ama dispeç lisansım olduğu için dispatcher olarak başlamam yüksek ihtimal :)

• quote:

Ben yeni 2 ay önce mezun oldum. Henüz bir işe girmedim. Ama dispeç lisansım olduğu için dispatcher olarak başlamam yüksek ihtimal :)

Ne istedigimi bilip kendimi gelistirmek gerek.
    Peki hosteslik isi nasil oluyor boy saglik ob sartlari gectikten sonra bu bolumden olunuyor mu
    Yada iki yillik kabin hizmerleri okuyan var onlar direkmi hostes oluyir?

Ve son.olarak benim iibf fakultesindeymis.bu cokmu eksi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimm93 -- 16 Ağustos 2016; 1:46:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.