Şimdi Ara

Kaç sorumluluk, kaç ortalama yükseltme sınavına girilebilir toplamda??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim üç tane zayıfım var. Toplamda kaç ortalama yükseltme sınavına ve sorumluluk sınavına girebilirim? Kaçar tane ortalama yükseltmeye, kaçar tane sorumluluk sınavına girebilirim?

Ayrıca sınavlar klasik mi test mi oluyor acaba ??

Edit: En fazla kaç dersten girebilirim yani. Maksimum ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impossible is nothing -- 14 Haziran 2013; 15:30:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

4

Kesin bilgi mi? Hangisinden 4 tane; sorumluluk mu, ortalama yükseltme mi yoksa toplam mı?

Orijinalden alıntı: Impossible is nothing

quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

4

Kesin bilgi mi? Hangisinden 4 tane; sorumluluk mu, ortalama yükseltme mi yoksa toplam mı?

Ortalama ile sorumluluk ayni galiba

4 defa girme hakkın var.
  • Bulunduğun devre içerisinde en fazla 4 tane dersten ortalama yükseltme sınavına girebilirsin. Yani 5 dersten kaldın diyelim o devrede sadece 4 ünü verebilirsin. Sorumluluk yani önceki devrelerden kalan dersler buna dahil değildir. Sorumlu kalabileceğin ders sayısı ise max 5 tir. Eğer eylül ayında yapılan sınavlardan sonra alttan kalan ve o devreden kalan derslerin toplam sayısı 5 i geçerse sınıf tekrarı yaparsın. Detaylı bilgiyi müdür yardımcısına sor diyeceğim ama onlarda pek bişi bilmiyor bu konuda. İlçe milli eğitimi arayarak bilgi alabilirsin.

Küçük bir hatırlatmada yapayım ortalama yükseltme sınavları sadece kaldığın devrenin yaz aylarında yapılır normal yönetmelikte sadece haziran dönemi için geçerlidir ama 6-7 yıldır yeni yazı ile eylül ayında da yapılıyor. Sorumluluk ise haziran ve eylül aylarında yapılır. Yani ilk kaldığın sene o derslerden geçemez isen sorumluğa kalıyor. Tabi bunun için sınıf geçme şartlarını sağlamış olman gerekir. Eğer sınıfta kalırsan kaldığın devrenin bütün dersleri silinir hiç okumamışsın gibi sayılırsın sistemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTrmn -- 14 Haziran 2013; 17:11:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

Bulunduğun devre içerisinde en fazla 4 tane dersten ortalama yükseltme sınavına girebilirsin. Yani 5 dersten kaldın diyelim o devrede sadece 4 ünü verebilirsin. Sorumluluk yani önceki devrelerden kalan dersler buna dahil değildir. Sorumlu kalabileceğin ders sayısı ise max 5 tir. Eğer eylül ayında yapılan sınavlardan sonra alttan kalan ve o devreden kalan derslerin toplam sayısı 5 i geçerse sınıf tekrarı yaparsın. Detaylı bilgiyi müdür yardımcısına sor diyeceğim ama onlarda pek bişi bilmiyor bu konuda. İlçe milli eğitimi arayarak bilgi alabilirsin.

O zaman mesela 3 dersim kaldı. Bu üç dersin hiçbir sınavına girmesem başka 4 tane dersi yükseltsem, bunları sorumlu olarak geçsem, başka bir zamanda da bu kalan 3 dersi geçebilir miyim?

Kredi tutmuyor diye böyle söylüyorum.

• quote:

quote:

Bulunduğun devre içerisinde en fazla 4 tane dersten ortalama yükseltme sınavına girebilirsin. Yani 5 dersten kaldın diyelim o devrede sadece 4 ünü verebilirsin. Sorumluluk yani önceki devrelerden kalan dersler buna dahil değildir. Sorumlu kalabileceğin ders sayısı ise max 5 tir. Eğer eylül ayında yapılan sınavlardan sonra alttan kalan ve o devreden kalan derslerin toplam sayısı 5 i geçerse sınıf tekrarı yaparsın. Detaylı bilgiyi müdür yardımcısına sor diyeceğim ama onlarda pek bişi bilmiyor bu konuda. İlçe milli eğitimi arayarak bilgi alabilirsin.

O zaman mesela 3 dersim kaldı. Bu üç dersin hiçbir sınavına girmesem başka 4 tane dersi yükseltsem, bunları sorumlu olarak geçsem, başka bir zamanda da bu kalan 3 dersi geçebilir miyim?

Kredi tutmuyor diye böyle söylüyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam yıl sonuna zayıf düşen derslerden sınava girme zorunluluğun var. Ama sen yinede bir dene. Eğer kredin uç noktadaysa haftalık ders sayısı yüksek olan bir dersi seçip sadece ona çalışıp krediyi yükseltip ortalamayı tutturursan diğer kaldığın dersleride sildirmiş olursun. Yukarıdaki mesajı editledim bu arada. Benim arkadaşlarım mesela ortalaması 1 kredi ile tutmuyordu adamlar felsefeden sınava girip yükseltip diğer derslerden yırttılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Küçük bir hatırlatmada yapayım ortalama yükseltme sınavları sadece kaldığın devrenin yaz aylarında yapılır normal yönetmelikte sadece haziran dönemi için geçerlidir ama 6-7 yıldır yeni yazı ile eylül ayında da yapılıyor. Sorumluluk ise haziran ve eylül aylarında yapılır. Yani ilk kaldığın sene o derslerden geçemez isen sorumluğa kalıyor. Tabi bunun için sınıf geçme şartlarını sağlamış olman gerekir. Eğer sınıfta kalırsan kaldığın devrenin bütün dersleri silinir hiç okumamışsın gibi sayılırsın sistemde.
    Sınıfta kaldığım bir yerlerde belirtilir ya da sicilime işlenir mi? İşlenmiyorsa sınıfta kalmak istiyorum.

• quote:

Sınıfta kaldığım bir yerlerde belirtilir ya da sicilime işlenir mi? İşlenmiyorsa sınıfta kalmak istiyorum.

Kaydedilmesine gerek yok liseye başlama ve mezun olma yıllarından ortaya çıkar sene kaybı yaşadığın. Ama iş bulma olsun üniversite olsun sorun çıkarmaz. Yaşayacağın en büyük sorun üniversiteye yerleşmede aynı puanı aldığın kişi yaşı küçük olduğu için sıralamada senden öne geçer şahsen kendim kaldım sicile işlenmez ama öğrenci dosyanda belirtilir diye düşünüyorum. Ve insanların sınıfta kalmış bunda beyin yok gibi ön yargıları olabiliyor bu senin elinde ben şahsen bulunduğum devrenin yarısından daha yüksek sıralamadayım takma kafana yani. Sınıfta kalmanın en iyi yani eğer konuları azıcık biliyorsan önceki seneden sınavlara çalışmadan girersin. Zaten bir süre sonra belge almak gibi bir hayalin olmuyor geçeyim yeter havasında oluyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.