Şimdi Ara

Bilincim yok olmayı anlayamıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
6.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mhmt042

şöyle sorayım tam bilince ulaştığını kabuettiğin andaki hissettiklerini yaz
    hadi biraz daha kolaylaştırayım bugün uyandığından itibaren dakika dakika hissettiklrini yaz
    Ne demek hocam dakika dakika hissettiklerini yaz. Ben sana kanit sundum anlamiyorsun. Bilincimizin beynimiz tarafindan olusturuldugu 21. Yuzyilda deneyler tarafindan bilimsel olarak ispatlanmis durumda. E beyin yokken ya da gelisimini tamamlamamisken nasil olur da bilinc olusur? Eger ilk uyandigim andan itibaren her seyi yazsaydim her seyi aktarmis olurdum ama beyin surekli maruz kaldigi bilgiyi aninda siler cunku ona ihtiyaci yok. Kendimden de biliyorum, bir cok insanin ismini hatirlamam. 1 gune sonra unuturum en gec ama gel bir fiziksel formul ya da biyolojik bir aciklama iste direkt aklima gelir( daha once ogrenmis olmama kosuluyla tabiki). Yani benim beynim insanlarin isimlerini ikinci plana atmis onlara yer kalmamis diger bilgilerden. Sabah ne dusundugumu hatirlamamamin sebebi de bu her gun yaklasik ayni seyleri dusunursen beyni onu siler ama mesela sabah evrenin sirrini cozseydim suan onu hatirliyor olurdum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hocam eğitim durumunuz ve yaşınız nedir? Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum yazdıklarınızı okurken.

Bu konulara epey kafa yormuş olmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nezaketiniz için teşekkürler.
  • NoNickMan kullanıcısına yanıt
    ama beyin surekli maruz kaldigi bilgiyi aninda siler

işte başladığımız noktaya döndük doğmadan önce yaptıkların silindiyse nereden hatılayacaksın
    madem silinebiliyor bilinç de alınıp verilebilir bilim sanki herşeyi tam tamına çözmüş durumda mı nereden biliyosun bilmem kaçyıl sonra ya biz yanlış biliyor muşuz demeyeceğimizi
  • quote:

ama beyin surekli maruz kaldigi bilgiyi aninda siler

işte başladığımız noktaya döndük doğmadan önce yaptıkların silindiyse nereden hatılayacaksın
    madem silinebiliyor bilinç de alınıp verilebilir bilim sanki herşeyi tam tamına çözmüş durumda mı nereden biliyosun bilmem kaçyıl sonra ya biz yanlış biliyor muşuz demeyeceğimizi
    Bilim zaten bir "biz yanlis biliyormusuz" etkinligidir. Ama benim size veredegim cevaplar kesinlikle gunumuz bilgisiyle uyusmak zorundadir. Cunku mesela bundan 2000 sene oncesine gidip dunya ucgendir deseydim de ayni tepkiyi alirdim dunya yuvarlaktir deseydim de. Buradan cikarilacak sonuc soylesiginizsey gercek olsun ya da olmasin o anin verileriyle uyusmuyorsa kimse tarafindan kabul gormez. E bilim adami olmadigima gore, soylediginiz aksini ispatlayamam demekki bugunun verilerine guvenmek zorundayim. Sana en basindan beri soyluyorum bilinc = beyin. Olmayan bir sey hafizasini silemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Aslinda uyku yok olmaya degil,yeniden dirilmeye daha cok isaret gibi geliyor bana.

Ruya goruyorsun,gercek gibi hissediyorsun,farkli bir alemdesin.Uyku tipki kucuk bir olum gibi.

Yani sunu diyorum dogumdan oncesine dair bilincimizde hicbir sey yokken ruya alemine dair seyleri sanki gercek gibi yasiyor ve bazi seyleri hatirlayabiliyoruz.

Benim dusuncem uyku olum sonrasi hayata bir isaret gibi.Tabi herkes farkli yorumlar.
    Uyku, ölümün nasıl bir şey olduğunu en yakin deneyimleten bir hal olabilir. Ama bir ölüm degildir, ölumde beyin calismaz ama uykuda beyin surekli calisir, icsel model uretir.

Uykuyu ölume benzetip, ölumden sonra da birsey olmasini beklemek bana mantikli gelmiyor, cikarimda hata var. Ayni cikarimla ölumden sonra bir hayat varsa dogumun oncesinde de bir hayat olmalidir diyebilmeliyiz. Ama hatirlamiyoruz.

• Bilincin kabul etsin etmesin öldükten sonra hiçbirşey olmayacak.Sende diğer tüm canlılar gibi toprağa karışacaksın.Nasıl koskoca yıldızlar ölüyorsa insan gibi lafı bile edilmeyecek çok basit bir canlıda yok olacak.İnsanın üstün tutulmasıda çok komik bir varsayım.Dünyadaki en zeki canlı olabiliriz ama en üstün olan bizler değil bakterilerdir.Sonrasında böceklerdir.Biz en zeki memeli hayvanız.İster kabul et veya etme sana kalmış.
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    hatırlamamak yokluğun kanıtı mıdır
  • Şuanda varız veya var olduğumuzu düşünüyoruz. Peki yokluk nedir. Şuanki varlığımız nasıl birden yok olabilir?

Doğmadan önce nasıl birden var olduysan öyle yok olabilirsin.

Düşünme, karar verme, algılama vb. yüzlerce yeti nasıl bir anda ortadan kalkar?

Nasıl bir anda ortaya çıktıysa

Var olduğunu düşündüğümüz, düşünen varlık ölünce bütün herşeyin yok olması ortadan kalkması...

Sen doğmadan önce bütün her şey yok muydu, sen ölünce de devam edecek.

Kusura bakmayın arkadaşlar belki benim zekam bunu algılamak için yeterli değildir, ama ölünce herşeyin yok olacağı fikri bana imkansız geliyor.

Ne kusuru üstat, imkansız değil daha doğrusu imkansız diye bir şey yoktur, her şeyin bir olasılığı vardır benim bildiğim kadarıyla, yanılıyor olabilirim.

Yani mutlaka ölümden ötesi olmalı, ölünce herşeyin sona ermesi, bilincin ve düşünme yetisinin ortadan kalkması imkansız geliyor.

Tekrardan doğumdan öncesi var mıydı, doğunca her şey başlıyorsa ölünce her şey de bitebilir pekala.

Yukarıdaki cümleyi yazmamın İslamdaki ahiret, cennet-cehennem inancı ile alakası yok. Tek düşündüğüm ölümden sonra mutlaka birşeylerin olması gerektiği.

Hep aynı şeyi yazıyorum çünkü sende hep aynı şeyi yazmışsın. Doğumdan önce bir şeyler var mıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychedelic Reflection -- 14 Nisan 2018; 0:17:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Bilincin kabul etsin etmesin öldükten sonra hiçbirşey olmayacak.Sende diğer tüm canlılar gibi toprağa karışacaksın.Nasıl koskoca yıldızlar ölüyorsa insan gibi lafı bile edilmeyecek çok basit bir canlıda yok olacak.İnsanın üstün tutulmasıda çok komik bir varsayım.Dünyadaki en zeki canlı olabiliriz ama en üstün olan bizler değil bakterilerdir.Sonrasında böceklerdir.Biz en zeki memeli hayvanız.İster kabul et veya etme sana kalmış.
    Hocam bakteriler bizden zeki ise nasıl 1 insan bile milyarlarca bakteriyi tek seferde öldürebiliyor? Bakterilerin buna karşı bir önlem alması gerekmezmiydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

Hocam bakteriler bizden zeki ise nasıl 1 insan bile milyarlarca bakteriyi tek seferde öldürebiliyor? Bakterilerin buna karşı bir önlem alması gerekmezmiydi?

Alıntıları Göster
    Zeki demedim en üstün dedim.Bir daha bakarsan göreceksin.Vücudundaki bakterilerin sayısı normal insan hücrelerinden bile 10 kat fazladır.Zeka ile üstünlüğü aynı kefeye koymamışsındır umarım.
  • Kuantum fiziğine göre evrende bilgiyi yok etmenin bir yolu yoktur. Bilinci de yok etmenin bir yolu yoktur.

• Kusuruma bakmayın yanlış okumuşum.

• quote:

hatırlamamak yokluğun kanıtı mıdır
    "Hatırlamıyoruz" bu kelimeden ne anlıyorsun dostum? evet-hayır-sanki-olabilir-hatirlamiyoruz sence hangisi?

Hadi diyelim yoklugun kaniti degil. Simdi bu cumle varligin kaniti olur mu? Varligin kaniti hic olmaz. Yani yoklugun kaniti>varligin kaniti cunku elimizde kesin bir karar veremesekte bir bulgu var, hatirlamiyoruz, ne eksik ne fazla. Yani surekli soyuta kacmanin bi anlami yok. Kendimi antik yunanda hissettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Zeki demedim en üstün dedim.Bir daha bakarsan göreceksin.Vücudundaki bakterilerin sayısı normal insan hücrelerinden bile 10 kat fazladır.Zeka ile üstünlüğü aynı kefeye koymamışsındır umarım.

Alıntıları Göster
    10 kat degil hocam %33 fazla galiba. Yani 30 trilyon insan 40 trilyon bakteri hucresi var diye biliyorum 70 kg bir insanda. Bazi alanlarda daha ustunler cunku cok basitler. Komplex hicbir yapilari yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

10 kat degil hocam %33 fazla galiba. Yani 30 trilyon insan 40 trilyon bakteri hucresi var diye biliyorum 70 kg bir insanda. Bazi alanlarda daha ustunler cunku cok basitler. Komplex hicbir yapilari yok.

Alıntıları Göster
    https://www.amerikaninsesi.com/a/insan-vucudundaki-mikrop-ve-bakterilerin-haritasi-cikariliyor/1628009.html

http://www.hayretedeceksin.com/yasam/sagl-k/18-insan-vuecudundaki-bakteri-say-s-insan-huecrelerinin-say-s-n-n-10-kat-d-r

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    hatırlamıyoruzu yok manasında kullan ondan sonra işi felsefeye dök sizden beklemezdim yani ben var demedim ki muamma muammayı ne zamandan beri bilim kanıt kabul ediyor islamı yok saymak için her yol mubah diyorsanız o başka muammadır insan için bilinmez
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    hocam normalde yazdıklarınızı okumuyorum bir şey anlamadığım için direk geçiyorum bu sefer kısa yazmışsınız bir göz atayım dedim de anladım sanki bu sefer
  • yavrucum her zamanki gibi yine zırvalamışın .. sanki öldünde ölümü yasadında bilinç kalmıyor diyorsun .

bedenin toprak oluyor doğru .. bilinç yok olmuyor nefs dediğimiz sey

ölüm nefsin bilincin bedenden ayrılmasıdır nefs yani bilinç bedenden ayrıldıgında ölmüş oluyor çünkü tsarımda birbirine eklemlenmiş . sana aptalca seyler yazdıran bedenin degil bilincin seni narlıdere de daga cıkarıp kırbacı vuracam yeminlen

dindar kefere seni ..
  • VibeZero kullanıcısına yanıt
    anlaşılmak güzel şey.

saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.