Şimdi Ara

Bilincim yok olmayı anlayamıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
6.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende açmıştım böyle bir konu önceden, yaşam sonrası yok oluş veya sonsuza kadar yaşamak diye düşününce beynim yanıyor sanki. En mantıklı yorum bana göre dünyalı aklımızın böyle şeylere yetmediği gibi bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde soyle dusunun, neden yokluk yerine birseyler var? Hangi irade evrenin olmasini sagladi? Bence bu durum Allahin varliginin kanitlarindan biridir.

• Montla Sıç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

güzel cevap al sana ölümden sonra hayat uykudasın öldün uyandın dirildin
    her uykuda ölür her uyanmada dirilirsin
    Her şeyi tersinden anlama uzmanısın.
    Celal Hoca dirilmeni düşündüren sebeb nedir diye sormuş. O kadar.
    Ucu açık gibi ama kapalı.
    Sen adamı hemen hortlatmışsın.
    Ölümden sonra sana yaşam yok arkadaşım. Kurtlar tarafınden yeneceksin. Gübre olcaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Ölümden o kadar korktuğu için insanlık din diye bir algı yarattı, inanç diye bir olgu genlerimize işledi. Ölümden sonrasında ne oluyor ne bitiyor boşluk mu ? yoksa farklı bir şekilde bilinç hayatına devam ediyor mu ? asla bilemeyeceğiz. Zaten bilseydik ne din ortaya çıkardı nede inanç.

Din bazlı düşünürsen ya cennete gidiyorsun, yada cehenneme artık diğer dinlerinde sana sunduğu hediyeler (yada kötü sürprizler) mevcut; hangisi işine geliyor ise onu seç. Yada bölgenin sana sunduğu; zorunlu, doğumla birlikte işlenmiş İslam dini ile devam et veya ateist ol vs. uzay gider bu şekilde.
    Hocam dini ilk yaratanlar doğadan o an için örneğin gök gürültüsünden korktukları için tanrı ve dini yarattılar. Ölüm korkusu çok sonra gelişti.

Daha sonra tanrılar din vasıtası ile insanları sevk ve edebileceklerini keşfetti bazı uyanıklar.
    Firavunlar kendilerini tanrı ilan etti.Ölüp gittiler.

Tek tanrılı dinler doğdu.
    Okuma yazmanın çok düşük olduğu dönemlerde. İnsanların adeta genlerine işlediler.

İnsanlar okursa bir gün onları nasıl kandıra bileceklerini kara kara düşünmeye başladılar.

Geldik bu güne. Dinleri en fazla kullanan yönlendiren ABD emperyalist yobaz kesim.
    Dev bilgisayarlarda artık dini ve sosyolojik projelerini üretiyorlar. Simule ediyorlar.
    Bizim gibi geri kalmış ülkelerde ilk deneyimlerini yapıyorlar.
    Tabiki bazan evdeki hesap(simule) çarşıya uymuyor.

ABD veya geri kalmış ülke farketmeksizin iktidardaki hiç kimsenin dindar olduğuna inanmıyorum.
    Dinler insanların büyük bir çoğunluğu için inanırlığını yitirmiştir.

İktidarlar insanları kolay idare edebilmenin bir yolu olarak kullanıyorlar.

• Bu kadar mükemmel bir varligin yok olmasina kanaat getirecek tum kanitlariniz sizin olsun.

Hislerinden ve icgudulerinden kaçamak yapip su prof su bilim sunu soyledi diyenler..

Yillar once Olmekle yok olmanin banada saçma geldinin farkina vardim ve cok arastirdim.

Bazi seyleri hissetmen yada farkina varman icin ultra bilgili olmak gerekmez.herkeste var olan beyin vücut sende de var ve gerçekten cevap ariyorsan tatmin olana dek birakma.

• bu dediğin inançsızların olmasını çok istediği bir durum ama maalesef yok öyle 3 kuruşa 1 köfte :)
    oh ne ala yap et ,ondan sonra öl bitsin her şey

öldürülen faili meçhul insanlar razı olur mu böyle bir adaletsiz yaşantıya ?
    zulüm gören insanlar razı olur mu böyle adaletsiz bir yaşantıya ?

kimse kusura bakmasın ama bunların hesabı bir bir sorulacak :)

öldüğünde her şey bitecek olsa bu şekilde niye yaşayayım ?
    bende haksızlık yaparım ,önüme geleni kandırıp ,soyup krallar gibi hayat yaşamaya bakarım
    etik miş ,ahlak mış ,hak hukuk muş bana ne kardeşim ?

sen bunları kıyamette hesap sorulacak diye mi yapıyorsun ,diye soracaklar için peşinen söyleyeyim ;
    evet aynen onun için yapıyorum ,yoksa ben aptal mıyım ,öldüğümde hesap sorulmayacaksa ,her şey yok olacaksa ?

şu dünyada en fazla yaşaya bileceğin ömrün 70-80 yıl ve bunu başkalarını memnun etmek için mi geçireceğim ?
    bana ne yahu başkalarından ,kıyamet yoksa ,hesap sorma olmayacaksa

şuan dünyada yaşayan inançsız sayısı yok denecek kadar az ve onlarda çoğu kanun ve kuralda aynı dini kurallara uyuyorlar ,yoksa dünyada yaşamak ne mümkün ?

en komik soru ise "ben o kadar iyi insan olsam ve yaratıcıya inanmasam ,yine cehenneme gidiyorum" gibisinden olan tuhaf sorular
    yahu senin o kadar iyi insan olduğuna kim karar veriyor ,kalbinde neler geçiyor kim bilebilir ,belki gösteriş yapıyorsun olamaz mı ?

yaratıcıyı bile kabul etmeyen insan ,kime göre iyi insan olacak ,buna kim karar veriyor ,belki senin iyi dediklerin gerçekte iyi olmayan şeyler ?

neyse siz bildiğiniz gibi yaşayın ,artık ölürken gelen ölüm meleğine anlatırsınız bunları :)
    sayın melek ben aslında çok iyi bir insanım ,kem küm falan filan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mfselektronik

Sen ölümden korkuyorsun arkadaşım.
    Öldükten bilinç kalmıyor. sonra toprağa gömüyorlar. kurtlar milyonlarca minik canlıya yeni hayat veriyorsun.
    Belki bir selviyi besliyorsun. Veya Bir yırtıcı tarafında parçalanırsan, onlara yiyecek oluyorsun.
    Yaşam bu döngü içinde devam edip gidiyor.

Senin sözlerini her hangi bir dinin etkisinde kalmadan veya etkisinden çıkmadan, Yazmış olman olanaksız.

Dinlerin olmadığı ilkel komünal toplumların aklında ölümden sonrası yoktur.
    https://www.youtube.com/watch?v=k--DL4FQons#t=1m57s

• Ben genelde ölüm sonrasından çok, yaşam öncesini düşününce mavi ekran veriyorum. Hayat yok, ben yokum, baya sıkıcı bir durum, eğer dışarıdan değil de, yaşamsız bir durumun içinde kendinizi hayal ederseniz kalbiniz sıkışacaktır. Şu an bu forumda yazı yazdığıma inanamıyorum, hatta bunları düşünme kabiliyetimin olmasına da şaşırıyorum, ben kimim ki?. Bu kabiliyeti ben kazanmadım, kimse kazanmadı. Bu büyük bir lütuf olabilir anca. En berbat, en fakir, en kötü acıları da yaşasan, yaşamın her saniyesi için sayısız kez teşekkür etmek gelir insanın içinden.

Aslında şu yaşamın kıymetini idrak edebilsek, ne savaş, ne zalimler alıkoyabilir hayattan zevk almaktan.

Edit:!imla v1.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 14 Nisan 2018; 7:5:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImRoyal

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

C.CEMİL
    Tarih 14 Nisan 2018 05:50
    bu dediğin inançsızların olmasını çok istediği bir durum ama maalesef yok öyle 3 kuruşa 1 köfte :)
    oh ne ala yap et ,ondan sonra öl bitsin her şey

öldürülen faili meçhul insanlar razı olur mu böyle bir adaletsiz yaşantıya ?
    zulüm gören insanlar razı olur mu böyle adaletsiz bir yaşantıya ?

kimse kusura bakmasın ama bunların hesabı bir bir sorulacak :)

öldüğünde her şey bitecek olsa bu şekilde niye yaşayayım ?
    bende haksızlık yaparım ,önüme geleni kandırıp ,soyup krallar gibi hayat yaşamaya bakarım
    etik miş ,ahlak mış ,hak hukuk muş bana ne kardeşim ?

sen bunları kıyamette hesap sorulacak diye mi yapıyorsun ,diye soracaklar için peşinen söyleyeyim ;
    evet aynen onun için yapıyorum ,yoksa ben aptal mıyım ,öldüğümde hesap sorulmayacaksa ,her şey yok olacaksa ?

şu dünyada en fazla yaşaya bileceğin ömrün 70-80 yıl ve bunu başkalarını memnun etmek için mi geçireceğim ?
    bana ne yahu başkalarından ,kıyamet yoksa ,hesap sorma olmayacaksa

şuan dünyada yaşayan inançsız sayısı yok denecek kadar az ve onlarda çoğu kanun ve kuralda aynı dini kurallara uyuyorlar ,yoksa dünyada yaşamak ne mümkün ?

en komik soru ise "ben o kadar iyi insan olsam ve yaratıcıya inanmasam ,yine cehenneme gidiyorum" gibisinden olan tuhaf sorular
    yahu senin o kadar iyi insan olduğuna kim karar veriyor ,kalbinde neler geçiyor kim bilebilir ,belki gösteriş yapıyorsun olamaz mı ?

yaratıcıyı bile kabul etmeyen insan ,kime göre iyi insan olacak ,buna kim karar veriyor ,belki senin iyi dediklerin gerçekte iyi olmayan şeyler ?

neyse siz bildiğiniz gibi yaşayın ,artık ölürken gelen ölüm meleğine anlatırsınız bunları :)
    sayın melek ben aslında çok iyi bir insanım ,kem küm falan filan :)

3000 yıldır. İnsanları korku ile kandırdılar.
    1600 TL açlık sınırında yaşamaya mum yaptılar.
    Neymiş mükafatı öbür dünyada alacakmışız.
    Onlar saltanatı sefayı bu dünyada sürecekler kıçlarını altın tuvaletlere yaslayacaklar.
    Biz ve yedi sülalemiz acı içinde kıvracağız.

Ulan ben hadi sınanayım. Yedi sülalem neden açlığa mahkum.

Artık bu masallarla bizi kandıramayacaklar.

Hemende sopa elinde hazır haaa. İnanmazsan döverim.

• uyku ölüm diyen mesajı orada eeeeeee öldüyse sabah niye uyandı demek ki ölümden sonra hayat var bu kadar anlaşılmayacak bir şey yok bütün hristyan mezheplerini bir anda çözen kıvrak zeka ölüm deyince dondu mu
    üstelik yenecek ve biteceksin inancına rağmen ya inanın ona göre davranın ya da göz bebeğinize kadar giren hakikati görün LA İLAHE İLLALLAH deyin

yukarıdaki metni okuyunca kesin küfredersin önceden belirteyim sen bana veya inandıklarıma ne söylüyosun aynısını ben de sana söylüyorum
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Bu evrimsel süreçte kazandığımız bir özellik. Ölmeyi istemiyoruz. Ölmekten korkuyoruz. E bu gayet mantıklı. Ölmek isteyenin mi hayatta kalma şansı yüksek yaşamak isteyenin mi? Doğal seçilimle ölmek istemeyenler yaşamaya devam eder.

• valla aranızda narkoz alan da vardır heralde, bi hatırlayın o kafanın düşmesini gözlerin kapanmasını, daha orda bile bitiyoruz kaldı ki ölüm yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

Bu evrimsel süreçte kazandığımız bir özellik. Ölmeyi istemiyoruz. Ölmekten korkuyoruz. E bu gayet mantıklı. Ölmek isteyenin mi hayatta kalma şansı yüksek yaşamak isteyenin mi? Doğal seçilimle ölmek istemeyenler yaşamaya devam eder.
    Dediğine katılıyorum dostum ve bunun ölümden sonra bir yaşamın olacağı anlamını taşımadığınında farkındayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

celal tombik suratını ve küre beynini tokmaklayayım müsadenle ..
    Yazdıklarını okudum dostum, zırvalama da üstüne yok
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ve buna benzer onlarca Trol var.
    Kimi terbiyeli görünür hiç bir konuyu anlamaz.
    Nato mermer nato kafa. Dakka başı topik açar.

Kimide bu dangalak yeni yetme gibi terbiyesiz. Yaşı en fazla 16 dır.
    Eğer yaşı gerçek söylediği gibi 40 civarı ise ciddi ailevi ve toplumsal problemleri vardır.

Havlar havlar gider. Cevap vermemek en doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

uyku ölüm diyen mesajı orada eeeeeee öldüyse sabah niye uyandı demek ki ölümden sonra hayat var bu kadar anlaşılmayacak bir şey yok bütün hristyan mezheplerini bir anda çözen kıvrak zeka ölüm deyince dondu mu
    üstelik yenecek ve biteceksin inancına rağmen ya inanın ona göre davranın ya da göz bebeğinize kadar giren hakikati görün LA İLAHE İLLALLAH deyin

yukarıdaki metni okuyunca kesin küfredersin önceden belirteyim sen bana veya inandıklarıma ne söylüyosun aynısını ben de sana söylüyorum
    Celal hocada @fauconnide teşbih yapmış. Anlayacak sende o zeka nerede.??????

@fauconni gibi adamı imana mı getireceğini sanıyorsun.

Senin manevi değerlerine küfür edilmekten hoşlanıyorsan bende küfür edebilirmiyim hoca.
    Sende küfür edeceksen, bende öyele zinkaflı küfürler var ki keşke ölsem bir daha dirilmesem dersin. Forum küfrün yeri değil. Ağzımı açtırma. Terbiyeli ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Güzel yazmışsınız.

Ama hani Profesor Celal Hocam uyku gibi olacak yazmış.

Yani sonsuz bir uyku olacak bu.

Gerçekten çok sıradışı geliyor. Yokluk. Zekam yetersiz sanırım bunu algılamaya. Uykudayken yatıyorum ve bir süre sonra kalkıyorum, Yine Celal hocamın dediği gibi uyku süreci bir hiç gibi. Uyanınca, uykudayken geçen zaman hakkında bir fikrim olmuyor. Yani 8 saat uyusam, birisi bana 20 dk dır uyuyorsun dese 20dk uyuduğumu düşüneceğim.

Ama bunun ölümden bir farkı var galiba, çünkü uykudayken beynin bazı kısımları aktif oluyor sanırım, özellikle duyu(mesela gürültü olunca bunu duyup uyanıyoruz)ve organlarımızın faaliyetini denetleyen yürüten bolümler(kalp atışı, dolaşım, solunum, sindirim vs.). Yani ölümle, uykudaki bilinçsizlik arasında sanki bir fark olmalı gibi.

Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim, değerli fikirlerinizle beni aydınlatın lütfen.
    Zekam yetersiz diyorsun ya sırf sana has bir durum değil.

Basit bir soru şey yazayım ve soru sorayım.

İnsanlık şu ana kadar birçok şey keşfetmiştir evreni tam olarak anlayamasa da, güneş sistemini gezegenleri, yer çekimini ve dünyadaki düzeni sağlayan belli başlı fizik ve matematiksel orantı/denge sistemini keşfetmiş ve ortaya çıkarmıştır. Buraya kadar sorun yok bunlar bizim algılıyabildiklerimiz. Hatta varlığı olan ancak görünmeyen şeyleride keşfetmişiz;

Kozmik ışınlar (mor ötesi vb.), dalgalar vs.

Bunları anlayabilmişiz. Ve varlığını madde düzeninde ispat etmişiz, etmişizki bugün, wifi elektrik, sinyalle haberleşme gibi şeyleri kullanabiliyoruz.

BUraya kadar tamamsa prelude kısmını geçiyorum asıl noktaya geleyim.

Şimdi bu tüm bildiklerimizi keşfetmeseydik bir an için 500 sene geriye gidelim. O zamanlar kozmik ışınlar var mıydı? Vardı ancak varlığından bir haberdik, ancak bu var olmadığı anlamına gelmiyor. Bunu anlamamız gerek. Ve hiçbir zaman anlamını bilim üzerinden cevaplayamacağımız şeyler olacaktır. Olmaya devam edecektir. Bilgi sonsuzluktur çünkü felsefi bakış açısı(beşeri akıl) bunu kabul eder.

Çok basit bir soru soruyorum, bir maymuna kozmik ışınların varlığını anlatabilirmiyiz?

Cevap; anlatamayız. Varlığından hiçbir zaman haberdar olmayacaktır. Olamayacaktır çünkü zekası ve kapasitesi yetersizdir. Ancak bu evrende bu ışınların olmadığı anlamına gelmez. İşte insan belki tüm canlılar içerisindeki en zeki canlı ancak onunda bir sınırları var ve her şeyi anlayamaz. Anlayamamaktadır.

Varlık/Yokluk günümüz biliminde bir integralin sınırlarını belirleyen kavramlar gibidir. Basit düşünmek mecburiyetindesin. Bilim şu aşamada hiçbir şeyi ispat etmek zorunda değil ve anlayabildiğimiz ölçütte der ki, "hiçbir madde yoktan var olamaz" ve sen ben normal hayatta bunu kıstas kabul ederiz. ANcak bu kesin ve kanıtlanmış bir şey değildir. Bak bu söylediğim çok önemli.

Yani bir şeyin yoktan var olduğunu dünya ve evren kanunları nezdinde bazı şeyleri anlam kazandırmak ve forme edebilmek için şu an bu şekilde kabul edebiliriz. Bilim hiçbir soruya cevap vermek ve kanıtlamak zorunda değildir.

Bundan dolayı insanın ve canlılığın varlığına henüz bir cevapta verememiştir. Yani yoktan varolmuş (bizim o şekilde algıladığımız) evrenin nasıl oluştuğuna cevap vermiyor. Bunu anlayamıyoruz. Burada bambaşka bir algoritma var yani. Bizim tıpkı maymunun anlayamadığı gibi anlayamadığımız bir şey var. Zekamız buna şu an yetmiyor.

Tanrı'nın varlığını da ispatlayamıyoruz. Nasıl var olduğuna anlam kazandırmak istiyoruz ancak bunu yapamıyoruz. Şimdi soruyorum.

Ya çok mantıklı bir açıklaması varsa, ancak şu an bizim zekamız bunu tıpkı bizden daha az zeki olan canlının bizim anlayabildiklerimizi onun anlayamaması gibi anlayamıyorsak? Ya gerçekten de Tanrı varsa ve onun varlığının çok mantıklı bir sebebi varsa nasıl var olduğu konusunda? Evrenin nasıl var olduğu konusunda? OLabilir mi ? Olmak zorunda zaten. Çünkü bir belirsizlik hakkında konuşuyoruz.

Bol bol düşünmeni kafa yormanı öğütlüyorum ancak ufkun böyle genişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Zekam yetersiz diyorsun ya sırf sana has bir durum değil.

Basit bir soru şey yazayım ve soru sorayım.

İnsanlık şu ana kadar birçok şey keşfetmiştir evreni tam olarak anlayamasa da, güneş sistemini gezegenleri, yer çekimini ve dünyadaki düzeni sağlayan belli başlı fizik ve matematiksel orantı/denge sistemini keşfetmiş ve ortaya çıkarmıştır. Buraya kadar sorun yok bunlar bizim algılıyabildiklerimiz. Hatta varlığı olan ancak görünmeyen şeyleride keşfetmişiz;

Kozmik ışınlar (mor ötesi vb.), dalgalar vs.

Bunları anlayabilmişiz. Ve varlığını madde düzeninde ispat etmişiz, etmişizki bugün, wifi elektrik, sinyalle haberleşme gibi şeyleri kullanabiliyoruz.

BUraya kadar tamamsa prelude kısmını geçiyorum asıl noktaya geleyim.

Şimdi bu tüm bildiklerimizi keşfetmeseydik bir an için 500 sene geriye gidelim. O zamanlar kozmik ışınlar var mıydı? Vardı ancak varlığından bir haberdik, ancak bu var olmadığı anlamına gelmiyor. Bunu anlamamız gerek. Ve hiçbir zaman anlamını bilim üzerinden cevaplayamacağımız şeyler olacaktır. Olmaya devam edecektir. Bilgi sonsuzluktur çünkü felsefi bakış açısı(beşeri akıl) bunu kabul eder.

Çok basit bir soru soruyorum, bir maymuna kozmik ışınların varlığını anlatabilirmiyiz?

Cevap; anlatamayız. Varlığından hiçbir zaman haberdar olmayacaktır. Olamayacaktır çünkü zekası ve kapasitesi yetersizdir. Ancak bu evrende bu ışınların olmadığı anlamına gelmez. İşte insan belki tüm canlılar içerisindeki en zeki canlı ancak onunda bir sınırları var ve her şeyi anlayamaz. Anlayamamaktadır.

Varlık/Yokluk günümüz biliminde bir integralin sınırlarını belirleyen kavramlar gibidir. Basit düşünmek mecburiyetindesin. Bilim şu aşamada hiçbir şeyi ispat etmek zorunda değil ve anlayabildiğimiz ölçütte der ki, "hiçbir madde yoktan var olamaz" ve sen ben normal hayatta bunu kıstas kabul ederiz. ANcak bu kesin ve kanıtlanmış bir şey değildir. Bak bu söylediğim çok önemli.

Yani bir şeyin yoktan var olduğunu dünya ve evren kanunları nezdinde bazı şeyleri anlam kazandırmak ve forme edebilmek için şu an bu şekilde kabul edebiliriz. Bilim hiçbir soruya cevap vermek ve kanıtlamak zorunda değildir.

Bundan dolayı insanın ve canlılığın varlığına henüz bir cevapta verememiştir. Yani yoktan varolmuş (bizim o şekilde algıladığımız) evrenin nasıl oluştuğuna cevap vermiyor. Bunu anlayamıyoruz. Burada bambaşka bir algoritma var yani. Bizim tıpkı maymunun anlayamadığı gibi anlayamadığımız bir şey var. Zekamız buna şu an yetmiyor.

Tanrı'nın varlığını da ispatlayamıyoruz. Nasıl var olduğuna anlam kazandırmak istiyoruz ancak bunu yapamıyoruz. Şimdi soruyorum.

Ya çok mantıklı bir açıklaması varsa, ancak şu an bizim zekamız bunu tıpkı bizden daha az zeki olan canlının bizim anlayabildiklerimizi onun anlayamaması gibi anlayamıyorsak? Ya gerçekten de Tanrı varsa ve onun varlığının çok mantıklı bir sebebi varsa nasıl var olduğu konusunda? Evrenin nasıl var olduğu konusunda? OLabilir mi ? Olmak zorunda zaten. Çünkü bir belirsizlik hakkında konuşuyoruz.

Bol bol düşünmeni kafa yormanı öğütlüyorum ancak ufkun böyle genişler.

Alıntıları Göster
    Benim zekan yetiyor.
    Arkadaş ironi yapmış onu bile göremiyorsun.
    ilişki kurduğum herşeyi görüyorum.

Hangi mantıkla görmediğin şeye inanıyorsun.?
    İzahı basit çocukluğundan beynin yıkanmış. Bu kadar basit.

Yıkanmış beyninle iktidarların oyuncağı olup kendin gibi, benide sermayeye oyuncak yapıp, iş gücümü peşkeş çekmeye çalışıyorsun.

Hemde ülkede milli gelir 40000 dolar iken, 1600 TL ile inim inim inleyen milyonların ezilmesi pahasına.
    Bak işine. Yemezler. Halk uyanıyor artık.
    Bu iletişim çağında boş palavralarınıza karnımız tok.
    Sen koca bir sayfa uyu bebeğim uyu nennilerle uyutayım seni çekmişsin.
    Senin dinin bir afyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 14 Nisan 2018; 14:55:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

Benim zekan yetiyor.
    Arkadaş ironi yapmış onu bile göremiyorsun.
    ilişki kurduğum herşeyi görüyorum.

Hangi mantıkla görmediğin şeye inanıyorsun.?
    İzahı basit çocukluğundan beynin yıkanmış. Bu kadar basit.

Yıkanmış beyninle iktidarların oyuncağı olup kendin gibi, benide sermayeye oyuncak yapıp, iş gücümü peşkeş çekmeye çalışıyorsun.

Hemde ülkede milli gelir 40000 dolar iken, 1600 TL ile inim inim inleyen milyonların ezilmesi pahasına.
    Bak işine. Yemezler. Halk uyanıyor artık.
    Bu iletişim çağında boş palavralarınıza karnımız tok.
    Sen koca bir sayfa uyu bebeğim uyu nennilerle uyutayım seni çekmişsin.
    Senin dinin bir afyon.

Alıntıları Göster
    seni alıntıladığımı göremiyorum.

Zekan yetiyorsa evrenin nasıl var olduğunu göster görelim zeki! zat.

Sus bak işine. Blok. Boş boş konuşuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 14 Nisan 2018; 15:4:33 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.