Şimdi Ara

Bilincim yok olmayı anlayamıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
6.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • senin kafan artık evrimle yıkanmış diyeceğim
    onun için yazdıklarını okumayacağım
    ne zaman ki hakaret alay lakap vs den vazgeçersen o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

hatırlamıyoruzu yok manasında kullan ondan sonra işi felsefeye dök sizden beklemezdim yani ben var demedim ki muamma muammayı ne zamandan beri bilim kanıt kabul ediyor islamı yok saymak için her yol mubah diyorsanız o başka muammadır insan için bilinmez
    Yahu siz iyi misiniz? Size burada cevap yazıyorum siz bana islamı yok saymak için mübahlardan bahsediyorsunuz, konuyla alakasız şeyleri sayıyorsunuz. En son size cevap yazdığımda yine alakasız bir yorum yazmıştınız. Ama yine de önyargımı kırıp cevap yazayım dedim, yine oradan buradan alakasız konuları aldın önüme koydun. Neye inanmak istiyorsan ona inan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• NoNickMan kullanıcısına yanıt
    doğacagını yani uyanacagını biliyormuydun ? hayır bilmiyordun .. doğmadan önce hiç bişey hissetmemen gibi

ama uyandın hayattasın . yeniden uykuya dalıp öldüğünde UYANMAYACAGINI sana düşündüren nedir yaz bakayım !!

bu batıl bir inanç örnegin!! ölücem film bitecek zaten ölüydün öncesinde ama filmin başladı doğumunla !!

tekrar olmaması için bir sebep var mı ? var

ÇÜNKÜ SİZLER HAYATIN KIYMETİNİ DEGERİNİ BİLMEYEN reddeden nihilist dehri batıl dindarlarsınız . sizler iblis yani nihilist müminlersiniz

ah ulen testere adamımsın seviyorum bu adamı ! jigsawın tuzaklarına koyacaksın bunları ve diyeceksin ki

live or die

bak yasamak için neler yapıyorlar ne kadar ileri gidiyorlar hayatın degerini nasıl anlıyorlar bunları o aman görün

• Google de ölüme eşek mi olacağız dan nerelere geldim bir an burası off topic sanıp ana avrat gidecek idim ama neyse ki hep 50tl lik yorum yazdığım için bu yorumu da kısa tutuyorum hadi bye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    neresi alaksız size yazdığım bakın burada bu konuda diyorum geçmiş bile karıştırmadan size ölümü ölümden sonra hayatı hesabı anlatmışım siz ne yaptınız bi an kendimi antik yunanda hissettim

şimdi yukarıda yazdığınız yazyla benim cevabımı arka arkaya okyunuz alakayı kuracağınızı biliyorum ama cevap gelmez büyük ihtimalle yaptıklarınız yapacağınızın göstergesi sonuçta
  • Hiçbir dayanak göstermiyorsun sadece imkansız diyorsun çünkü yok olmak anlamsız geliyor. Beynin buna anlam veremiyor. Ancak bu aşırı bir öznellik ve evreni bağlamıyor. Ölünce bedenini oluşturan maddeler evrende var olmaya devam eder. Bilinç yok olur.

• sadece hakaret mi var orada lakap diye bir şey de var türkçeyi veya okumayı da unutacak kadar evrimleşmemişsindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Aslinda uyku yok olmaya degil,yeniden dirilmeye daha cok isaret gibi geliyor bana.

Ruya goruyorsun,gercek gibi hissediyorsun,farkli bir alemdesin.Uyku tipki kucuk bir olum gibi.

Yani sunu diyorum dogumdan oncesine dair bilincimizde hicbir sey yokken ruya alemine dair seyleri sanki gercek gibi yasiyor ve bazi seyleri hatirlayabiliyoruz.

Benim dusuncem uyku olum sonrasi hayata bir isaret gibi.Tabi herkes farkli yorumlar.
    rüyalar ahir hayatın varlığına delildir .. uyku ölümün benzeridir bilindiği gibi

çizgi ötesine yani berzahın ötesine gecmediğimiz için bazıları ahir hayatın varlığını kabul etmez . halbuki rüyalar ile çizgi ötesine gectiğimizi farketmeyiz

uykudasın öldün .. inceptiondaki gibi .. rüyalar ile hayattasın çünkü başka bir boyut

bilimkurgu hikayelerinde anlatılan boyutlar bir GERCEKLİKTİR . matrix gibi

gördüğümüz dünyanın ötesinde başka boyutlar var örtülü oldugumuz için veya sınırlandırılmış oldugumuzdan diğer boyutlar bize kapalı ..

rüya için beynin rastgele fonksiyonları deyip işin içinden çıktıgını zannediyor bazı beyin fukaraları

• neydi o espri kusura kaymakam bakar dı herhalde
    ilk kullandığında belirtmiştim espriyi kaldırırm ama hakaret şeklinde anlamadın
    ziya paşanın bir beiyiti var eskimeyen eskilerden
    nus ile uslanmayanı etmeli tekdir
    tedir ile uslanmayanın
    diye
    saldırganlaştın deyince aklıma geldi
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    celal tombik suratını ve küre beynini tokmaklayayım müsadenle ..
  • kalp kıracak kadar gaddarlaştıysam ben bu formu bırakırım
    her ne kadar hak helallik kavramlarına yabancı olsan da hakkını helal et demekten başka çarem yok zira be inanıyorum
    ilk muhatap olduğum insanlardan birisin ve senin gibi bir kaç kişiyi görünce takılmaya başladığım yer beni karakterime ters davranışlara sevk ediyorsa kanserdir kesip atmak gerekiyor

zaten yazmanın da bir anlamı kalmadı burada
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImRoyal

Hiçbir dayanak göstermiyorsun sadece imkansız diyorsun çünkü yok olmak anlamsız geliyor. Beynin buna anlam veremiyor. Ancak bu aşırı bir öznellik ve evreni bağlamıyor. Ölünce bedenini oluşturan maddeler evrende var olmaya devam eder. Bilinç yok olur.
    beynin degil düşünen akleden baglantıları kuran !! kalp tir

kalbin durdugunda ölürsün saat senin için durmuştur artık ..

sen gibiler bu hayatı anlamsız bulan nihilist müminler malesef ki . yaşarız ölürüz bu kadar

yeniden dirilmeyi hayat bulmayı reddeden yokluğu hiçliği secen MÜBLİSLERSİNİZ

iblis kelimesinin anlamı şudur : umut kesmiş ümidini yitirmiş ve bocalamayı bırakmış . yaşamak istemiyor hayatı degersiz görüyor

ben ölmek istemiyorum cünkü hayat hayal bile edilemez bir deneyim negatifliklerine ragmen (hastalık ömrün kısalığı yaşlılık fakirlik )

bir gün ölecem herkes gibi ve diyorum ki bu hayatın bir anlamı var kesinlikle dünya hayatını anlamlı kılan AHİR HAYATTIR

hayatı anlamlı kılan ölüm gibi :) gecenin gündüzü güneşin ayı aydınlığın karanlığı dişinin erkeği

2 ölüm 2 hayat yasayacaz ilk safha içindeyiz ....

insan sadece madde degil ki güzel insan :) sen sadece madde misin ? degilsin

senin dinin inancın düşüncelerin bilincin bu cümleleri yazdırıyor sana ..

• gandalf ben seni bildim bileli kafirdin galiba çocukluk bebeklik dönemini kastettin
  • Yok olmayi sonsuz olarak dusundugun icin almiyor. Sonsuzlugu bir insan beyni nasil anlayabilir ki 1 ile 2 arasinda da sonsuz gercek sayi var 1 ile 10 arasinda da 1 ile sonsuz arasinda da hatta gercegi gectim rasyonel sayi. Evren de hubble yasasina gore sonsuz, bana cok manasiz geliyor yani manasizdan kasit kendimi cok kucuk hissediyorum, sonsuzluk agir geliyor kavrayamiyorum bir turlu. Sonsuz bir dongunun icinde dongude oldugumuzu anlayabilir miyiz mesela bir suru anlamsizlik, paradokslar vs. gece gece aci cektim.

• Ölümden o kadar korktuğu için insanlık din diye bir algı yarattı, inanç diye bir olgu genlerimize işledi. Ölümden sonrasında ne oluyor ne bitiyor boşluk mu ? yoksa farklı bir şekilde bilinç hayatına devam ediyor mu ? asla bilemeyeceğiz. Zaten bilseydik ne din ortaya çıkardı nede inanç.

Din bazlı düşünürsen ya cennete gidiyorsun, yada cehenneme artık diğer dinlerinde sana sunduğu hediyeler (yada kötü sürprizler) mevcut; hangisi işine geliyor ise onu seç. Yada bölgenin sana sunduğu; zorunlu, doğumla birlikte işlenmiş İslam dini ile devam et veya ateist ol vs. uzay gider bu şekilde.
  • zannın doğru ilk yazdıgın ...

testide ne varsa dışarı o sızar .. yazdıkların düşüncelerin ve inancındır
  • Kafası çalışanlar için genel anestezi'de(narkoz) büyük dersler vardır.

• irdelenmesi gereken teistlerin öldükten sonra kesin şekilde hayat olduğunu savunması ve buna en ufak bir delil sunmamaları.

düşünülmesi gereken yine teistlerin öldükten sonra yaşam fikri ile yüzlerce yıldır cinayetlere, yaşam sömürülerine ortak olmalarıdır. bugün din adına işlenen cinayetlerin tamamının altında ölünce cennetliksin fikri yatar. bu açıdan bakarsan öldükten sonra yaşam olmadığını düşünmek insanlık için daha iyi. fakirler de hallerinden memnun bu düzende, nasılsa ölünce çok zengin olacaklar her şey onların olacak. eh neden vahşi kapitalizmde yöneticiler din adamlarını baş tacı ediyor? fakir halkı öldükten sonraki hayat masalıyla kandırsınlar, onları uyuştursunlar, isyan etmelerini önlesinler diye.

• ilk 20 yılı saymıyorum o biraz insanda cehaletin galebe çaldığı yıllar sonraki yıllarda her türlü insanla bi şekilde anlaşmışım kızgınlık denen şeyin sinir uçlarını yakmışım o derece bir halim selim yaşantı son bir aya bak nefsi gem vurursun boş bıraktığın anda kayarsın neyse
    zaten işler açılırsa pek fırsat da bulamam
    asıl sebep boşa kürek çekmek istemem öbürleri tuz biber
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.