Şimdi Ara

Bilimadamları yaşayan bir hücre yaratmayı başardı! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
5.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    @LeVeL;

    Bence değmez! Onlar anlamaz ve bilmezler ve öğrenmezler, anlatılanı hiç anlamazlar!

    @Gennosuke; Çok ciddi bir psikiyatrik tedaviye ihtiyacın var senin, umarım bunu "hakaret ediyor" diye kabul etmezsin!

    @LE10; Urey Miller deneyi ile bu olayı aynı gördüğünüz için Nobel Komitesi sizi ödül vermek için arıyormuş!


    Adam biyolojiden bi haber bakarmısın olaya.Mevzu o değil kendini bu kadar rezil etmen anlamsız.Adam copy pasteden başka bişey görmemişki.görmedinmi bunu lise derslerinde sen he?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 23 Mayıs 2010; 21:08:32 >
  • Yönetimle bağlantılarımız var gençler, bir ayağınız çukurda !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LE10
    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy
    @LE10; Urey Miller deneyi ile bu olayı aynı gördüğünüz için Nobel Komitesi sizi ödül vermek için arıyormuş!

    Adam biyolojiden bi haber bakarmısın olaya.Mevzu o değil kendini bu kadar rezil etmen anlamsız.Adam copy pasteden başka bişey görmemişki.görmedinmi bunu lise derslerinde sen he?.



    Olamaz böyle şey yaa! Biraz daha LE10 konuşursa dini inançlarım değişecek!
    Ne lisesi ne biyolojisi yavv? Ben Lisede biyoloji okumadımki, ortaokulda okudum!
    Ama evet Fizyoloji, Patoloji, biyokimya gibi derslerimizde bahsedilmişti o deneyden "genel kültür " olarak!




  • Sabahtan bu yana ellerine geçen kafama atıldı ve M ve yönetimde sabahtan bu yana fazla mesaide bu konuda!
    Şayet LeVel' tartışmayı kendisi bir noktada genişletmese patırtının " yaratma" kavramından çıkmakta olduğunu düşünemeyecektim bile, hiç aklıma gelmeyecekti!
    Ben oraya o kelimeyi de gıcıklık olarak koymadım, yalnızca deney hakkındaki ilk çıkan haberlerde " yaratıldı " deniliyordu, ve bu da çok normal sizde alıp bir tavşanı 8 ayaklı ve 4 kollu birşey yaparsanız genetik müdahaleyle buna da " yaratıldı " kelimesi kullanılabilir, anlaşılması sıkıntı yaratmaz! "yaratıldı" kelimesi konu ile ilgili dış basın gazete haberlerinde ve şirketin basın açıklamasında da aynen geçiyor! Benim bir ilavem söz konusu değil!

    Malum arkadaşlar saldırıyorlar bana yukarda! Hadi bilerek saldırsalar birşey demiyeceğim ama örneğin LE10'un söyledikleri gerçekten Lise altı bir Biyoloji bilgisi ve biraz İngilizceyle yalanlanabilir, konuyu hiç bilmeyen "Prince of Persia" ve diğerlerini saymayım teker teker!
    Bu sayfada olayı yorumlayan bir C4 var, bir onun benden aldığı cevaba bakın benden. Bu sayfada başka din adamının, papanın konu hakkındaki görüşü var birde ona bakın. Birde bilimi görünce saldıran buradaki gruba bakın. Sonrada niçin saldırıyorlar diye düşünerek birşeyleri tercih edin!
    Bu saatten sonra hiç değiştirmeyi düşünmem o kelimeyi tam tersine çok iyide savunurum. Kalkıp birde bilimsel olmaya çalışıyorlar komik kaçıyor, benim kullandığım kelimelerde deneyi yanlış anlatan bir tek kelime dahi yok! Ama başkaları "yok yaratmayı bir tek ben böyle anlarım " diyorsa ve tekme tokat üzerime geliyorlarsa sende böyle anlamalı diye benimde bunlara diyeceğim tek şey, "sen ne anlıyorsan anla benimde anlayışım ve olayı ifade edişim bu " olur!

    Aslında örnek vaka olarak incelenmelidir; Olayın Etik yönü hakkında yapılan basın açıklamasında bir kısım var, sanıyorum SSH burayı çevirdi ve buraya koydu ve forum kuralları gereğince M'de onu sildi; O açıklamanın o bölümü ABD veya benzer başka hiçbir ülkede bir tepki almayacak ama o etik değerler açıklamasını buraya koyarsanız pala ile saldırır adamın üzerine birileri! Zahmet etmiyeceğim tam çeviriye nasılsa anlamayacaklar ama " orada ruh yok bir kimyasal reaksiyonlar bütünü " denilmiş, kestirip atılmış!
    Darısı bana saldıranlara, umarım başkalarına ve bilime nasıl davranılması hakkında biraz gelişmiş çıkarlar bu tartışmadan!

    @Level;
    İstersen detaylı oku deneyi ama olay arkadaşların anladığı gibi hiç değil; sonuçta ortaya çıkan canlıdan tam olarak yeni bir canlı olarak söz ediliyor seninde ingilizcesini yazdığın ve çok çeşitli açıklamalarda da söz edildiği gibii!
    Artık şu "yaratıldı, üretildi, cikletten çıktı, türedi " garipliği bitsinde biraz deneye bakılsın lütfen! Teknik detaysız olayı herkesin anlayacağı basitlikte ve bütünlükte anlatan gerçekten iyi bir iş yapacak bu konuda!




  • Müdür eline su tabancası almışsın millete doğrultup öldürmeye çalışıyorsun. Niyetin adam öldürmek ama elindekinin su tabancası olduğundan haberin yok.
    Yaptığın sadece bu.Ne dersen de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SSH

    Science dergisinin söz konusu ekiple yaptığı röpörtajdan bir kesiti çevirmiştim ancak ekibin din ile ilgili görüşünü gösterdiği için diğer mesajlarla birlikte silindi.

    Önemli değil, ilgilenenler röpörtajın bütününe buradan ulaşabilirler:
    http://news.sciencemag.org/sciencenow/2010/05/synthetic-biology-answers.html

    Bu rapor ne kadar doğru ki acaba




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozdil
    Müdür eline su tabancası almışsın millete doğrultup öldürmeye çalışıyorsun. Niyetin adam öldürmek ama elindekinin su tabancası olduğundan haberin yok.
    Yaptığın sadece bu.Ne dersen de.


    Hah işte bu olayı bu kadar basit anlatmayı başarırsak haberin kendi gibi düşünenlerde yapacağı tahribatıda anlarlar sanıyorum!
    O haber nükleer bomba, etkisi yüzyıllarca radyasyon olacak ve sizin değil belki şimdilik ama gelecekte neslinizi şekillendirecek!
  • Tabi tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATOM ANT
    quote:

    Orijinalden alıntı: SSH
    Science dergisinin söz konusu ekiple yaptığı röpörtajdan bir kesiti çevirmiştim ancak ekibin din ile ilgili görüşünü gösterdiği için diğer mesajlarla birlikte silindi.
    Önemli değil, ilgilenenler röpörtajın bütününe buradan ulaşabilirler:
    http://news.sciencemag.org/sciencenow/2010/05/synthetic-biology-answers.html

    Bu rapor ne kadar doğru ki acaba


    Bağlantıdaki bir bilimsel dergi röportajı ve güvenilirlik düzeyi yüksektir.
    Ama ciddi olarak inceleyeceğim derseniz LeVeL'in verdiği bağlantıda Bilimsel yayının kendisi var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bulantı

    "Tüm bilim adamları toplansa daha bir hücre yapamıyorlar haha, tesadüfen nasıl olcak, evrim masaldır. "


    İnsanoğlu onbinlerce yıldır var. Bilim son yüz, yüzelli yılda bu seviyeye geldi. Bir zahmet 300-500 hatta 1000 sene sonra neler yapılabilir düşünsen...


    Peki önceki insanların bizden daha gelişmiş olmadıkları ne malum ?




  • @jerilyas;

    Önceki insanlar bizden daha gelişmiş olsalardı, onların kalıntıları bu konuda bu kadar çok itiraz olmasına olanak vermezdi!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    @jerilyas;

    Önceki insanlar bizden daha gelişmiş olsalardı, onların kalıntıları bu konuda bu kadar çok itiraz olmasına olanak vermezdi!


    Ben kinaye yapmak istemiştim ama.
    Benim çok kanıtlayabileceğim bir konu değil aslında.
    Yani nuh tufanı , piramitlerin hala açıklanamaması , helak olan kavimler vs. olabilir.
    Yani olayı böyle bir düşünceyle savunmak bu kadar basit olmamalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nick

    Tartışmanın çok dışındayım. Fakat birkaç cümle yazmalıyım.

    Bilimden bahsedeceksek evrim vardır. Kanıtlanmamıştır, fakat yapılan tüm incelemeler evrimi desteklemektedir.

    Peki bütün bu bilimsel veriler benim evrimi kabul etmemi gerektiriyor mu? Evrim birçok bilim dalının temelini oluşturabilir. Bu bilim dalı birçok fayda sağlayabilir ama evrimi kabul etmem bana bir fayda sağlamaz... Bırakın bilim adamları evrimi incelesinler evrimi kullanarak insanlara faydalı olsunlar. Burada bir sorun yok. Evrimi temel alan genetik bilimini kullanabilirim ama evrimi kabul etmem. İzin verin mantığını yazayım...

    Eminim hepiniz bilimin yıllarca kabul ettiği teorilerin (gerçeğe yakın) sonraları değiştiğini biliyorsunuzdur. Bu kadar değişken iken bilimin her dediğini neden kabul etmeliyim. Evrimi kabul ettim dolayısıyla dine inanmadım. Öldüm. Ben öldükten 10 yıl sonra bilim evrim teorisinin değiştiğini ve yaratılışın kanıtlarının olduğunu savununca ne olacak? Varsayım demeyin çünkü örnekleri var.

    Bu yazdıklarım bilim çevresinin kabul etmesine rağmen neden evrimi kabul etmediğimin açıklamasıydı...

    Şimdi açıklamamı destekleyen bir bilim adamından bahsedeyim. (Daha önce yazıldıysa kusura bakmayın bu yazacaklarımı es geçebilirsiniz.)

    Human Genome Project (İnsan geni projesi) yüzyılımızın en büyük projelerinden biri. Eminim hepiniz hakkında detayları biliyorsunuzdur. Benim bahsedeceğim olayın arka planı. Francis Collins bu projeyi yöneten bir genetikçi. Proje yöneticisi, lider. Beraberindeki en ünlü genetikçilerle birlikte projeyi tamamladılar. Ve 3.1 milyar gen şifresini bir veritabanına aktarmayı başardılar.

    Sonra mı ne oldu? Tamamı ateist olan bilimadamları insan geninin evrim teorisiyle oluşamayacağını düşündüler. (Nerdeyse yarısı: %40) Evet, yaptıkları iş evrime karşı değil ve hatta destekliyordu fakat işin içinde tesadüf değil de bir bilinç olduğunu kabul ettiler ve yaratılışa inandılar.
    Şimdi haber yalan değil:http://edition.cnn.com/2007/US/04/03/collins.commentary/index.html

    Kişi de yalan değil:http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Collins_(geneticist)

    Ama burda onun bilim adamı olmadığını söyleyenler, para tatlı gelmiş diyenler var bunlar yalan, iftira:http://resim.donanimhaber.com/m_30888201/mpage_1/f_/key_Francis,Collins//tm.htm

    Sanırım hala yaratılışa inananları cahil, bilgisiz, araştırmayan, ne denilirse ona inanan, sorgulamayan, körü körüne inanan kişiler olarak göreceksiniz... Her şeye bir kılıfınız var.

    En azından bir daha düşünme ihtimaliniz de var.

    Ha, tartışma bilimsel ise. Evet evrim bilimsel olarak bir teoridir. Vardır.


    Bu yazıyı evrim konusuna yazmış arkadaş. Bu yazıdan, bu konunun mahrum kalmasına gönlüm razı gelmedi. Ekleyiverdim

    Her araştırmadan sonra bu oran %40 ın üzerine çıkacaktır. En basit İşletim sisteminin bile ne kadar mükemmel olduğunu gördüler çünkü. Daha karmaşık işletim sistemlerini de incelemeye başladıklarını da tavan yapacak oran. % 100 e doğru gidecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 13 Haziran 2010; 10:00:51 >




  • @ar_tryk

    Tabi tabi, tüm dünya saatlerini ayarlayacaklar, yeni yıla girer gibi bütün ülkeler saati geldiğinde ateist olup havai fişeklerle kutlayacaklar. Ellerinde şarap şişeleri ve iki kadeh olan çiftler tokuşturup içecekler ve sessiz gözyaşları yanaklarından süzülecek.

    Ekran başındakiler de çıngınlar gibi ateist olup, bu günü hiç unutamayacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozdil -- 21 Haziran 2010; 0:07:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozdil

    @ar_tryk

    Tabi tabi, tüm dünya saatlerini ayarlayacaklar, yeni yıla girer gibi bütün ülkeler saati geldiğinde ateist olup havai fişeklerle kutlayacaklar. Ellerinde şarap şişeleri ve iki kadeh olan çiftler tokuşturup içecekler ve sessiz gözyaşları yanaklarından süzülecek.

    Ekran başındakiler de çıngınlar gibi ateist olup, bu günü hiç unutamayacaklar.

    ateist olan bilimadamları insan geninin evrim teorisiyle oluşamayacağını düşündüler. (Nerdeyse yarısı: %40) demişti arkadaş. Ben ateist bilim adamlarının insan geninin evrim teorisiyle oluşamayacağını düşünenlerinin oranının yüzde yüze çıkacağını söyledim. Allaha inanmaksa kendilerine kalmış. Allaha inanmadıklarından Allah yaptı da diyemiyorlar. Bunlardan başka Dawkins bile tasarımın olabileceğini söylüyor. Tanrıya inanmadığı için tasarımın uzaylılar tarafından yapılmış olabileceğini söylüyor. Evrim konusunda yazıldı bu konu. Mükemmel bir tasarım var. Ateistte olsalar görüyorlar. Bunu söylemek istedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk
    ateist olan bilimadamları insan geninin evrim teorisiyle oluşamayacağını düşündüler. (Nerdeyse yarısı: %40) demişti arkadaş.

    Kimmiş onlar?

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk
    Allaha inanmadıklarından Allah yaptı da diyemiyorlar. Bunlardan başka Dawkins bile tasarımın olabileceğini söylüyor. Tanrıya inanmadığı için tasarımın uzaylılar tarafından yapılmış olabileceğini söylüyor. Evrim konusunda yazıldı bu konu. Mükemmel bir tasarım var. Ateistte olsalar görüyorlar. Bunu söylemek istedim.

    Bahsettiğin tasarım günümüz canlılarının tasarımı değil. Günümüz canlıları evrimleşmiştir. Ve mükemmel olmadıklarını görmek çok zor değil.
    Dawkins in dediği tasarım ilk molekülün tasarımı. Ayrıca Dawkins dahil kimse bunun böyle olduğunu söylemiyor ya da inanmıyor. Sadece olabilir diyor.




  • @ar_tryk
    Ben yanlış anlamışım. Özür dilerim.
  • Bir Bina yapılırken Mühendisin işçiliğine kolay kolay "yarattı " denilmez!
    Ama alttaki linkte Şelale Evinden başlayarak resimlenmiş mimari yapıların hepsine de Mimar " yarattı " denilir.
    Adamın elinden fotoğraf makinasını alıp kendi istediğiniz fotoğrafı çekerseniz elinden fotoğraf makinasını aldığınız kişiye kimse fotoğrafçı demez!

    http://www.tekplatform.com/super-cafe/618424-mimarlik-harikalari.html

    @::cc::;

    Lütfen sayfanın kapanmasına neden olmamaya çalışın! Zaten daha ilk gün 2-3 sayfası silindi ve 1 sayfayıda konuya alakasız yazdıklarını kavrayanlar sildiler! Konuyu hala anlamayanların yazılarını görebilirsin okursan 2 sayfayıda! Bu konuya daha önümüzdeki günlerde bolca yeni materyal gelir meraklanmayın, bu kalabalığı niçin topladı sanıyorsunuz konu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 21 Haziran 2010; 1:33:26 >




  • ya ben bu konuya mesaj atmıştım silinmiş..

    o zaman biraz daha ağırlık verelim bu konuya..

    Bir organizmanın canlı sayılabilmesi için gereken 250 ila 1500 arasındaki farklı proteinin tesadüfen,
    aynı anda ve aynı ortamda kendiliğinden oluşması olasılığı imkansızın da ötesindedir.

    " Genom Çalışmaları ''Tesadüfen Oluşan İlk Hücre'' Aldatmacasını Yerle Bir Ediyor "
    http://www.evrimteorisi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=510%3Agenom-calismalari-tesadufen-olusan-ilk-hucre-aldatmacasini-yerlebir-ediyor&catid=37%3Arokstories-samples&Itemid=170






  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::cc::

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk
    ateist olan bilimadamları insan geninin evrim teorisiyle oluşamayacağını düşündüler. (Nerdeyse yarısı: %40) demişti arkadaş.

    Kimmiş onlar?

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk
    Allaha inanmadıklarından Allah yaptı da diyemiyorlar. Bunlardan başka Dawkins bile tasarımın olabileceğini söylüyor. Tanrıya inanmadığı için tasarımın uzaylılar tarafından yapılmış olabileceğini söylüyor. Evrim konusunda yazıldı bu konu. Mükemmel bir tasarım var. Ateistte olsalar görüyorlar. Bunu söylemek istedim.

    Bahsettiğin tasarım günümüz canlılarının tasarımı değil. Günümüz canlıları evrimleşmiştir. Ve mükemmel olmadıklarını görmek çok zor değil.
    Dawkins in dediği tasarım ilk molekülün tasarımı. Ayrıca Dawkins dahil kimse bunun böyle olduğunu söylemiyor ya da inanmıyor. Sadece olabilir diyor.

    Mdem ısrar ediyorsunuz yazayım. Bir alıntı.
    İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen Francis Collins, "Laboratuvarda çalışırken Tanrı’nın varlığını hissettim" dedi.

    Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

    Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

    Buyrun Neomy nin telaşını da şimdi anladınız sanırım




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.