Şimdi Ara

Bilimadamları yaşayan bir hücre yaratmayı başardı! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
5.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hazır eğilmişken konuya bir materyal daha ekleyeyim

    "Biz yeni ve canlı bir hücre yarattık ama yaşamı yoktan var etmedik" diyor Dr. Venter, "bu gelişmeyi, yaşamı en başından yaratmak değil var olan üzerinden yeni bir hayat yaratmak olarak değerlendiriyoruz.

    Kısaca bizim anladığımız manada yaratma kullanılmıyor. yaşamı en başından yaratma yok yani. Dr. Venter söylemiş. Atası olmayan bir hücre yarattık diyor. Ressamın yaratması gibi. Elde fırça, mavi, yeşil, sarı vb. materyalleri kullanarak resim yaratma gibi bir ifade kullanmış. Tanrı rolüne soyunmamış. Bizim de söylediğimiz bu. Bazıları yaratıldı sözünü duyunca neredeyse zil takıp oynayacaktı. Ama olmadı. Dediğimiz gibi:Varolan malzemeleri kullandılar.




  • ar_tryk

    Biz farklı bişey söylemiş gibi diyorsunuz. TDK'nin sitesinden kullanildiği anlama dahir kaynak bile koymuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

    Müthiş olumlu bir gelişme, umarım daha gelişmiş yapay organizmalar veya canlılar yapabilirler. Bugün gazetede okudum, yapay hücrenin özellikle yoktan var edildiğini belirtmiş ki doğru. Yarattığı şey çoğalıyor bile. Dr. Craig Venter da Tanrı olmakla suçlanıyor. Adam yaratıyor abi, n'apacan!

    İşte bir örnek. Yoktan varediyor diyor artı tanrı olmakla suçlanmış ama yaratıyormuşta




  • Genelleme yapmayin aliniyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeVeL

    Genelleme yapmayin aliniyorum .

    Bazıları dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeVeL
    Genelleme yapmayin aliniyorum .



    Cık, cık,cık, Level çoktan biliyorsunuzdur, çok sayıda kişi ile aynı lafları tekrarlamak suretiyle buraya gelindiyse vardır çok büyük problem demiş Efendi Yoda! Bu kadar kişi ilk anda buraya damladıysa vardır bir hikmeti tabii ki!

    Ama galiba problemi anladım. "Yaratma" kavramından çıkıyormuş ve yukardaki çarpıcı mimar-mühendis örneğiyle arkadaşların gri kıvrımlarındaki gemici düğümünü çözdüğümü sanıyorum! En azından sayın ar-tryk konuyu anlamış ve "benim yazılarımda olmadığından dolayı bulamadığı ifadeyi " Historia Calamitatum'un 2.4 satırlık şirin yazısından bulduğunu iddia etmiş, ve bana saldırı gerekçesiymiş gibi kullanmış!
    Arkadaşlar "yoktan varettiğini iddia ettiğimi " öne sürerek bana saldırdınız hepiniz, allah size bildiğini yapsın emi!
    Sanıyorum verdiğim örnekle özellikle mühendislik kökenli bazı arkadaşlar biraz anlayabildiler, yani şelale evi ile! Mühendis düşüncesiyle canlılığı kavramak kolay iş değildir, tabii özel ilgili olan arkadaşları ima etmiyorum. Fakat kanalizasyon borusuyla damarı aynı sananları kastediyorum.

    Sayın ar-tryk, verdiğiniz örnekle benim telaşlanmam olanaksız!
    Burada telaşlanması gereken tek kişi omuz atılıp elinden fotoğraf makinası alınan kişidir! Fotoğraf makinasını çalanın kısa sürede fotoğraf makinasınıda yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın!

    @ar-tryk;
    Ben çeviri düzeltmekten yoruldum! Buraya diğer Evrimle ilişkili olarak koyduğunuz yazının burada tartışılanla ilişkili olmadığını sizde anlamışsınızdır artık herhalde! Bende video yerine yazı tercih ederim. Alttaki 2-3 satır Wiki alıntısıdır, eski ateist ken şimdi yaratılışçılığı ve akıllı tasarımı reddettiğini hala ve teistik evrim veya evrimsel yaratılış gibi bir inanç sistemine sahip olduğunu belirtmiş! Birde adamı şişirmeyin, Genom projesinde idari görevli ve aldığı bazı ödülleride iyi idareciliğinden almiş, kısacası Craig Venter değil!
    Niye bu alıntıyı yukarıya koydunuz anlamadım valla! Hadi adam müslüman olsa bişey demicem ama adam Hristiyan.
    Görülüyorki siz müslümanların veya hristiyanlarında tanrı anlayışınızıda kastetmiyor zaten tanrı derken!

    " In his 2006 book The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief, Collins considers scientific discoveries an "opportunity to worship." In his book Collins examines and subsequently rejects creationism and intelligent design. His own belief system is theistic evolution or evolutionary creation which he prefers to term BioLogos. Collins appeared in December 2006 on The Colbert Report television show[19] and in a March 2007 Fresh Air radio interview[20] to discuss this book."




  • Türkiyedeki prof.lar çok cahil haber türke katılanlardan biri yapamadık diyor ama ileride yapacağız diyor diğeri yarım saat sonra zaten yaptık diyor bu ne iş anlamadım gitti
  • quote:


    Q: Does the discovery challenge religious notions about the creation of life and the concept of a spirit?

    M.B.: The creation of life from nonlife (fully synthetic cells) might well impact some religious and cultural world views, and the achievement of a partly synthetic cell already opens the door to these implications. The achievement of Venter’s team vividly demonstrates that the genome of simple life forms is nothing more than a complex molecule constructed out of nothing more than certain chemicals. (Most molecular biologists have already believed this for many generations, of course.) This result strongly implies that fully synthetic cells would likewise be merely very complex chemical devices, created out of nothing more than chemical ingredients that are organized in the appropriate way. There is no need for a concept of “spirit” or nonchemical “vital spark” to explain simple bacterial life. This, in turn, in my opinion, implies (but does not prove) that more complex forms of life, including humans, are essentially nothing more than exceedingly complex chemical devices, and so there is no need for a concept of “spirit” or “vital spark” to explain what make humans alive.




    Adam haklı beyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstros -- 21 Haziran 2010; 19:40:14 >




  • Yaratmak ? Yoktanmı var etmişler diyorsun (tövbe-haşa) ? Farz edelimki Hücre diye birşey yok. İnsan hücrenin ne olup olmadığını nerden bilecekti ? Zaten var olan birşeyi çeşitli yollarla oluşturmak başka şey, Yoktan var etmek(yani ortada bir örneği-eşi benzeri olmayan şey) başka şey.

    Kendinizi tatmin etmek için böyle yarattı heyttu huttu diye cümleler kurmayın lütfen komik oluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurlarÖnünde -- 22 Haziran 2010; 1:30:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SurlarÖnünde
    Yaratmak ? Yoktanmı var etmişler diyorsun (tövbe-haşa) ? Farz edelimki Hücre diye birşey yok. İnsan hücrenin ne olup olmadığını nerden bilecekti ? Zaten var olan birşeyi çeşitli yollarla oluşturmak başka şey, Yoktan var etmek(yani ortada bir örneği-eşi benzeri olmayan şey) başka şey.
    Kendinizi tatmin etmek için böyle yarattı heyttu huttu diye cümleler kurmayın lütfen komik oluyorsunuz.



    " Yoktan var etmek(yani ortada bir örneği-eşi benzeri olmayan şey) başka şey"

    Zaten yazıları baştan sona okursanız sizin yukarda tarif ettiğiniz şekilde bir " yoktan var etmek " olduğunu görürsünüz? Şayet yoktan var etmeden "hiçten var etmek " anlıyorsanız bu kastedilmiyor!
    Yaratma demekte hiçbir sakınca yoktur, tüm yazıyı okursanız veya daha iyisi bilen birisiyle okursanız size anlatabilir niçin "yaratma" denilebileceğini! Bende yukarda kısaca anlatmaya çalıştım.




  • yaptıkları şey virüsün hücreye yapıtığı şeyle benzer gibi geldi hücrenin dnası yerine tamamen kendi istedikleri genleri koyuyorlar bu şekilde anladım yanlışmı anlamışım ?
  • Bu yöntemle Allah'ın yaratmadığı, kendi kendine üreyebilen bir hücreyi bilim yapabiliyor. Yakında yine Allah'ın yaratmadığı ve bu güne kadar hiç varolmayan ve istediğimiz özelliklerde (5 kafalı, 3 ayaklı, sarı-lacivert teni olan, vb) bir canlı yapılabilecek.

    Bunun neyini küçümsüyorsunuz, neyine kulp takıyorsunuz anlamak mümkün değil..
  • Anlamadığım burda diyorsunuz bilim adamları hücre yarattı felan peki aynı yere çıkmıyor mu bu??? Yani kendiliğinden oluşmuyor bunu birşey yaratıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: med_cezir197
    yaptıkları şey virüsün hücreye yapıtığı şeyle benzer gibi geldi hücrenin dnası yerine tamamen kendi istedikleri genleri koyuyorlar bu şekilde anladım yanlışmı anlamışım?


    Anladığınız kısmen doğru, ama tam değil! Yöntem henüz ilk aşamalarında ama geni istedikleri gibi düzenliyorlar ve ortaya çıkan ve üremeye devam eden önceden yeryüzünde hiç varolmamış yeni bir canlı oluyor! Bunun zamanla tam sentetik hücre yapımına kadar yolların açık olduğu da ilk araştırmalarda ifade edilmiş! Önemi araştırmanın ilk defa varolmayan bir canlı oluşturulmuş olmasından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncrdbl
    Bu yöntemle Allah'ın yaratmadığı, kendi kendine üreyebilen bir hücreyi bilim yapabiliyor. Yakında yine Allah'ın yaratmadığı ve bu güne kadar hiç varolmayan ve istediğimiz özelliklerde (5 kafalı, 3 ayaklı, sarı-lacivert teni olan, vb) bir canlı yapılabilecek.
    Bunun neyini küçümsüyorsunuz, neyine kulp takıyorsunuz anlamak mümkün değil..


    Aslında beni çok kızdıranda bu. Birde " biz bilime engel değiliz " demeleri. ( Bu konuda da bulunan ama bilimsel gelişmeyi de kavrayıp anlayan ve destekleyen arkadaşlara birşey demiyorum! ) Sonrada sinir olup düşünmeyi engelliyor dediğimde bana kızılıyorya buna da daha çok sinir oluyorum!
    "Yaratma" 'nın nasıl kullanıldığına sözlükten bakmaya dahi meraklı değiller!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dönüşüm
    Anlamadığım burda diyorsunuz bilim adamları hücre yarattı felan peki aynı yere çıkmıyor mu bu??? Yani kendiliğinden oluşmuyor bunu birşey yaratıyor.


    Hiçte çıkmıyabilir ama bunu bu konuda tartışmayı biraz erken bulurum, daha ne olduğunu tam anlayamamış arkadaş sayısı fazla!
  • guzel bı calısma bır hucrenın ne kadar karmasık ve zor oldugunu gosterıyo allahın kudretını kavramak ıcın boyle konulara tam destek verelım. Allah kısmet ederse ınsanoglu daha cok gelısecektır.
  • Helal olsun daha neler göreceğiz kim bilir.
  • @neommy konuyu okudum herkesin yazdıklarınıda okudum. Yaratmak denen olgu yoktan var etmek değilmi.

    İnsan yapısı DNA yı kullanarak demişsiniz. yani ortada yoktan var etmek denen birşey yok. Ayrıca konunun ayrıntılarınıda bilmek lazım diye düşünüyorum. birde biz programamı tabiyiz sizce,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahors84
    @neommy konuyu okudum herkesin yazdıklarınıda okudum. Yaratmak denen olgu yoktan var etmek değilmi.
    İnsan yapısı DNA yı kullanarak demişsiniz. yani ortada yoktan var etmek denen birşey yok. Ayrıca konunun ayrıntılarınıda bilmek lazım diye düşünüyorum. birde biz programamı tabiyiz sizce,


    " Yaratmak " eylemini niçin "yoktan var etmek " olarak anlıyor herkes? Bunun böyle anlaşılmasının gerekmediği hem bu yazıda hemde alttaki verilen linkteki aynı konudaki tartışmada da defalarca açıklandı. Burada da mühendis-mimar örneği vererek açıkladım, bunlarda açık olmayan ne var ki bu soru ısrarla soruluyor?
    Burada " yoktan var etmek " kastedilmiyor kısacası yaratmak denilirken. Ama ortaya çıkan canlı evrende eşi-benzeri olmayan bir canlı ve "yaratmak " derken bu anlatılmaya çalışılıyor. Benim söylediklerimde bir tane bile "yoktan var etmek " sözü yok. Bu konuda silinen sayfalarda da yok!

    http://forum.donanimhaber.com/m_40332126/tm.htm

    Ben soruyu derinleştirmek istemiyorum doğrusu, Genetik bilgim detaylı ve bu sorulara cevap verebilecek derinlikte değil. Ama şöyle söyleyim dünya ve kendi beyninin çalışma teknikleri hakkında yeterli bilgiye sahip insanın program varsa silebileceğine hep inanırım kişisel görüşüm olarak!




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.