Şimdi Ara

Bilgisiz Özgüveni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar selçuk inan balonu serüveninden sonra kısa bir geri dönüş yaptım, uzun yazı olacak ama okuyun iyi olur, uzun zaman yine yazmayacağım bir seferlik geldim eğer çıldırtacak şeyler olmazsa:) selçuk inan zamanı çok yazdım çünkü o tehlikeyi geldiği ilk sezonda farkettim. bu adam iyi oyuncu değil, bu adam gs orta sahasında yapamaz dedim, herkesi kandıracak yıllarca onu oradan kimse alamayacak etkisiz bir orta saha olacağız diye. en iyi oynadığı ve zaten tek iyi oynadığı ilk sezonda yazıyordum bunları. ne oldu sonra? yıllarca gs iyi oynayamadı. tüm takım değişti o kaldı. biz hep aynıydık, onca parayı sağa sola dökeceğimize selçuk'u kesip yerine adam koymadık. çıldırtacak bir konuydu. sonra fernandao vs dönem geldi farkı gördük, haksız mıydım? takım nasıl farketti, reaksiyonlar verdik, kötü bile oynasak orta saha takımı taşıyordu.


    Hani diyorsunuz ya şöyle bir komediniz var sizin, yıllarca bu futbolu izliyorsunuz, hiçbir halttan anlamıyorsunuz. takım yenilince ''bari reaksiyon verin, bari bir şeyler yapın' diye. mesela konya maçı. bakın orta sahanda adam yoksa bunu yapamazsın, orta saha takımı ateşler, orta saha top taşır, orta saha takımı ileriye götürür, orta saha reaksiyon gösterir, bunu yapacak oyuncun yoksa onu yapamazsın! konya bunu yapar niye? orta sahasındaki adam mükemmel olmasa da sorumluluk alma ve top taşıma bilinci var. bizde taylan sürmez, berkan sürmez, cicaldau sürmez, eric sürmez.


    şimdi bunca yıldan sonra ikinci çıldırtacak konu geldi. yerli futbolcu ve medya çetesi, yabancı hoca düşmanlığı, proje isteyip proje yapan başkana düşmanlık, geçiş dönemlerinde olabilecek olumsuz durumlarda hemen eleştiri yağmuru vs bir ton konu. tam tipik orta doğu kültürü.


    Bu Galatasaray'ın yaşadığı süreç, ülkemizde futbol izleyicilerinin ne kadar bilgisiz ve ek olarak dürüst olmadığını gözler önüne seriyor. bu taraftar kitlesi olayları yorumlarken a ülkesine bakın ne kadar iyi yönetiyor futbolu, yapılanmalarını anlatır, bizde nasıl vs diye şikayet ederler ama nedense mesele magazine geldiğinde medyadaki sirke en çok yine bu taraftar alet olur. galatasaray tam da o özendiğiniz şeyleri yapmaya başlamışken maalesef bu iş yürütülürken hatalı oyuncu kararları sebebiyle olumsuz sonuçlar alırken hemen herkes aniden o doğruları bırakıp yine merdiven altı yorumlarına başladı.


    yazıyı yazarken de ne şucuyum ne bucu. terim'e saygım ve sevgim sonsuz ama eleştirdiğim yerde eleştiririm. gitmesi gerektiği zaman gitmeli ki selçuk inan'la berbat futbol oynadığımız yıllarda gitmesini istiyordum çünkü gözlerini kapatmış bu sorunu görmezden geliyordu. orta sahamız etkisiz ve güçsüz kalıyordu. bu sezon başladı, başlamasını da istiyordum çünkü yeni kadro kurulacak yani her imkanın var ama kadro kurulumu bittiğinde o acı gerçek yine ortaya çıktı. terim kadro kuramıyor! bana göre böyle. yanlış da olabilir ama konumuz bu değil, buna odaklanmayın. yerli çöpler takıma doldurulmuş, fazla bonservisler ödenmiş, ihtiyacımız olmayan koca bir orta saha ordusu kurulmuş. şu orta sahaya bakın, ne top çalan maç boyunca koşan rakibi yıpratan bir defansif adam var, ne topu sürecek, topa hakim arada oyun açan, sorumluluk alan hücumcu var. hepsi birbirinin aynısı. cicaldau belki potansiyeli çok yüksektir bilmem ama şuan taylan'ın bir kademe üstü. yani hepsi birbirinin aynısı sadece seviyeleri farklı. terim yine takımın orta sahasını vasatlar sürüsüyle doldurmuş. orta saha kötüyse o takımı at çöpe gitsin, sol bekin kötü orta sahan iyidir o takım yine bir reaksiyon gösterebilir arada iyi oynayabilir, çok güzel bir örnek olacak mesela beşiktaş, beşiktaşı izlerken bir yetersizlik görüyorsunuz ama oyunu çok da kötü değil, neden? orta sahası güçlü. fenerbahçe çok kötü oynuyor ama bazen idare ediyor neden? ne bileyim süpürücü crespo var, top süren orta sahaları var. terim'in istemediği oyuncular alındı diyen kişilerle irtibatı kesin, asıl istediği kişiler alınmadı diyenlere de deyin ki eğer asıl istedikleri alınmadıysa o zaman kimseyi almasınlar. verim almayacağını bile bile adam alınır mı? kimse kendini kandırmasın.


    bakın daha yazıya başlamadım bile hay maşallah.:)


    ----------

    BURAK ELMAS İSTİFA KONUSU


    baştan yazayım, burak elmas'ın istifa etmesini isteyen birisi olumsuz şeyler sıralayabilir, doğru elbette bunlar var ama istifa demek kulübü karıştıracak istikrarsızlaştıracak savaş varmış gibi gösterecek seviyeye getirecek elinde ne var? yolsuzluk mu? hırsızlık mı? teknik açıdan bakarsak takımın başında terim vardı yani ortada istifa diyebilecek kadar ne gördün eyy taraftar isimli kişi? eleştirecek şey olmasının karşılığı istifa değildir.


    ali koç olmadı diyebilir bir insan. istifa ağır bir söz ama onu da diyebilir diyelim. elinde bilgi var, nedir o? 4 sene mi ne olmuş, her sene aynı hatalar yapılmış, zilyon tane transfer yapılmış, ama hataya devam edilmiş. bir karar verilip arkasında durulmamış vs vs. yarım sezonda burak elmas için ne gördün? tamamen ligde bulunduğumuz sıralama ve yerli medya çetesi efekti. takımın hocası yok mu? başkan ne alaka? derler adama ama bizi kim dinler?


    bilgisiz özgüveni burada karşımıza çıkıyor. taraftarlar nedense kendisini her şeyden herkesten üstün ve bilgili sanıyor, her şeyi yapmaya hakkı olduğunu sanıyor. ben burak elmasçı veya antisi değilim. çoğumuzun da elinde böyle olmak için done yok diye biliyorum. hal böyleyken bir kişi nasıl burak elmas istifa diyebilir? futbolu takip eden birisi olarak bir başkana yani maç gibi izleyemediğim, detaylarını bilmediğim bir konuya nasıl bu kadar kesin yorum yapabiliyorum? başkanlık makamına ait hangi teknik, iş detayına hakimim ve bunu yorumladım sonra bu kanıya vardım? yıllardır futbol izliyorum, bir gs başkanına istifa etmeliler dediğimi hatırlamıyorum. en fazla şunu demişimdir, seçim geldiğinde diğer adayları görürüm ve gitsinler derim o kadar.


    burak elmas başkan değil mi? evet. takımı terim gibi birine emanet etti mi? evet. teknik ekiple iletişim vs derken bir kadro kuruldu mu? evet. bu takımın başında hoca yok mu? var. başındaki hoca burak elmas'ın lise arkadaşı vasıfsız biri mi? hayır. yani adam başkan oluyor, her başkan gibi takımı hocaya emanet ediyor, transfer politikasını belirliyor bir proje ile, proje demek 300 bin euro bonservis ödeyeceğiz değil, yüksek bonservisle potansiyelli oyuncular alalım diyor, ekonomik durumlar berbat diyor vs bir yola çıkıyoruz diyor. artık yüksek maaş veremeyiz diyor, yayın ihalesindeki parayı gördünüz değil mi kulüplerin borcunu gördünüz değil mi? eleştirecek tek yer göremedim? siz nasıl gördünüz anlamıyorum.

    bakın eleştirecek yer şaka bi yana elbet vardır ama karşılığı istifa değildir.



    -------------


    PROJE YAPILANMA İSTEYEN AMA OLUMSUZ SONUÇTA PROJE DÜŞMANI OLAN TARAFTAR



    futbol takip ediyorsanız kulüplerin bulunduğu ekonomik durumu bilmeniz, borçları döviz kurunu görmeniz gerekir. yok artık öyle eskisi gibi takım kurmak. yıldız doldurmak vs. o devir tüm takımlar için kapandı.


    dünyada her kulüp geçiş dönemleri yaşar, yaşayabilir, takım yenilenir, kimya tutmaz bazı hatalar yapılır başarı gelmez bir dönem vs. bu normaldir, olabilir, karşılığı bu ne biçim proje gs böyle oyuncularla oynamaz vs değildir. önemli olan proje yapılırken karşılaşılan hataları söylemek, bunlardan dönmek.


    proje eleştirisi yapmak ayrı bunu nefrete dönüştürmek ayrı. o kadar yorumcu izliyorum proje nasıl daha iyi olur bu hatalar yapıldı seneye yapmasınlar demiyor. proje rezalet ne projesi vs merdiven altı yorumlar havada uçuşuyor.


    burak elmas radikal kararla takım yenileme, gençleşme, düşük maaşlı yüksek bonservisli oyuncu politikasına gitti. aslında takımımız kötü değil, orta sahamız için yapılan berbat tercihler takımı olduğundan aşağıda gösteriyor. defansımız kötü değil ama defans sürekli rakiple karşı karşıya kalıyor, forvet hattımız kötü değil ama orta sahadan yeterli destek gelmiyor. takımımızı oyuncularımızı bulunduğumuz ekonomik koşulları düşündüğümüzde beğeniyorum. eleştiri yapmak kolay ama şartları düşünerek konuşmalıyız. eleştireceğim konu şu, her ne kadar sezon başı terim'in başlamasını istesem de yapılacakları gördüğümde terim'in doğru isim olmadığını düşünmemdi. terim ile bir scout sportif direktör vs gibi yapılanmalar yapmak zor. torrent mesela sezon başı daha uygundu.



    ----------


    TORRENT DÜŞMANLIĞI



    bu düşmanlığı yapan kişiler futbolu bildiğini iddia eden kişiler. mesela yardımcı antrenör konusu. tipi uygun değil konusu. futbol bilmiyor konusu. hangi birini sayalım?


    bu adam yıllarca en büyük kulüplerin organizasyonlarında bulunmuş, izlemiş, yönetmiş, taktik öğrenmiş öğretmiş bir adam. ek olarak birinci hocalık da yapmış. yapmasa bile sorun yoktu, birisi yardımcılıktan birinci hocalığa geçebilir, bunu dünyanın en iyi takımına giderek de yapabilir. bu adamlar mancini'ye de düşmandı herkese düşman.


    arteta, arsene wenger daha nice buraya adam yazılabilir, nasıl bir kariyerleri vardı da arsenal'e geldiler? arteta şuan en canlı örnek. eleştiri yağmuru vardı, şimdi takım toparlandı, uzay takımı olmayacak mükemmel olmayacak belki takım, mesele o değil ama bir yol var ve ona inanıyorlar. zamanla daha iyi oluruz ya da belli seviyede tutunuruz diye düşünüyorlar. zaman gösterecek ama kimse yapılana yanlış diyemez. herkes bir yol seçer, o yol eğer defalarca denenip başarılı olunmazsa ısrar edildiğinde anca başarısız denilebilir.


    gs daha yola bu yıl başlamış yani daha ilk seviyede gelen eleştirilere bak, herkesin ağzında proje herkes ülkeyi eleştiriyor birisi proje diye yola çıkıyor arkasında destek sıfır. skor odaklı herkes eğitimsiz kitle. ne beklersin?


    torrent'in futbol bilmediğini iddia etmek. yapılan eleştirilere bak, o niye oynamadı, bu niye oynadı dedikleri her alternatif sene başından beri terim ve torrent tarafından denenmiş. olmuyor demek ki değil mi? gomis ilk 11 niye oynamıyor dediler, oynuyor yoruldu diyorlar,


    taylan berkan oynamasın diyorlar, haklılar da hoca görmüyor mu? oynamıyor birisi bir şey değişmiyor.


    niye ikili forvet oynamıyor diyorlar, bu orta saha ile iki forvet mi olur? orta saha zaten verimsiz daha da düşer her atak gol pozisyonu olur. bunu düşünmüyorlar, düz mantık her yorum hepsi düz mantık. içi boş gereksiz ne kadar adam varsa bu spor organizasyonu etrafında toplanmış kendini kanaat önderi sanıyor.



    ----


    özetle belki sonra yazıya ekleme yaparım, proje diye ağlıyorsunuz projenin daha ilk başlangıç aşamasında skor odaklı yorum yapıyorsunuz.


    takımda hoca değiştirme meraklısı olup gelen hocanın ne yapacağını anlatmıyorsunuz. terim'in görmediği torrent'in görmediği neyi farkedecek takım şahlanacak onu yazmıyorsunuz.


    ekrandan futbol izleyip futbol uzmanı olduğunuzu düşünüp yıllardır sahanın içinde en büyük organizasyonlarda yer almış bir hocanın hoca olmadığı, sadece yardımcı olabileceği fikrine sahip oluyorsunuz, bugüne kadar şirket müdürleri yöneticileri futbol hocaları vs yardımcı veya yeri gelir eleman olarak başlamamış mı? böyle bir eleştiri şekli buluyorsunuz bir halt söylüyormuş gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patos64 -- 6 Mart 2022; 11:26:11 >







  • Okumadım. Allah affetsin

  • fernandao dan sonrasını bıraktım, bu adam Bursa'dan fenere gelmişti

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.