Şimdi Ara

Bilgisayarınıza hiç format atmayın altın kurallar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer bilgisayarının formatsız yaşamasını istiyorsan. sana söyleyeceklerimi çok iyi dinle.



    • * ilk olarak nod32 nin düzgün update edilebilen bir versiyonunu kesinlikle edin.
      devamlı kendisini update etsin ve herne olursa olsun bu programı kapatma.. Bilgisayarına format attıktan sonra ilk kurduğun program antivirüsün olmalı. antivirüsün olmadan internete kesinlikle girme hele explorer ile kesinlikle girme!!!
    • * Kesinlikle web sitelerine explorer ile girme. en azından %100 güvenmediklerine bunun yerine firefox yada opera gibi browserleri kullan çok daha güvenlidirler.
    • * Ad-ware 2008 gibi bir program ile düzenli olarak her hafta tüm bilgisayarını taramadan geçir.
    • * LimeWare BearShare gibi spyware malware yada benzeri reklam ve zararlı yazılım içerek hiçbir download yöneticisi ve paylaşım programını kullanma kurma hatta kurulumlarını bile elinde bulundurma.
    • * Tüm ama Tüm programları kurarken eklediğin clicklediğin tüm seçeneklerin ne olduğunu kesinlikle öğrenerek bas. farkında olmadan yükleyeceğin bir yazılım sisteminin yavaşlamasında büyük etkisi olabilir özellikle toolbox yada çeşitli browser araç çubukları olabilir.
    • * sisteminde hangi exe lerin hangi dll lerin hangi driverlerin çalıştıklarını düzenli olarak kontrol et. bilmediğin programları yada daha önce dikkat etmediğin programları tek tek internette araştır ve ne için çalıştıklarını anlamaya çalış







  • sürekli virus uzerine konuşmuşsun

    format demek sadece virus değildir sadece virus girince format atılmaz
    benim topicime yazdıgın mesajda cevap vermedim emek verip yazmışsın ama madem konu açmışsın soyliyeyim dedim

    3 sene boyunca isterse hiç virus girmesin bilgisayara yaptıgın işlemlerle bilgisayar elbet yavaşlar
    bi format atınca kendine gelir
  • güzel paylaşım.bilmediklerim de vardı aralarında.özellikle önerdiğin programlar güzel.bunlara ek olarak kasperskynin lisanslı sürümünü de elde edebilirseniz pcnize hayatta virüs bulaşmaz artık
  • sevgili arkadaşım inan yanlış biliyorsun
    ben windows98SE yi 4.5 yıl formatsız tam performans ile kullanmayı başardım.
    XP de ise bu süre çok uzun.
    windows98 i formatlama nedenine gelince
    video codecleri ile ilgili bir sorunu çözemediğim için format atmak zorunda kalmıştım.
    donanımım ise şöyleydi
    40 ve 80 Gb hdd
    PII 450 Mhz işlemci
    128 Mb sd ram
    modem
    ethernet
    seskartı
    cd-rw ve dvd-rom
    floppy disk
    100 wat PSU
  • Ben o bahsettiklerinin daha fazlasını yapmadan pc de rahat edemem zaten.
    xp çıktığından beri kullanırım format aralığı 2 ayın üstüne pek çıkmadı.

    formatı neden kötü birşey yada sadece çökünce atılacak birşey olarak görüyosunuz anlamıyorum.
    + formatdan bukadar korkan biri neden deepfreze emsali programlar kullanmaz buda ayrı bi soru.
  • öneriler bir bilgisayarı mümkün olduğu kadar sorunsuz bir biçimde kullanmak için yapılması gereken şeyler listesinde yer alabilir elbette...Ancak söylendiği gibi sadece zararlı yaılımlar yüzünden format atmıyoruz bilgisayarlara -ki konuyu açan arkadaş bunu kendiside söylemiş zaten (codec)

    Ayrıca intenet explorer ile ilgili söylenenlere %100 katılmıyorum..Eski sürümlerde (5-5.5-6 ) sıklıkla başımızı ağrıtan sorunlar ie7 de pek karşımıza çıkmıyor. Kesinlikle ie kullanma demek çok keskin bir yargı olmuş..(Bende netscape ve firefox kullanıyorum gerçi)
  • sonuç olarak ben windowsXP mi 9 aydır formatsız kullanıyorum.
    benim çevremdeki tüm bilgisayar ile uğraşan arkadaşlar bu işte uzman olduklarından format kelimesi bilgi kaybı ayar kaybı anlamına gelir.
    bizler bilgisayarlarımızı işletim sistemlerimizi geliştiririz değişiklikler yapar kişiselleştiririz bu nedenle her format atma işleminde bilgisayar kullanma becerimiz düşer tekrar alıştığımız ayarları yapmak ki ben en az 50 tane özel ayar kullanıyorum ve bunların yaklaşık 10 tanesi register ayarlarıdır. tekrar alıştığımız sistem kullanım becerisine sahip olmamız çok fazla zaman almaktadır. Program files Klasörümün boyutu 33Gb
    3dsmax tan solidworks'e Photo shop tan kendi yazdığım programlara kadar 47 tane uygulama yüklü birde yüklenmeden çalışanlar ve nadirde olsa işime yarayacaklar var.
    bu nedenle aynı programların birde ayarları var 3dsmax in plugin leri solidworks lerin eklentileri firefox un themaları yardımcı programları rss feedlerim masa üstü resimlerim otomatik çalışan uygulamalarım tcp-ip patchım ve bunun gibi 50 ye yakın ayarla windows XP işletim sistemim çok ama çok daha verimli ve işe yarar şekilde çalışıyor.
    hangi uzantıları hangi programlarla açılacağını ayarlamak bile sadece 2 saatimi alıyor. hangi parametrelerle açılacaklar hangi program hangi işlem önceliğinde açılmalılar. hangi uygulamalar sistem servisi gibi davranmalılar. ve bunun gibi onlarca ayarı 2 ayda bir yapamam.
    2 ayda bir windowsa format atan birisi bence windowsXP nin nede diğer programların tam verimli olarak kullanamadığını düşünüyorum. yada yanlış birşeyler yapıyorsunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.