Şimdi Ara

Bilgisayarımı kıbrısa götürmek....(gümrük)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kıbrısta öğrenciyim ve bir hafta sonra arabayla kıbrısa geçicem.bilgisayarımı valizin içine saklıcam ama monitörümü takdir edersinizki sokacak bi yer bulamadım.benim sizden ricam aranızda bilgisi olan varsa.bu gümrükte işler nasıl yürüryor.yani bilgisayar şahsıma ait ve satmaya değil kendim kullanmaya götürüyorum.ben zaten bunun vergisinide türkiyede ödemiş bulunuyorum.yani kıbrıs gümrüğüne hiç bişey ödemeden bunu geçirebilmemin bi yolu yokmu acaba?
    saygılarımla..

• sana ait özel eşya kapsamında geçecek adetli ürünlerden vergi alınmıyor.
  • peki orda mesela arabanın içinde gördükleri takdirde benim yapmam gereken ne acaba yani ne dicem.?lütfen yardım
  • sana birsey sormazlarki 1 adet bilgisayar sonucta eger fazla miktarda ayni urunde olursa o zaman soruyolar diye biliyorum ben de
  • hiçbir problem olmaz gönül rahatlığı ile götürebilirsin...
  • kesinlikle.
    laptop götürenlere kimse bir şey demezken özellikle
  • herşey onların elinde inşallah sana bi terslik yapmazlar.ama kişisel eşyam demek senin savunman olacak.sorun çıkmaz umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Servise ruhsatı bırakmak
    7 yıl önce açıldı
    askere laptop götürmek
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki benim bu bilgisayarı 2 sene önce aldığıma dair elimde faturam var.bu benim şahsıma ait olduğunu ve ticari amaç gütmediğimin delili sayılmaz mı?
  • valla benim arkadaşım romanyada çalışıyo arada bir iş ve ya tatil için buraya gelirken oradan aldığı devasa laptopuda (17,2 İnch)getirip 1-2 ay burada kalıyo problem olmuyo.
  • Merhaba bence de sorun çıkmaz ama sorun çıkarsa ürünü deklare ettirir gümrüğünü ödersin ürünü yine Türkiyeye getirirken de ödediğin vergiyi geri alırsın, sorun çıkmaması en iyisi olur, snin kasa gümrükten geçerken iyice öttürecek sirenleri.
  • bi dene bakalım ya sorun çıkarsa gümrükte bırakırsın.dönüşte alırsın.ama dediğim gibi insaflarına kalmış.
  • Gonlun rahat olsun... Ben cok kere elimde laptopumla gectim. Ilk kibrisa geldigimde pc mide getirdim. Hic birsey olmaz. Kisisel makinelere birsey denilmiyor.
  • gönlün rahat olsun,artık gümrüklerde insanları bir bilgisayar için rahatsız etmiyorlar
    ah eskiden 100 gram çay için rüşvet istiyorlardı
  • kıbrısta okuyan bilgisayarını her seferinde getirip götüren arkadasım var... problem olmaz yani
  • bende kıbrıstan tr ye kısa zaman once geldim gelirkende pc mi gecirdim ve hiç bir sekilde gumruk odemedik sonra ablam giderken goturdu o da hiç birsey odemedi gumruk olayı etiketli mallarda gecerli sadece oraya satış için goturmedigini ispatlaman yeterli sorun cıkmaz arkadasım bu arada insallah girne american da okursun :)))) en guzel yer orası walla yakın doguga yada dogu akdenize gitmeni tavsiye etmiyom bak girneye uzak olmasa bile uzak gelebilcek bi mesafa bak hayatın kararır vallaaaa en güsel yer girneee kardeşimm :D
  • uzun süre kıbrısta yaşamış biri olarak:
    1) öğrenci olduğun için kolay kolay bir problem çıkmaz. eğer bilgisayardan gümrük almaya kalkarlarsa, faturanı göstermemek için uğraş biraz. eğer gümrükde belirledikleri fiyat ,faturadakinden yüksekse, o zaman faturayı göster, paradan biraz yırtabilirsin. herşeye rağmen gümrükte alıkoyabiliyorlar bilgisayarı, bu birazda gümrük memurlarının adet günlerinde olup olmamalarına bağlı :P (gerçektende çifte standart var,kimin ne yapacağı hiç belli olmaz,delilerin insafına kalmış durumdasın..
    en kesin yol eğer bilgisayarını götürmek istiyorsan, havaalanından giriş yapmak. havaalanında problem çıkarmıyorlar öğrencilere.
    dip not: eğer problem çıkarırlarsa elinden geldiği kadar alttan al. baktın olmuyor, Türkiye'lilere hep böyle yapıyorsunuz,rumlara,ingilizlere gelince yalakalık diz boyu diye bağırıp çağırmaya başlayabilirsin,bu en etkili yöntemdir. en azından polislik olur,yırtarsın, hem "gelişi muhteşem oldu" diye yazarlar adını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur7 -- 12 Eylül 2005, 3:04:01 >

• Eğer Kıbrıs a bilgisayar götüreceksen, mutlaka ama mutlaka yanında bir fatura bulunsun. Eğer bilgisayarın faturası belirli bir zamandan eski ise, (6 aymı 1 senemi bilmiyorum) girişte vergi alamazlar. Eğer daha yeni bir bilgisayar ise ve yanında faturası varsa, faturanın toplam tutarının belirli bir oranında vergi alırlar. Bu durumda yapılacak en iyi şey, çok düşük bir meblağ yazan bir fatura ile gitmek. Eğer herhangi bir fatura yoksa kendi kafalarına göre değer biçip ona göre vergilendirme yaparlar..
  • dip not: eğer problem çıkarırlarsa elinden geldiği kadar alttan al. baktın olmuyor, Türkiye'lilere hep böyle yapıyorsunuz,rumlara,ingilizlere gelince yalakalık diz boyu diye bağırıp çağırmaya başlayabilirsin,bu en etkili yöntemdir. en azından polislik olur,yırtarsın, hem "gelişi muhteşem oldu" diye yazarlar adını

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.