Şimdi Ara

Bilgisayarımı geliştirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dükkan işleri için kullandığım bir bilgisayar var. Fakat internette okey oynarken bile sıkıntı yaşadığım bi sisteme sahibim. Bu bilgisayarı geliştirmek istiyorum fakat hangi parça hani parçaya uyumlu bilmiyorum. O yüzden bu konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var. Donanım özelliklerini atayım. Bana aşağı yukarı 500tl civarına gelecek bi sistem toplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler!Bilgisayarımı geliştirmek istiyorumBilgisayarımı geliştirmek istiyorumBilgisayarımı geliştirmek istiyorum

• _____________________________
    İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.5/4.1 GHz Soket AM3+ // Anakart: MSI 990FXA-GD65 DDR3 1866 MHz Soket AM3+ // RAM 1: Kingston HyperX Savage 8 GB DDR3 1600 MHz CL9 // Ekran Kartı: Sapphire HD 5770 1 GB GDDR5 128 Bit DX 11 // Hard Disk 1: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB // Hard Disk 2: Seagate 3.5" 500 GB SATA 3.0 16 MB // Harici Disk: Maxtor M3 1 TB USB 3.0 // Kasa: Dark Samurai 4 x USB MidT ATX (6 Fanlı) // PSU: Thermaltake Litepower 550 Watt V2 // Monitör: ViewSonic VX2363SMHL 23" Full HD 1920x1080 IPS 2 ms..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Merak ettiğim bi konu var ekran kartı hakkında bişey dememişsin acaba ekran kartım yeterli mi?

Orijinalden alıntı: omurkzllm

Öncelikle teşekkür ederim. Merak ettiğim bi konu var ekran kartı hakkında bişey dememişsin acaba ekran kartım yeterli mi?
    Sisteminde harici bir ekran kartı görünmüyor kardeşim.. işlemci ya da anakarttaki onboard (dahili) kartı kullanıyordun büyük ihtimalle şimdiye kadar.. kasmalar da o yüzden oluyor sistemde.. önerdiğim işlemcide de aynı şekilde onboard ekran kartı mevcut.. ancak hem işlemcinin kendisi, hem de içindeki ekran kartı daha güçlü ve güncel bir yapıya sahip olduğu için nette gezerken veya okey oynarken pek sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.. hard disk varsa elinde, onu almayarak RAM'i 8 GB yapabilir, daha rahat çalışan bir sisteme sahip olabilirsin..
    İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.5/4.1 GHz Soket AM3+ // Anakart: MSI 990FXA-GD65 DDR3 1866 MHz Soket AM3+ // RAM 1: Kingston HyperX Savage 8 GB DDR3 1600 MHz CL9 // Ekran Kartı: Sapphire HD 5770 1 GB GDDR5 128 Bit DX 11 // Hard Disk 1: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB // Hard Disk 2: Seagate 3.5" 500 GB SATA 3.0 16 MB // Harici Disk: Maxtor M3 1 TB USB 3.0 // Kasa: Dark Samurai 4 x USB MidT ATX (6 Fanlı) // PSU: Thermaltake Litepower 550 Watt V2 // Monitör: ViewSonic VX2363SMHL 23" Full HD 1920x1080 IPS 2 ms..
    Şu an bulunan harddisk aşağı yukarı 150gb falan o yüzden sanırım harddiske ihtiyacım var. Bir de zaten halihazırda bulunan bi 3gb'lik ram var onlardan 1gb olanı çıkartıp, alacağım 4gb olanı takarım sanırım bu bana yeterli olur. Tekrar teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: omurkzllm

Şu an bulunan harddisk aşağı yukarı 150gb falan o yüzden sanırım harddiske ihtiyacım var. Bir de zaten halihazırda bulunan bi 3gb'lik ram var onlardan 1gb olanı çıkartıp, alacağım 4gb olanı takarım sanırım bu bana yeterli olur. Tekrar teşekkür ederim.
    150 GB aslında nette gezmek ve okey, lol, cs:go gibi basit, küçük oyunlar için yeterli bir miktar.. ama çok eski ise yenisini almanda sakınca yok elbette.. yeni aldığıni sistem diski yapaprsın.. bu elindeki de depo diski olur.. film, video, müzik, ufak oyunları falan atarsın içine.. elindeki RAM daha eski teknoloji yani DDR2 yapıda ise, bu alacağın tek 4 GB modül ile uyumlu olmayacaktır.. bu yüzden her durumda yeni alacağın RAM'i kullanman gerekecek.. anakartta 2 RAM slotu var.. yetmediğini düşünürsen, ya da ileride para bulunca aynısından 4 GB daha eklersin, toplam 8 GB olur.. bu da sana uzun süre yeter herhalde..

EKLEME: Bir detayı atlamışım.. şimdi farkettim.. işletim sistemin Windows 7 ve 32 Bit yapıda.. 32 Bit işletim sistemleri doğaları gereği maksimum 3.5 ya da 3.75 GB RAM kullanımına izin veriyorlar.. tam 4 GB için işletim sistemini 64 Bit yapmalı, ya da daha iyisi direk format atıp, Windows 10 Pro 64 Bit versiyonunu indirip kurabilirsin.. microsoft un sitesinden ücretsiz indirebiliyorsun.. kurulum için yardımcı program da var aynı sitede.. tabi elindeki işletim sistemi lisanslı ise, yine key alıp orijinal yapman gerekecektir elbette..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 16 Haziran 2018; 13:34:10 >

elimdeki ramlar ddr3 bilgisayarın bütün parçaları eski. bilgisayar yaklaşık bi 10 yıllık falan ve parça değişeni olmadı. bi ara anakart yanmıştı onu değiştirdiklerini hatırlıyorum. zaten sistemi değiştirdikten sonra işletim sistemini yükseltmeyi planlıyordum. şu an para biriktiriyorum yükseltebilmek için.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.