< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 15 Şubat 2025; 23:21:4 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Am5 diyosaniz eger, 7950X işlemci, iyi Bir sivi sogutma X670 Anakart ve 32Gb Ddr5 Ram 48 de olabilir. Birde kaliteli 1000 watt psu. zaten bu kombonun fiyati ortalama 50.000 tl tutar. Isinizi fazlasiyla gorur. Işlemci 21.500 TL Ram 6.000 TL Anakart 10.000 Sivi Sogutma , 6 000 Psu 6500 TL Kasaniz uygun degilse 4.000 tl civari sivi sogutmaniza uygun birde kasa alirsaniz tadindan yenmez. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Anakartın bios desteği: • 4 x DDR4 memory slots, support up to 128GB *ComboPI 1.0.0.3-based and above BIOS are required. https://www.msi.com/Motherboard/B350-TOMAHAWK/Specification Bios'u son sürüme güncelle. Bios güncellemesi ile 5000 serisi işlemci takabilirsin. Yüksek ihtimalle sorun çözülecektir. |
|
Yapamazsın çünkü konunun senin ile alakası yok. İşlemci değiştirmen gerekir. Lakin ana kartını satarsan da haberim olabilir talip olabilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armant81 -- 16 Şubat 2025; 13:33:55 > |
|
az önce gene biraz uğraştım bi kaç videoya daha baktım. ramlarin yerini değiştirmeyle alakalı bişeyler diyordu. yaptığım 30 dan fazla kombinasyon ile şu kanıya vardım. benim anakartın ram slotlarından 1. si sorunlu. diğe r3 slota ram taktığımda 24gb ram kullanabiliyorum. ama ne zaman 1. slota ram taksam sorun baş gösteriyor ve kullanılabilir ram 16 ya düşüyor. hatta ara ara tüm slotlarda ram takılı olmasına rağmen bazen 24 ram gösterip 8 kullanılabilir gösterdiğide oluyordu. dedim acaba ramlardan birimi bozuk ama yaptığım değiştirmelerde ramlarin hepsi sağlam olduğuna karar verdim suçlu 1. ram slotu çıktı. şuan 3 slot ram kullanıyorum 24 gb olarak. şuan evden çalışıyorum ve photoshopta yaptığım işlerle ortalama bi gelirim var diyebilirim. 2 yada 3 ay sonra am5 platformuna geçmeyi planlıyorum. güncelleme yaptığımda hedefim bu güncellemenin beni minimum 5 rahatlıkla 7 yıl götürmesi yönünde. bilgisayarımı ilk topladığımda 2012 yılında çok iyiydi sonra 2017 de güncelledim. şimdi gene güncelleme zamanım geldi ilk toplama pc yi fx zamanında yapmıştım sonra ryzen am4 bu sefer am5 platformuna geçmeyi hak ediyorum bence. |
|
Geç madem boş ver bir daha mı geleceksin dünyaya. Ha istersen alırsın 5700 işlemci ama 7 yıl için topla bir tane sıfır kafan rahat etsin madem. Bende yeni bir makine topladım hedef 2030 idare ederse bakalım. |
|
birazda amacım iş konusunda beni rahat ettirsin. 2007 den beri photoshop kullanıyorum. oldukça seri ve hızlı kullanıyorum bu durumu bilgisayarın tökezletmesini istemiyorum. ve oldukça ağır ve fazla dosyalarla çalıştığım için gönül rahatlığıyla sorunsuz ve seri çalışmaya devam etmek istiyorum. şuanki sistemim çabuk şişiyor ve tökezliyor. işlerim çabuk bitsin diye aynı anda 10 dan fazla dosya açmam gerekebiliyor ve hepsi tif dosyası ve hepsi en kötü ortalama 300 - 500 mb. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 16 Şubat 2025; 15:8:32 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
önerdiğin parçalar için teşekkür ederim. ama anakart msi den farklı alacağımı sanmıyorum. aynı koda sahip msi nin anakartlarına bakacağım. ram olarakta gene bildiğim markadan şaşmam. ama işlemci olarak dediğini inceleyeceğim. teşekkür ederim |
|
R5 5600 / MSi B450 A PRO MAX
Corsair Vengeance RGB Pro SL 3200 2*8 / Xigmatek windpower pro Sapphire nitro+ RX 6700 XT Samsung 970 Evo 250gb / Crucial BX500 480gb Xpg invader / Sharkoon wpm Gold zero 650 watt Samsung 27" 1440p 144hz |
|
hali hazırda güç kaynağım donanımları beslerken sıkıntı çıkmaz dimi. |
|
|
Corsair Vengeance RGB Pro SL 3200 2*8 / Xigmatek windpower pro Sapphire nitro+ RX 6700 XT Samsung 970 Evo 250gb / Crucial BX500 480gb Xpg invader / Sharkoon wpm Gold zero 650 watt Samsung 27" 1440p 144hz |