Şimdi Ara

Bilgisayarıma formattan sonra drop girmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bilgisayarıma Windows üzerinden bilgisayarı sıfırlayarak formattım ve sonrasında bütün oyunlarda sürekli drop yemeye başladım. Normalde lolde 80-90 fps alırken anlık 15 sonra 25 sonra 35 oluyor ve yine 80-90 a çıkıyor. Bilgisayarım 8 yıllık bir laptop ancak format atana kadar bu sorunu yaşamıyordum. Aklıma gelen her şeyi denedim. Ekran kartı driverlarını silip kurdum. Eksik driver olmadığından emin oldum. Sonra tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmak gibi daha önceden yaşadığım sorunları çözen her şeyi yaptım ve düzelmedi. Sonra fark ettim ki GTA 5 oynarken de aynı şey oluyor. Normalde sabit Fps alırken gta da drop girdiğini fark ettim. Hatta sık sık Chrome da vs. takılırken de anlık bilgisayarın kastığını fark ettim. Yani sorun oyunlarda değil. Bu durum formattan önce yaşanmadığı için Usb ile temiz bir format attım. Ve driver booster gibi bişey kullanmadım. tüm update ve driverlarımı yıllardır yaptığım gibi kurdum ama sorunum yine düzelmedi. Bugün yan ekran görev yöneticisinin performans kısmını açıp gta girdim. Ekran kartı kullanımı yüzde 70 de gezerken drop girdiği anda yüzde 25 oluyor ve 3 saniye sonra yine 70 e çıkıyor ve oyun akıyor. Bu sorun Lol de ve gta var. Zaten başka oyun oyun oynamıyorum bilgisayarda. Geforce now kullanıyorum. Ancak dediğim gibi sorunum sadece oyunlarda değil genel olarak bilgisayarda gezinirken de bu droplar oluyor. oyun haricinde çok hissedilmiyor ama oluyor. Bilgisayarım Monster abra a7 v6.3 modeli. samsung ssd im var ve 16 gb de ram var. zaten görev yöneticisinden takip ettiğim kadarı ile ekran kartı haricinde bir dalgalanma görmüyorum. Kaç yıldır yaşamadığım şey durup dururken neden olur bilmiyorum. Usb den temiz bir format atmama rağmen düzelmemesi ayrı bi garip. Delirmek üzereyim 2 haftadır. Son çarem servise götürmek. Götürmeden önce tavsiyesi olan var mı?

• Okumadım. Normal format atın düzelir. Driverlarıda kendi sitesinden vs bularak indirip kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 20 Aralık 2023; 7:25:18 >
  • guc seceneklerinden islemci minimum ve maksimum kullanimi %100 yapin ikisini de. genelde islemci hizi bir dusup bir hizlandigi icin boyle seyler olabiliyor

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt

Tekrar usb den temiz kurulum yaptım. Driverları da kendi sitesinden bulup indirdim ancak düzeltemedim. Minimum ve maksimum kullanımı da yüz yaptım yine düzelmedi. Hani bilgisayardan anlamayan bir insan da değilim hala çözememem çok garip. Yazılımsal olsa bu kadar şeyden sonra düzelmesi gerekirdi. Sonuçta bu bilgisayarı 7 yıldır kullanıyorum ve bunu ilk defa yaşıyorum. Donanımsal bir şey varsa laptop da bunu anlamıyorum. Donanım konusunda bilgili değilim. Muhtemelen servise götürmek zorunda kalacağım. Herhangi bir oyuna giriyorum Fps 15-20 ye düşüp 3 saniye sonra 100 lere çıkıyor. Bunu Dakikada 2-3 kez yaşıyorum. İnternette denemediğim çözüm kalmadı. Yaklaşık 5 kere usb den format attım. Farklı şekillerde driver güncellemeleri yaptım. Görev yöneticisinin performans kısmında bir anormallik görsem sorunun nerede olduğunu anlardım belki ama orada da her şey yolunda.

• Sistem sıcaklıklarını oyun oynarken takip ettin mi? Isınma sorunu olduğunda sistem hızları düşürür. Gücü aşağı çeker. Sanki böyle bir sorun var gibi duruyor.

• viggoo V kullanıcısına yanıt

gorev yoneticisinde anlik CPU yu ya da GPU yu kastiran birsey yok mu? bir de antivirus, guvenlik duvari vs. ne varsa kapatip dener misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyuna girince PC kapanıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.